2016. november 30., szerda



Havi összefoglaló - 11. fejezet: NOVEMBER

 (Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Remélem, mindenkinek izgalmas volt a novembere!

Az enyém marha jól telt, hogy finom legyek és nőies. Például betöltöttem a 23-at… hatodszorra. (NE számold ki!) Megnéztem pár színdarabot. Elutaztam és a Balaton északi partján megtaláltam a Sárga Téglás Utat! Életemben először láttam grúz balettosokat élőben (meg bárhogy) táncolni – egyből páholyból élvezhettem a látványt.
Jó hónap volt, csak olvasni nem tudtam annyit, amennyit jó lett volna… Amúgy most gondoltam bele, hogy mindjárt itt az év vége?! Jaj, nekünk!

(A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖
Mi történt 2016 novemberében?
❖❖❖❖❖
Személyes kitérő –
Én és a könyvek - bevallásom következik. Ebben a hónapban 15 példánnyal növekedett a polclakók száma. Vettem 4 könyvet, megérkezett 1 nyereményem, kaptam 4 db recenziós példányt és 5+1 könyvet kaptam ajándékba. :)

Vásároltak (4)

Igazából az Álomgyár előrendelés egy ajándékba vásárolt könyv mellé (Mert L'Oréal), a Benyák könyv pedig véletlenül történt. Bementem a veszprémi Teszkóba és Bumm! Könyv!, aztán ez megismétlődött a dunaújvárosiban is… Nem tehetek róla. A Kőkemény meg egy (baki folytán) extra olcsó előrendelés volt. Kihagyhatatlan ajánlat.


Hagyjatok! Olvasok! (@anitiger_mosolya) által közzétett fénykép,

Nyertem (1)

Teklánál – Tekla Könyvei blog – nyertem ezt a szépséget! Nagyon kíváncsi vagyok rá, mert egyszer már megvettem @efenerának és úgy megtetszett a fülszövege, hogy majdnem nem kapta meg. :P :)


Recik (4)

Megkeresett két író az Álomgyár kiadótól, hogy érdekelne a könyvük, amiket egyébként már kinéztem korábban, szóval éltem a lehetőséggel. Az egyikről már írtam, a másikról pár napon belül jön a poszt. Ugyanez történt a Twistzer Media kiadóval – megkerestek, kíváncsi vagyok a két JRI-részre, szóval… hamarosan írok róluk is. :)

Ajándékba kapottak (5+1)

Először a +1)-ről röviden! Anne L. Green írónő reci kapcsán írt nekem, aminek örültem, mert történt egyszer, hogy régi csoporttársamnak ellopták (vagy elhagyta… kinézem belőle) a könyvét és indult haza Angliába. Még fel sem vittem molyra, olyan rövid ideje volt nálam a könyv, amit odaadtam neki ajándékba és a recenziós példány mellé megkaptam AZT a kötetet DEDIKÁLVA ajándékba, amit anno olyan könnyű szívvel elajándékoztam és azóta kedvence lett a csajnak! Totál meghatódtam! ^.^

@moniquetm-től

A Vészmadarak és Az Égett-hegyi könyvtár Szimirza és Jeffi ajándéka a szülinapomra, Vegazustól kaptam még egy FUMAX regényt, a 14-et! A Vörös betűkkelt @moniquetm-től kaptam a szülinapos molyos ajándékozásra, amire még tavaly jelentkeztem fel. És Lorelle barátnőm bevitt a Libribe, azt mondta, hogy válasszak… aztán jó pár könyv megfogdosása után a Blackmoore mellett döntöttem. :))
 
@vegazustól ♡
Más érdekeltségek –

Az instagramon @girlwithoutwingsbooks indított egy havi könyveket fotózó kihívást, amit nagyjából sikerült végigcsinálnom, szóval marha büszke vagyok magamra. Ráadásul @czenema (blog) is becsatlakozott! =^.^=  Szerintem decemberben is fogok játszani, már kint is van a havi „feladvány”.



A színházban megnéztem egy főpróbát (10-én, A kaméliás hölgy), ami egyszerűen zseniálisan sikerült, aztán tegnap (29-én) beültem egy Lackfi-darabra, Az öreg pokrócra, ami az Aranytiz tanmeséje. A kaméliás hölgy egy haldokló prostituált első és utolsó szerelmét dolgozza fel, borzasztóan tragikus, de mind a rendezés, mind a színészek nagyon jók – a ruhák pedig! Gyönyörűek! Az öreg pokrócon pedig rengeteget röhögtem… Van benne két pasi, akik öreg (falusi) néniket alakítanak, de még hogy! Szakadtunk a Nagyimmal rajtuk. :)

A hónapban castingoltunk a tavaszi Valahol Európában darabra… (11-12-én) Nagyon jó fej a rendezőnő, csodálatosan bánik a gyerekekkel… Nekem se idegeim, se türelmem nem lenne ahhoz, amit ő csak azon a két napon művelt, amit én asszisztáltam. Akárhogyan is nézem, jobb az adminisztrálása a dolognak. :) (Még ha szívok is vele rendesen…)


18-án beültünk az Alibibe szülinapozni Szimirzával és Jeffivel, aztán 23-án Lorellel ettünk a Gourmandban.
 
Jeffitől és Szimirzától
25-én megnézhettem a Grúz Állami Népi Együttes - Sukhishvili turnéjának hozzánk érkező előadását. Eredeti Grúz Balett… VALAMI FENOMENÁLIS, amit a színpadon csináltak. Csak ültem a páholyban döbbenten. Amúgy egyedül ültem az első páholyban… mert megengedték. :D


20-án indultunk és 22-éig Gyenesdiáson hesszeltünk a családdal a Hotel Katalinban. Imádom azt a helyet, szeretek visszajárkálni oda… Még ha messze is van. Odafelé a veszprémi piacon voltunk, hétfőn kirándultunk Keszthelyre (és fotózkodtunk, mint az igazi túristák). Amúgy Keszthelyen kerestem egy antikváriumot, ami a net szerint létezik, odamenve pedig egy politikai párt irodáját találtam a címen. Hatalmas csalódás volt. :( De a svédasztalos reggeli és ebéd a Hotel Katalinban kárpótolt. :D
 
Sárga Téglás Út (Keszthely)
A hónap zenéi ~
Igazából ugyanazt a dalt hallgatom több előadásban:
Baby It's Cold Outside


Lady Gaga - Joseph Gordon-Levitt (link a zenéhez)
The original from Neptune's Daughter (link a zenéhez)
Leon Redbone & Zooey Deschanel (link a zenéhez)
Idina Menzel & Michael Bublé (link a zenéhez)

Decemberi terveim:
- Recenziós példányok:
Anne L. Green: Viharos érzelmek (már csak írni kell róla)

- Könyvtári példányok kivégzése:
Bosnyák Viktória: Elképesztő! (már csak írni kell róla)
Melissa Landers: Elválasztva (már csak írni kell róla)

- Saját példányok kivégzése:
Jane Austen: A klastrom titka (már csak írni kell róla)
Arne Svingen: Magas Cé és jobbhorog (már csak írni kell róla)
Agatha Christie: Poirot karácsonya (Mini-könyvklubhoz tervezve)

- Kölcsön példányok kivégzése:


Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Helyzetjelentés:
A havi könyvünk Agatha Christie: Gyilkosság Mezopotámiában című könyve volt, ami eléggé megosztott minket. Van, akinek a kedvence, van, aki bevallottan nem lett AC-fan a regénytől… :D Tök jókat írt mindenki és én még egy kis extrát is összedobtam (KATT IDE).


DECEMBER – A következő és utolsó könyv a sorban minden klubtagnál más és más lesz, ugyanis a +1 szabadon választható hónap következik. Aztán januártól indulhat a következő forduló! :)) Én a +1 könyvemnek egy újabb Poirot-kötetet választottam: Poirot karácsonya (Hercule Poirot 20.)


A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
Könyvek és a blog -
9 könyvről írtam a hónapban:


Mi történt a hónapban a blogon?
Gyülekeznek a kézzel írt értékelések, kiírt idézetek és úgy általában cetlik vannak mindenfelé a szobámban, amiken mindenféle könyves témák és ötletszikrák szerepelnek. A blogon mindeközben csend és hullaszag.

TOP 1 Cinder és Ella, amit imádtam, mert egy igazi tündérmese, de mégsem a túlporcukrozott, gejl fajtából!
TOP 2 Silber - Az álmok első könyve, ami meglepett, hogy ennyire jó és alig várom a folytatását.
TOP 3Boszorkányszelídítő, ami isteni önálló regény ahhoz képest, hogy folytatásnak számít. Még mindig akarok egy saját Belizárt, pedig már eltelt a könyv óta pár hét.

Egyéb bejegyzéseim:  1 levél a Mikulásnak! (saját agymenés), 1 friss megjelenéses poszt, 1 kihívásos - 1 book tages téma és 1 nyereményjáték


❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 
A többi meg a Pinterest tábláimról van.
❖❖❖❖❖


6 megjegyzés:

  1. úú, KÖSZI a linkelést! imádtam az instás kihívást, kiderült, hogy tudok könyvet fotózni :D
    Azért ne panaszkodj, nincs itt csend és hullaszag, eszméletlen, h mennyi minden történt veled novemberben :) és ahhoz képest milyen aktív voltán instán is!
    (Ó, megnyugodtam, ezek sz ilyen rutinos könyves bloggerek is el vannak maradva, olvasás után legalább egy hetet - hörr, kettőt szoktam csúszni.)

    VálaszTörlés
  2. én nem értem ezt a fotózós kihívást. Mindegy egyes listaelemhez kell készíteni egy fotót? Saját könyvekkel?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. IGEN! :) És ha nincs valamim, akkor hagyom azt a napot. :)

      Törlés
    2. ja, hogy ez napról napra megy? durva.... nekem nincs is ennyi (hagyományos) könyvem, hogy minden napra jutna egy a hónapban! Nem hogy még válogassak is közülük... :D

      Törlés
    3. Ja, ja... Napról napra. :D A könyvek mennyisége kapcsán meg már megbeszéltük, hogy enyhén szélsőséges / nem normális vagyok. :D

      OFF:
      Játsszák ezt hangoskönyvvel ( https://www.instagram.com/p/BNgFLIujGB8/) és ebook-kal is ( https://www.instagram.com/p/BNf_khgjcgr/ )

      Törlés
    4. Na jó, kicsit megnyugtató, hogy e-könyvekre is van ugyanez. :)

      Törlés