2017. április 30., vasárnap



Havi összefoglaló - 4. fejezet: ÁPRILIS


(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Máris április van? Ez nagyon durva… Szinte fel sem tűnt, úgy elrepült ez a hónap. Bár a vége felé fantasztikus volt, azért elég meredek módon kezdődött ez a hónap – elvesztettem valakit, amit valószínűleg sosem fogok kiheverni… de ennyit erről a témáról. Igyekszem mindig pozitív összefoglalókat írni, hogy ne a rossz maradjon meg az emlékezetemben és igazából nem lesz annyira nehéz, mert a kemény kezdés után baromi jól telt a hónap. 
Megvolt életem első 4 napos budapesti kirándulása, amikor is teljes kommunikáció szünetet rendeltem el a család felé, aztán csak instán követhették, merre járok éppen. Megvolt életem első pesti színházba menése a kollégákkal, szerelmes lettem egy grillsütőbe, játszottam kooperációs társast, amiben nyertünk is, vesztettünk is.

Remélem, hogy szép volt az áprilisotok!
…az enyém eléggé hullámvasút-feeling volt!
 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖
Mi történt 2017 áprilisában?
❖❖❖❖❖
Személyes kitérő –
Én és a könyvek - bevallásom következik. Ebben a hónapban 20 példánnyal nőtt a polclakók száma. Vásároltam 14 könyvet, cseréltem 1-et és kaptam 5 recenziós példányt!

Vásároltak (14)

Az első három könyvet a könyvtári leselejtezettek között találam és nem bírtam őket ott hagyni. Négy könyvet egy másik Molytól vásároltam és még kettőt szereztem a Libri Húsvéti akciójában. A Halálmadarakat előrendeltem a FUMAX kiadónál és a Könyvfeszten vettem át a recikkel együtt. Az angol könyvet is a Könyvfeszt idején vettem Vegazussal, de a Hádában az angol turiban. A BORNEt pedig előrendeltem, ha már rendeltem a Szimirzánknak egy könyvet a szülinapjára. (A régi Alexandránk helyén egy Líra-Móra van! Super happy dolog, hogy maradt ott egy könyvesbolt!)
  
Cseréltem (1)

Igazából a Rubin Pöttyös Szeretetcsomagos példányomat cseréltem egy másikra a Molyon keresztül. Azt hiszem, hogy a new adultnál jobban illik hozzám a cserélt YA urban fantasy:

Recenziós példányok (5)

Két recit a Kossuth Kiadói Csoporttól kaptam, egyet a Könyvmolyképzőtől és kettőt a Fumaxtól. Egyelőre még csak az elsőt olvastam el, de egy-két héten belül mindről várható bejegyzés a blogon.


Más érdekeltségek –

Az instagramon @girlwithoutwingsbooks ebben a hónapban is indította a havi könyves kihívását. Próbáltam kivenni a részem, de a hónap elején kicsit kicsúszott a lábam alól a talaj és elment az összes kedvem mindentől. Igyekszem a kövi hónapban jobban alakítani, ha indítják.

Elsején megnéztük a Sajtkirály főpróbáját, aztán másodikán a premier előtt és közben készítettünk sajttálakat a társaságnak. (Nagyon cuki gyerekdarab!)

Negyedikén, ötödikén és hatodikán sokadszorra is újranéztük Nagyimmal a Táncszínházunk KÁRMEN című előadását. Zseniálisak. (Igen, tényleg minden este ott voltunk az előadáson, kivéve 7-én. De szereztem a nagyimnak aláírt posztert tőlük. Szuper boldog volt.)

7-én beültünk a csajokkal az Alibibe dumálni végre, előtte meg végre sikerült szép komótosan, ráérősen könyvtáraznom és nem csak befutottam az előjegyzettemért…

Április 8-át töröljük ki örökre a fejünkből...

Merítés szinten is jött az újabb havi adag: 10-én megjelent a NEGYEDIK Forever Young Adult rovat, aminek a középpontjában az erős női főszereplők a YA irodalomban állt.

11-én behavaztunk megnéztük az AMAZONOKat a nagyimmal, de nem az én stílusom. Mondjuk a meleg szál baromira bejött, nem láttam még színpadon hasonlót! :)

17-én szerelmes lettem… No, persze a Karácsonyra kapott Clatronic kontakt grillbe, amit még Karácsonyra kaptam és csak Húsvétkor volt időnk kipróbálni végre. IMÁDOM. Ha rajtam múlik, akkor sosem fog kihűlni a kapcsolatunk… meg a grill sem. Pff, sz*r poén, sorry! 


19-én behavaztunk.

Részt vettem a Mini-Könyvklubos találkozón Bp-n - meg a Könyvfesztiválon is, amiről írtam egy külön bejegyzést. 4 csodás napot töltöttem Vegazusnál, igazán ránk fért már ez a pár csajos nap. :) (~ április 20-24 között)


Anyám már április 27-én odaadta a névnapi ajándékomat, ami egy nagyon király bögre a nevemmel és egy Hermionés+Belles+könyvtáras képpel, de Anita vagyok és június 2-án lesz a névnapom. :)) Nem tudtam kivárni.



29-én a munkatársaimmal felmentünk Budapestre az IBS Színpadon megnézni a VARIDANCE premierjét, a TERMINALt. Mivel a táncosok nagy része a mi Táncszínházunknak is a tagja, ezért kaptunk 9 jegyet tőlük. Fantasztikus a társaság, nagyon remélem, hogy jönnek majud hozzánk is fellépni a produkcióval (hogy a Nagyim is láthassa és én is újra megnézhessem). Utána fent voltunk a Citadellánál és bepálinkáztunk… aztán Mekis kajával gyógyultunk.

Április 12. és 29. megnéztem majd két évadnyi Ki vagy, Doki?-t! Nem csak egy kicsit kattantam rá a sorozatra, de úgyis kellett valami figyelemelterelés. Szóval, minden ráérő / fejfájós időmben csüngök a Doctor Who részeken.

A hónap zenéi ~
+

Májusi (nagyratörő) terveim:
- Recenziók

- Könyvtári példányok kivégzése:

- Saját példányok kivégzése:

- Kölcsön könyvek kivégzése:



Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Helyzetjelentés:
El is jött az utolsó kör… a szabadon választott regény köre. Én egy magyar KMK-s regényt választottam és nem is nyúltam mellé vele:


MÁJUS – Indul a következő kör, de még nem tudjuk, hogy mit kell majd olvasnunk – talán holnap dől el? Annyi biztos, hogy rengetegen jelentkeztek és fantasy kör lesz.

A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
Könyvek és a blog -
6 könyvről írtam a hónapban: 

Egyéb bejegyzéseim:  

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 
A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.
❖❖❖❖❖


2 megjegyzés:

  1. Akkor mégis feljutottál a Citadellához! :) Örülök neki.
    (A grillezős poén nekem tetszett ;) )
    Örülök, hogy közte voltam az áprilisi jó élmények között. Gyere máskor is!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaja, végül feljutottam, viszont jól meg is fázott a torkom. Két napja zsepitengerben állok és vedelem a teát. :D ((Vigyázz, mert megyek máskor is! ;) Sokat segítettél, abban, hogy szép legyen az április, tudod-e? :) ))

      Törlés