2017. június 24., szombat



Jamie McGuire: Gyönyörű ​áldozat (Maddox testvérek 3.)



– Bevallom, meglep, hogy egyáltalán esélyt adtál neki. Amióta ismerlek, egyetlen lánglovagot sem méltattál figyelemre.
– Ő más.
– Úgy lehet, hiszen ezek minden lány híres búcsúszavai, akiket errefelé elhagytak a barátaik, és sosem hittem volna, hogy éppen a te szádból hallom majd.


Fülszöveg:
Falyn Fairchild, a következő kolorádói kormányzó lánya mindent képes hátrahagyni. Már megtette ezt a kocsijával, a tanulmányaival, és még a szüleivel is. Megtörten tér vissza szülővárosába, és pincérkedést vállalva a Bucksaw Kávézóban. Falyn minden műszak után félretesz egy kevés pénzt, és reméli, hogy hamarosan összegyűlik annyi, hogy vehessen egy repülőjegyet, és eljusson az egyetlen helyre, ahol igazán megbocsátást nyerhet, a régmúlt bűneiért: Eakinsba, Illinoisba.
Taylor Maddox abban a pillanatban megérezte, hogy Falyn bajban van, amint leült egy asztalhoz a kávézóban. Taylor csábító, megszegi az ígéreteit, és még akkor is káprázatos, amikor piszok borítja be – minden megvan benne, ami Falyn szerint egy rámenős, szexi tűzoltóban is. Falynt nem vonzza az, hogy egy legyen a srác hódításai közül, ám egy Maddox fiúnak egy ellenálló lány a tökéletes kihívás.
Amint Falyn megtudja, hogy mit nevez otthonának Taylor, minden megváltozik. A Maddoxokra jellemző kitartás lehet, hogy nem lesz elég Falynnel szemben. És most először lehet, hogy Taylor lesz az, aki megégeti magát.

Könyv információk:

Eredeti mű: Beautiful Sacrifice
Eredeti megjelenés éve: 2015

Maxim, 2016
352 oldal · puhatáblás ·
ISBN: 9789632617473 ·
Fordította: Szűr-Szabó Katalin
A sorozat részei:

4. Gyönyörű lángolás
5. A Beautiful Funeral

(befejezett?)
 (Az értékeléshez olvass tovább!     )

Miért olvastam el?
Imádom ezt a sok Maddox fiút / férfit, akárcsak az írónő kicsit kiszámítható szerelmes történeteit is. Néha humoros, néhol megható regények, de még mindegyik olvasása kikapcsolt… Szóval, amikor megláttam a 3. és a 4. részt a teszkó akcióban, egyből felmarkoltam őket. :’D

A történet röviden?

Falyn Fairchild (24) már 5 éve pincérnősködik Colorado Springsben, amikor beesik az egyik új lánglovag csapat és velük együtt, Taylor Maddox. Természetesen a fiú elkezdi csapni a szelet a vörösesbarna hajú pincérnőnek, aki nem győzi lepattintani… de az ellenállása addig tart, amíg meg nem tudja, hogy a fiú az illinoisi Eakinsből származik. A fiú érzi, hogy van valami gondja a lánynak és szeretne segíteni neki, de a lány szeretné megőrizni a titkát és azt sem igényli, hogy más mentse meg.


– Tudom, hogy ilyen a természeted, de engem nem kell megmenteni. Csak egy kis segítségre van szükségem, hogy megmentsem magam.


Milyen páros Falyn és Taylor…

Szeretem azokat a romantikus történeteket, amikor a srác azonnal elkezdi ugyan csapni a szelet a főszereplő lánynak, az mégsem ájul el azonnal a szövegétől! Falyn távolságtartó, hűvös stílusa igazán kedvemre való volt, akárcsak az izmos, tetovált lánglovag kitartó, ám nem erőszakos próbálkozásainak sokasága! Gondolom, egyszerű lélek vagyok…

Erdővédelmi szolgálatbeli tűzoltóság vs. általános tűzoltóság – most döbbentem rá, hogy micsoda különbség van a két szakma között! Míg a „sima” tűzoltók ugye városokban, nagyobb településeken, gyárakban szolgálnak, addig az erdővédelmi lánglovagok a hatalmas erdőségekben (vagy közelében) állomásoznak, ahol egy apró szikrából is hatalmas gondok lehetnek. Természetesen mindkét társaság előtt le a kalappal, hiszen igazi hősök (!), csak eddig nem gondoltam bele, hogy egy eleve veszélyes munkának van egy még veszélyesebb verziója…


A fentieket figyelembe véve, megértem a coloradói lányokat, akik elájultak egyik-másik pihengető kormos pasi dumájától… Huh, nem semmi önuralma volt Falynnek, hogy ellenállt Taylornak!


Egyetlen, magára valamit adó lány sem esett abba a hibába, hogy randizzon ezekkel a lehengerlő, bátor és napbarnított fiatalemberekkel, éspedig két oknál fogva. Szezonálisan érkeztek, és terhesen vagy összetört szívvel hagyták hátra a barátnőiket.


Összességében

Ismét bebizonyosodott számomra, hogy imádom a Maddox fiúkat... egytől egyig! Taylort kifejezetten utáltam, amikor a többiek történeteiben ő volt a(az egyik) mocskos szájú mellékszereplő. Egyszerűen NEM bírtam, de most ő is bekerült a keblenceim közé. Falyn kicsit so-so karakter, akit igazából addig bírtam nagyon, amíg képes volt ellenállni a lánglovagok dumájának és elkötelezett volt amellett, hogy önmagától jut el a céljáig. (Ettől függetlenül lepadlóztam, amikor kiderült a kis titka… Sokkoló volt, nem erre számítottam. Persze végre akadt valami a könyvben, ami nem klisés vagy kiszámítható volt.)

Kedvenc részek?
A regény legjobb része – és az egyik legnagyobb, ám totál kihagyhatatlan kliséje – az volt, amikor Falyn megismerkedett Tylerrel. Zseniális volt, akárcsak az ott alvás utáni reggel (plusz Taylor szövege mellé).

Értékelés: 4

Nem jött be:

Ismételten némi kihagyással olvastam el a következő részt, így totál belezavarodtam a többiek történeteibe… Megint ide-oda ugráltunk az időben… azt hittem, hogy előrébb haladtunk már az időben, erre megint esküvőztünk…

Ajánlás
Ha olvastad a Gyönyörű Sorscsapás, ~ Veszedelem, ~ Esküvő történeteket és tetszettek. Vagy csak ha simán szereted a Maddox fivéreket és a furcsa kalandjaikat a nagy Őikkel és egyéb csajokkal. Mindegyik srác őrült és szerethető a maga módján!

Borító:
Oké, sikerült megszereznem ez a véres-tollas puhatáblásat, pedig azt kell, hogy mondjam, most kifejezetten tetszik a keménytáblás verzióé! A másik kedvencem az eredeti borító: a lángoló tollas.



Kedvcsináló idézetek:
Hasizom; az összes seggfejnek volt. Hatból négy izomagyúnak olyan volt a hasa, mint egy grafikon, hogy mutassa, mekkora faszfej az illető.
Felvontam a szemöldököm. – Miért akarod annyira, hogy randizni menjek veled? Fogadtál vagy ilyesmi?
– Mert állandóan nemet mondasz!
Féloldalasan elmosolyodtam. – Szóval, ha belemegyek, békén hagysz?
– Miért hívnálak még egyszer randira? Szerinted élvezem, hogy visszautasítasz?
– Biztos így van.
– Ilyesmi… nem szokott… előfordulni velem. – A gondolat lassan érlelődött. Láthatóan boldogtalan volt.
– Most már tényleg azt akarom mondani, hogy kopj le.
– Nem ajánlok semmit. Mi az ördögről beszélsz?
Összeszorítottam a számat, hogy elfojtsam a mosolyomat.
– Kösz, Taylor. Nekem is te vagy a legjobb napom, Taylor. Reménytelenül szerelmes vagyok a tökéletesen kidolgozott hasizmaidba, Taylor – sorolta, és felhúzta a pólóját, és elém tárja a legjobb dolgot, amit jó ideje láttam.

Képgyűjtemény a Pinteresten: Maddox Boys.
Különböző „Beautiful Sacrifice” borítók a GoodReads-en!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése