2017. augusztus 31., csütörtök



Havi összefoglaló – 8. fejezet: AUGUSZTUS


(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Az augusztus SZUPER volt…, ha nem számítjuk, hogy annyit jöttem és mentem, hogy 1) szinte alig ismert fel a családom, amikor hazaestem néha, illetve 2) legatyásodtam, továbbá 3) alig olvastam emiatt és 4) blogolni se nagyon blogoltam. Szóval istenien éreztem magam, de marha nagy hiányérzet van bennem, mert azért összességében én csak egy otthon csücsülő, olvasgató, olvasmányairól írogató csaj vagy!
Miért is vagyunk itt?
ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ ÉS HÓNAPZÁRÓ poszt következik!

Az előző hónapot lezártam már 28-án, mert 29-én utaztam Bp-re, onnan pedig tovább Mátrafüredre pihenni és túrázni, ezért ez a hónap ott kezdődik, ahol az előzőt befejeztem. Lesz benne szó túrázásról, egri és nyíregyházi kirándulásról. Nagy kajálásokról, találkozásokról más bloggerekkel és persze könyvekről…

Remélem, hogy csodásan telt a nyár utolsó hónapja Nektek is!
(A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖
Mi történt 2017 augusztusában?
❖❖❖❖❖
Személyes kitérő –
Én és a könyvek - bevallásom következik. Ebben a hónapban 9 (+1) példánnyal nőtt a polclakók száma. Vettem 3 könyvet, recenzióba érkezett 5 (+1 e-könyv) és még kaptam ajándékba 1 regényt!

Vásároltak (3)

A Divergent / A beavatott filmes könyvet a Bp-i Hádában szakítottam 140 Ft-ért, a Mister O-t a Líra 1+1-es Művelt Nép akciójában szereztem Szimirzával felezve, akin a November előttre ruházott be – így 1.382 Ft volt a könyv. A Sötét Édent a könyvtári kiselejtezettek között találtam pöpec állapotban 100 Ft-ért. Nem költöttem sokat könyvre a hónapban!
*büszke vagyok magamra* 

Recik (5+1)

Két Fumax recit kaptam a hónapban – Az egyik kedvenc íróm két új regényét! -, illetve az Athenaeumtól is zsákmányoltam néhány frissen kiadott csodát.   


Ajándékba kapottak (1)

Egy Molyos eseményre érkezett ez a csodás könyv. Részletek lejjebb! ^.^  

Más érdekeltségek –

Az instagramon @girlwithoutwingsbooks augusztusban is elindította a havi könyves kihívását (#szeptemberikönyveskihívás). De a vége fele megint lazítottam és ismét nem lett 100%-os a hónapom. Lehet, hogy sosem lesz, de kezdek megbarátkozni ezzel a gondolattal. :))

Technikai szünet volt a színházban augusztus első két hetében, ezért elég lazán nyomtam… Mentem, ha hívtak, pihentem és olvastam, ha nem. De mindig volt valami pezsgés, hiszen eleve egy kisebb nyaralással kezdtem a technikai szünetet!

Július 29-től augusztus 1-ig Vegazussal kirándultam. Felutaztam Bp-re, onnan együtt mentünk tovább Mátrafüredre, ahol pihengettünk, kirándulgattunk, túráztunk, állatkertet néztünk, világot láttunk. Az egyik nagy élményem az volt – a csodás társaságon túl, akivel frankón el tudtam bohóckodni akármit is csináltunk (legyen az társasjátékban haldoklás, főzőműsor fikázás vagy mini golf) -, hogy TALÁLKOZTAM DORKÁVAL, az Anya olvas bloggerrinájával élőben Gyöngyösön!
 
Az első 2 képen a Mátrafüred-Gyöngyös (állatkert + séta  Dorkával) útvonal látható, amiben akadtak közelekedési eszközök, de a 3. képen lévő távot GYALOG tettük meg, túrzáva, annyi idő alatt, amennyi ott szerepel! Durva, mi?

A kirándulásunkról készült slideshow, amit végig lehet lapozni, ha érdekel merre jártunk (totál össze-vissza vannak a képek). Képek csak rólam vannak benne (mert Vegazus szeretne inkognitóban maradni ^.^), azok is limitáltan, mert szétégtem. :D


Van tematikusan külön bontott is slideshow is.
1) Gyöngyös, Állatkert
2) Mátrafüredi körtúra
3) Randomságok, mindenfélék

ÉRDKESSÉG: #hautazikamoly - egyébként egy csomó utazós képem megtalálható Instagramon az előbbi hashtag alatt! (Mondjuk úgy nézem, hogy elkezdték mások is használni, de „idon’tcare”! ;)

1-én este Vegazusnál aludtam és sorozatozni kezdtünk – elkezdtük a Black Books-t nézni és meg is néztünk elalvás előtt 4 részt az első évadból. Miután másnap hazaértem lenyomtam a maradék részeket egyedül és angolul. (Összesen 3 évad, 18 rész.) IMÁDTAM. Bírtam, hogy Dylan Moran kicsit hasonlít Neil Gaimanre. Bírtam ezt a három lököttet. Az első évad volt a legjobb, de végülis mindhárom vicces volt. :D

(Montázs az alkoholista, embergyűlölő, erős dohányos, ír könyvesbolt tulajdonosról, Bernard Blackről.)

MERÍTÉS: A Forever Young Adult rovat havi témája a MÁGIA, ezért azokat a YA-regényeket gyűjtöttem össze, amikben ez van a főszerepben! A sajátomon kívül még egy extra rovattal is készültem: Harry Potter Zónázó! Hogy megünnepeljük az egyik kedvenc írónőm (és a legismertebb sorozatának a főszereplőjének) júliusi születésnapját. =^.^= 
A szeptemberi Merítést elbliccelem és szusszanok egyet.



8-án elmentünk kajálni néhány baráttal, akik véletlenül a kollégáim is. :)) Életemben először voltam a Lille Venn pizzázóban, de a társaság jobb volt, mint a kaja. Utána Petrámmal kettesben meglestük a RETRO Csehó nevű romkocsmát.



9-12 között LETOLTAM a teljes évadát – 10 rész - Az ifjú pápának. :)) ZSENIÁLIS sorozat, Jude Law hatalmasat alakít benne és őszintén szólva, nekem tetszett, hogy nem a Hit vagy Isten a legfontosabb benne, hanem a rengeteg kavarás a papok között. Nem egy túlvallásos izébigyó, amit csak fapofával végignéz az ember. (Nehéz elmagyaráznom másoknak, miért tetszett, emiatt szerintem páran azt hiszik, hogy 1) hirtelen elvadult keresztény lettem vagy 2) gonosz ateista vagyok, ezért fikázásból mondom, hogy tetszett.  Pedig csak simán jó a sorozat és szívből ajánlom.)
 
Leglazább. Pápa. Valaha!

Ezt csak úgy, mert vicces és én csináltam: 


10-e GO EGER! Pizzázás közben felvetődött, hogy el kéne ugrani Egerbe és megnézni a Mezítláb a Parkban című előadást, aminek a főszerepit a mi színészeink játszották. Mivel céges busszal mentek és hívtak, ezért mentem. ISTENI volt. Szabadtéri színpad az Érsekkertben, kaptunk Tiszteletjegyeket, előtte és utána ivás és kajálás volt a színészekkel. A legviccesebb az volt, amikor a Vándor Évához odajött egy srác és hatalmas zavarában megkérte, hogy mondjon neki pár mondatot Lois Griffin (Family Guy) hangján. Annyira cukin kezelte a srácot a Vándorka! <3 Mondjuk élmény volt élőben hallani… mióta ismerem már és még sosem mertem megkérni, hogy legyen nekem Lois Griffin. :))



Jött még egy Santoro táskám! ^.^



14 – 24 között részt vettem egy olvasási maratonon, aminek a neve: Hősök vagyunk, avagy olvasási maraton! volt. Egész jól teljesítettem – itt egy karc az összesítésemről. 6 teljes könyvet olvastam el ez idő alatt és összesen 1274 oldalt olvastam. Most épp a második kört toljuk, extrázunk egyet, de érdemes figyelni a zónát, tök vicces az egész! 


17-én munka után A Vigadóban ebédeltünk. Mindenki eljött az irodisták közül, aki ráért és szerencsére sokan ráértek. ^.^

21-én megérkezett a csodás csomagom @Ildótól az „Ajándékozzunk a könyv színének megfelelően – újra :)” eseményre. Nagyon vágyott, ráadásul a(z egyik) kedvenc színem a narancs, szóval telitalálat a csomag.



25-én reggel elindultunk Nyíregyházára a VIDOR fesztiválra, ugyanis a Rák Jóska, dán királyfi című darabunkat meghívták rá. (Ha mázlink van, akkor nyerünk is valami díjat.) Az a vicces, hogy éppen megnéztem előtte napokban A martfűi rém című filmet, amiben az egyik színészünk (a darab címszereplője) szerepel és full beparáztam. Nagyon jófej a színész privátban, de azért összezárva lenni drága szívemmel egy napig ez után a film után. Hát hű… Kicsit durva a Réti srác a filmben, végülis róla hiszik azt, hogy ő a gyilkos… Totál pszicho.

A film előzetese – 18+!

Amúgy kiírtam Facebookra, hogy Go Nyíregyháza, mire az Írásaim tárháza bloggerinája, Hikari rám írt, hogy nem-e tudnánk egy talit összehozni. Miután kibarangoltuk a munkatársaimmal magunkat Nyíregyházán és ettük egy jót, sikerült is összefutnom Vele! (Írt is róla egy röpke beszámolót.) Aztán mivel lassan közeledett az esti előadás, ott kellett hagynom Hikarit, de remélem, mihamarabb tudunk megint találkozni. Szuper a csaj! Az előadás zajos siker volt, utána hajnali 3-ig jöttünk haza a busszal… mire kiraktam mindenkit és hazaestem, már fél 4 volt. HÚZÓS nap volt, de isteni!

Nagyon jó volt a színészek bohóckodásait hallgatni a buszban, a többiekkel sztorizni és csak elégedetten mosolyogni.

28-án hétfőn hajnalban a körzetes fogászaton kezdtem 7-kor, ugyanis 18-án letört a bölcsességfogam teteje és szépen begyulladt. (Full happy voltam, gondolhatjátok.) Egy hét alatt lenyomtam a gyulladást, de azért egy doki nem árt – gondoltam én -, és néhány magándokis próbálkozás után mérgemben (Senki nem vállal új embert?!) lementem a saját fogorvosomhoz. Aki Negyed 8-kor elzavart a folyosó végén lévő röntgenre, ami 8-kor nyitott… (Egyszer nincs nálam könyv, egyszer!!!) Utána 3/4 9-ig ide-oda küldözgettek, mire nagy nehezen kaptam beutalót a szájsebészetre október 13-ára, péntekre. (Jó lesz… érzem…) Közben végig ilyen vidám képeket bámulhattam… Fantasztik.

29-én csak úgy beültünk az Alibibe a csajokkal, mert rég találkoztunk.

A hónap zenéi ~
The Young Pope / Az ifjú pápa openingje

Szeptemberi (realista) terveim:

- Recenziók

- Könyvtári példányok kivégzése:

- Saját példányok kivégzése:

- Kölcsön könyvek kivégzése:


Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Helyzetjelentés:
A szabadon választható hónapban én egy Sarah J. Maas könyvet választottam magamnak, amire ezer meg egy éve kíváncsi voltam:



ÚJ FORDULÓ!!! – Szeptemberben indul a Mini-könyvklub 8. Ezúttal egy klasszikus, egy modern szépirodalmi, egy történelmi, és egy életrajzi regényt fogunk elolvasni (nem feltétlenül ebben a sorrendben). Jelentkezés: szeptember 30-ig, szavazás a könyvekre: augusztus 31-ig, továbbá a részletes szabályok:



A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
Könyvek és a blog -
10  könyvről írtam a hónapban:


Lezártam az egyik legkedvencebbik sorozatomat, de több másikba kezdtem bele. Egyelőre két olyan új sorozattal találkoztam, aminek most azonnal kezdeném a folytatását, ha megkaparinthatnám: A lány éjfélkor és a Tüskék és rózsák udvara könyvekről van szó. Mind a kettő elképesztően izgalmas sorozatkezdő rész! A gyerekeknek szóló könyvek közül a Fény Sebestyént emelném ki – bárkinek ajánlom, nagyon aranyos történet és csodás az illusztrációi is. 

Egyéb bejegyzéseim:  


❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 
A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.
❖❖❖❖❖



3 megjegyzés:

  1. A martfűi rém egy sokkoló film...mi mikor néztük Férjjel még az élettől is elment a kedvünk :/

    VálaszTörlés
  2. Wáááháhá!! :D :D Ez mekkora! :) A Vegazzussal való közös túrázásban az volt a legjobb, hogy találkoztál Dorkával! :D :D (Oké, tudom hogy nem szó szerint így írtad, de azért ezen most jót röhögtem.) :) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, és ez a kép a fogorvosi váróban! :D Haláli. :) Ezen is jót nevettem. :) Szegényke... jobbulást!

      Törlés