2017. augusztus 18., péntek



AniTiger - Problems of bookaholic BOOK TAG


VÉGRE PÉNTEEEK!!! 
És nem kell egész hétvégén mennem SEHOVA! 
Kedves Mindenki, rég voltam ennyire boldog, pedig még csak hétfőn ért véget a szabim. Nagyon gáz, mi?
A lényeg a lényeg, hogy kedvet kaptam kitölteni egy book taget, mert régen volt, mert csak. Nem tudom, hogy ti mit terveztek a hétvégére, de én olvasni szeretnék, illetve egy picit talán tévézni a családdal. (Frankón CSI: New Yorkoznak/-zunk! Megint.)

A tagre egyetlen Hikarim* (Írásaim tárháza) hívott meg, olvassátok el az ő kitöltését is!
*A fenti kép is tőle van! =^.^=
❖❖❖❖❖
1) Van kismillió olvasatlan könyved. Hogyan döntöd el, melyiket olvasod el legközelebb?

Kihívás, könyvtári lejárás vagy reci alapján.
Szóval, nálam nagyon sok mindent eldönt az, hogy van-e (egy hamarosan lejáró) kihívása egy könyvnek. Ha el kell olvasnom 1-2 hónapon belül, akkor gyorsabban nekiugrom, mint a frissen vett vagy könyvtárból kihozott könyveknek. 
A recenziós példány pedig mindent beelőz. ;) 
Láttátok micsoda szépségek érkeztek hozzám tegnap?
Hagyjatok! Olvasok! (@anitiger_mosolya) által megosztott bejegyzés,

2) Már elolvastad egy könyvnek több mint a felét, de nem tetszik. Folytatod, vagy abbahagyod?

Folytatom!
Nem is tudom, mennyire kéne rémesnek lennie ahhoz, hogy abbahagyjam. Illetve tudom, hogy mit nem bírok, de ha teszem azt a könyvklubhoz vagy valamilyen kihíváshoz olvasom a könyvet, akkor juszt sem szoktam abbahagyni. :D
*dacosAniTiger*

3) Közeledik az évvége és még mindig nagyon távol vagy az olvasási listád teljesítésétől. Mit teszel?

Listá(ka)t készítek...
Például ma összeszedtem azokat a könyveket, amiket december 31-ig mindenképpen el kell olvasnom a fontosabb kihívásaim teljesítéséhez (pl. a mindenféle várólista csökkentőkhöz) és készítettem egy ULTIMATE „Elolvasom, Ha A Fene Fenét Eszik Is”-listát.
*kattantAniTiger*

4) Egy könyvsorozatnak, amit imádsz, nem egyeznek a borítói. Hogyan kezeled?

A kép bal szélén látszik is! (Bocs, régi kép.)
Sehogy, ugyanis nem érdekel.
A kedvenc Laini Taylor sorozatom két példányát úgy adta ki a kiadó, hogy az első rész (Füst és csont leánya) keménytáblás, míg a második rész (Vér és csillagfény napjai) puhatáblás ÉS kisebb alapú. Szóval, meg vagyok nevelve, kérem szépen. (A legjobban mégis az fáj, hogy az utolsó részét a trilógiának meg sehogyan se adják ki…)

5) Minden ismerősöd imád egy könyvet, amit te gyűlölsz. Kivel beszéled meg, aki szerinted a te oldalara állna?

Bárkivel beszélek róla, de senkit nem állítanék sehova.
Nagyon magasról teszek arra, hogy ki áll az én oldalamon vagy a többiek (fiktív ismerősöm) oldalán, mert az olvasásnak nem szabad arról szólnia, hogy térfelekre oszlunk. Az olvasásnak össze kell hoznia az embereket, ezért mondom, hogy bárkivel kibeszélem / megvitatom* a könyvet, akár imádja, akár utálja és akkor is így teszek, ha máshogy vélekedek róla.
*Vitatkozni szeretek, de széthúzni nem!


6) Nyilvános helyen olvasol, és nagyon felzaklat a könyv, annyira, hogy sírni kezdesz. Mit kezdesz magaddal?

Ilyenre még nem volt példa.
…vagy nem emlékszem rá, de azt hiszem, hogy amint sírósra fordulna a sztori, máris félretenném a könyvet és igyekeznék elterelni a gondolataimat, nehogy sírni kezdjek.

7) Egy könyvnek, amit nagyon szeretsz, most jön ki a folytatása, de te már nem emlékszel egészen az előző részre/részekre. Mit teszel, újraolvasod az előző részt/részeket, vagy keresel róla egy összefoglalót a neten, vagy kihagyod a folytatást, vagy bestresszelsz… stb?

Újraolvasom vagy átlapozom az előző részt.
…néha a saját értékelésemen futok át vagy olyasvalakién, akiről tudom, hogy frankón leírja az összes cselekményt. De annyit nem ér, hogy stresszeljek rajta.

Az arcom, amikor azt mondják, hogy elég könyvem van már.

8) Nem akarod kölcsönadni a könyveidet senkinek. Hogyan utasítod rendre udvariasan azt, aki mégis kölcsön akar kérni tőled egyet?

„Nincs nálam, épp kölcsönadtam másnak.”
- ezt a mondatot használnám, ha valakinek nem akarnám kölcsönadni a könyveimet, de általában olyanok kérik, akikben megbízom, és akiknek szívesen odaadom.

9) A hónapban már öt könyvnek kezdtél neki, és egyiket sem fejezted be. Hogyan jutsz túl az ezen az olvasási válságon?

Sorozatot nézek?
Nem tudom, mert még nem voltam így, mert szerencsére ritkán mondja azt a testem, hogy most nem igényli az olvasást! De ebben az esetben is igyekeznék elterelni a figyelmemet valami mással – legyen az sorozat, filmezés vagy SIMS. :D


10) Nagyon sok könyv jelenik meg mostanában, ami érdekel, és majd meghalsz, hogy olvashasd. Mit csinálsz? Hányat veszel meg ezek közül?

Ritkán veszek meg „azonnal” friss megjelenést, mert...
…nem vagyok milliomos. Türelmesen vagy türelmetlenül, de várok egy jobb akcióra vagy arra, hogy megvegye a könyvtár. Ha valami tényleg nagyon, NAGYON, nagyon, NAGYON „mostazonnal”, akkor némi szívfájdalommal, de mégis előrendelem. (Aztán a polcra teszem és örülök, hogy ott van, miközben olvasom a kihívásra a könyveket.)
*butusAniTiger*

11) Végre sikerült megvenned a könyveket, amiket nagyon szerettél volna, és alig várod, hogy olvasd őket… de meddig hevernek a könyvespolcon, mielőtt ténylegesen el is olvasnád őket?

Hevernek a polcon.
…mint már említettem eggyel feljebb. ;) Sajnos ilyen ez a mániákusság: akarom és örülök, ha az enyém, de jó ideig ennyiben is maradunk.

❖❖❖❖❖
Jó olvasást!
Köszönöm a figyelmet!
❖❖❖❖❖


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése