2017. november 30., csütörtök



Havi összefoglaló – 11. fejezet: NOVEMBER


(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Viszlát, november! Imádtalak! Hello, december! Légy király!

Kicsit túlköltekeztem ugyan magam a hónapban, de oda se neki, mert rég voltam ennyire kisimult és békés. Érzem, ahogy a zen végigbizsergeti a testemet… 24-e delétől egészen mostanáig szabin voltam és közben utaztunk is egyet a családdal. 
Oké, holnap már dolgozni kell menni, de már hiányoznak a munkatársaim és a színház. =^.^= Ráadásul a péntek a legrövidebb napom a héten, szóval no para.
Ideje, hogy lezárjuk a novembert. Rengeteget dolgoztam, olvastam, pihentem – és szülinapoztam is… Megünnepeltem a 23. szülinapomat - hetedszerre is -, amit néhányan jól bevettek (ami szerintem vicces), míg mások ellenkeztek. A hónap mélypontja az volt, amikor találtam – nyilván nyaralás közben -a hajam lenőtt részén egy színezüst hajszálat! (Jegyzet magamnak: hétvégén újra kell festenem a hajam.) Minden más szuper volt.

Remélem, hogy jól telt az év utolsó előtti hónapja Nektek is!
 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)
❖❖❖❖❖
Mi történt 2017 novemberében?
❖❖❖❖❖
– Személyes kitérő –
Én és a könyvek - bevallásom következik. Ebben a hónapban 13 példány költözött be hozzám. 8 új könyvet vettem, kaptam 1 recipéldányt és 4 könyvet ajándékba.

Vásároltak (8)

Egy könyvet vettem a Libri akcióban, két könyvet a Lírás kupon miatt vettem és megajándékoztam magam 5 könyvvel, mert akartam EGY könyvet rendelni a barátnőmnek Karácsonyra, de 5000 felett ingyen szállított a Könyvudvar! Tudom, hogy gáz vagyok, nem kell a púder. Az vigasztal, hogy mindegyikre nagyon vágytam.

Recik (1)

Az írónőtől kaptam egy példányt, ami szuper, de a rengeteg utazás, munka és kihívás miatt sajnos a háttérbe szorult ez a regény (Pedig: MAXIM!). No, majd most nekiesem a hétvégén és befejezem. Alig várom!

Ajándék (4)

Részt vettem a „Születésnapi ajándékozás – 2017” és az „Ajándékozzunk a könyv színének megfelelően” ajándékozáson, aminek a keretein egy-egy csodálatos csomagot kaptam @Marcsitól (A Nap is csillag) és @M_Ann-tól (Nemezis). A Caravalt Jeffitől és Szimirzától kaptam a szülinapomra, Vegazustól pedig a Tűzesőt. Boldogság van.


*(A Book A Sloth Club csomagba is a CARAVALt kaptam ajándéknak, de karácsonyi ajándék lesz belőle. Kicsit megnyomta a hangulatomat, amikor kiderült, de ilyen barátokkal nehéz szomorkodni – és persze fölösleges is. ^.^)

– Más érdekeltségek –
KÖNYVES DOLGOK:

Az instagramon @girlwithoutwingsbooks most is elindította a havi könyves kihívását: #novemberikönyveskihívás. Szerintem nagyon jó kis képeket csináltam a hónapban, bár most sem sikerült teljesítenem minden napot. :))


MERÍTÉS: Az októberi Forever Young Adult rovat témája: Boszorkányos október! Eléggé Halloween-lázban égek októberben – holott tudom, hogy nem éppen őshonos nálunk az ünnep –, és mivel ilyenkor a legvékonyabb a választóvonal a mi világunk és a természetfelettiek világa között, hagytam, hogy megszállják a rovatomat a boszorkányos YA-regények!

SZÍNHÁZ:

Egyik nap munka közben beültem a Brassimum Fúvósegyüttes - sulis zenei bérletes előadására. Megdöbbentőek ezek a pasik, ráadásul szórakoztató volt az egész műsor. Pár héttel később a Budapesti Operettszínház vendégelőadása volt nálunk, A régi nyár. Megnéztük a Nagyimmal egyik este a majd 3 órás előadást, de nem lettünk operett-rajongók. Érdekes élmény volt, mert még sosem láttam operettet (jobban vonzanak a musicalek), de a legjobb az volt, hogy személyesen találkoztam Gergely Róberttel, Oszvald Marikával és Kalocsai Zsuzsával. :)))

SOROZATAIM:

Az Agatha Raisin első évadját anyuval néztük végig – eleinte jobb híján, mert épp nem volt semmink. Aztán ott ragadtunk és ledaráltuk. Egészen más, mint a könyv, de ez van… A Búra alatt esetében viszont a könyvet NEM olvastam el előre és már javában a második évadnál járok. Azt mondják, hogy a könyv sokkal jobb, mint ez a sorozat, de egynek elmegy. Az első évad még tetszett, de kezd egyre nagyobb h*lyeség lenni. (Ó, hogy az a drága cica, Barbie nem tudott hozzám zuhanni… Imádom azt a pacákot. ha valami történik vele a 3. évad végéig, megüt a guta.)
Barbie (Dale Barbara) - Mike Vogel

Amerikai Horror Story (2011–) – Atival, az öcsémmel nyaralás alatt két éjszakán belül lenyomtuk a hatodik évadot! Nem mondom, jól ki volt ez találva, de eddig ezt érzem a leggyengébbnek. A többit bármikor újranézném, de ezt?! Soha.

RÓLAM:

Book A Sloth könyves dobozom ideért – írtam is róla. Pechemre a könyvnél a kívánságlistámon volt egy dobozka. Így jártam, de töretlen lelkesedéssel várom a következő dobozt!

Nyertem Bookline-os bögrét és noteszt az #énisolvasok játékukon.


Szülinapot ünnepeltünk Szimirzával és Jeffivel az Alibiben. ÚRISTEN! Valahonnan szereztek nekem egy k***va király unikornisos bögrét, mert pár hónapja egy karcnál azt írtam, hogy nekem kell egy ilyen. :’D Lököttek!


Jött egy meglepetés csomag Vegazustól! Amit az öcsém napokig nem adott oda, mert elfelejtette. :D A szülinapomon bontottam ki. Aznap kaptam a kollégáimtól is néhány finom teát és a főnökömtől kedves szót.


Vegazustól. (Katt ide a többi képért.)


Lorelle barátnőmmel elmentünk palacsintázni, aztán megnéztük a THOR:RAGNAROK című filmet 3D-ben. 


(Jegyzet magamnak: LOKIT csak és kizárólag moziban és 3D-ben szabadna nézni. Szerezni kell egy mozit, amit kisajátítok egy Marvel-maraton erejéig a barátokkal.)

A könyvtárban Ady-hetet tartottak és kedvenc idézeteket kért az olvasóktól. Egyik nap, amikor beugrottam látom, hogy könyvjelzőket csináltak belőlük! Megtaláltam a sajátomat (a felső) és hoztam még egyet, ami megtetszett. Szuperül kitalálták!


Interjút készítettek velem és bemutattam a blogomat. Köszönöm a megkeresést, nagyon izgalmas volt. =^.^= 
(De se az én nevem nem így írjuk, se a blogét. Just sayin'.)

Egyik péntek este a munkatársaimmal beültünk egy jazz koncertre a MűvészPresszóba, aztán átmentünk a Kaptárba rock koncertezni. Aznap kezdődött a szabim és ki akartam rúgni a hámból… persze pia nuku, mert ebbe a hidegben maradok a kocsimnál. A jogsim meg - mint tudjuk - sosem szomjas. ;))

A szabi alatt 3 napra elutaztunk Gyenesdiásra a családdal. Bejött nekünk a Hotel Katalin és a Wellness részlegük, nem is tudom, hogy hány éve járunk vissza. Oké, én főleg a svédasztalos reggeli és vacsi miatt szerettem bele a helybe, meg mert iszonyat jók a szobáik. (Kivételesen voltak előre beállított posztok a blogon, amiket szép számban olvastatok is, szóval így lesz máskor is, ha ráérek.)


A hónap zenéi ~

Decemberi (nagyratörő) terveim:
- Recenziók hamarosan:
Linnea Dunne: Lagom (elolvasva, készül a bejegyzés)
Lévai Balázs: Beállás Ponyvarákenrol
Venko Andonovszki: Boszorkány Regény, nyers változat (Egy író jegyzetfüzete)

- Könyvtári példányok kivégzése:

- Saját példányok kivégzése:


Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Helyzetjelentés:

Az a helyzet, hogy a havi könyvet már olvastam (korábbi értékelésem), láttam a film verzióját és nagyon nehezen álltam neki… Aztán 1 nap alatt kivégeztem és újra megnéztem a filmadaptációját is.


DECEMBERben következik:

Szabadon választott életrajzi regényt, úti leírást vagy memoár - Én egészen biztosan a feljebb is említett könyvet fogom olvasni: Matt Haig: Miért érdemes életben maradni?, de érdemes meglesni a többiek választottját a KÖZÖS oldalon. 


A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
Könyvek és a blog -
11 könyvről írtam a hónapban:


Egyéb bejegyzéseim:  

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 
A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.
❖❖❖❖❖


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése