2017. november 19., vasárnap



Lauren Blakely: Kőkemény (Kőkemény 1.)


FIGYELEM! (18+) TARTALOM!


Néha eltűnődöm, hogy a férfiak hogyan képesek bármit is elérni így, hogy az eszük állandóan a szexen jár. Mi több, eltűnődöm, hogyan voltak képesek bármit is elérni a világ eddigi történetében. Kész csoda, hogy be tudjuk kötni a cipőfűzőnket vagy meg tudunk fésülködni.

   
Fülszöveg:
Nem elég csak a jó szél, hölgyeim. Az árbóc mérete is számít.
Én pedig mindent beleadok. Nekem tényleg megvan MINDEN szükséges felszerelésem: jó külső, agy, komoly vagyon és egy jó nagy f@sz.
Alighanem seggfejnek gondolnak. Annak tűnök, nem igaz? Rohadt szexi vagyok, eszement gazdag, pokolian okos, és akkorával vagyok megáldva, mint egy ló.
De tudják mit? Még nem hallották a történetemet. Talán playboy vagyok, a New York-i pletykalapok annak neveznek. Csakhogy olyan playboy, aki valójában remek fickó. Ezért lettem különleges.
Az egyetlen gond, hogy apám miatt vissza kell vennem egy kicsit. Konzervatív befektetők akarják megvenni a zászlóshajóját – a Fifth Avenue-n lévő ékszerboltot –, ezért nem csupán kordában kell tartanom a kígyót, hanem elkötelezettnek kell látszanom. Rendben. Ennyit megtehetek apáért. Elvégre neki köszönhetem a családi ékszereket. Szóval megkérem a legjobb barátomat és üzlettársamat, hogy a következő hétre legyen a menyasszonyom. Charlotte benne van a dologban – azért mond igent, hogy viselhesse ezt a jókora követ. Ám hamarosan a nyilvánosság előtti színlelés a hálószobában egyáltalán nem lesz megjátszás, hiszen Charlotte képtelen lesz majd tettetni a lábujjgörbítő, ablak rezegtető orgazmus-sikolyait, miközben új magaslatokba röpítem majd a lepedők között.
De azt hiszem, én azt nem tudom majd színlelni, hogy érzek iránta valamit… Mi a csudába sodortam magam ezzel a… kőkemény dologgal itt?

Könyv információk:

Eredeti mű: Big Rock
Eredeti megjelenés éve: 2016

288 oldal · puhatáblás ·
ISBN: 9786155676130 ·
Fordította: Márton Andrea
A sorozat részei:

2. Mister O
3. Well Hung
4. Full Package
5. Joy Ride
6. Hard Wood

(befejezett)
(Az értékeléshez olvass tovább!     )

Miért olvastam el?

Egy nagy előrendelési akciónak nem tudtam ellenállni, ezért megrendeltem. Mivel általában a könyv címe, a borítója és / vagy a fülszövege miatt veszek regényt, kitalálhatjátok, hogy ebben az esetben egyikről sincs szó. Egyszerű, színtiszta kíváncsiság vezérelt.

Szerintem...

Rémesen előítéletes vagyok, de bevallom, hogy amikor megtudtam, hogy egy férfi szemszögű rom-com regényt vettem, akkor egyből egy hatalmas s…ggfej főszereplőt vizualizáltam magam elé. Szerencsére tévedtem, mert Spencer Holiday egy igazi úriember, sikeres üzletember, egy szuper srác csodálatos családdal és nagyon jó barátokkal. Oké, rémesen elegem volt belőle már a könyv első harmadában (oké, már az első 10 oldalon…), mert szinte másról sem áradozott CSAK A FARKÁRÓL. Meg fényezte önmagát…
  

Lehet, hogy úgy kefélek, akár egy isten, de attól még úriember vagyok. Kitárom előtted az ajtót, mielőtt széttárod előttem a lábadat. Felsegítem a kabátodat, fizetem a vacsorádat, és az ágyban és azon kívül is királynőként bánok veled.


Szerencsére Spencer szövege jó, ezért úgy ahogy megbocsátottam neki (idővel!) a könyv elejét. A legjobb barátja, Charlotte egy okos, erős, karakán csaj, aki frankón megállja a helyét a világban – és tudja kezelni Spencert. Tuti, de kicsit egysíkú karakterek, igazából nincs bennük semmi egyedi vagy különleges. Esetükben talán létezett volna barátság férfi és nő között, ha be nem jön ez a kamueljegyzéses téma.

A történet egy mocskos szavakkal és némi szexszel megtűzdelt romantikus regény, ráadásul borzasztóan lapos és rettenetesen klisés. (Azokra a rom-com regényekre emlékeztetett, amiket egy időben bőszen írogattam a fióknak kikapcsolódás céljából, és amikről tudtam, hogy átlagosak és faék egyszerűségűek, ezért mentek is a levesbe.) 
Ez a könyv jó lesz, ha valaki tényleg csak ki akar kapcsolódni egy kicsit. A főszereplők humorosak, a sztori kiszámítható, de viccesen romantikus – és ha nem zavar, hogy a pasi a könyv első felében képtelen leakadni a merevedésének a folyamatos emlegetéséről, akkor akár még talán kedvenc is lehet a regényből. Nálam ez is levont a történet értékéből, ahogy a hatalmasságának a folytonos emlegetése.

Összességében

Nem az én könyvem, de egynek elment. Igazából csak arra voltam kíváncsi, hogy ezzel a névvel a kiadó miért ad ki egy Kőkemény című, túlfűtött borítós, erotikus rom-com regényt – és milyen lehet a regény. Zavart Spencer farok fixáltsága és a könyv első harmadában a folyamatos merevedés-emlegetés. 

Egyébként bírtam a férfit – aki szerencsére nem egy hatalmas nagy p…cs, pedig totál arra számítottam a fülszöveg miatt - és Charlotte-ot is, de elég egysíkú karakterek lettek… Klisés, kiszámítható, cseppet sem eredeti, még csak nem is megbotránkoztató a könyv (pedig ezt ígéri a cím-borító-fülszöveg hármasa), de legalább nyomokban szórakoztató volt. (Ld. lejjebb az idézeteket!)

Azért Nick, a képregény-rajzoló története izgatja a fantáziámat. (Igen, megvettem a Mister O című könyvet is! :P)

Értékelés: 3

Zene a könyvben: P!nk - Raise Your Glass

Mélypont – 18+!

„Lerángatja az alsógatyámat, és a farkam üdvözli.
Doromboló hangot ad ki.
– Én is örülök, hogy látlak – mondja (…)”

Ez volt az a rész, aminél kiesett a chips a kezemből (…igen, nagy ritkán szoktam bűnözni…), mert félrenyeltem azt, amelyik a számban volt. Kellett egy kis idő, amíg újra kaptam levegőt – ÉS feldolgoztam azt, hogy a faszi farka se nem emel kalapot a csaj előtt, se nem dorombol neki… Az megint más tészta, hogy egy nőnek miért kéne dorombolnia a pasija farkénak, de az ehhez hasonlók mindenkinek a magányügyei.

Ajánlom, ha… szereted a humoros, illetve jócskán erotikus, sokat szexelős, mocskos szájú, de fair főszereplős rom-com regényeket; …a férfi szemszöget erotikus-romantikus történeteknél!

Nem ajánlom, ha… nem szereted pajzán / erotikus / szabad szájú / sokat szexelős történeteket; …ha egyáltalán nem szokták hasonlókat olvasni; …ha jobb szereted a sima romantikus sztorikat; …ha nem kedveled a férfi nézőpontú rom-com regényeket.

Kedvcsináló idézetek:
– De nem lenne szabad így vonzódni a legjobb barátunkhoz. Ez nem így működik. Valószínűleg be kéne feküdnöm egy klinikára és kivizsgáltatni magam, mert olyan erejű vonzódást érzek irántad. Azt kérem majd, hogy távolítsák el belőlem, és azt fogják mondani, hogy „sajnáljuk uram, már az egész testét felfalta a kór, nem műthető”.
Milyen szó létezik erre az érzésre? Olyan, mintha a mellkasom egy trambulin lenne, és a szívem hátraszaltókat ugrana róla. Csak még soha életemben nem csináltam ilyet, és ha még egyszer megpróbálom, lehet, hogy fejre esem.
Vagy seggre.
Vagy pofára.
A farkam kibaszottul zseniális.
De ne higgyétek el csak azért, mert mondom. Gondoljátok végig, mi mindent tud.
Először is, kezdjük azzal, ami egyértelmű.
A mérete.
Persze egyesek szerint nem a méret a lényeg. De tudjátok, mit mondok én? Hazudnak.
Senki nem akar egy apró gyémántot az ujjára, amikor háromkarátosat is kaphat. Nem akar egydollárost, amikor egy százasa is lehet. És nem akar egy miniatűr pónin lovagolni, amikor a gyönyör rodeóján egy igazi csődör hághatja meg.
Miért? Mert a nagyobb jobb. Izgibb. Kérdezzétek meg bármelyik nőt, aki valaha kiejtette a rettegett szavakat: „Betetted már?”

◈◈◈◈◈
A képek a Pinterest táblámról származnak: Lauren Blakely Könyvek
Big Rock borítók a GoodReads-en.
◈◈◈◈◈


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése