2018. január 15., hétfő



START! Mini-könyvklub 9. felvonás: krimi, thriller


A témához tartozó bejegyzések a „mini-könyvklub” címke alatt elérhetőek.

Január közepe van és majdnem elfelejtettem írni arról, hogy indul a Mini-könyvklub 9. fordulója. Ami tök gáz, mert már elolvastam a felét az első könyvnek! (Amúgy eddig a könyv is tök gáz, de hátha feljön még, szóval hagyjuk…) Őszinte leszek, nekem nagyon bejött az előző – a rendhagyó nehéz forduló -, de azért a krimi és a thriller sem a két kedvenc műfajom, így ez a kör is húzósnak ígérkezik!


Hogy mikre szavaztam?


Ezekre a könyvekre szavaztam, mert kedvelem skandináv krimiket, bírom a Könyvmolyképző kiadót, tetszenek a humoros könyvek… és mert kellett egy magyar és A fekete esernyős férfit 1490,- Ft-ért adják a kisboltokban, ahol vannak könyves állványok. (Amúgy az a poén, hogy tök kétségbeestem, amikor megszavazták, mert utána egyik boltban sem volt, ahol korábban láttam. :D Egy nagyon jó fej helyi csajszi kölcsönadta a saját példányát, aztán – még aznap délután! – épp szembejött az egyik állványon a könyv. Poén, mi?)

Mit olvasunk majd ebben a fordulóban?  

JANUÁRBAN:
– A molyon jelenleg 84%-os a könyv

„Ha Agatha Christie és P. G. Wodehouse együtt írna detektívregényt, ilyen lenne.” – ezzel győzött meg a könyv, de eddig elég nagy csalódás. Tényleg drukkolok, hogy a végére jobb legyen... Persze erre szavaztam, úgyhogy egy szavam sem lehet(ne)!

FEBRUÁRBAN:
– A molyon jelenleg 92%-os

Megtetszett a könyv magas százaléka, illetve egész jókat írnak róla az ismerőseim, így ez a másik, amire én is szavaztam a befutók közül. Magyar író könyvre, ami Magyarországon játszódik, ráadásul elég borzongató a leírása. Remélem, hogy tetszeni fog!

MÁRCIUSBAN:
– A molyon jelenleg 87%-os a könyv
Tartottam/tartok ettől a könyvtől a kiadója miatt, pedig az író egy korábbi regényével - B. A. Paris: Zárt ajtók mögött – már szemeztem, hogy el kéne olvasni. Nézzük pozitívan a dolgot: legalább megismerem egy új író stílusát. (Ha nem valami rossz író új álneve, akkor még akár jó is lehet, ugye?)

ÁPRILISBAN…
…szabad a vásár, bármilyen könyvet olvashatsz, ami az alábbi négy kritérium mindegyikének megfelel:
1. korábban nem olvastad a könyvet
2. krimi, vagy thriller regény legyen (vagy ezek valamilyen keveréke)
3. ne legyen egy sorozat része, kivéve, ha ez az első kötet a sorozatban, vagy ha a sorozat egyes részei nem épülnek szorosan egymásra (így biztos nem lesz spoiler)
4. legalább 200 oldalas legyen.
A cél ebben a hónapban az, hogy olyan stílusú könyvet ajánljunk egymásnak, amit szeretünk.

Mi jöhet szóba nálam, mint +1 szabadon választott?

Lényegében bármi anyám otthoni polcáról, ugyanis ő imádja a krimiket - szinte csak azt olvas, ahogy az öcsém is, bár ő specifikusan Evelyn Marshra van rágerjedve. De én el szeretnék kicsit rugaszkodni anyum polcától és a kihívásokhoz szükséges elolvasandók között néztem körbe. (Oké, a Karen Rose könyvet csak azért akarom elolvasni, mert bírom az írónőt. No, lebuktam...) Egyelőre ők tűnnek esélyesnek:

Julie James: Az a gyanúm, szerelem (2. rész, de standalone)
Peter Clines: 14 (thriller)
Karen Rose: Vigyázz rám (krimi is, thriller is)

Ha kedvet kaptál…!

JANUÁR 31-ig jelentkezhetsz itt: Könyvsarok/Mini-könyvklub 9, de ne felejtsd el végigolvasni az ÖSSZES szabályt a félreértések elkerülése végett!
ISMÉTLÉS: 1 könyvre és a róla szóló értékelés megírására 1 hónapod van, és NEM csúszhatsz át a következő hónapra, továbbá januárban már el kell olvasni az első könyvünket: Holttest a fürdőkádban!

✿✿✿✿✿
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
✿✿✿✿✿


3 megjegyzés:

  1. HOL lehet megvenni ezeöccázé a fekete esernyőset?!?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Coop, Vianni meg hasonló féle kis ABC-kben, illetve postákon a könyves állványokon. :D

      Törlés