2018. február 19., hétfő



Book A Sloth Club | "Mini karácsony" 4.



A témához tartozó bejegyzések a „book box” címke alatt elérhetőek.

BOOK A SLOTH CLUB

Valószínűleg utoljára futok be a dobozommal, de szeretem ezeket a posztokat hétfőre időzíteni, mert szerintem egy nagyon pozitív dolog valami szuper témájú bejegyzéssel indítani a hetet. ;)

Előtörténet, avagy: 
Miért ez a cím?
„Egy ilyen dobozzal minden hónap egy mini karácsony.” - válaszolták a Kildarának adott interjújukban a magyar könyves doboz megalkotói. Azt hiszem, akkor döntöttem el, hogy nem csak egy hónapra fogok előfizetni, hanem rászánok egy nagyobb összeget és gyorsan leszervezek magamnak néhány havi mini karácsonyt...
A kicsomagoláshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩
SPOILER VESZÉLY!

❖❖❖❖❖
TÉMA

MÁGIKUS LÉNYEK

Nagyon vártam ezt a doboz, mert imádom azokat a történeteket, amelyekben mindenféle különleges varázslények, ilyen-olyan fantasy szülte élőlények vagy mágikus állatok szerepelnek. Persze most elnézve a következő doboz témákat, vérzik a szívem, hogy nem fizettem be az angol dobozra, mert a Wonderland-témákért nagyon oda vagyok. (Ez van. Félreértés ne essék, alig várom a márciusi magyar dobozt is, ugyanis az 100%, hogy érkezni fog. ^^)



MÁRCIUSI DOBOZ
MAGYAR TÉMA: ÖTÓRAI TEA
ANGOL TÉMA: WELCOME TO WONDERLAND
Vásárlási időszak: Február 10 (10h) - Február 28
Kiszállítási időszak: Március 13-tól
3-6-12 hónapos csomagok folyamatosan vásárolhatók. Ajándékutalványok is!
A KÖNYV


Ne tudjátok meg, hogy mennyire örültem, amikor megláttam ezt a könyvet! Konkrétan körbepattogtam a lakáson örömömben, ugyanis nagyon rajta volt a kezem a megrendelés gombon, amióta hírét vettem a magyar megjelenésnek. Könyv könyvekről, végtelen nagyságú könyvtárakról, egy múltba beszélő könyvről és egy városról, ahol elveszett könyvesboltok vannak? Ide vele!

FÜLSZÖVEG:
Minden könyvnek van egy titkos oldala.
Furia Faerfax a könyvek világában él. Családja vidéki birtoka egy végtelenségbe nyúló könyvtár fölött emelkedik. A lány egy nap különleges könyvre bukkan: a lapokra írt sorok segítségével képes levelezni Severinnel, aki 1804-ből válaszol neki. Miközben a barátság lassan vonzalommá formálódik, Furia nem is sejti, milyen halálos veszedelem fenyegeti a családját. A tragédia hamar bekövetkezik, édesapját elveszti, öccsét pedig elrabolják. Így Furia olyan erőkkel kerül szembe, amelyek hatalmát még csak nem is sejti. Hogy segítséget kapjon, Libropolisba, az eltűnt könyvesboltok városába megy. Itt találkozik a vadóc lánnyal, Cattel, és Finniannel, a felkelővel. Együtt vonulnak harcba a könyvmágia urai és az összes könyvet fenyegető betűhalál ellen.
(Molyos verzió ITT, ugyanis más a fülszöveg a könyvön és a neten.)

APRÓSÁGOK

Engemet ez a doboz már a tartalmat leíró képeslappal megfogott, ugyanis egyszerűen szemet gyönyörködtető és végtelenül bájos ez az unikornisos, sárkányos, pasztellszínű lap! Még, még, még sok ilyen gyönyörűséget / cukiságot!



A könyv mellé járt egy exkluzív előszó az írótól, ami a magyar dobozon kívül egyetlen helyen került „forgalomba”, de egy nagyon kedves és személyes történetet mesél el az író egy rokonával kapcsolatban. A mostani doboz érdekessége, hogy az író is kért belőle. Hát érdekelne, hogy neki is annyira bejön-e, mint például nekem. ^^



Unikornisos párnahuzat egy közepes méretű díszpárnára a következő felirattal: „Mindig legyél önmagad, kivéve, ha lehetsz unikornis. Akkor legyél inkább unikornis!” :D Én nagyon bírom az ilyesmiket - bolondos szöveg, párnahuzat, unikornisos cuccok -, szóval nekem eddig az egyik TOP ajándék, amit BASC csomagba tettek.


Robbanós cukros nyalóka - Trollok verzió. Ötletes, abszolút illik a témához, és rengeteg gyermekkori emléket idéz fel az emberben. Aranyos ötletnek tartom, én is előszeretettel rejtek ehhez hasonló szentimentálisan bulis cuccokat az ajándékcsomagjaimba. Bejött!


Főnixtoll alakú toll - kék. Mivel elég nagy toll gyűjtő vagyok, és mindenféle furcsa, bolondos, cuki, ronda tollakat gyűjtök, így nálam ez is betalált. Persze nem fogom bevinni az irodába, de tuti használni fogom. Hát nem jópofa?

Bögre, aminek az egyik oldalán a Harry Potter történetekből ismert és szeretett Dobby, a házimanó van, míg a másik oldalán egy felirat: „Dobby mindig ott lesz NEKED”. Ez egy elég sírógörcsös pillanat volt, amikor megláttam, mert HP-fanként volt egy rész a vége felé Dobbyval kapcsolatban, amin eléggé kiborultam – és ezt idézte fel a bögre, de cuki ajándék, szuper toll- vagy könyvjelzőtartó lesz az asztalomon.



Sellős és Libropolis-os könyvjelzők. Egy illik a könyvhöz, egy illik a dobozhoz, és nekem inkább ez az utóbbi jött be! Valahogy a sellős-tengeri csikós téma nem fogott meg, bár szimpatikus, hogy színeiben is illeszkedik a csomaghoz. Nagyon odafigyeltek most erre!

Furkász kulcstartó. Még nem láttam ugyan a Legendás állatok és megfigyelésük című filmet, de hogy is ne hallottam volna a furkászról, aki benne szerepel? Lehet, hogy ez egy nagyon bájos jelzés arra, hogy ideje megnéznem a filmet? ;) Amúgy imádom, hogy mindig elrejtenek a dobozokban egy kulcstartót!

ÖSSZESSÉGÉBEN

Nekem eddig ez a doboz tetszett a legeslegjobban, mert nagyon nagy odafigyeléssel készült, és az utolsó darabig minden passzol a témához. A tartalomjelző már a legelején feldobja az embert, mert borzongatóan szép, a könyv fantasztikus választás, szóval egy a lényeg: ez a kedvenc dobozom. Eddig. Ugyanis úgy érzem, hogy mind jobban belejön a csapat, és egyre jobb ötleteik vannak. (Oké, a Dobby-s bögre meg a sellős könyvjelző nekem személy szerint nem lettek favoritok, de a nagy egészbe szuperül belepasszolnak.)

Nagyon várom a következő dobozt!

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
❖❖❖❖❖
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése