Oldalak

2024. július 24., szerda

Susannah Nix: A ​szerelem kódja (Kémialeckék 1.) | Blogturné Klub ajánló

  

 

– Én szívesen teszek úgy, mintha a pasid lennék – mondta Jeremy, mintha semmiség lenne.

– Hát persze! – Ez nem egy Hallmark-film volt. Nem fog felbérelni egy kamupasit, hogy átverje az anyját.

– Miért ne?

– Mert az hazugság lenne. Ráadásul egy teljesen nevetséges hazugság.

 

 



Melody, a szuperintelligens kocka lány megpályázza álmai állását egy Los Angeles-i óriásvállalatnál. Ám az állásinterjú után döbben csak rá, hogy egy egyetemi egyéjszakás kalandja, név szerint a szívdöglesztő Jeremy Sauer is ugyanannál a cégnél dolgozik. És nemcsak ott dolgozik, de ő a vezérigazgató fia.

Jeremynek barátnője van, és amúgy is rosszfiú hírében áll, így Melody elhatározza, hogy távol tartja magát tőle, és az új életére koncentrál. Azonban minden igyekezete ellenére sem tudja teljesen kivonni magát a zűrös ügyeiről ismert, luxusautókkal járó milliárdoscsemete életéből.

Miközben különös barátság szövődik kettejük között, Melody magának sem meri bevallani, hogy az érzései talán mélyebbek Jeremy iránt.

 

Vajon az a lány, aki a matematikai törvényszerűségek híve, meri-e vállalni a kockázatot egy olyan fiúért, aki ennyire kiszámíthatatlannak bizonyul?

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű:

Remedial Rocket Science

Eredeti megjelenés éve: 2017

 

General Press, Budapest, 2024

304 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789634528623 ·

Fordította: Schmidt Jolán

 

Műfaj/zsáner: Romantikus, Chick lit, New Adult

Kémialeckék sorozat:

 

1. A szerelem kódja

2. Intermediate Thermodynamics

3. Advanced Physical Chemistry

4. Applied Electromagnetism

5. Experimental Marine Biology

6. Elementary Romantic Calculus

 

(önálló sztorik)

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Szerintem…

 

Szerettem volna nagyon szeretni ezt a könyvet, mert hasonlónak tűnt az általam imádott Ali Hazelwood romkom NA-regényekhez. Magas, sármos pasi, aki beleszeret egy zseni kocka csajba, aki tudományos pályán tanul és/vagy MIT-re jár(t). Ráadásul nagyon helyes a borítója, tetszetős a címe, és kivételesen még a fülszöveget is elolvastam, ami azonnal felkeltette az érdeklődésem.

A regény szövegezéséből hamar kiderült számomra, hogy még gyakorolnia az írást, hogy az olyan nagy romantikus regényírók nyomába érjen, mint Sarah Adams, Lynn Painter, Emily Henry vagy a már említett Ali Hazelwood. Ugyanakkor nagyon kíváncsi voltam, hogy lesz happy end a történet, ugyanis férfi főszereplőnkre elég csúnyán rájárt a rúd. Komolyan, eléggé megsajnáltam Jeremyt, mert a regény egy pontján talán csak főszereplő hölgyünk, Melody nem okozott neki csalódás és nem árulta el a háta mögött. (Hozzá kell tennem, hogy Melody ekkortájt tessék-lássék munkahelyi jó ismerőse a férfinak, se nem járnak, se nem barátok!)

 

Ha már szóba hoztam, beszéljünk a történet karaktereiről! Két főszereplőnk van: a szegény családból származó Melody Gage, aki (minden szempontból) önerőből végezte el az MIT-t és került be egy fantasztikus cég IT osztályára, illetve a célok nélküli, nem túl ügyes, barátnőit megcsaló, főiskolákról kibukott, ám szupermilliomos Jeremy Sauer. A fülszövegbéli egyéjszakás kaland után három évvel fonódik össze a sorsuk, amikor a lány Jeremy anyjának a cégénél helyezkedik el! A fiú sokat változott, de nem eleget ahhoz, hogy úgy gondoljam, több mint egy 1D-s átlag milliomos csemete karakter, és hamar kiszerettem Melody karakteréből is, aki se kockának, se túl okosnak nem tűnt igazából…

 


Rendkívüli módon bosszantott Melody kezdeti agyatlan költekezése... Tegyük fel, hogy szegény családból származunk, dolgoznunk kell a főiskolán, hogy eltartsuk magunkat az ösztöndíj ellenére is, aztán random KEZDŐ (!) állást kapunk az ország másik végén. Eddig megvagyunk? Szóval az én zsebem már a Bostonból Los Angelesbe költözéstől kiürült volna, de hatalmas eszű főszereplőnk lízingel egy új autót, kivesz egy baba 2 szobás kecót és elindul egy shopping túrára (persze nem az Ikeába, de na…). És még tesz is félre! Szeretnék ekkora kezdőbónuszt vagy nem tudom, mit… (Bár valószínűleg akkor se állnék neki elköltögetni…) Amikor meg már kamurandizni dizájner ruhát meg Louboutin cipőt vett, ott végem volt.

Jeremy legalább egyenes, tartja magát a karakterhez a regény végétől az elejéig: egyszerre hamis mosolyú sármőr, ha a családnevének kell megfelelnie, és gyámoltalan bizonytalankodó, ha Melodyval van. Valahol még tetszett is az esetlensége, de nem volt főszereplő vibe-ja. (Nyilván nem ő tehet róla, hogy a férfias férfiakat szeretem…)

 

 

– Oké. Házasság Leia hercegnővel, nyilvánvalóan.

– Nyilvánvalóan – bólintott Tessa.

– Han Solót ölném meg, ami azt jelenti, hogy Csubakkával kell lefeküdnöm.

– Han Solót ölnéd meg? – kérdezte Melody döbbenten. Han Solo volt az első férfi, akihez hozzá akart menni. A heteroszexuális agya nem bírt felfogni ekkora szentségtörést.

Kelsey felemelte a kezét.

– Szeretnék beszélni arról, hogy a barátnőm épp közölte velünk, hogy lefeküdne egy vukival.

 

 

Pozitívumok!

 

Főszereplőinket elég érdekes karakterek vették körbe, akiken NAGYON jól szórakoztam! Zseniális volt, ahogy Lacey karaktere unalmas oldalkocsiból kinyílik és jobban magára talál, mint bárki más a regényben. (A vele kapcsolatos hírek miatt külön imádtam az epilógust!) De legalább annyira bírtam Lacey nővérét, Charlotte-ot, aki nem sokszor tűnt fel, és nem is tudtam róla eldönteni, hogy kedves és törődő vagy hideg és távolságtartó figura. Sőt, igazából ugyanez vonatkozik Jeremy anyukájára, akit szintén emiatt csíptem.

Tetszett még, hogy a könyv vége felé már fel-felbukkantak a várva várt popkulturális utalások. Találkoztunk zenékkel, emlegettek filmek és sorozatokat, illetve Melodynak még Funko POP! gyűjteménye is van! (Bevallom, hogy főszereplőnk az általa szeretett dolgok meg a bináris viccei miatt azért a könyv végére beevickélte magát a szívembe.)

 


Ajánlás? Főleg azoknak ajánlanám, akik ismerkednek a chik lit / romantikus műfajjal. A műfaj szerelmeseinek kicsit sok lesz a belezsúfolt klisé, hiszen van itt minden: árulás árulás hátán, megcsalások, családi titkok, két és fél eljegyzés, egy házasság, egy sor coming out, fegyveres rablás, kamurandizás.

 

Összességében

 

Igazából egészen másra számítottam a borító meg a cím alapján. Melody és Jeremy jópofa karakterek, de engem inkább az őket körülvevők élete érdekelt. Főleg Lacey sztorija fogott meg, aki Jeremy nőjeként kezdi, de végül Melody egyik legjobb barátjaként végzi. Kicsit furcsa volt, hogy mennyire körbekeveredtek a gazdagok köreiben a népek, míg ki nem alakultak a végleges párok (ha lehet huszonévesek kapcsán véglegességről beszélni ugye).

Ha nem lett volna benne néhány bosszantó logikátlanság, akkor egész jó történet lehetett volna, mert az alapjait tekintve egész ötletes. Sajnos én és az író nem találtunk egymásra, de egy nyári szórakoztató romantikus történetnek megfelelt.

 

Értékelés: 3

 

Folytatnám? Nem hiszem, hogy olvasok még Susannah Nixtől, de érdekességként megemlíteném, hogy a sorozat mindegyik része külön olvasható, és ha jól néztem, akkor a párok se ismerik egymást!

 

Kedvcsináló idézetek:

Te jóisten! – mondta döbbenten.

– Mi a baj? – kérdezte Jeremy.

– Egy csillogó unikornissal az arcomon találkoztam az anyáddal! – Teljesen elfelejtette, hogy ott volt az a hülye minta.

Jeremy, Hannah és Lacey mind nevetésben tört ki.

– Nem vicces – temette a kezébe az arcát Melody. – A vezérigazgató most azt gondolja, hogy egy idióta vagyok.

– Ne aggódj emiatt! – nyugtatta Jeremy. – Imádnivalóan festesz. Nem fogja felróni neked.

– Igen, túlságosan lefoglalja majd, hogy felrója neked, hogy a barátom vagy – jegyezte meg segítőkészen Lacey.

– Fantasztikus! – motyogta Melody.

Jeremyből kitört a nevetés.

Melody rácsapott a karjára.

– Ez nem vicces. Azt hiszi, hogy járunk, és túlságosan is be voltam rezelve, hogy közöljem vele, ez nem igaz. Azt mondta, szép párt alkotunk.

A fiú megdörzsölte az állát, még mindig kuncogva.

– Igazad van. Sajnálom. Ez nem vicces.

– Akkor miért nevetsz még mindig?

– Csak… – Jeremy megrázta a fejét, és az arcára savanyú kifejezés ült ki. – Te vagy az első barátnőm, aki számára is elfogadható.

– De én nem vagyok a barátnőd.

Jeremy kortyolt egyet a whiskyjéből.

– Ezért vicces.

– Várj… Miért akarja tudni az anyád, mikor lesz itt az enyém?

– Mert szeretne találkozni vele. Azt hiszem, szeretné meghívni vacsorára, vagy ilyesmi.

– Nem! – mondta Melody rémülten. – Kizárt dolog. Ez sohasem történhet meg.

– Ugyan már…

– Komolyan mondom! Nem engedhetjük, hogy az anyád találkozzon az enyémmel. Olyan lenne, mintha összekevernénk a hipót az ammóniával… A kémiai reakció mindannyiunkat megölne.

– Azt hiszem, egy egészen kicsit eltúlzod a veszélyt – nevetett a fiú.

 

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek. HANGULAT TÁBLA: Susannah Nix - Kémialeckék sorozat

Remedial Rocket Science a GoodReads-en.

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

 


Hiába vagy szuperintelligens kocka, ha nem tudod távol tartani magad az egyéjszakás kalandodtól… Melody pechjére egykori kalandja álmai munkahelyén bukkan fel, ráadásul ő a vezérigazgató fia!

Tarts te is a bloggereinkkel A szerelem kódja blogturnéján, és ha helyesen válaszolsz a kérdésekre, a General Press Kiadónak hála esélyed nyílik megnyerni egy példányt a regényből!!

 

 

Nyereményjáték:

 

Játékunk ezúttal kérdések megválaszolásából áll! Minden állomáson találtok egy kérdést, melyre várjuk a megfelelő választ. Annyit segítünk, hogy mindent megtudhattok A ​szerelem kódja című regény beleolvasójából.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

Milyen zene szól a bárban?

a Rafflecopter giveaway

 

ÁLLOMÁSOK:

 

[Blogturné Klub]

07/16 - Betonka szerint a világ…

07/20 - Kelly és Lupi olvas extra - idézetek

07/24 - Hagyjatok! Olvasok!

 

  



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése