ALCÍM: A mikrobiombarát életmód alapjai elméletben és gyakorlatban
További receptkönyvek a blogon…
|
Kalandra hívjuk olvasóinkat és mindazokat, akikkel együtt fognak jókat
enni: tartsanak velünk, és ismerjék meg a növények természetes ízvilágát, az
alapanyagok textúráját és azokat a technológiákat, amelyek nap mint nap
élménnyé varázsolják az étkezéseket.
|
|
|
Testi és lelki egészségünket döntően befolyásolja
étkezésünk. A modern városi életmódra jellemző stressz, a felgyorsult tempó
átalakította táplálkozási szokásainkat: bármikor és bárhol hozzáférünk
gyorsan felszívódó, magas kalóriatartalmú ételekhez. Ezek nehezen gyógyuló
sérüléseket okoznak bélflóránk sokszínűségében és összetételében. Megnő a
bélfal áteresztő képessége, ami civilizációs betegségek kialakulásához vezet,
mint például a magas vérnyomás, elhízás, diabétesz, és ezeket makacs
emésztőszervi panaszok kísérhetik. Könyvünk célja, hogy közérthető bevezetőt adjunk a legújabb
kutatási eredmények alapján a leggyakrabban előforduló betegségek háttere,
illetve az életmódunkkal összefüggő mikrobiom és bél-barrier sérülések
között, valamint ötleteket adjunk, hogyan tudjuk lépésről-lépésre, helyes
táplálkozással helyreállítani egészségünket.
Dr. Schwab Richárd belgyógyász, gasztroenterológus több
mint tíz éve foglalkozik kollégáival a mikrobiom vizsgálatával, így több ezer
beteggel szerzett gyakorlati tapasztalataikat osztják meg arról, hogyan lehet
a sérült bélflóra gyógyulásához optimális mennyiségű és összetételű
zöldségeket a mindennapi étkezéseink részévé tenni. A Petri Nóra táplálkozási és életmód-tanácsadó izgalmas
receptjeivel készült ételek pedig nemcsak rendkívül finomak és szemet
gyönyörködtetően sokszínűek, hanem könnyen el is készíthetők. A saláták és
tálak, illetve az ínycsiklandó szószok kombinálásával még változatosabbá
tehetjük a közös étkezéseket, ami támogatja a család és a barátok, azaz
mindannyiunk egészségét. |
|
Könyv információk: Eredeti megjelenés éve: 2025 Corvina, Budapest,
2025 224
oldal · keménytáblás · ISBN:
9789631371550 Műfaj/zsáner:
receptek, gasztronómia, egészéges életmód, tudományos ismeretterjesztő |
|
(Az értékeléshez olvass tovább! ⇩ ⬇ ⇩ ⬇ ⇩ )






