Oldalak

2024. július 15., hétfő

Sarah Adams: A szabálykönyv | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

– Minden rendben lesz veled, ha felbontjuk a szerződést?

– Matthew Macfadyen volt a legjobb Mr. Darcy, aki valaha is a vásznon feszített?

– Tessék?

Kortyol egyet az italából, és megnyalja az ajkát.

– A válasz mindkettőre igen. Jól leszek.

 




Egyetem alatt egy pár voltak – összejöhetnek még egyszer?

Nora egész karrierje egy jóképű profi amerikaifoci-sztár kezében van. Derek, a sztárjátékos történetesen Nora expasija. Annak idején a lány nem valami elegáns módon vetett véget a kapcsolatnak – a régi döntés most álmatlan éjszakákat okoz neki. Profi ügynök lett, és Derek az első ügyfele. Aki még mindig mérges rá.

Derek bosszút forral: ha Nora az ügynöke akar lenni, hát jó. De a fiú feltett szándéka, hogy megkeserítse az életét. Még emlékszik, hogy a lány nem adja fel egykönnyen. Erre a tulajdonságra alapozza a tervét.

És Nora valóban nem adja be a derekát, hanem éppenséggel ellentámadásba kezd. De aztán jön Las Vegas, egy vad éjszaka másnapján Derek és Nora egy ágyban ébrednek mint friss házasok.

A szabálykönyvet kihajították az ablakon – mit hozhat ez a kapcsolat? Ki-ki mentse a munkáját? Lehetséges kettejük közt életre szóló szerelem?

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: The Rule Book

Eredeti megjelenés éve: 2024

Next21, Budapest, 2024

384 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9786156606839 · Fordította: Nagy Marietta

WEBÁRUHÁZ

MOLY

GOODREADS

Sarah Adams a blogon:

Csalóka ​szerelem / A szabálykönyv / Gyakorlat ​teszi a mestert

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért figyeltem fel erre a könyvre?

 

Már két éve beleszerettem Sarah Adams stílusába, amikor a Csalóka szerelmet olvastam, aminek a főszereplői – Bree és Nathan – ebben a regényben is feltűnnek, mint főszereplőnk barátai. Szeretem a humoros, szórakoztató regényeket, főleg azokat, amelyek olvasása közben olyan boldognak érzem magam, mintha bourbon vanília fagyit ennék karamell öntettel!

 


Szerintem…

 

Történetünk középpontjában egy vidám ruhatárral és rengeteg humorral felszerelkezett karrierista feminista áll, aki eltökélte, hogy profi sportügynökké fog válni akkor is, ha a férfiak uralta világban tomboló hímsovinizmus az agyára megy. Szerencsére akad egy női főnöke, aki támogatja és a pártját fogja, ám aki lazán megmondja neki, hogy mit gondol a furcsa ruháiról. Nora Mackenzie legnagyobb pechje – vagy szerencséje? -, hogy az első számára kiszemelt képviselendő sportoló az egyetemi exe.

Derek Pender az L. A. Sharks támadójátékosa, akinek jócskán összetörte a szívét Nora, így esze ágában sem áll felfogadni a nőt az ügynökének, ám aztán kicsinyes bosszútól vezérelve belemegy a próbaidőbe. Míg a regény eleje kettejük párharcáról szól, addig a kötet felénél merő véletlenségből összeházasodnak egy las vegas-i gin-gőzös estén, ám valamiért Derek úgy dönt, hogy megmenti a nő állását és kamuházasságba kezdenek. A regény második felében az elfojtott szerelem kínozza a régi-új szerelmeseket.

 

 

– Ha ez korábban nem volt nyilvánvaló, én is szeretlek. Jobban szeretlek, mint ahogy te a gabonapelyhet a fagylalton, és jobban, mint amennyire a nap szereti megpirítani a szép bőrödet. – A szeme sarka megrándul. – Az egész világot megérdemled, és megpróbálnám neked adni, de azt hiszem, jobban fogod élvezni, ha magad küzdesz meg érte.

 

 

Hogy én mennyire szerettem ezt a történetet! Jobban, mint a kvázi első részt, amiben Derek csapattársa lel szerelemre. Sokkal humorosabb, fordulatosabb és szívhez szólóbb lett ez a történet, ráadásul nagyon izgalmas mellékszálakkal és fontos témákkal találkoztam olvasás közben. Norát az egyedülálló anyukája nevelte azzá a magabiztos, törtető, jól tanuló, önmagát és a testét elfogadó nővé, akinek az olvasók megismerhetik. Ráadásul mindmáig az anyukája a legjobb barátja, aki folyamatosan kész egy lelkesítő, ám őszinte beszélgetésre a lányával. Totál elolvadtam tőlük!    

Derek egy bokasérülésből lábadozik, és éppen a visszatérésére készül, ám eléggé padlón van lelkileg, hiszen a csapból is az folyik, hogy mindenféle sportújságírók azt firtatják, kelleni fog-e a csapatának vagy lecserélik a fiatalabbra, aki beugrott helyette, míg lábadozott. Ezzel, és az újonnan diagnosztizált diszlexikájával eléggé őrlődik a jövőképe miatt, amin nem segít a régmúlt szerelmének a felbukkanása se. Nagyon intelligensen és meghatóan ábrázolta az író, hogy mi mehet végbe egy Derekhez hasonló élethelyzetbe kerülő profi sportolóban, így emiatt ezt a szálat is nagyon szerettem. 

A regényben a főszereplőkön túl még két nagyon fontos dolgot szerettem: Nicole-e-t, Nora badass, marcona főnöknőjét, illetve Derek baráti körét, ami a sportolótársaiból és azok feleségeiből állt, és akik elhivatottan feleséget akartak szerezni a férfinak. (Akár akarta Derek ezt, akár nem.) Mindegyikük felbukkanását és a főszereplőinkkel folytatott sokszor humoros, ám néhányszor egész megható beszélgetéseiket nagyon jól esett olvasnom.

 


Összességében

 

Egyszerre volt humoros és felemelő olvasmány! Komoly témák, szerethető főszereplők, szimpatikus mellékszereplők és sok-sok furcsán szórakoztató szerelmes pillanat - minden megvolt benne, amivel sikerült megmelengetnie a szívemet. Nagyon tetszett Sarah Adams legújabb magyarul megjelent könyve is, komolyan ő is az egyik olyan íróvá vált az elmúlt években, akinek alig várom az újabb regényeit. (Még akkor is, ha nagydarab sportolókról szólnak, akikért kevésbé vagyok oda. Bár Derek a rengeteg tetkójával meg a szép lelkével… Hmmm… Tényleg gyönyörű darab lehet.)

 

Értékelés: 5

 

Hogy miért ajánlom másoknak az író regényeit?

Szeretek magamban vigyorogni olvasás közben, imádok hangosan felnevetni, miközben az író könyveinek molyos idézeteit vagy a magam által megjelölt részeit olvasgatom újra, és szerintem mindenkire ráfér az a boldogság, amit ezeknek a humoros chick litek olvasása közben érezni szoktam.

 

Kedvcsináló idézetek:

– Nem volt titkos játék.

– Ne hazudj nekem, Pender!

– Tényleg. – Hátrasimítja a hajamat, ujjával finoman simogatja a vállamat. – Csak azért hagytalak nyerni, mert kézzelfogható módon meg akarom mutatni neked, hogy szándékosan és teljesen kiszolgáltatott vagyok neked, Nora. Hogy szívesen veszítek veled szemben életem minden napján, mert számomra az a nyeremény, hogy a közeledben lehetek.

Nemcsak abba nem gondoltam bele, hogy ezen a héten lefotóznak, de abba sem, hogy fürdőruhában fognak lefotózni, és a kép bekerül majd az újságba! Menő. Nagyszerű. Vicces.

– Rendben, kapitány! – mondom. – De csak egy feltétellel. Látod, a lábam hátsó része narancsbőrös, és striák vannak a belső combomon…

– Ó, ne aggódj! Ezt mind kiszerkesztjük.

– Nem. Nem erre gondolok. Narancsbőröm van, és nem akarom, hogy kiretusálják. Ha már berakjátok a testemet egy magazinba, azt akarom, hogy az enyém legyen. Azt akarom, hogy a nők is lássák, és ezzel önmagukat is lássák a képen. – Egy másik dolog, amit anyám tanított nekem: szeresd a testedet, mert életed minden napján keményen dolgozik érted!

– (…) A feminizmus, drágám, a nők felemeléséről, az egyenlőséghez és a választáshoz való jogunkért való harcról szól. Ha úgy döntesz, hogy követed a karriered, akkor utolsó leheletemig ezért fogok harcolni. Ha úgy döntesz, hogy férjhez mész, és anya leszel, vagy akár a kettő kombinációja, én is küzdeni fogok érte, amíg meg nem halok. Nem az a lényeg, hogyan döntesz, hanem az, hogy szabadon választhatsz. Minden, amit valaha is kívántam neked – és továbbra is ezt szeretném –, egy olyan partner, aki annyira fel fog téged emelni, amennyire te felemeled őt; és hogy elküldj mindenki mást, aki másként merészelne tenni.

– Te… hoztál nekem fagylaltot és gabonapelyhet? – Két gombóc vaníliafagylalt és a tetején valami Cinnamon Toast Crunchhoz hasonló.

– Még mindig szereted?

Bólintok.

– Ez a kedvencem! Azt hiszem, csak… nem számítottam rá, hogy emlékszel rá.

Újabb gyengéd mosoly jelenik meg az ajkán, amitől bukfencezik a gyomrom.

– Nora, hetente legalább négyszer ettél ilyet az egyetemen. Ezt semmiképpen nem tudnám elfelejteni.

– Mindig is ez állt a táplálkozási piramisom csúcsán – mondom (…).

 

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek! Pinterest tábla: A szabálykönyv

The Cheat Sheet #2 a GoodReadsen

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

 


A sokak által kedvelt Sarah Adams egy újabb sportrománccal jelentkezett, melyet magyar nyelven a Next21 Kiadónak köszönhetően olvashatunk. Ha szeretnéd megnyerni a Kiadó által felajánlott példányt, akkor kövesd blogturnénkat és bízz a szerencsében! 

 

 

Nyereményjáték:

 

Blogturnénk minden állomásán egy-egy olyan könyv fülszövegének részletét találjátok, amelynek a főhőse sportoló. A ti feladatotok az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok a könyv címét és szerzőjének nevét.

Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

 

 

Az összetört szívű, ám kalandvágyó, huszonhat éves Daisy egy napon maga mögött hagyja Amerikát, és egy Forma-1-es csapathoz szegődik, hogy hoszteszként velük tartson kontinensről kontinensre. A száguldó cirkusz nyüzsgésében, az utazások, a lenyűgöző helyszínek, az izgalmas versenyek és fergeteges bulik világában a szerelemre is rátalál.

a Rafflecopter giveaway

 

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[Blogturné Klub]

07.03 - Betonka szerint a világ…

07.05 - Angelika blogja

07.07 - Fanni’s Library

07.09 - This is my (book) universe

07.15 - Hagyjatok! Olvasok!

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése