2023. augusztus 27., vasárnap



Sarah Adams: Gyakorlat ​teszi a mestert (Ha Rómában jársz 2.) | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

– Ha arra várnék, hogy magabiztosnak érezzem magam ahhoz, hogy éljem az életemet, és azokat a dolgokat tegyem, amelyeket szeretek, akkor sohasem élnék. – A szemembe néz. – Ez a lecke egykorú az idővel: játszd el, amíg meg tudod csinálni! Ha akarsz valamit, játszd el, hogy olyasfajta ember vagy, aki nem fél tőle!

 




Annie Walker a tökéletesen hozzáillő partnert keresi. De a kentuckyi Rome-ban nehezebb megtalálni, mint hitte. Ez nem nagyváros, mindenki mindenkit ismer, napról napra szűkül a kör, hogy kivel lehet randizni. A fülébe jut, az utolsó férfi, akivel randizott, azt mondta rá: hihetetlenül unalmas.


Annie kezdi elhinni, hogy vele van gond. Flörtölni akarásra vágyik, allűröket akar felvenni, mint a romantikus filmek női főszereplői. Eszébe jut, talán korrepetálásra szorul.

Will testőrként dolgozik, tetovált, és hihetetlenül jóképű – ideiglenesen tartózkodik Rome-ban, és egyetlen célt tart szem előtt: hogy ne keveredjen bele érzelmi természetű ügyekbe. Annie arra kéri, segítsen neki, hogy megtalálja az álompasit, és Willnek nincs szíve visszautasítani a nő kérését.

A barátság határvonalai veszélyesen kezdenek elmosódni, és Annie megérti, lehet, hogy nem az a lényeg, hogy tökéletes legyen a szerelem – talán épp elég, ha igaz.

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Practice Makes Perfect

Eredeti megjelenés éve: 2023

Next21, Budapest, 2023

352 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9786156414724 ·

Fordította: Nagy Marietta

Emily Henry könyvei:

 

Ha Rómában jársz (1.)

Gyakorlat ​teszi a mestert (2.)

Csalóka ​szerelem

WEBSHOP / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért olvastam el…?

 

Előfordulhat, hogy egy kicsit… rá vagyok kattanva a növényekre meg a virágboltos témára… a naiv könyvtáros jellegű lány és a tetovált rosszfiú történetekre… és a „tanítsuk meg Mucikát önmagának lenni” cselekményekre. Igen, azt hiszem, hogy azonnal el szerettem volna olvasni, amit megláttam a borítót és beleolvastam a fülszövegbe.

 

Szerintem…

 

Ez a könyv a legtöbb kedvenc klisémet tartalmazza csodálatos történetté gyúrva, ami tele van szerethető karakterekkel, szívmelengető mellékszálakkal és szórakoztató párbeszédekkel! Abszolút imádtam olvasni és egészen biztos, hogy cuki, imádni való chick lit és/vagy nyári romantikus könyv kategóriában nyerni fog a BEST OF 2023 gyűjtésemben. 

Az írónő másik regénye, a Csalóka szerelem is csodálatos könyves álompasit adott nekünk, így nem vártam kevesebbet se, és bizony Will Griffint még jobban szerettem, mint Nathant.

Will őszinte és nyílt – a történet elején megtudjuk, hogy végtelenül unatkozik a poros kisvárosban, Rome-ban (Kentucky), ahova egy hónapra kirendelték testőrnek a korábbi ügyfele, a népszerű popsztár, Rae Rose (avagy Amelia) mellé. És bár a kinézete és a foglalkozása miatt mindenki látja, hogy a rosszfiútípusba tartozik. Ráadásul kalandvágyó, adrenalinfüggő, imád utazni, új helyeket felfedezni, új dolgokat kipróbálni és nem kertel, hiszen őszintén elmondja az elején, hogy nem romantikus típus és az alkalmi szexben hisz. (Mégis megakadt a szeme a kisváros Angyalkáján, Annie-n. Hmm…)

 


A regény elején Annie Walkerről kevés dolgot tudunk meg és az a kevés is jó. Nagyon jó. Ő Szent Annie. Angyal Annie. Jós Kislány Annie. A virágbolt tulajdonosa, mindenkinek segít, ő támogatta az idősebb, gyásztól megborult testvéreit a szüleik halála után és… jó. Szeretik. Óvják. Eközben Annie unalmasnak tűnik, hiszen nem tud önmaga lenni a rákényszerített szerep miatt – idő kell hozzá, hogy megismerhessék a személyiségének a rétegeit, de erre kevesen veszik a fáradtságot. Lényegében senki, csak Will, aki Amelia közbenjárása miatt Annie randigurujává válik! Szerencsére már az elején tisztázzák, hogy míg a férfi nem vágyik tartós kapcsolatra, addig a nő másra se vágyik csak férjre, gyerekekre, saját családra. Hamar leszögezik egymásnak, hogy marad nekik a barátság… Muhahahaha…

 

 

– Megmondom, mi lesz, Annie. Megszerezzük neked az elkötelezett kapcsolatot és a fehér kerítést, és ha valami oknál fogva mégsem éreznéd tőle jól magad, és mindezek után mégis inkább a kalandra vágynál… – rám néz – …hívj, és én jövök, hogy fogjam a kezed repülés közben.

 

 

Oh, hogy a mellékszereplők? Nagyon jók! Mabel mindent vitt, ugyanis ő egy szabadszájú, badass öreglány, aki olyan, mintha mindent látna, és bizony nem tesz lakatot a szájára. Csíptem Amelia nyitottságát, megbízhatóságát és érzékenységét is, ahogy a párválasztását is, hiszen a piteboltos Walker bátyó, Noah is fenomenális! Önironikus, ölelni való mackó, aki simán elásná a kigyúrt testőrt, ha megbántja a húgát. (SPOILER!!! Bónusz pont annak, hogy a házasságuk előtt sem bizonytalankodnak egymásban és a szerelmükben. Azt hiszem, ilyet ritkán olvasni!)

 


Talán csak Annie nővérei tűntek kibontatlan szemályiségűeknek és semmitmondóaknak, de remélem, hogy ez annak köszönhető, hogy ők is fognak saját történetet kapni, ahogy Noah (és Amelia) is kapott a sorozat első részében. (Amit nem olvastam, de nem volt zavaró, hiszen teljesen más a szerelmi szál, de amit mindenképpen be fogok pótolni!) Persze a romantikus könyves rész volt a kedvencem a Walker lányok szálán, ami váratlan, vagyis hát váratlanul zseniális volt.

 

Összességében

 

Totális telitalálat volt a cselekmény a lágyszívű rosszfiúval és a naiv, szűz lánnyal a főszerepben, vicces a volt a randi tanítás ötlete, a nehézkes, ugyanakkor végtelenül szórakoztató párbeszédeket szülő főszereplő barátkoztatás. Hemzseg ugyan a klasszikus kliséktől, de én mindet imádtam. Jól megírt, élvezetes olvasmány, amiben akadnak megkapó gondolatok… Egyik-másik annyira szíven ütött, hogy bőgni kezdtem olvasás közben. De jól esett, tökéletes volt ezekre a létezhetetlenül forró napokra.

 

Értékelés: 5

 

*2023 egyik favoritja

 


Kedvcsináló idézetek:

– Csak hogy tudd – szólal meg James egy falat tojással a szájában. – Én igenis meg akarlak fenyegetni. – Rám mosolyog, és hirtelen már nem tűnik annyira napfényesnek a mosolya. A ragyogás inkább egy kard villanására emlékeztet. – Ha megbántod, megöllek, és elásom a testedet, hogy az trágyázza a növényeimet.

A családban én vagyok a legcsendesebb, aki mindig valamilyen könyvet bújik, mert jobban szereti azokat a világokat, ahol nem kell más emberi lényekkel kapcsolatba lépnie. Sokkal könnyebb a kapcsolatokról olvasni, mint ápolni őket. És kevésbé veszélyes.

Elkapom Noah vigyorát.

– Hallgass! – mondom neki, mire felemeli a kezét.

– Nem mondtam semmit.

– De a vigyorod igen. Elég szexista dolog tőled, ha azt gondolod, hogy nem lehetek férfias, csak mert szeretem a tejszínt és a cukrot.

Noah rám néz, továbbra is teljesen közönyös a pillantása.

– Hogy lehetnék szexista, amikor egy piteboltban dolgozom, és életem minden kibaszott napján kötényt hordok?

– Kezdem azt hinni, hogy ez valami egységfront. Te meg a feketekávéd szexisták vagytok, mint a szar.

– Wilbert, kérlek, azonnal add ide, különben kénytelen leszek… durva dolgokat mondani neked.

– Nagyon kedves, hogy figyelmeztetsz – mondja meghatottan.

És ez megmagyarázza, miért volt Rome ilyen kihalt szellemváros ma reggel. Mindnyájan összegyűltek, hogy elkészítsék ezt a peticiót, hogy távol tartsanak minket egymástól Annie-vel. A lap tetején ez áll:

Mi, a város lakói követeljük, hogy Annie Walker és Will Griffin ezennel szakítsák meg újdonsült kapcsolatukat, hivatkozásul arra, hogy Annie Walker egy édes drágaság, Will Griffin viszont… nem egy édes drágaság.

 

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek. HANGULAT TÁBLA: When In Rome series - Sarah Adams

Practice Makes Perfect a GoodReads-en.

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

 

„Lehet, hogy nem az a lényeg, hogy tökéletes legyen a szerelem - talán épp elég, ha igaz.”

Sarah Adams a Ha Rómában jársz után ismét a Kentucky álambéli Rome-ba kalauzolja olvasóit, hogy egy újabb szellemes romkommal rabolja el a szívüket.

  


 

Nyereményjáték:

 

Mostani blogturnénk minden állomásán egy-egy virág nevének betűit találjátok összekeverve, a feladat azok helyes sorrendbe rendezése. A válaszokat a rafflecopter megfelelő dobozába beírva várjuk.

 

(Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

áéoprszszszz

a Rafflecopter giveaway

 

ÁLLOMÁSOK:

 

[Blogturné Klub]

08.23. - Angelika blogja

08.25. – Csak olvass!

08.27. – Hagyjatok! Olvasok!

08.29. – Fanni's Library

 

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése