2016. október 11., keddOktóber 11. - Nemzeti Coming Out Nap (nyereményjáték)


Már csak a Kereszt a szekrényben című könyv elolvasása után döbbentem rá, hogy nemsokára október 11-e van, ami a Nemzetközi Coming Out Day - röviden NCOD -, az Előbújás Napja. Úgy döntöttem, hogy egy nyereményjáték keretein belül továbbadnám az általam is olvasott, jócskán felkavaró könyvet. Mielőtt azonban a játékra térnék, szeretnémk egy kicsit promózni a bejegyzésemet és a nemzeti előbújás napját!

   A könyv eredeti címe:

The Cross in the Closet (ami szó szerint azt jelenti, hogy kereszt a szekrényben) onnan jön, hogy az előbújás (~coming out) az angol „coming out of the closet” kifejezésből ered.

   A „coming out (of the closet)”

az 1960-as évekből eredő angol kifejezés, ami az előbújást jelenti, vagyis azt, hogy valaki felismeri, elfogadja és másokkal is megosztja, hogy leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű vagy queer (LMBTQ). A coming out tehát egy folyamat, amelyben magunk és mások számára „előbújunk” szexuális orientációnkkal és/vagy nemi identitásunkkal kapcsolatban. Előbbi fogalom a vonzódásainkat határozza meg, míg az utóbbi azt, milyen neműnek érezzük magunkat. Angolul a kifejezés szó szerint „kijövetel”-t, „előbújást”-t jelent a szekrényből, ami a rejtőzködést szimbolizálja.

   Az NCOD (National Coming Out day) történelme
A napot, amit szerte a világon a Előbújás (Coming Out) Napjaként ünnepelnek, 1988-ban Robert Eichberg pszichológus alapította, aki egy új személyiségfejlesztő műhelybeszélgetést talált ki. A dátum azért esett október 11-ére, mert ezen a napon tartották a Washingtoni Felvonulást a Meleg- és Leszbikus Jogokért. 
(Forrás: budapestpride.hu)

   A NYEREMÉNY:

(A könyv értékelését a blogon is olvashatjátok, ha a címre kattintotok.)

   A JÁTÉK:

1) Légy a blog olvasója! ;) 
2) Hozzászólásban írd meg a kedvenc LMBT témájú filmed / sorozatod / könyved, de jöhetnek egyéb kedvencek is - youtuberek, írók, alkotók. 
3) Sorsolni PÉNTEK (2016. október 14.) este fogok, ezért a játék aznap 20:00-ig tart. Ezúttal is a miniwebtool.com –al sorsolok, a nyertest nem értesítem külön, hanem majd a sorsolás után kitett bejegyzésben derülnek ki a dolgok. Ha a nyertes vasárnap estig nem reagál, akkor újra sorsolok… :)

FONTOS!
A homofób megjegyzések, megnyilvánulások azonnali hozzászólástörlést vonnak maguk után és egyértelműen diszkvalifikálódnak a játékból a gyűlölködők… Tiszteljük egymást.

 ♡♡♡♡♡
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

 Képgyűjtemény a Pinteresten: Theme - LGBTQ.
♡♡♡♡♡


25 megjegyzés:

 1. Szia!

  Kedvenc LMBT témájú filmjeim: Teljes napfogyatkozás, Büszkeség és bányász élet.

  Üdv: LL (Zsani)

  VálaszTörlés
 2. Szia! Egy különc srác feljegyzései, tetszett filmben is könyvben is!

  VálaszTörlés
 3. Sziasztok! Kedvenc sorozatom A fiúk a klubból (Showtime verzió). Könyvek: Becca Prior A tanítvány, Tiffany Reisz A herceg (de mindkét író valamennyi könyvét szeretem). Filmben eddig legjobban ez jött be: Freier Fall (német). Üdv: Szilvi

  VálaszTörlés
 4. Szia! Nekem a kedvenc LMBTQ könyvem Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el! című könyve, kb 3 hónapja pedig van egy blogger lány, akit követek is, ő pedig nem más, mint Maris: https://www.youtube.com/user/Marismuffin

  Köszi a lehetőséget ^^

  VálaszTörlés
 5. Szia! :)
  Kedvelem az ilyen témájú könyveket, kettőt emelnék ki közülük: Rácz-Stefán Tibor- Fogadj el! és Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi. Mind a kettőt kb. egy pillanat alatt felfaltam, annyira magába szippantott. :) Filmet, illetve sorozatot most nem tudnék említeni. Biztosan van olyan, amit szerettem, de most nem ugrik be. :D

  VálaszTörlés
 6. Szia, nekem Becca Prior:A tanítvány a kedvencem :)

  VálaszTörlés
 7. Szia, nekem Becca Prior:A tanítvány a kedvencem :)

  VálaszTörlés
 8. Szia!
  A kedvenc könyvem a témában Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el! c. könyve. :)

  VálaszTörlés
 9. Szia!
  A kedvenc ilyen témájú könyvem: Rácz-Stefán Tibor- Fogadj el!
  Köszi a lehetőséget!

  VálaszTörlés
 10. Szia!
  Stephen Chbosky: Egy különc srác feljegyzései című könyve a kedvencem.

  VálaszTörlés
 11. Szia!
  Kedvenc film: Lost and Delirious. Az LMBTQ témájú könyveket csak most kezdem felfedezni :)

  VálaszTörlés
 12. Hallo, itt Röfipingvin! :)(:

  kedvenc film: Soldier's Girl - https://snitt.hu/filmek/soldiers-girl-2003
  kedvenc könyv: Az órák (https://moly.hu/konyvek/michael-cunningham-az-orak), és a Végre szeretők (https://moly.hu/konyvek/j-r-ward-vegre-szeretok), ez utóbbit annyira vártam, hogy a megjelenéskor elolvastam angolul is :)(:
  köszi a játékot :)(:

  VálaszTörlés
 13. Szia!
  Kedvenc LMBT témájú könyvem a Neked adom a napot. Imádni való ^^
  Köszi a játékot!

  VálaszTörlés
 14. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 15. Hello!
  A kedvenc LMBT témájú könyvem a Szívből, színből, igazán. Viszont nagyon odavagyok a Fogadj ej!-ért is. :)

  VálaszTörlés
 16. Szia!
  Ez egy nehéz kérdés, mert alapvetően nincs bajom az LMBTQ témával, maximálisan elfogadom, azonban ritkán találok olyan művet, ami úgy reprezentálja azt a kapcsolatot, hogy az hihető is legyen. Könyvben olvastam már Rácz-Stefán Tibor: Túl szépét, valamint Zuzana Brabcová: Gyöngyök évét, de egyik sem győzött meg igazán. Így aztán csak egy filmmel rukkolhatok elő, ami számomra annyira hiteles volt, hogy teljes mértékig meggyőzött: ez az Adéle élete volt. Ha még nem láttad, csak ajánlani tudom! :)

  VálaszTörlés
 17. Szia! :) Az én kedvencem Jeffrey Eugenides: Egy test, két lélek c. könyve!

  VálaszTörlés
 18. Szia!
  Először is köszönöm a játék lehetőséget. Felkeltette az érdeklődésemet a könyv, szeretem és érdekel is a témavilága.
  Filmek közül kedvenceim: A fiúk nem sírnak, Transamerica, Fülledtség, A rém
  Sorzatok közül: The L Word és Orange Is The New Black
  Könyveben pedig: Helen Cross: Szerelmem nyara, Chris Bohjalian: Férfibőrben, Stephen Chbosky: Egy különc srác feljegyzései (mást még nem olvastam ezeken kívül,ezeket nagyon szerettem és nagyon szeretném Erica Fischer : Aimée és Jaguár).
  :)

  VálaszTörlés
 19. Szia!
  Kedvenc sorozatom A fiúk a klubból ill. The L-world, könyv: Szerelmem nyara - H.Cross.
  Köszönöm a lehetőséget!:)

  VálaszTörlés
 20. Szia! :)
  Az én kedvencem Michael Cunningham tollából Az órák. Nem igazán vagyok jártas ebben az egészben, (remélem a könyv azért jó lesz) de sikerült felkeltened az érdeklődésemet. :)

  VálaszTörlés
 21. Kedvenc sorozatom A fiúk a klubból

  VálaszTörlés
 22. Szia!
  Igazából nem tudok dönteni, hogy melyik LMBTQ iromány a kedvencem. De nagyon elgondolkodtatott a Túl szép, és a Fogadj el! című könyv. Így ezeket mondom.
  Filmeknél elég finnyás vagyok. Inkbább csak olyanokat nézek, amiben ázsiaiak a színészek. Két kedvencem a Just Friends?, Pure Heart.

  VálaszTörlés
 23. Szia, először is köszönjük a játékot :) A kedvenc LMBT könyveim a Simon és a Homo Sapiens lobbi, továbbá Cassandra Clare két árnyvadászos novellája, a Mit vegyünk egy árnyvadásznak, akinek mindene megvan? és az Igaz szerelem. Egyik kedvenc homoszexuális színészem pedig Neil Patrick Harris, szerintem lenyűgöző ember. Szerintem is fontos, hogy elfogadjuk azokat is, akik mások, és nagyon örülök, hogy te is felhívod rá a figyelmet a nyereményjátékkal :)

  Üdv,
  Virág

  VálaszTörlés
 24. Szia!
  Az én kedvenc LMBT témájú könyvem (jelenleg) David Levithan és Rachel Cohn regénye a Naomi & Ely's No Kiss List.
  Köszi a nyereményjátékot, és a lehetőséget, így az utolsó percekben. :)

  VálaszTörlés