2016. október 30., vasárnapOktóberi megjelenések, amiket szívesen elolvasnékKiadó szerint:

Ad Librum, Agave Könyvek, Alexandra, Animus, Athenaeum, Álomgyár, Európa, Fabyen, FUMAX, GABO, Geopen, Harlequin Magyarország, Kossuth, Könyvmolyképző, L&L, Libri, Manó Könyvek, Móra – LOL könyvek, Scolar, Studium Plusz, Trivium, XXI. Század


Sikerült rekordot döntenem, ugyanis szerintem még sosem volt, hogy 40 könyv került bele a havi friss és várható megjelenéses posztomba. ^.^"
Nagyon durva lenne, ha minden engemet érdeklő regényt el kéne olvasnom az adott (vagy a megjelenést követő) hónapban! Nos, ez a hónap nagyon vegyes ismételten. 

Akadnak benne jócskán erotikus kötetek, sorozatgyilkosságos könyvek, gyerekeknek írt és ifjúsági regények, de főleg olyanok, amelyekbe egy csipetnyi fantasztikus is vegyül. Sok romantika, pár sci-fi, egy-két pszicho-thriller és néhány magyarul már korábban, vagyis új borítóval / illusztráltan újra kiadott könyv is előfordul a posztban.

FIGYELEM!
A poszt nem az összes októberi megjelenést tartalmazza, hanem ezek azok a könyvek, amikre szemet vetettem. Jó lenne megvenni, kölcsönkérni, elolvasni, megtapogatni őket, mert tetszik a sztori, a borító vagy éppen a cím. Röviden: szerintem izgalmasak!
❖❖❖❖❖
Ad Librum

Fülszöveg: ~
Janka a csinos, 31 éves pincérnő leghőbb vágya, hogy belépjen életébe a nagy szerelem. Amikor megismerkedik Dáviddal, a híres énekessel, úgy érzi, benne megtalálta azt, akit mindig is keresett. Kapcsolatuk mégsem alakul felhőtlenül, bármilyen szenvedélyesen szerelmes is a popsztárba. Ahogy egyre jobban megismeri Dávidot, kiderül a férfi sötét oldala. Janka azonban nem tud tőle elszakadni…
A könyv arra keresi a választ, hogy milyen egy bántalmazó férfi és egy bántalmazói kapcsolat. Hogyan lehet egy ilyen kapcsolaton túljutni és önmagunkra találni annak ellenére, hogy képtelennek érezzük magunkat az elszakadásra? Hogyan lehet egy fájdalmas kapcsolaton túl is újra boldognak lenni?

SZERINTEM
A fülszöveget tekintve elég távol áll tőlem a téma, de megtetszett. Először a címe, aztán a borítója, majd a fülszöveg. (Hamarosan írok róla a blogra is, ugyanis kaptam egy reci példányt a könyvből!)

Agave Könyvek

Fülszöveg: ~
Deadwood, ​​Egyesült Államok: egy kislány oson ki sötétedés előtt kipróbálni az új biciklijét, hirtelen azonban eltűnik a lába alól a talaj. Egy mély veremben ébred, miközben a mentőcsapat épp ereszkedik le érte. De azok, akik a gödör pereméről néznek le rá, valami sokkal különösebbet látnak egy egyszerű kislánynál…
„Mindig előre nézünk, soha nem hátra.”
A kislány felnő, és Dr. Rose Franklin lesz belőle: zseniális tudós, kutatási területének az egész világon elismert szakértője. Ez a terület pedig nem más, mint kislánykori felfedezése: egy óriási, díszes kéz, amelyet hihetetlenül ritka fémből készítettek jóval korábban, mint hogy a kontinensen bármilyen emberi civilizáció kialakult volna. (Tovább...)

Fülszöveg: ~
Flex: ​​a világ legveszélyesebb kábítószere. Ha felszippantod, hihetetlen szerencsés leszel, és így a legmerészebb álmaidat is megélheted. Nincs többé lehetetlen: felszedheted a buli legjobb nőjét, megnyerheted a lottót… és karcolás nélkül megúszhatod a legdurvább tűzharcokat is.
Fluxus: balszerencse-többlet, a flex használatának következménye. Az univerzum a mágia minden formáját gyűlöli, s az egyenlőtlenségeket újra egyensúlyba próbálja hozni. Ha sikerül elvezetned valahova a flex által kiváltott borzalmas szerencsétlenségeket, túlélheted a tripet. Ha nem, akkor valószínűleg meghalsz. (Tovább…)

Fülszöveg: ~
Nicolette ​​Farrellnek boldog élete van Philadelphiában: sikeres a munkájában és nagyon szereti a vőlegényét. Most rövid időre mindkettőnek hátat kell fordítania, ugyanis vissza kell térnie beteg édesapjához szülővárosába, Cooley Ridge-be, ahol nem csak az elhelyezéséről kell gondoskodnia és eladnia családi házat, hanem szembenéznie a múlttal is: tíz év telt el azóta, hogy legjobb barátnője, Corinne, nyomtalanul eltűnt.
Az amerikai kisváros keveset változott ezalatt az évtized alatt, a korábbi rendőrségi vizsgálat érintettjei mindmáig itt élnek: Nic bátyja, Daniel, és felesége, Laura, gyermeket várnak; Jackson a városi bárban dolgozik; Tyler – Nic volt barátja – pedig Annaleise Carterrel randevúzik, aki a csapat alibijét jelentette arra az estére, amikor Corinne-nak nyoma veszett. Néhány nappal Nic hazaérkezését követően azonban Annaleise eltűnik. Nic és barátai ismét megrázó drámai események középpontjában találják magukat, amelyek felidézik Corinne esetét, és rég behegedtnek vélt sebeket tépnek fel. (Tovább…)

Fülszöveg: ~
Ez a magával ragadó történet arról a különleges valakiről szól, akiben feltétel nélkül bízol. Aki nélkül képtelen lennél élni.
Ted Flask számára ez a valaki öregedő társa, Lily, aki történetesen egy rövidszőrű tacskó.
A Lily és a polip felidézi az olvasóban, hogy milyen érzés viharosan szeretni valakit, majd ezek után milyen nehéz elengedni őt, és hogy a szeretteinkért vívott harcok a legnagyobbak az életünkben.
Emlékszel rá, hogy melyik volt utoljára az a könyv, amit mindenképpen oda akartál adni a barátaidnak, hogy olvassák el?
A Lily és a polip a következő.

Fülszöveg: ~
Az ​​Appalache-hegység mélyén található egy ház, messze a civilizációtól. A Morrow család lakja, akik magányos, maguknak való emberek. Csak néha mennek be a legközelebbi városba, egyébként senkit nem zavarnak. S épp ezért senki nem megy hozzájuk kérdéseket feltenni, amikor eltűnik egy-egy fiatal lány. Pedig elég lenne csak felásni a környéküket, és Nyugat-Virginia állam legkegyetlenebb gyilkosai lepleződnének le.
A tizenkilenc éves Michael is kötelességtudóan részt vesz családja erőszakos tevékenységében, de sosem lelte örömét benne. A fákon át visszhangzó sikolyoktól sokszor kirázza a hideg. Normális életre vágyik, és bízik benne, hogy egyszer meg is kapja… Mikor a szomszédos kisváros lemezboltjában találkozik Alice-szel, azonnal megigézi valami, és meglátja a kiutat. Egy pillanatra elfelejt minden szörnyűséget, ami az életét kísérte. Azonban a családja rögtön emlékezteti, hogy hol a helye.

SZERINTEM
Az Alvó óriások már 77 %-on áll a molyon, szóval eléggé megoszlik róla a molyok véleménye, de ettől függetlenül kíváncsi vagyok rá! A FLEX drogos, sorozatgyilkosságos thriller és urban fantasy. Távol áll tőlem a téma, de érdekel, hogy mi a végeredménye ennek a kombónak. A Minden eltűnt lány esetében inkább a történet mesélése izgat, mert egészen egyedi a témája: visszafelé meséli el a történteket – a 15. naptól haladva az 1.-ig! Nagyon szép a borítója, de thriller! A Lily és a polip című könyvnél a címre figyeltem fel, aztán arra, hogy milyen jópofa a fülszövege. Nagyon érdekel ez a poliptacskó! A Vértestvéreknél is a fülszöveg ragadott meg, ugyanis elég furcsa szemszögből játszódik a történet. Horror, ráadásul elég betegnek tűnik.

Alexandra

Fülszöveg: ~
Billy Milligan az lehet, aki csak szeretne – csak önmaga nem. Elméjében huszonnégy különböző személyiség verseng a test feletti uralomért. Philip, a pitiáner bűnöző, Tommy, a fiatal szabadulóművész, Kevin, a kábítószer-kereskedő, aki egy patika kirablását is kitervelte, April, akinek egyetlen célja, hogy megölje Billy mostohaapját, Adalana, a visszahúzódó, magányos leszbikus nő és a többiek.
Billy az egészből csak az idő elvesztését érzékeli, mígnem egy nap börtönben találja magát, és három nő megerőszakolásának vádjával kell szembenéznie. A vizsgálat során fény derül a többszörös személyiségre, így Billy végül megússza a börtönt – a bíróság kényszergyógykezelésre ítéli. (Tovább…)

SZERINTEM
Nagyon, nagyon régóta kíváncsi vagyok erre a könyvre, de most ez az új borító azonnal a szívembe lopta magát. Lehet, hogy nem kéne tovább tologatnom?

Animus

Fülszöveg: ~
Harry Potter varázslónak született, és jelenleg második tanévére készül a Roxfort Boszorkány-és Varázslóképző Szakiskolában. De már a szünidő sem telik eseménytelenül: egy nap különös szerzet , egy házimanó jelenik meg a Privet Drive-on, és közli Harryvel, hogy nagy veszély leselkedik rá, ha visszatér az iskolába.
A Kate Greenaway-díjjal kitüntetett Jim Kay pazar illusztrációkkal jeleníti meg J.K. Rowling varázslatos világát az immár klasszikus sorozat második kötetében. (Tovább…)

Fülszöveg: ~
Tizenkilenc ​​évvel a roxforti csata után…
Harry Potter élete sosem volt könnyű – és most sem az, amikor a Mágiaügyi Minisztérium túlhajszolt dolgozójaként, férjként és három iskoláskorú gyermek apjaként kell helytállnia. Miközben Harry a múlttal viaskodik, kisebbik fiának, Albusnak is meg kell küzdenie a reá nehezedő családi örökséggel. A múlt és a jelen vészjósló összeolvadása azzal a ténnyel szembesíti apát és fiát, hogy a sötétség néha egészen váratlan helyekről támad.
A Harry Potter és az elátkozott gyermek, J.K. Rowling, John Tiffany és Jack Thorne új műve, a nyolcadik Harry Potter-történet, egyszersmind az első, amit színpadon hivatalosan bemutattak. Színpadra írta: Jack Thorne. (Tovább…)

SZERINTEM
A Harry Potter sorozat második része - Harry Potter és a Titkok Kamrája – most jelent meg magyaarul Jim Kay által illusztráltan, szóval csak ezért került fel a friss megjelenések közé, viszont a sorozat nyolcadik része - Harry Potter és az elátkozott gyermek – végre magyarul is olvasható. Sajnos csak egy színdarab szövegkönyv, de ez van… Érdekel.

Athenaeum

Fülszöveg: ~
Sabrina Boggs egy nap rátalál amnéziás édesapja rejtélyes üveggolyó-gyűjteményére, és eseménytelen élete egyszerre megváltozik. Egyetlen napja van arra, hogy kiderítse, mi is történt a férfival, aki nem emlékszik a saját múltjára.
Mikor alakult ki az édesapja gyűjtőszenvedélye, s vajon miért titkolta ezt hosszú évtizedeken át a családja előtt? Hová tűntek a gyűjtemény legértékesebb darabjai, és kik voltak az apa barátai, szerelmei?
Sabrina sokkal nagyobb titokra bukkan, mint amit valaha el tudott volna képzelni, és a nyomozás során ráébred, hogy időnként a hozzánk legközelebb állókat ismerjük a legkevésbé.

SZERINTEM
Elég vegyes érzelmekkel viseltetek Ahern történetei iránt, de… Nézzétek ezt a borítót! Annyira gyönyörű és olyan békés a hangulata, remélem, hogy a borító alatt rejtőző történet minimum fele ennyire jó! Ha igen, akkor már jók vagyunk.

Álomgyár

Fülszöveg: ~
Egy ​​tökéletes férfi és egy különleges lány. Vajon mit rejthet a hibátlan álca?
William, a milliárdos üzletember Seattle-be utazik, hogy megtalálja elhunyt nevelőapja egyetlen vér szerinti gyermekét, akit ténylegesen megillet a férfira hagyott örökség. Miközben piszkos módszereivel a valódi örökös után kutat, összehozza a sors egy dacos, szemtelen, fiatal lánnyal, aki egyedi szépségével azonnal megbabonázza őt. William felrúgva saját szabályait, enged Jessica csábításának.
Ahogy egyre közelebb kerülnek egymáshoz, William rájön, hogy Jessica nem egy átlagos lány, a múltját sötét titkok rejtik, ami után a férfi hiába nyomoz, folyton zsákutcába fut.
Merőben eltérő személyiségük, életvitelük és a köztük lévő korkülönbség nehéz döntés elé állítja őket. (Tovább…)

Fülszöveg: ~
Szenvedély ​​nélkül lehet élni, de vajon érdemes?
Jason Scott az FBI kommandós alakulatának tagjaként élte nem éppen hétköznapi életét. Egy napon azonban, egy balul elsült akció után, minden a darabjaira hullik körülötte. Létezésének új értelmet keresve elvállalja egy befolyásos szenátor lányának védelmét, ám hamar rá kell döbbennie, hogy nem kell a csatatérre lépnie, hogy kemény küzdelmeket éljen át. A szépséges és lázadó Nina legfőbb szórakozása testőrei megleckéztetése. Mindennapi csatározásaik ellenére mindketten érzik, hogy lassan feltámad bennük az egymás iránti fékezhetetlen vágy, míg végül a lány egyszer csak meglátja a felszín alatt rejtőző valódi Jasont, és ráébred, hogy ő sokkal több, mint egy testőr.
Heves ellenállásuk dacára hatalmába keríti őket a szerelem. A sors azonban újra és újra próbára teszi őket: támadások, ármányok, sötét titkok kereszttüzében rá kell ébredniük: a szerelemben nincs megalkuvás. (Tovább…)

SZERINTEM
Az örökös – igen, tetszik a borító noir beütése megbolondítva egy kis vörössel. Olvastam már hasonló történettel rendelkező sztorit sokkal vékonyabb Harlequin kiadványban (jepp, Júlia és társai), de nem tűnik rossznak. A Viharos érzelmek című regény már fordulatosabbnak, izgalmasabbnak tűnik – bár neki inkább a címe fogott meg. (Egyébként az utóbbiról igyekszem november végén vagy december elején írni a blogon, mert érkezik a reci.)

Európa

Fülszöveg: ~
Üdítő, izgalmas olvasmány Jane Austen-rajongóknak!
Jane Austen és Sophie Collingwood – két ugyancsak különböző ifjú nő, akiket csak a könyvek imádata kapcsol össze.
Jane éppen első regényét írja, amikor megismerkedik az idős tiszteletessel, Richard Mansfielddel. Nem is sejti, mennyi segítséget és bátorítást fog kapni rövid barátságuk alatt. Sőt lehet, hogy többet is kap: egy kész kisregényt. Első benyomások címen, amiből majd megszületik a Büszkeség és balítélet. Sophie könyvtárosként végzett Oxfordban, és most egy antikváriumban dolgozik Londonban, miközben Mansfield Allegorikus mesék kis könyve című, végtelenül unalmas történetfüzérének második kiadását hajszolja két érdeklődőnek is. 
De a hajsza végzetes lehet... (Tovább…)

SZERINTEM
Már a szeptemberi megjelenéses posztomban örömködtem a Jane Austen sztori miatt, de végül új borítót kerestek a könyvnek, hogy egyedi legyen és ne egy újabb stockphotós cucc. (Bár nekem az is tetszett, de megértem, hogy nem akartak egy tucatborítót.)

Fabyen

Fülszöveg: ~
Elütnek ​​és cserbenhagynak egy kutyát az úton. A gázolás szemtanúja – egy zsaru – orvoshoz viszi az ebet, és igyekszik megtalálni annak gazdáját az ömlő esőben. Sikerrel keres-kutat. A már-már haldokló nő kórházba kerül a csalitosból. Wales nyomozó a tettesekre pályázik, ám ehhez előbb az indítékot kell kiderítenie. Az összevert lány maga is zsaru, komplikáltnak rémlő kapcsolati viszonyokkal, borzongató bűnüldözői múlttal. Wales és csapata az ismeretségi körét, régebbi és újabb letartóztatásait, haragosait vizsgálja. Miközben mind több és több bűnténybe botlanak, gyermekrontók, mafflások, pszichopaták kerülnek látóterükbe, látszólag egyre távolabb jutnak az eredeti ügytől, az elkövető(k)től.
Ráadásul a memóriazakkant lány biztosra veszi, hogy Wales a kedvese, hiába bizonygatja ennek ellenkezőjét a volt férje és a próbapasasa, valamint a válófélben lévő Wales maga is. Mindezt tetézve a lábadozó Yahya a nyomozásban is részt akar venni.
Sőt, részt is vesz.

SZERINTEM
Örülök, hogy kijön egy újabb Fable könyv – hiszen mégiscsak az egyik kedvenc íróm! -, de ez a borító… Elolvastam a fülszöveget, totál illik hozzá, de rettenetes, hogy mennyire nem jön be. Persze el fogom olvasni, el fogja anyum is olvasni és a Fable-polcunkon fog állni.

FUMAX

Fülszöveg: ~
Úgy ​​érzed, kilógsz a sorból? Szeretnéd kapcsolatépítésen keresztül előremozdítani a karrieredet? A felnőttség olyan új, izgalmas kihívás a számodra, amire érzésed szerint teljesen fel vagy készülve? Hát pfuj. Kérlek, állj odébb!
Sarah Andersen, az elképesztően népszerű, ifjú brooklyni művész lezseren megrajzolt, tökéletesen célba találó rövid képregényei ugyanis nekünk, többieknek szólnak. Bemutatják, hogyan lehet teljes hétvégéket fenséges módon elszúrni az interneten, milyen elviselhetetlen kín egy jóképű sráccal kézenfogva végigmenni az utcán, vagy egész nap arról álmodozni, hogy végre hazaérünk és belebújhatunk a pizsamánkba. Más szavakkal: a modernkori fiatal élet horrorisztikus és kényelmetlen valóságát. Ja, és egyáltalán nem önéletrajzi ihletésűek! Cseppet sem azok! (Tovább…)

Fülszöveg: ~
Miután John és Brooke magára maradt, városról városra stoppolva vadásznak Amerika közép-nyugati részén a még megmaradt utolsó Sorvadtakra. Csakhogy a Sorvadtak is vadásznak rájuk, ráadásul az FBI is a nyomukban van. Minden újabb várossal, minden újabb kamionos pihenővel, minden újabb autópályával egyre közelebb kerülnek egy olyan kegyetlen gyilkoshoz, akire John semmilyen jól bejáratott analitikus és előrejelző módszere nem alkalmazható. Közben Brooke meghasadt pszichéje az elméjén osztozó több százezer halott személyiségtől túlterhelve tántorog az összeomlás peremén. Hol birtokában van szellemi képességeinek, hol nem, és minden nap új nevek, gondolatok és emlékek törnek felszínre benne, mígnem felbukkan az a személyiség, akire John végképp nem számított: Senki utolsó áldozata, csapdába esve John egyetlen megmaradt barátjának testében.

Fülszöveg: ~
John Wayne Cleavernek hívnak.
15 éves vagyok, és a hullák a hobbim.
A terapeutám szerint szociopata vagyok.
De nem vagyok sorozatgyilkos.
John veszélyes, és ezt ő is tudja magáról. Megszállottan érdeklődik a sorozatgyilkosok iránt, de nem szeretne hozzájuk hasonlóvá válni. Pedig óriási a kísértés…
Mivel gyerekkora óta a családja által üzemeltetett halottasházban segédkezik, hozzászokott a holttestek látványához és meg is kedvelte őket. Azok legalább az élőktől eltérően nem kérnek számon rajta minduntalan emberi érzéseket.
Amikor egy brutális sorozatgyilkos elkezdi áldozatait szedni a kisvárosban, John kénytelen felülírni a maga számára alkotott szabályokat, amelyekkel eddig kordában tartotta a benne lakozó sötétséget. Nyomozni kezd a tettes után, akiről egyre inkább az a benyomása: emberfeletti képességekkel bír.

Fülszöveg: ~
Lelakatolt ​​ajtók, szokatlan fények, mutáns csótányok.
Nate lakásával valami nincs rendben. De a gondolatait most más köti le. Utálja a munkáját, a bankszámlája lassan kimerül, és még barátnője sincs. Elképzelni sem tudja, mit vár az életétől. Új lakása nem éppen ideális, de legalább élhető, és megengedheti magának. A bérleti díj egészen alacsony, a házkezelő cég ügynöke szuperbarátságos, és a rendellenességek inkább csak idegesítőek, mint nyugtalanítóak.  (Tovább…)

SZERINTEM
Komolyan örömujjongásban törtem ki, amikor a FUMAXos fiúk belengették, hogy kiadják a Felnőni kiábrándító című gyűjteményt! Idáig vagyok a Doodle Time Magyarul faces oldalért, imádom Sarah Andersen kicsit cinikus, jócskán humoros rajzait. Az újabb John Cleaver sztorinak is nagyon megörültem – szóval amint felkerült a GoodReadsre, hogy jön, azonnal lestem, mikor jelentik be a fiúk a magyar megjelenést. Ráadásul ez a borító! Ez a cím! *fangirling* Ugyanez a helyzet a Nem vagyok sorozatgyilkos – A teljes trilógia gyűjtemény kapcsán, csak a kötetben szereplő három regényt már olvastam külön-külön, de… Egyszer a polcomon fog állni ez a 800 oldalas szépség! A 14 című regény fülszövege elég sokkoló (az én csótányfóbiámhoz meg pláne), de bírom az ilyen rejtélyes, borzongató sztorikat. (A Felnőni kiábrándítóról és a Csak a holttesteden átról nemsokára jön a recenziós bejegyzés!)

GABO

Fülszöveg: ~
Parker Santé ajkát már öt éve egyetlen szó sem hagyta el. Miközben osztálytársai fényes jövőjüket tervezgetik, ő csak sodródik, szállodákban bámészkodva üti el az idejét, a vendégeket figyeli. Amikor azonban megismerkedik Zelda Tothtal, egy ezüsthajú lánnyal, aki állítása szerint jóval idősebb, mint amennyinek kinéz, a fiú ráébred arra, hogy talán mégis van a világban néhány dolog, amiért érdemes élni.

Fülszöveg: ~
Scott Sigler, New York Times bestseller író egy lehengerlően izgalmas trilógiával jelentkezik Az éhezők viadala, A beavatott és Az útvesztő hagyományában. Fiatalok csoportja ébred egy titokzatos, zárt térben, mit sem tudva arról, hogyan kerültek oda. Nem emlékeznek arra, kicsodák, csak arra, hogy születésnapjuk van. Kiszabadulva egy folyosóra jutnak, amelyben egy régen dúlt háború maradványaira bukkannak, és amely látszólag a végtelenbe tart… és egy félelmet nem ismerő fiatal lánynak kell az élükre állnia, hogy válaszokat és kiutat találjon.

SZERINTEM
A Kösz, hogy… című regényben a fülszöveg fogott meg. Titokzatos, rövid és mégis sokat sejtető. A Feltámadás egy YA disztópia, ráadásul attól az írótól, akinek elég sok borzasztó percet köszönhetek a Járvány című regénye miatt, de megadom neki az esélyt, hogy bizonyítson. Érdekesnek tűnik ez a sci-fi!

Geopen

Fülszöveg: ~
Leszáll ​​az éj Tokióra. A sötétedés beálltával pedig új törvények uralkodnak. Új dimenziók tárulnak föl: a tükrök még azután is megőrzik a beléjük tekintők arcát és alakját, miután azok már régen továbbálltak; a televízió képernyője egymásra nyíló világok határmezsgyéje lesz, olykor az átjárás is lehetséges. De jaj annak, akit az idegen világ foglyul ejt! Ahogy történik a regénybeli testvérpárral, Erivel és Marival. A szépséges nővér képtelen felébredni Csipkerózsika-álmából, míg húga bűntudattól gyötörten retteg az elalvástól. (Tovább…)

SZERINTEM
Van egy Murakami Haruki kötetem, ami évek óta olvasatlanul áll a polcon, de érdekel a szerző biográfiája és érzem, hogy el fog jönni az ő ideje is nálam. Addig meg figyelem-gyűjtöm a tetszetős, új megjelenésű MH köteteket, mint ez a mostani is!

Harlequin Magyarország

Fülszöveg: ~
Nagy ​​különbség van egy rosszfiú és egy olyan srác között, aki a lelke mélyéig züllött – akárcsak Shane Baxter. A szexis, kiszámíthatatlan és veszélyes Bax nem csupán rossz csillagzat alatt látta meg a napvilágot, ő maga a született bűnöző. Kocsitolvaj, verőlegény, ketrecharcos, a bajba keveredés fekete öves bajnoka, mígnem az egyik rossz döntése öt évre rács mögé juttatja. Miután visszanyeri a szabadságát, válaszokat keres, és nem érdekli, mit kell megtennie, kit kell megszorongatnia azért, hogy megtudja, ki csalta csapdába. (Tovább…)

SZERINTEM
Micsoda kis foltos ez a pacák a borítón! Kiborítanak az ilyen photoshoppolt kamutetkók… Igazából azért érdekel a könyv, mert GoodReadsen közel 15ezer ember értékelte és stabilan 4 csillagos a könyv! Azért ez már valami, nem?

Kossuth

Fülszöveg: ~
A ​​tizenhárom éves Marie a valóság és a képzelet küszöbén áll, magányos délutánjain barátságokról álmodozik. Egyik este váratlanul feltárul a szobájában álló szekrény ajtaja, belép a hívogató zöld fénybe, és a smaragdhídon át egy titokzatos könyvtárba jut. Sok furcsa és különös szerzettel ismerkedik meg. Halhatatlan regényhősökkel, a könyvtári alvilág abszurd alakjaival, férfi és női bajkeverőkkel, és a gyönyörű, száznegyvenhét éves könyvtárosnővel. De mindenekelőtt összebarátkozik a Pál utcai fiúkkal, akik közül sokan csak arra várnak, hogy valaki végre kiszabadítsa őket történetük fogságából. (Tovább…)

Fülszöveg: ~
Jenny Lawson, a The New York Times Bestseller listájának első helyezett írója, legújabb, ŐRÜLTEN BOLDOG című könyvében, az egész életét végigkísérő mentális betegséget járja körbe. Egy elképesztően vicces és kacagtató könyv a bénító depresszióról és a szorongásról? Ez aztán szörnyen rossz ötletnek tűnik. De Jenny épp ezekben a borzalmasan rossz ötletekben a legjobb. Az ŐRÜLTEN BOLDOG című könyv arról szó, hogy el kell fogadnunk mindazt, ami megkülönböztet minket a többi embertől – a szépet és a csúnyát – majd felhasználni arra, hogy lenyűgözően és felháborítóan boldogok legyünk.

SZERINTEM
Át a Smaragdhídon - az alapötlete érdekes, kíváncsi vagyok a megvalósításra. Őrülten boldog – már akkor felfigyeltem a könyvre, amikor a GoodReadsen nominálták az év humoros könyvének 2015-ben. Végül azt a díjat nem nyerte meg, de az Audie Award humor kategóriáját 2016-ban igen.

Könyvmolyképző

Fülszöveg: ~
„És ebben a pillanatban, a hirtelen támadt csendben meghallottam azt az ismerős, vészterhes matatást mindössze néhány méterre tőlem. Bár senkit sem láttam, és egy bölcs hang a fejemben figyelmeztetett, hogy ez csak álom, mégsem tudtam megakadályozni, hogy lassan elhatalmasodjon rajtam a páni félelem. Anélkül, hogy pontosan tudtam volna, mit teszek, és ki elől menekülök, ismét futásnak eredtem.”

Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Játszottak már az érzelmeid bűvös húrjain?
Zsini fiatal, bohém lány, akinek mindene a csellózás.
Eltökélten be akar kerülni a Zeneakadémiára, de a sors különös mentort ad mellé. A férfi csupa rejtély, ellentmondás, undokság, olyasvalaki, akibe nem ajánlott beleszeretni. Zsininek persze sikerül. De vajon tényleg ő az igazi? Vagy ez a szerelem csupán délibáb? Lehet, hogy tökéletes muzsikát nem a pontosság, hanem maga a szenvedély ad? Zsini keresi önmagát, az őszinte dallamokat, és az igazi, elsöprő szerelmet. (Tovább…)

Fülszöveg: ~
Megszelídítheti a szerelem a rock n’ roll leghírhedtebb fenegyerekét?
A Stage Dive énekese, Jimmy Ferris megszokta, hogy azonnal megkap mindent, amit csak akar – egész eddigi élete a vad bulizásról és könnyű csajokról szólt. Végül azonban túltolja a rock n’ rollt, és az elvonón találja magát, utána pedig megkapja személyi asszisztensnek Lenát, akinek egyik legfontosabb feladata megakadályozni, hogy visszaessen. (Tovább…)

Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Amikor Kate Pierce-Keller nagymamájától egy különös kék medált kap ajándékba, majd az időutazásról kezd mesélni neki, Kate úgy érzi, az asszonynak elment az esze. Ám az egész hihetetlen história hirtelen szörnyen valóssá válik, amikor egy a múltban elkövetett gyilkosság veszélybe sodorja Kate evilági életét.
Kate megtudja, hogy a gyilkosság egy még sötétebb terv része, és genetikai adottságát kihasználva visszamegy az időben, hogy kezdetét vegye egy évszázadokon átívelő macska-egér játék.
Az események megváltoztatásáért azonban Kate-nek fizetnie kell – ha sikerrel jár, a fiú, akit szeret, a létezésére sem fog emlékezni. De ha bármennyire is jó szándékkal teszi, van joga megváltoztatni az egész világ sorsát?

SZERINTEM
Silber 2. – Még csak most olvasom az első részt, de tuti, hogy megőrülök, amíg a folytatás a kezem közé kerül. Nagyon tetszik! A Szonáta gordonkára és kávédarálóra című regényt a Blogturné Klubos bejegyzések miatt szeretném elolvasni, kedvelem az ennyire zenei és szép történetű könyveket. A Lead – Szóló című regény a harmadik része az általam kedvelt Stage Dive sorozatnak. Annyira nem szeretem a kötet főszereplő pasiját, de e nélkül nem bírok nekiállni majd a 4. résznek. (Ennyike. :D) Időcsapda: ez egy időutazásos romantikus VP, ami ténylegesen majd november 14-től lesz kapható, csak Elit Starttal már be lehet szerezni ebben a hónapban is. IMÁDOM a címét, a borítóját, de már 78%-on áll a Molyon, ami aggasztó! Azért majd eldöntöm magamnak, hogy tetszik vagy sem.

L&L

Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Márk vagy Tomi? Bexi sokáig azt gondolta, hogy ez a kérdés nem létezik: Márkkal való kapcsolata már a múlté. A legutolsó szakításuk óta eltelt időben Bexi élete végre nyugvópontra jutott, és ebben fontos szerepe volt Tominak is az Üres Utcák együttesből. A nyári turné azonban felforgatott mindent a zenészek életében.
Fesztiválok, koncertek, fülledt turnébusz, őrült bulik Aszádékkal, zsarolás… Valahol a Balaton-parton.

SZERINTEM
Bár kezd halálra idegesíteni Bexi meg a brancsa (Tisztelet a kivételnek!), tuti, hogy el fogom olvasni az újabb részt, mert… Csak! ;) (Ld.: FogdBeAszád, Körte)

Libri

Fülszöveg: ~
Polly és Chris már hét éve együtt élnek, de kapcsolatuk válságba kerül. Chris visszaköltözik az anyjához, Polly pedig kiadó lakást keres. A hirdetések közt akad egy romantikusan csábító; egy apró szigeten álló házikó, ahová csak apálykor lehet eljutni autóval. Barátnője hiába próbálja lebeszélni az őrült tervről, Polly hajthatatlan.
A kikötőfal fölött álló ház igencsak rozoga állapotban várja új gazdáját, és a barátságtalan helyiektől vásárolt ehetetlen péksütemény sem segít Polly hangulatán. Késő este süt néhány cipót, amiből hajnalban visz a halászoknak. A faluban hamar híre megy Polly süteményeinek, így a lány új barátokra, különc hódolókra – no meg esküdt ellenségekre – tesz szert, és ki tudja, talán a szívvel-lélekkel sütött finomságok őt is megváltoztatják, hogy képes legyen újra bízni és szeretni…

Fülszöveg: ~
Mia Saunders 12 hónapot kap, hogy apja szerencsejáték-tartozását visszafizesse, különben megölik. A fiatal lány elvállalja, hogy négyhetenként más és más gazdag férfi eszkortpartnere legyen, fejenként 100,000 dollárért. A szex nem előírás, de felárért engedhet a csábításnak. Tizenkét gazdag és sármos ügyfél, akikkel még csak nem is muszáj lefeküdnie volt már rosszabb állása is. Egy kikötés van csak: nem lehet szerelmes. Neked sikerülne?

SZERINTEM
Piciny Csodák Péksége – oké, szóval összegezzük: én egy (pufi) szingli nő vagyok, ez a könyv pedig süteményekről szól. Mi ez, ha nem véletlen? Kíváncsi vagyok rá, bár még sosem olvastam az írónőtől és a borítója alapján nem az ilyen kérges szívű, marcona nők a célközönségei. A másik könyv (Calendar Girl) nem tűnik ugyan jónak, de érdekel, hogy milyen a sztori. A „Nekem sikerülne?” felütést nem értem a fülszövegben, de azért ezek az eszkort témák érdekesnek tűnnek. (Én úgy képzelem, hogy már a Hármaskával összefekszik egy kis borravalóért, a Nyolcaskába majd beleszeret és az utolsó pár hónap marha nagy káosz lesz.)

Manó Könyvek

Fülszöveg: ~
Leonidas ​​lányát nyolc éven át képezték arra, hogy megölje a zsarnokot, megmentve ezzel a Királyságot, bár feláldozva saját életét. De egy dologra nem készítették fel: arra, hogy mit tegyen, ha végzetes szerelembe esne.
Nüxet gyerekkorától kezdve arra képzik, hogy végezzen a Királyság zsarnok uralkodójával, a félelmetes és halhatatlan démonnal. De amikor tizenhét évesen beköltözik a város fölé magasodó kastélyba, rájön, hogy semmi sem olyan, mint amilyennek képzelte: főképp nem a vonzó és szemtelenül szellemes férje. Nüx tudja, hogy mi a kötelessége, és hogy bármi áron meg kell mentenie a népét, de lassan be kell ismernie, hogy menthetetlenül beleszeretett az esküdt ellenségébe… Vajon ez elég indok arra, hogy feladja a küldetését, és átadja magát ennek a szörnyetegnek? (Tovább…)

SZERINTEM
Egy újabb retelling, ezúttal a Szépség és a szörnyeteg mesét írták át. Kapott egy csodaszép borítót, egy tök jó címet – és ennyi, nem is kell más, hogy AKARJAM. Kedvelem a mítoszos, tündérmesés történeteket – azonnal ment a kívánságlistámra.

Móra – LOL könyvek

Fülszöveg: ~
Parker imád softballozni! A tizenhét éves lány megállíthatatlan a pályán, igazi őstehetség, mégis otthagyja a csapatot, amikor az anyja lelép egy másik nővel, és az egész város botránytól hangos. Parker ezután mindent elkövet, hogy bebizonyítsa, őt aztán tutira a pasik érdeklik. Ha ehhez az kell, hogy bombanővé változzon, és egy csomó sráccal kikezdjen, hát legyen! Nem számít, ez mennyire dühíti a baseballcsapat szexi kapitányát, vagy hogy a fiatal segédedzővel veszélyesen közel kerülnek egymáshoz. A lánynak idő kellene, hogy rendet tegyen a fejében és a szívében, de a szerelemben nincs időkérés, az csak száguld felé, mint egy csavart labda. Vajon Parker megnyerheti ezt a meccset?

SZERINTEM
Az idei utolsó LOL könyv. Még nem olvastam az írónő másik Hundred Oaks történetét se, de mindkettő tervben van.

Scolar

Fülszöveg: ~
Egy számítógépes játék, a MyWords előbb közvetít mozgóképet egy terrortámadásról, mint hogy az valóságosan megtörténne. Emellett egy nyugtalanító gyilkosság is borzolja a kedélyeket. Az FBI és a hadsereg bevonásával nyomozás, illetve különös hajtóvadászat indul. Az események azonban egyre titokzatosabb fordulatokat vesznek. Hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy a világon semmi nem az, aminek látszik. A valóság szövetén keletkező seb nem hiba, hanem esély. A helyzet kulcsa pedig a MyWords. A teremtmény felett teremtőnek is lennie kell. De mi van, ha kiderül, hogy a teremtő felett is van még valaki?
Erdész Róbert fordulatos regénye izgalmas kalandra hív. Emellett pedig – a Mátrix után szabadon – újraértelmezi az emberi létezés pozícióját az univerzumban.

Fülszöveg: ~
A teológiára járó jóképű, húszéves srác új lapot nyit az életében – otthagyja a főiskolát, saját lábára áll, és beleveti magát a felnőtt élet vonzó és izgalmas világába. Elhelyezkedik az éjszakai életben, és szabadjára engedve vágyait perzselően érzéki erotikus kalandokba merül. Amint felvállalja igazi énjét, megkap mindent, amire vágyik: szenvedélyt, intimitást, pénzt, szeretetet… és még előtte az élet…

Fülszöveg: ~
Grossman regénye megrázó és lélegzetelállító olvasmány. Árulások a szerelemben, hűtlenség a barátok között, magárahagyatottság a családban, bűntudat, mely feloldozásért kiált. A férfi őrlődik a színpadon a közönség iránti kötelezettsége és az önmaga iránti tartozása közt. Dovalé maró, bántó humorral provokálja a nézőket, nem tudva, nevetni fognak-e vagy sírni – és teszi mindezt úgy, hogy a közönség soraiban ott ül régi gyerekkori barátja, aki megpróbálja megérteni: vajon a komédiás miért is hívta meg erre az előadásra?

Fülszöveg: ~
A cím nem árul zsákbamacskát: Roald Dahl világa – aki csak egyszer is találkozott vele, tudja – kétségkívül csodálatos. Ez a rendhagyó album olyan, akár egy ismeretlen ismerős. Ott van benne minden, amit már tudhatunk Roald Dahl történeteiről, de ott van az is, amiről eddig sosem esett szó. Mindez új köntösben, lehengerlő képi világgal, formabontóan, mégis áttekinthetően jelenik meg a kötet lapjain. A Rolad Dahl csodálatos világa egyszerre képes megszólítani a „kezdőket” és a „haladókat” is: ugyanolyan élvezettel forgathatják azok, akik csak most ismerkednek az író életművével, mint akik már mindent olvastak tőle. „Legszebb művészet a séta” – szól Weöres Sándor híres verssora. Nos, a Roald Dahl csodálatos világában rengeteg ösvényen indulhatunk el.

SZERINTEM
SZÁMÍTÓGÉPES JÁTÉKOS KÖNYV!!! Leesett az állam, amikor megláttam a magyar írótól származó MyWords könyvet a várható megjelenések között. Ahhoz, hogy rossz legyen kicsit hosszú, de remélem a legjobbakat és amint lehetőségem adódik rá, levadászom. Lascar – Szemérem könyve remélhetőleg nem csak egy újabb kockahasas pasis borító, hanem valami témájában egyedi és különleges. Kifejezetten érdekel, ráadásul nem is egy hű, de hosszú könyv. Szerintem meg fogom „kóstolni”. Lehet, hogy újdonság, de imádom a bohócokat, ezért amikor megláttam az Egy ló besétál a bárba borítóját, beleszerettem abba a szomorú bohócba. Nem tűnik egy vidám történetnek, de megtetszett. A Roald Dahl világa viszont csak azért érdekel, mert szeretem a meséit és szeretném egy kicsit jobban megismerni.

Studium Plusz

Fülszöveg: ~
VIGYÁZAT, NIXIE A LÁTHATÁRON!
Csodás dolog a tündérpor, de ha a pálcád éppolyan csintalan, mint te magad, jobban teszed, ha varázslás helyett néha inkább egyéb zseniális ötletekkel rukkolsz elő, hogy kijuss a csávából!
OLYAN TÜNDÉRT, MINT NIXIE, MÉG NEM LÁTOTT A VILÁG

SZERINTEM
Egy történet a tündérről, aki csuda béna. Nekem való, épp ennyi tündérmese férne el jelenleg az életemben. Aranyosnak tűnik a borító is, jópofa a cím is.

Trivium

Fülszöveg: ~
Tele ​​a világ a szinglis sikertörténetekkel. Bridget Jones naplója, Szex és New York, de rengeteg más film, könyv is a nők szemszögéből mutatja be a magányos élet hátulütőit, előnyeit.
Ez érthető is, a legtöbb ilyen alkotás nőkről szól, nő szerzők agyából kipattanva, s a leginkább – mily meglepő – a nők olvassák, nézik ezeket a műveket.
De… Mi van a másik oldallal? Rengeteg magányos férfi él a világban, nekik is vannak vágyaik, gondolataik, érzelmeik, mindenkinek más-más, amitől színes a világ. Most itt az első olyan könyv, ami egy facér férfi kalandjait mutatja be. Egy szingli pasi, egy férfi szerzőtől, ám nem csak férfiaknak. Nézzünk bele egy férfi agyába, ő milyennek éli meg ezt a világot? (Tovább…)

SZERINTEM
Ez a cím, ez a borító, ez az alcím (Avagy egy örömfiú tizenkét hónapja) és ez a fülszöveg! Kicsit erotikusra sikerült ez a hónap úgy érzem, de nem bírom lehagyni a listáról ezt a kiadványt se. Nagyon remélem, hogy nem egy Bridget Jones pasi verziót kapok majd!

XXI. Század

Fülszöveg: ~
Evie Snowt idős korában, álmában, a szerettei körében ragadja el a halál. Ki az, aki nem ilyen békés eltávozásra vágyik? Amikor azonban megérkezik a mennyország kapujába, rá kell döbbennie, hogy újra huszonhét éves, és az ajtó nem nyílik. Ahhoz, hogy átjuthasson rajta, meg kell szabadulnia a lelkére nehezedő terhektől: három titoktól, amely fél évszázadon át nyomasztotta őt. Fel kell tárnia titkait, mielőtt késő lesz. Evie csodálatos utazása során többet tanul az életről és a szerelemről, mint azt valaha képzelte volna, s talán a rég elvesztett szerelméhez vezető utat is sikerül megtalálnia.

SZERINTEM
Kizárólag a borító miatt figyeltem fel rá, mert gutaütést kapo azoktól a könyvektől, amik úgy kezdődnek, hogy „És Béla megmurdelt…” Ne, ok? Nem kedvelem az ilyeneket, de mégis… Ez a történet TALÁN jó lesz. 
❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
❖❖❖❖❖ 

1 megjegyzés:

  1. "kérges szívű", "marcona" ??? :D :D
    Nekem is megtetszett néhány könyv, köszönöm a válogatást!

    VálaszTörlés