2023. augusztus 7., hétfő



Ali Hazelwood: Utálom, hogy szeretlek | Blogturné Klub ajánló

 

 

Azért hoztalak ide, mert veled akartam lenni. Hajnalig sétaltam volna veled a városban, ha azt akarod. Szóval itt az ajánlatom: szexelhetünk egész éjjel, és nem fogok hazudni, azt nagyon élvezném, de Ki kicsodát is játszhatunk, vagy segíthetsz beadni az öcsém macskájának a bolhairtóját, mivel az két, talán háromemberes meló. Ezekből bármelyik jó.

 




Mara,​ Sadie és Hannah elsősorban barátnők és főleg kutatók. Bár tudományterületük a világ más-más szegletébe szólítja őket, mindhárman egyetértenek az egyetemes igazsággal: az ellentétek vonzzák, a riválisok pedig tűzbe hozzák egymást…

 

Egy FEDÉL ALATT

Környezetmérnökként Mara mindent tud az ökoszisztémák érzékeny egyensúlyáról: egyensúlyra van hozzájuk szükség. És hogy senki ne nyúljon a termosztáthoz. És senki ne lopja el a másik kajáját. Valamint más szabályokra is, amikről Liamnek, a lakótársának és egyben alávaló, nagy olajcégnél dolgozó jogásznak fogalma sincs.

 

Két EMELET KÖZÖTT

Mérnökként logikusan gondolkodva Sadie tudja, hogy elvileg hidakat kellene építenie. Viszont a STEM tudományos világában dolgozó nőként azt is tudja, hogy a körülmények változhatnak, és amikor az ember órákra bent ragad egy parányi New York-i liftben azzal a férfival, aki összetörte a szívét, joga van porig égetni azt az izmos, szőke hidat.

 

FagyPONT ALATT

Ian sok minden Hannah számára: gonosztevő, aki megpróbálta megvétózni az expedícióját, és tönkretenni a karrierjét; istenien szörnyű álmainak főszereplője… de hős sosem volt. Fagyos szíve azonban felolvad, amikor sebesülten és elhagyatottan fekszik az Északi-sark egyik távoli kutatóállomásán, és csak régi riválisa hajlandó elindulni a veszélyes mentőakcióra.

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Loathe to Love You

Eredeti megjelenés éve: 2023

Maxim, Szeged, 2023

386 oldal puhatáblás

ISBN: 9789634996439

Fordította: Stier Ágnes

Ali Hazelwood könyvei:

 

A ​szerelem képlete

Eszméletlen ​szerelem

Utálom, hogy szeretlek

[Love, ​Theoretically]

[Bride]

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért olvastam el…? Miért is? Aligha hagynám ki az író bármelyik történetét, amikor az ELSŐ tőle való olvasás után úgy hivatkozom rá, hogy „az egyik kedvenc szerzőm”. Totál odáig vagyok az okos, szerethető és érdekes karaktereiért, illetve a hangos nevetésre késztető, romantikus történeteiért.

 

Szerintem…

 

A nemrég megjelent Utálom, hogy szeretlek kötetben három romantikus komédia olvasható. Három főiskolai barátnő történetét olvashatjuk, akik különféle mérnökökként más-más városokban helyezkednek el a PHDjükkel. A legszebb a novellákban a lányok egymáshoz való ragaszkodása és a kitartása a kis szövetségük mellett.

 

Egy FEDÉL ALATT

 

Mara környezettudós, akire a kedvenc tanára egy házat hagyott Washington D.C-ben. Vagyis egy fél házat, ugyanis mint kiderül, ott él Liam, aki egy nagy olajcég vállalati jogásza. Sejthető, hogy nem zökkenőmentes az együttélésük, hiszen nem csak, hogy a nő elszántan óvná a Földet, és nem átall beszólogatni Liamnek, de az otthonát védeni próbáló férfi nézőpontja is érthető, akinek kvázi betolakodott egy idegen az életterébe…

 


 

– Mit olvasol?

Liam felpillant rám, szemrevételezi a rövid, de nem túl rövid ruhámat, kibontott hajamat, vörös ajkamat, aztán azonnal visszanéz a papírjaira.

– Csak egy iránymutató dokumentumot a melóhoz.

– Hogyan érjünk el saját olajkiömlést tíz könnyű lépésben?

Az ajka felfelé ível.

– Azt hiszem, ahhoz csak egy kell.

– Figyi, ezt már átbeszéltük. Nem baj, ha még nem akarsz felmondani, de az a minimum, hogy ne dolgozz hétvégén. Gyerünk, Liam! Tedd meg a környezetért!

 

 

Tetszett, hogy a cívódáson túl bepillantást nyerhetünk a főleg férfiak által uralt mérnökszakmába, ahol elnyomják vagy semmibe veszik a női munkaerőt. Liam és Mara házon belüli háborúja is érdekes és szórakoztató volt, ahogy az is, ahogy egymás idegeire mentek szépen lassan… Mivel a sztori a házban játszódott – mind a jelenbéli, mind a múltbéli rész – így nem ez volt a legizgalmasabb vagy kalandosabb történet a kötetben, de vicces volt.

 

Két EMELET KÖZÖTT

 

Sadie egy feltörekvő cég mérnök munkatársa, aki New York Cityben él, és aki egy kicsit mániákus. Mondhatni megvannak a maga flúgjai, amiket én már az első másodperctől imádtam. (Pl. a szerencsehozó levendula színű alsónemű vagy a sikeres pitch croissant.) Rendkívül vicces módon találkozik egy nagydarab dán pasival, aki nekiadja az utolsó croissant egy pékségben, majd beszélgetésbe elegyednek és eléggé egymásra kattannak. Ezeket a múltbéli leírásokból tudjuk meg, hiszen a jelenben Sadie éppen egy liftben ragad Erikkel, akit látni se bír, mert azt hiszi, hogy a férfi elárulta… Természetesen a kettejük kapcsolatát félreértések sorozata kíséri, és a novellában lassan fény derül mindenre.

 


 

– Há! Szóval hírhedten rossz dán vagy. Az ABBA-t is utálod?

Rövid időre összezavarodik. Aztán kitisztul az arca.

– Ők svédek.

– És a tulipánok… utálod a tulipánokat?

– Az Hollandia lenne.

A csudába!

– De nagyon közel volt. Meg akarod próbálni újra? A szerencsés hármas jegyében.

 

 

Ez sem éppen izgalmas sztori, számomra inkább aranyos volt... A durvább szexjeleneteket leszámítva persze, ugyanis hamar kiderül, hogy Céges Thor durván szereti. Khm. De nagyon bírtam a kicsit mániákus nő és a vikingszerű pasi összejövetelét… meg a visszatérő croissant, Macska és egyéb poénokat.

 

FagyPONT ALATT

 

Ez az egyik legkalandosabb történet a kötetben, és ez öleli fel a legnagyobb időrést a múltbéli események és a jelenbéli történések között, ugyanis Ian és Hannah 5 éve találkoznak először, amikor kiderül, hogy a Mars mániákus Hannah új legjobb barátnőjének a valamilyen rokona dolgozott a Curiosity Roveren! Naná, hogy némi zsarolásnak és könyörgésnek hála Ian lehet az, akivel a főiskolás Hannah kötetlen interjút készít, és akire egyébként nem átall ráindulni.

 


 

 Gondolsz rá?

– Mire?

– Öt évvel ezelőttre. Arra a délutánra.

– Sokat gondolok rá – vágja rá azonnal, habozás nélkül. Az arckifejezése megfejthetetlen számomra. Teljesen kifürkészhetetlen.

– Ezért jöttél megmenteni? – ugratom. – Mert gondoltál rá? Mert titokban évek óta sóvárogsz?

Egyenesen a szemembe néz.

– Nem tudom, hogy van-e benne bármi titok.

 

 

Hannah különösen izgalmas karakter, ugyanis elég kocka a hozzáállása mindenhez, és emiatt szinte csodaszámba megy, hogy képes volt két legjobb barátot szerezni... vagy az a csoda, hogy Mara és Sadie a nyakán ragadtak, és akár az életét is adná értük? Ugyanakkor mégis könnyedén szed fel bárkit, hogy kiélvezze a szexet… Hannah nem zseni, hanem elhivatott és addig tanul, amíg el nem éri, amit akar… ami nála nem más, mint hogy a NASAnal dolgozhasson, aztán az, hogy részt vehessen az AMASE programban, ami lényegében a norvég Spitzbergákon végzett tesztelése a munkájának.

Ian igazi zseni. Olyan, aki osztályokat ugrik, aki túl hamar járja ki a főisklát, és aki talán a legfiatalabb főnök a NASAnál. De közben meg szerény, nem tipikus nőket elnyomó mérnök és nagyon fejlett az igazságérzete… Nekem mindkettejükben az őszinteségük tetszett, bár talán Ian volt az, aki nyíltabban beszélt az emberi témákról is. Imádtam a párosukat!

 


A kötet végén van egy bónusz fejezet is, amiben egy kicsit visszatérünk a párosokhoz, és ami NAGYON sokat ad a sztorikhoz hangulatilag. Nagyon tetszett, hogy az író még egyszer utoljára mosolyt csalt az arcomra, mielőtt befejeztem volna a könyvet.

 

Összességében

 

Mindenkit imádtam ezekben a történetekben! Erik Nowak, Hannah Arroyo, Ian Floyd, Liam Harding, Mara Floyd és Sadie Grantham mind összetett, zseniális, érdekes és szerethető karakterek. Végtelenül jól szórakoztam velük és rajtuk!

Ali Hazelwood írásait csak ajánlani tudom, főleg azoknak, akik szeretik az intelligens főszereplőket és/vagy az alacsony nő-magas férfi párosokat!

 

Értékelés: 5

 

EXTRA: Külföldi borítók / borítómustra

 

Kedvcsináló idézetek:

– Tényleg minden lehetséges. Az is lehet, hogy random kiválasztanak minket, hogy életünk végéig kitartó mennyiségű Nutellát kapjunk.

Sadie felhorkan.

– Lehet, hogy a szürrealista slam, amit harmadikban írtam, megnyeri nekem az irodalmi Nobel-díjat.

– Hogy a kaktuszom idén tényleg kivirágzik.

– Hogy elkezdenek Twizzlers jégkrémet gyártani.

– Hogy a Firefly kap egy olyan utolsó szezont, amit érdemel.

Pár másodpercig senki sem szólal meg. Aztán Hannah azt mondja:

– Mara, megszakítottad a flow-t. Találj ki valami klassz, de elérhetetlen dolgot!

– Van egy kis… ecetes utóíze? Talán azt tettél bele víz helyett?

– Micsoda? – A homlokomat ráncolom. – Szerintem te vagy a gond. Szerintem egyszerűen nem szereted a croissant-t.

Erik vállat von.

– Aha, talán én vagyok az oka.

Macska felugrik a konyhaszigetre. Óvatosan kikerüli a bögréinket, és kíváncsi pofival megszaglássza Erik croissant-ját.

– Jaj, haver, ne! – suttogja Erik. – Azt nem akarod. – Macska óvatosan megnyalja. Aztán felém fordul, hogy szörnyülködő, elárult arccal rám nézzen.

Erik meg sem próbál nem nevetni.

– Egyenesen a szemébe nézek. Kicsit még közelebb hajolok.

– Akkor talán így is felmehetek hozzád, és csinálhatnánk valami mást?

Kissé értetlenül néz rám.

– Micsodát?

Összeszorítom az ajkamat. Oké. Talán túlbecsültem a flörtölési képességeimet. De tényleg így lenne? Nem hiszem.

– Ez komoly? – kérdezem vidáman. – Ennyire rossz vagyok ebben?

– Bocs, nem tudlak követni. – Ian arckifejezése teljesen zavart, mintha hirtelen ausztrál akcentussal kezdtem volna beszélni. – Miben vagy rossz?

– Abban, ahogy rád mozdulok, Ian.

Látom a pontos, egyértelmű pillanatot, amikor a szavaim jelentése leesik az agya nyelvi részének. Párszor pislog. Aztán a nagy teste ledermed feszült, lehetetlen, vibráló módon, mintha a belső szoftvere végigpufferelne egy megjósolhatatlan frissítéssoron.

 

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek. HANGULAT TÁBLA: Utálom, ​hogy szeretlek

Loathe to Love You a GoodReads-en.

♡ ♡ ♡ ♡ ♡ 


Ali Hazelwood ezúttal három történettel kedveskedik magyar olvasóinak!

A nemrég megjelent, Utálom, hogy szeretlek című kötetben három zseniális mérnöknőről olvashatunk, akik igyekeznek helytállni a munkájukban, és legnagyobb meglepetésükre váratlanul rájuk talál a szerelem is.

Tartsatok bloggereinkkel, és ismerkedjetek meg Marával, Sadievel és Hannahval, de ne felejtsetek el játszani se, hiszen a Maxim kiadó jóvoltából egy szerencsés olvasónk a turné végén megnyeri a könyvet!

  


 

Nyereményjáték:

 

Ali Hazelwood három okos, tanult nő lelkének rejtelmeibe vezeti az olvasót, akik igyekeznek helyt állni a főleg férfiak által uralt tudományos szakmában. Emiatt játékunk se lehet mással kapcsolatos, mint hozzájuk hasonló, korszakalkotó nőkkel. A rövid leírások alapján találjátok ki, hogy kiről van szó, és a nevét írjátok be a rafflecopter dobozba!

 

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

 

  

A NASA 1990-es űrhajósosztályába választották,
1993 áprilisában ő lett az első spanyol nő az űrben,
mint a Discovery STS-56 küldetés-specialistája.

a Rafflecopter giveaway

 

ÁLLOMÁSOK:

 

[Blogturné Klub]

07/26 - Fanni's Library

07/29 - Csak olvass!

08/01 - Deszy könyvajánlója

08/04 - Hagyjatok! Olvasok! - Borítómustra

08/07 - Hagyjatok! Olvasok!

08/10 - Sorok között

08/13 - Dreamworld

  


 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése