2023. március 13., hétfő



Ali Hazelwood: Eszméletlen ​szerelem | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

– Ha a azt jelenti, hogy egyedül vagyok, akkor… legyen!

– Tőlem kaphatsz jót. Tőlem kaphatsz jobbat a jónál. Tőlem megkaphatsz mindent. – Levi rám mosolyog, tele van reménnyel. – Még csak be sem kell ismerned magadnak, hogy szeretsz, Bee. Isten a tudója, én szeretlek kettőnk helyett is.

 




Mint ​egy lila hajú jedi, aki egyensúlyt hoz a férfiak uralta univerzumba, Bee Königswasser egyetlen egyszerű elvet követ az életében: mit tenne Marie Curie? Ha a NASA felajánlaná neki egy neuromérnöki projekt vezetését, Marie kérdés nélkül igent mondana. Csakhogy a modern fizika anyjának sosem kellett osztoznia a feladaton Levi Warddal.

Jó, persze, Levi vonzó a maga sötét hajú, magas, metsző tekintetű módján. És erős karjaival romantikus hősként megmenti Beet, amikor a lány szorult helyzetbe kerül a laborban töltött első napján. De már évekkel ezelőtt, még a doktori iskolában teljesen világossá tette, hogy mit érez a lány iránt.

Bee laborfelszerelése nem jött meg, a kollégák levegőnek nézik, ezért úgy érzi, hogy a karrierje megint megfeneklik. Talán a nyakszirti lebenye játszadozik vele, de Bee esküdni merne rá, hogy Levi szép lassan a szövetségesévé válik, támogatja az ötleteit, és… felfalja őt a szemével. A lány neuronjai pedig lángra lobbannak. De amikor eljön az idő, hogy lépjen, és kockára tegye a szívét, egyetlen dolog számít: mit tesz most Bee Königswasser?

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Love on the Brain

Eredeti megjelenés éve: 2022

Maxim, Szeged, 2023

400 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789634996293 · Fordította: Stier Ágnes

WEBSHOP

BELEOLVASÓ

MOLY

GOODREADS

Ali Hazelwood regényei:

A ​szerelem képlete / Eszméletlen szerelem

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért figyeltem fel a könyvre?

 

A tavalyi év egyik kedvence nálam az író másik rom-comja, A szerelem képlete volt. Annyira jól esett olvasni, annyira jó élmény volt, hogy tűkön ülve vártam, vajon érkezik-e bármi Ali Hazelwoodtól. Szerencsére épp az a regénye érkezett, amelyik borítója az első pillanattól fogva a legjobban vonzotta a tekintetem!

 


Szerintem…

 

Bár az író korábban olvasott regényét - A szerelem képlete – jobban szerettem, mégis azt kell, hogy mondjam, én ezt is imádtam olvasni! Ha valaki szereti a kockákat, a tudósokat, a félreértéseket, illetve az extravagáns kinézetű főszereplőket, akik képzeletbeli nemezist látnak egy magas, mogorvának tűnő, szűkszavú alakban, akkor ezt tuti zabálni fogja.

Nagyon vonz az űr, az űrkutatás és szokásom a NASA streamjeit, live-jait, fotóit figyelgetni, így imádtam, hogy ez a történet Houstonban, a NASA központban zajlik, ahol cseppet sem tudós kinézetű főszereplőnk, a lila hajú, tetovált és piercinges dr. Bee Königwasser a BLINK vezető idegkutatója és a projekt társ-vezetője lesz a NIH és a NASA közös projektjében, ahol űrhajósoknak terveznek valami különleges sisakot. A társa az egykori távolságtartó diáktársa, dr. Levi Ward, akit Bee az ikertestvérével csak Wardbaromnak hívtak, amiért nem hogy nem volt hajlandó ránézni Bee-re, de folyamatosan elkerülte őt kezdő kutató korukban...

 


Úgy néz ki, hogy Ali Hazelwood imádja a magas, fekete hajú, izmos, visszafogott, komornak tűnő, meg nem értett / félreértett, de csupaszív kocka pasikat, ugyanis Levi karaktere rendkívül hasonlít dr. Adam Carlsenre, aki a másik regényének a főszereplője. Mekkora mázli, hogy én is imádom az Adam-Levi típust a regényekben! Engem nem zavart a hasonlóság, pláne mert amúgy eléggé eltérnek egymástól. Szerettem Levi morózus beletörődését Bee szövegeibe, de a riposztjait is. Szerettem, ahogy próbálja megvédeni a folyton elájuló, sírós nőt, ugyanakkor képes azzal szívni a vérét, hogy a laborban bújkáló macska, akinek jutalomfalatokat hagy, csupán képzeletbeli.

 

 

Rámeredek. És nézem. És még egy kicsit nézem, tátott szájjal. Nézem ezt az embert, aki 193 centi, 90 kiló izom, és az előbb öt percig arról beszélt, hogy az űr ijesztő hely.

Istenem! Uramisten! Azt hiszem, kedvelem.

– Az űr egyetlen formája tűrhető – mondja.

– Mégpedig?

– A Csillagok háborúja filmek.

Uramisten!

Felpattanok a helyemről, megragadom a kezét, és kivonszolom a bárból. Zokszó nélkül követ.

– Bee? Hova me…?

Nem fáradok azzal, hogy hátranézzek.

– A szállodai szobámba. Megnézni A birodalom visszavágot.

 

 

A történet szórakoztató is, romantikus is, de nem csupán egy felszínes rom-com sztori. Érdekes volt, ahogy mind egyre nagyobb teret kapott a titkos Twitter fiók, a @MitTenneMarie, ahol a STEM világában nők megoszthatják egymással a történeteiket. Nem tudtam sokat Marie Curie-ről, de nagyon izgalmas volt a rengeteg elcsepegtetett információmorzsa róla. Kiérződött, hogy Bee mennyire tiszteli és szereti őt. Egyébként a sztori ezen szála elég kiszámítható, hiszen, amikor kiderül, hogy @MitTenneMarie profil mögötti Bee milyen jókat beszélget a másik nívós tudós fiók felhasználójával, @Shmacademics -szel, akkor már sejthető, hogy mi fog kiderülni, kié az a profil…

Ráadásul ott van a NASA és a NIH által vezetett projekt, a BLINK, ami folyamatosan halad előre, akárcsak a sztori, de vannak fennakadások és problémák vele, így egy extra szál az is, hogy végül sikerül-e összehozniuk egy működőképes prototípust az űrhajós sisakból, vagy talán egy konkurens cégnek sikerül előbb piacra dobnia egy hasonló változatot?  

 

Természetesen a történet mellékszálai, extra humorforrásai és szerethető vagy utálható mellékszereplői mind hozzátesznek ahhoz, hogy a sztori élvezetessé váljon. Imádtam a goth asszisztenst, aki szóhoz se jut a szőke csinibabától, aki a NASAnál fogadja őket. Mindannyiszor nevetnem kellett, ahogy Bee rosszabbnál rosszabb szóviccekkel zaklatta a macskát, akivel csak ő találkozott. Vigyorogtam, mint a tejbetök, ahányszor Bee talált valami újabb közös vonást önmaga és a nemezise között (vegánság, Csillagok háborúja, etc) vagy csak szóba került szerencsétlen Schrödinger bűzmirigyeinek ápolása.  Sőt, még azt is nagyon izgalmasnak találtam, hogy Bee és Reike mennyire eltérő életre, jövőre vágynak annak ellenére, hogy egypetéjű ikrek. (Szomorú, de szép a háttérsztorijuk.)

 


Összességében

 

Jaj, nagyon szerettem olvasni Bee és Levi történetét! Nem mondom, hogy felülmúlta az író másik regényét, de ott toporog szorosan a nyomában a szívemben. Szórakoztató, szerethető, izgalmas regény, amiben két kocka egymás körüli szerencsétlenkedését asszsztálhatjuk végig, amint a NASA egyik nagy projektjén dolgoznak közösen. Nekem tetszett, remélem, hogy hamarosan várható valami új Ali Hazelwoodtól, mert eléggé rákattantam a történeteire!

 

Értékelés: 5*

*megy a kedvencekhez

 

Azoknak ajánlom, akik szeretik azokat a történeteket, amelyekben a lány meg van győződve arról, hogy a fiú utálja, de közben meg nem, és ez félreértésekhez vezet köztük. Kiknek ajánlom még? A titokban édes pasikat imádóknak, munkatársak közti kapcsolatokat kedvelőknek, NASA és kutatás-mániásoknak, kutatóknak – bárkinek, aki szeretne valami szórakoztatót, de romantikusat olvasni.

 

BORÍTÓMUSTRA, avagy a külföldi borítók: 

 


 

Kedvcsináló idézetek:

Voltak visszaeséseim, nem is egy, de miután majdnem két évtizedet töltöttem az agy megszállottjaként, itt vagyok: a BLINK vezető idegkutatója. Űrhajósoknak fogok felszerelést tervezni, olyan eszközöket, amelyeket az űrben fognak használni. Így kiszabadulok Trevor ragacsos, szexista markából, és szerzek magamnak egy hosszútávú szerződést, valamint saját labort saját kutatási tervvel. Ez a fordulópont a szakmai életemben; és őszintén, engem csak ez az élet érdekel.

– Sokkolt, hogy valaki hozzám jönne feleségül? – kérdezi, elfojtva egy mosolyt.

Aha.

– Dehogy! Okos vagy. És… magas. Még megvan az összes hajad. És biztos vagyok benne, hogy azokkal a nőkkel, akiket nem utálsz, kedvesebb vagy, mint velem voltál a múltban.

– Bee, én nem… – Erősen kifújja a levegőt. – Szállj be a kocsiba!

– Miért?

– Visszaviszlek a temetőbe, és megetetlek a sakálokkal.

– Garantálom neked, hogy az x nem irracionális szám – sziszegem.

– Honnan tudod? – morogja.

– Józan paraszti ész!

– A józan paraszti ész azoknak való, akik nem elég okosak ahhoz, hogy megoldják a pít.

(…) rossz ötlet abban bízni, hogy az emberek veled maradnak. Így vagy úgy, de végül mind elmennek. Talán megcsúsznak egy esős reggelen a Rue Dauphine-on, és összezúzza a koponyájukat egy ló vontatta kocsi. Talán elrabolják őket a földönkívüliek, és eltűnnek a végtelen űrben. Vagy talán lefekszenek a legjobb barátnőddel hat hónappal azelőtt, hogy összeházasodnátok, így kénytelen vagy lemondani az esküvőt, és egy rakás pénzt veszítesz a foglalók miatt.

A határ tényleg a csillagos ég.

 

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek! Eszméletlen ​ szerelem Pinterest tábla

Love on the Brain a GoodReadsen

♡ ♡ ♡ ♡ ♡ 


A szerelem képlete nemcsak külföldön, de hazánkban is nagy sikert aratott, ezért már mi is nagyon vártuk az Eszméletlen szerelem megjelenését. Tartsatok bloggereinkkel, hogy megtudjátok, ez a kötet is elrabolta-e a szívüket, és ne feledjétek: egy szerencsés játékos megnyerheti a kiadó által felajánlott nyereménypéldányt!

 

 

 

Nyereményjáték:

 

A történet során nagy szerepet kap a híres tudós Marie Curie is, így mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, hogy ti mennyire ismeritek az életét. Minden állomáson találtok egy hozzá kapcsolódó kérdést, nektek pedig nincs más dolgotok, mint beírni a helyes választ a Rafflecopter megfelelő dobozába!

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

Mikor kapta a Nobel-díjait?

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

02. 25. Fanni’s Library

02. 27. Könyvvilág

03. 01. Kelly és Lupi olvas

03. 03. 03. 10. Deszy könyvajánlója

03. 05. Angelika blogja

03. 07. Csak olvass!

03. 09. Insane Life

03. 11. Dreamworld

03. 13. Hagyjatok! Olvasok!

03. 15. KönyvParfé

03. 17. Sorok között

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése