2023. március 27., hétfő



Sarah MacLean: A ​Pimasz és a Fenevad (A Keményöklű Gazfickók 2.) | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

Nem vagyok rettenthetetlen. Nap mint nap rettegek. Félek a világtól. Attól, hogy megbámulnak, kigúnyolnak, és mindenfélét összehordanak rólam a hátam mögött. Félek félig élni az életet látszatboldogság mögé rejtőzve, lehetőségek árnyékába húzódva, miközben tudom, hogy ezernyi dolgot elszalasztottam, holott mind megkaphattam volna, ha egy kicsikét többet teszek értük.

 






Három ​fivér, akiket összeköt egy titkos eskü… És a nők… akik térdre kényszerítik őket.


A Lady terve

Lady Henrietta Sedley azt tervezi, hogy miután betölti huszonkilencedik életévét, átveszi apja üzleti vállalkozását, saját vagyont szerez, és a saját életét fogja élni. Mivel esze ágában sincs férjhez menni, első lépésként az érzéki örömökbe akar belekóstolni, gondolván, úgyis kénytelen lesz róluk lemondani a jövőben. Minden Hattie terve szerint alakul… amíg rá nem talál a hintójában egy összekötözött férfira, akinél jóképűbbet még életében nem látott, és aki keresztülhúzhatja a számításait.

A Gazfickó ajánlata

Amikor Whit – Covent Garden királya, akit mindenki csak Fenevad néven ismer – magához tér egy hintóban Hattie lába előtt, csak ámul különös szabadítója láttán, főleg miután rájön, miféle örömökre vadászik az éjszaka leple alatt… éppen az ő felségterületén. Örömmel ajánlja fel a Ladynek, hogy minden vágyát teljesíti… Ám ennek ára van.

A váratlan szenvedély

Hattie és Whit hamarosan riválisokká válnak – az üzletben éppúgy, mint a magánéletben. A nő nem adja fel a terveit, a férfi nem adja fel a hatalmát. És egyikük sem látja be, hogy ha nem vigyáznak, végül kénytelenek lesznek mindenről lemondani… Arról is, amit a szívük diktál.

Sarah MacLean a Keményöklű Gazfickók-sorozat újabb kötetével jelentkezik.

Dobd fel vele a napod!

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Brazen and the Beast

Eredeti megjelenés éve: 2019

Könyvmolyképző, Szeged, 2023

384 oldal · puhatáblás · 

ISBN: 9789635972890 · Fordította: Margittay

 

A Keményöklű Gazfickók: 

 

1. A Lepke és a Láng

2. A ​Pimasz és a Fenevad

3. Daring and the Duke

 

(befejezett)

További ajánlók: A csábítás kilenc szabálya / Hozományvadászok kíméljenek! / A megérdemelt szerető / A Lepke és a Láng

MEGRENDELÉSI LINKOLVASS BELEMOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

A történetről…

 

Henrietta “Hattie” Sedley eldönti, hogy a 29. életéve bizony Hattie-éve lesz, amikor is elkezdi felépíteni a saját üzletét, a saját otthonát, saját vagyona lesz és saját maga rendelkezik a jövőjéről. A teltkarcsú, szőke vénlány azt gondolja, hogy tervei megvalósításában egyetlen dolog gátolja - Kapaszkodjatok meg! -, a szüzessége, amit a születésnapja előestéjén el is indul elveszejteni a nők számára fenntartott privát klubban. A bordélyházba tartva viszont kiderül, hogy valaki egy összekötözött, leütött férfit dugott a kocsijába, de Hattiet ez se tartja vissza... Kedélyesen elcseveg az idegennel, majd egy csók után kilöki a kocsiból...

Whit - avagy Beast/Fenevad - Covent Garden egyik ura, az egyik hírhedt gazfickó eléggé zokon veszi, hogy az ibolyaszemű szépség így meglép előle, így utánamegy. Persze amikor megtudja, hogy mit keres a nő egy bordélyban, üzletet köt vele a szüzességéről is, illetve arról, hogy megtudja, ki ütötte le, majd tette a nő kocsijába. 




Szerintem…

 

Hattie bizony nem egy szívbajos teremtés, nem is az a törékeny virágszál, akikért az akkori úriemberek odáig voltak. (Mekkora mázli, hogy Whit nem talpig úriember, ugye?) Kimondja azt, ami megfordul a fejében, nem próbálja eltitkolni, milyen éleszeszű és talpraesett, ahogy azt se, hogy szeretne a saját értékei szerint, önállóan élni és egy saját vállalkozást irányítani. Pechjére akkortájt, amikor történetünk játszódik, a férfiak nem igazán veszik komolyan a hozzáértő lányukat, ellenben nyugodt szívvel tervezik befektetéseiket vagy üzletüket a tökfilkó fiúgyermekükre hagyni. Amennyire szerettem, hogy Hattie milyen eltökélten harcol az apja hajóstársaságáért, annyira borított ki a lányok, nők ellen szóló szövegelés... Ellenben a nő rokonaival, szerettem, hogy Whit a maga csendes komolyságával hajlamos volt komolyan venni őt.  

 

 

– De tudnod kell, hogy Odüsszeusz egy hős volt. És én nem vagyok az. – Megint megcsókolta. – Odüsszeusz ellen akart állni a kísértésnek, de én nem akarok. Én mindent akarok. Minden porcikádat. Semmi másra nem bírok gondolni, amióta csak elmentél. Amióta csak megláttalak. – Homlokát a nő homlokához szorította. – Atyaég, Hattie! Akarlak, mindenestül. Boldogan tűrném az árbochoz kötözést, ha akár csak belekóstolhatnék a legtitkosabb vágyamba. Amiben te is szerepelsz.

 

 

A sorozat első részében Whit, vagyis Fenevad egy meglepően hallgatag mellékszereplő, és már akkor kiszúrtam őt magamnak. Tetszett a morózus csendje, a morgásai, a szűkszavúsága. Lényegében miatta vártam tűkön ülve ezt a részt, hiszen itt már ő a főszereplő, vagyis meg kell szólalnia! És nem igazán teszi... Jó ideig Hattie beszél mindkettejük helyett, ami néha bosszantja, máskor szórakoztatja a férfit. Annyira szerettem a kettejük közös részeit olvasni! Persze tetszett ahogy pattognak köztük a szikrák, de az is, hogy Beast totál odavolt a nőért, de képtelen volt ezt elfogadtatni Hattievel. Egyébként értettem őt, hiszen az előkelő társaságban csupán megtűrt személy volt, csúnyának tartja magát, kövérnek... Csak Lady Nora foglalkozott vele, aki inkább volt a testvére, mint a nő vérszerinte fivére... Tetszett a barátságuk, az egymás iránti szeretetük és hűségük, legalább annyira, mint amennyire a Gazfickók közti erős kapcsolat.  



Akadtak nehezebb részek a történetben, például még mindig nem tudok túllépni azon, ahogy a vérszerinti apjuk bánt Whittel, Devillel és Ewannel, míg azt kereste, melyik fiú lehet a törvényes örököse... Újra és újra összetörte a szívem, ahogy a gyerekekkel bánt az a férfi. Váratlan fordulat volt Ewan újbóli előbukkanása, hát még a fenyegetés, az ultimátum, amivel ellehetetlenítette Hattie boldogságát. Talán csak Grace miatt érdekel az utolsó könyv a sorozatból, mert a férfi főszereplőt ki nem állhatom. (Sokkal szívesebben olvasnám Annika és Nora történetét!)

  


Összességében

 

Szórakoztató, pikáns, akárcsak Sarah MacLean munkái. Én személy szerint jobban szeretem az író másik két sorozatát (A csábítás kilenc szabálya, A szerencsejáték szabályai), de az biztos, hogy erotikában ezek vezetnek. Komolyan élményszámba ment, hogy mennyire ötletes helyeken tudott Whit és Hattie egymásnak esni!

Szerettem Devil és Felicity fel-felbukkanását, de sajnáltam, hogy nem foglalkoztunk többet velük. Legalább annyira érdekes párost alkotnak, mint a Fenevad meg a Megszelídítője! 

 

Kedvenc részek: Oké, nyilván az árbóchoz kötözés volt a kedvencem, nem fogok hazudni. :D Ugyanakkor imádtam az összes olyan részt is, ahol Hattie helyre tette Whittet.

 

Értékelés: 4,5

 

Folytatnám? Mindenképpen, bár se Grace, se Ewan sztorija nem vonz annyira, mint amennyire az Ördögé és a Fenevadé érdekelt.

 

Ajánlom, ha…

> …szereted a történelmi romantikus regényeket (pl: Edenbrooke) vagy azokat a történeteket, amikben egy rangosabb nőnek semmi kedve ragaszkodni a normákhoz!

> …szereted Sarah MacLean történeteit.

 

Érdekesség: Külföldi borítók a regényhez!

 

Kedvcsináló idézetek:

v

A nő feltérdelt, gömbölyű csípőjén eligazította a szoknyát, magára vette a mídert, majd halkan megszólalt:

– Nem akarom erőltetni a dolgot. Nem akarok olyan nő lenni, akit talán szeretsz. Akinél gondolkodóba esel, vajon szereted-e. – Egy pillanatra elhallgatott. – Én a szádból önkéntelenül elhangzó bizonyosság akarok lenni, ami ellen tehetetlen vagy. A sztoikusságod ellenére is. Akit nem csak a jeles alkalmakra és az ünnepekre tartogatsz, hanem minden áldott nap magad mellett akarod tudni.

Túlságosan drága kincs ő ahhoz…

– Mert megérdemlem. A partnerséget is, az egyenrangúságot is. Tőled tanultam – mosolyodott el halványan. – Tudom, hogy lehetetlent kérek, ezért aztán… nem megyek hozzád feleségül.

v

– Gondolom, gyakran csinálod ezt – mondta Hattie, de rögtön megbánta. 

Nem volt ildomos ilyen megjegyzést tenni ebben a helyzetben. 

– Mit csinálok? – kapta fel Whit a fejét. 

Hattie nem akart válaszolni, mégis ömlöttek belőle a szavak. 

– Arra céloztam, biztos sokszor fürdesz így, nők előtt. Felhozod őket ide a palotádba, mint egy herceg. – A férfi szája sarka mosolyra rándult, és Hattie-t cserbenhagyta a hidegvére. – Ne merészelj kinevetni engem! – bökött ujjával a férfira. – Fogalmad sincs róla, milyen érzés tapasztalatlannak lenni. Amikor pontosan tudod, hogy a másik százszor csinálta már, száz másik nővel… akik mind gyönyörűek és csábosak voltak, és olyan vadító fehérneműt viseltek, hogy… 

Maga is meglepődve a saját szavain elhallgatott. A férfi a padlóra ejtette törülközőt, de közben nem vette le róla a szemét. 

– Abba ne hagyd! Mesélj még nekem azokról az alsóneműkről!?

v

– Beast vagyok. A Fenevad.

Ezt biztos rosszul hallotta. Csakis erről lehet szó.

– Tessék?

– Fenevadnak hívnak.

Hattie megrázta a fejét.

– Ez – kereste a megfelelő szót – nevetségesen hangzik.

– Miért?

– Mert… nem úgy néz ki, mint egy fenevad. Maga a legszebb férfi, akit valaha láttam. – Rövid hallgatás után folytatta: – Magánál szebb férfit soha senki nem láthatott. A valóságban biztos nem.

A férfi felvonta a szemöldökét, és végigsimított a haján, majd a tarkóján, mintha… Lehetséges, hogy zavarba jött volna?

– Nem igazán mondtak még nekem ilyet.

– Azért, mert nyilvánvaló. Mint a napsütés. Vagy az eső. De szerintem éppen a vonzereje miatt illetik ilyen abszurd becenévvel. Gondolom, iróniának szánják.

 

v v v v v

Nem saját képek. A Keményöklű Gazfickók by Sarah MacLean Pinterest tábla

Brazen and the Beast a GoodReads-en

v v v v v 


Újabb csodálatos Sarah MacLean történetnek örülhetnek a szerző rajongói a Könyvmolyképző Kiadónak köszönhetően. Ha kíváncsiak vagytok, hogy bloggereink mit gondolnak A Pimasz és a Fenevad című könyvről, akkor kövessétek blogturnénkat, s talán tiétek lehet a Kiadó által felajánlott nyereménykönyv.


  


Nyereményjáték:

 

A Pimasz és a Fenevad a Kiadó Arany pöttyös könyvek kategóriájában jelent meg, ezért játékunk is ehhez kapcsolódik. A blogturné minden állomásán egy-egy Arany pöttyös könyv fülszövegéből találtok részletet, a ti feladatotok pedig az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok a könyv címét és a szerző nevét. 

 

Figyelem! A beírt válaszokon már nem lehet változtatni. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére a megküldött értesítő levélre válaszolni. A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz.


 

“A séfként dolgozó Aimee Tierney jól ismeri a tökéletes élet receptjét. Nemsokára hozzámegy a gyerekkori szerelméhez, családot alapít és idővel átveszi a szülei éttermét. A vőlegénye, James Donato viszont egy hajóbalesetben eltűnik, így hirtelen minden álom szertefoszlik. Azon a napon temeti el a férfit, amikor az esküvőjüket tartották volna. A szertartás után egy ismeretlen nő bogarat ültet a fülébe, így megkérdőjeleződik minden, amit biztosnak hitt. Miközben próbálja felépíteni az életét és egy új kapcsolatra nyitni a szívét, nem hagyja nyugodni a gondolat, hogy pontosan mi is történt Jamesszel. Minél mélyebbre ás, annál több olyan titokra bukkan, amit talán jobb lett volna nem megbolygatni. Az igazság összeomlással fenyegeti Aimee-t, de lehet a továbblépése záloga is.”

ÁLLOMÁSLISTA:

 

[Blogturné Klub]

12.11 - Betonka szerint a világ…

12.12 - Angelika blogja

12.13 - Hagyjatok! Olvasok! - extra

12.15 - Olvasónapló

12.17 - Dreamworld - extra

12.20 - Dreamworld

12.23 - Hagyjatok! Olvasok!

 


 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése