2023. március 26., vasárnap



Eliza és a szörnyek | Kedvcsináló idézetek (Blogturné Klub Extra)

 

A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

 

 

 

Mi történik, ha a felkapott webcomic alkotó találkozik azzal, aki történeteiből fanfictiönöket ír? A valóságban visszahúzódó Eliza és az új fiú, Wallace lassú összebarátkozásáról szóló szívhez szóló történetet az itthon már ismert Francesca Zappia írónő tolmácsolásában élvezhetjük. Tartsatok bloggereinkkel ezen az izgalmas blogturnén, és játsszatok velünk, hogy megnyerhessétek a Könyvmolyképző kiadó által felajánlott nyereménypéldányt a könyvből!




A való világban Eliza Mirk félénk, fura lány, akinek nincsenek barátai. Online viszont ő a rendkívüli népszerűségnek örvendő webcomic, a Szörnyek Tengere alkotója, LadyConstellation álnéven. Eliza el sem tudja képzelni, hogy az offline élet is lehet olyan izgalmas, mint az online, és esze ágában sincs kipróbálni.

 

Egyik nap az iskolájába új fiú érkezik. Wallace Warland kezdetben nem árulja el, hogy ő a Szörnyek Tengere leghíresebb fanfictionírója, Elizát pedig egyszerű rajongónak hiszi.

 

Ahogy a fiúnak egyre jobban sikerül lebontania a lány páncélját, Eliza kezdi úgy érezni, hogy a valóságnak is érdemes esélyt adni.

 

Ám amikor egy véletlen folytán a titka kitudódik, hirtelen darabokra kezd hullani mindaz, amit felépített – a története, a Wallace-hoz fűződő kapcsolata, még az egészsége is.

 

Merülj el a világában!

 

Kiadó: Könyvmolyképző (Vörös pöttyös könyvek)

Terjedelem:400 oldal

ISBN: 9789635612840

Fordította: Tálos-Nezdei Adrienn

Zsáner/címkék: Young Adult, illusztrált, LMBTQ, romantikus

Eredeti cím: Eliza ​and Her Monsters / Eredeti megjelenés éve: 2017

 

WEBSHOP / ÉLFESTETT / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

 

--- Tovább az idézetekhez! ---

vvvvv

1.

– Mi értelme az életnek, ha nem csinálhatod azt, ami boldoggá tesz? Mi a jó a karrierben és a pénzben, ha közben minden egyes nap gyűlölöd magad?

 

2.

rainmaker: Igazából nagyon tetszik. Az összes többi könyv, amit a depresszióról olvastam, napjainkban játszódik, és mind azzal végződik, hogy a főszereplő előbb-utóbb elhatározza, hogy megöli magát. De ez nagyon tetszik. Olyan, mint a Szörnyek Tengere. Olyan érzés, mintha nem a megfelelő helyen lennél, és olyan erőkkel küzdenél, amiket nem tudsz megállítani, ahol szörnyek vesznek körül a világban, de valójában a legfélelmetesebb szörnyek bennünk élnek. Szeretem az ilyen történeteket, mert nem olyan kiszámíthatóak. Sokkal több van bennük, mint amit tanítani szeretnének.

 

3.

MirkerLurker: Ő nem pont az a fajta srác, akiket érdeklek.

Apocalypse_Cow: Miért, általában milyen fajta srácokat érdekelsz?

MirkerLurker: Amilyeneket én képzelek el.

 

4.

Hihetetlen, mennyi mindent meg lehet tudni, ha befogod a szád.

 

(pinterest)

5.

Van egy kis szörnyecske a fejemben, ami kordában tartja a kétségeimet. Maga a kételkedés is ostoba dolog, aminek nincs semmi értelme, nincs benne érzelem, vak, és egy hosszú lánc végéhez van erősítve. A szörnyecske egyébként nagyon okos. Mindig éber, és amikor végre teljesen biztos vagyok magamban, szabadon engedi a kétséget, tegyen, amit akar. Még amikor érzem, hogy közeledik, akkor sem tudom megállítani.

 

6.

– Nem borulhatsz ki amiatt, hogy valami nem történt meg azért, mert valakiben a fájdalom erősebb volt – vonja meg a vállát. – Ha az egészsége miatt kellett elvonulnia a világtól, akkor örülök, hogy megtette. Nem kell, hogy feláldozd magad a művészetedért. Nem fontos, mennyi rajongód van.

 

7.

Túl nagy kérés lenne, hogy reggel ne szóljon hozzám senki?

 

8.

– Legalább lejössz, hogy kinyisd az ajándékaidat?

– Ajándékokat? – fordulok felé meglepetten.

– Igen, Eliza, elvégre karácsony van.

Elképedve bámulok rá, biztosan csak viccel. Aztán visszanézek a gépemre, és megnézem a kijelzőt. Nem, tényleg december huszonötödike van. A felismeréstől szinte kirepülök a székemből.

– Karácsony van? – nyekkenek fel olyan hangon, mint egy haldokló kecske. Azt hittem, hogy az majd két nap múlva lesz, vagy két napja volt. Legalábbis máskor.

 

(pinterest)

9.

Olyan érzés, mintha nem a megfelelő helyen lennél, és olyan erőkkel küzdenél, amiket nem tudsz megállítani, ahol szörnyek vesznek körül a világban, de valójában a legfélelmetesebb szörnyek bennünk élnek.

 

10.

A névtelenségem olyan volt, mint egy játék, egy megoldandó rejtvény. De a névtelenség az interneten sosem tart sokáig, és ezzel mindenki tisztában van.

 

11.

Általában nem kérek tanácsokat a saját fiktív karaktereimtől, viszont minden lány életében eljön az a pillanat, amikor választás elé kényszerül: egy este otthon, egyedül, mackónadrágban, a kedvenc tévéműsorommal, vagy buli valódi, élő, hús-vér emberekkel.

 

(pinterest)

12.

A megtört emberek nem rejtőznek el a szörnyeik elől. A megtört emberek hagyják, hogy a szörnyeik felfalják őket.

 

13.

Talán ez a normális. Ami a legfontosabb volt a számunkra, az hagyja maga után a legnagyobb űrt.

 

14.

– Olvastátok a Children of Hypnost? […]

– Hallottam már róla, de még nem olvastam – feleli Wallace.

– Nem az volt az, amikor a rajongók szinte szétszedték az írót, miután megőrült? – kérdezi Chandra.

– Nem őrült meg – feleli Cole. – A hegyekbe menekült, és elbarikádozta magát egy barlangban.

– És ez nem fér bele a megőrült kategóriába? – vág vissza Chandra.

 

15.

Azt gondolom, hogy valahol a fejünkben megvan a befejezés, még ha nem is foglalkozunk vele tudatosan. Akárcsak az életben. Az adja meg a történet jelentését, hogy az életünk véges. A történeteink járják a maguk útját – és rajtunk áll, hogy jelentéssel ruházzuk-e fel őket.

 

 

Nyereményjáték:

 

A Könyvmolyképző kiadó Arany Pöttyös könyvei közt számtalan történelmi romantikus regényre bukkanhatnak a rajongók, így mostani játékunk is ezekhez a könyvekhez kötődik. Minden állomáson szerepel egy női név, és a ti feladatotok kitalálni, hogy mely regényben szerepel a hölgyemény! A könyvek címét a rafflecopter megfelelő rubrikájába várjuk beírni.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

a Rafflecopter giveaway

 

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[Blogturné Klub]

14 - Hagyjatok! Olvasok! ~ Borítómustra

17 -  Csak olvass!

23 - Veronika's Reader Feeder

21 - Fanni's Library

26 - Hagyjatok! Olvasok! ~ Kedvenc idézetek

29 - Könyv és más

1 - Hagyjatok! Olvasok!

  

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése