2023. március 31., péntek



3. fejezet - 2023. március | Havi összefoglaló ~ Sorozat- és filmajánló, illetve élménybeszámoló

 

 

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

 

 

Heyho!

 

Nos, nem volt túl boldog ez a hónap, mert eléggé a feje tetejére álltak a munkahelyemen a dolgok. Ha nem szeretném ennyire a színházat meg a nézőket, akkor valószínűleg feladnám... Szóval... ez van. Persze próbáltam kikapcsolni. Tévézni, barátokkal bandázni, olvasni, társasozni, kirakósozni, sőt, hónap végére végre elő tudtam venni a bringát is. Áprilisra is terveztünk pár kimozdulós, bandázós programot az üres hétvégékre: például, ha nem láttátok volna, akkor ki ne hagyjátok a DALÍ kiállítást Budapesten, de a Füvészkertben lesz több SAKURA-virágzással kapcsolatos japán hétvége! Vagy menjetek el valami tematikus étterembe, ami szintén jó buli (múlt hónapban az Unicorn Bistroban voltunk).

Hátha a tavaszi napsütés meg a mozgás észhez térít, és feldobja a kedvem... Hátha elmúlik vagy tompul ez a szomorúság... Addig is igyekszem nem túl sokat csúszni a beígért kritikákkal meg egyéb extra kontentekkel! (Sajnos várhatóak csúszások, mert a stressztől képes vagyok belázasodni, benáthásodni, úgy meg se olvasni, se gépezni nem tudok, max. aludni...)   

Pozitív mindenfélék, optimista randomságok: Marvel társas, bringázás, nőnapi virág, barátos esték-délutánok-sütizések-ebédek, sikeres lomtalanítás, puzzle, nyelvtanulás, fotózás, kristály poharak aputól, új jogsi sikeres elintézése, főzőcskék. 

 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖

Mi történt márciusban?

❖❖❖❖❖

– Könyvespolc bővítős kitérő –

 

Én és az új polclakók: 5 új könyvvel bővült a könyvespolcom ebben a hónapban, ami annyit jelent, hogy érkezett pár recenzióm. Kettőről már olvashatjátok is az ajánlómat!

 

Recenziók (5)

 

Chris Carter: A holtak csarnoka * véleményem a könyvről *

Chris Carter: Halállista * véleményem a könyvről *

Liz Braswell: Ami enyém volt rég

Louie Stowell: Egy büntibe küldött isten naplója

Brianna Wiest: Te magad vagy a hegy

  

– Személyes érdekeltségek –

  

#HAVIKEDVENCEK  

 

Kedvenc film(ek):

Tick, Tick… Boom! (2021)

 

Kedvenc zenék:

lovelytheband - broken

Robert Grace: Not Okay (+sped up version)

Conor Maynard: Royalty

Nicky Youre, dazy: Sunroof

Ryan Mack: Only Human


#boldogság #rövidsztorik

 

Splendor Marvel társasjátékot rendelt Jeffi, és imádom. Totál agymunka, de vicces és szórakoztató, ráadásul MARVEL hősökkel van tele, és a gyűjtögetésnek is A Végtelen Kövekhez van köze. Ebben a hónapban játszottunk már vele párszor, ma már hárman Szimivel. 

 


Macskusznak borzasztó hónapja volt, ahogy a képeken is látszik: folyton aludt itt-ott-amott. És amikor nem, akkor az idegeimen táncolt és dervisként (vagy tanzán ördögként?) rohangál fel 's alá. Megőrülök tőle. Valaki egy kamaszodó 4 kg-os macskát? :D (Remélem, hogy a 13-i kigolyózás után picit megnyugszanak a kedélyei.)

 

Haladtam a puzzle-mániámmal is, bár többet vettem a hónapban, mint kiraktam... Plusz a tündéri barátaim és kollégáim is megtámogattak néhány kölcsönkirakóval.

 


A hatalmas szélvihar hónap végén kidöntött egy fát a ház előtt, éjjel 10-kor jöttek a tűzoltók felaprítani. Szegények, gondolom, egész nap a várost járták és kárelhárítottak.

 

Nőnapra kaptam valami cuki kis virágot, aminek lila színű szirmai vannak. Imádom!

 

Öcsém hathatós segítségével kipakoltuk az egész pincém és a költözéskor a lakásban maradt dobozokat meg egyéb kidobnivalót. Rengeteg helyem lett, aztán a kocsit plafonig raktuk és elvittük az egyik városban kihelyezett konténerbe. 

 

 

Mondanám, hogy nem fogok a fizumból puzzle-t rendelni, de nem szokásom hazudni (magamnak se). :D

 


#MacsKalandok #randomságok

 

A képen látható OROSZLÁNOS PUZZLE-vel nagyon megküzdöttem, sok óra múltán eljött egy piálós este, amikor is a puzzle szőnyeggel együtt át lett helyezve egy másik szobába... Ahol a macska leverte és totál szétesett... Négy darab megrágva, 2 hiányzik... Nem, áh, dehogy ütött meg a guta. :D Amúgy látszik a szemén, milyen kis tarhonya!!! Szeme se áll jól!

 

 

FILMEZÉSEK / SOROZATOK:

 

Filmeztem:

  

Tick, Tick… Boom! (2021) – 8/10 –

Nehéz erről a filmről írni... Pláne, mivel sok napba telt, míg végignéztem, ugyanis sokáig nem jutottam tovább a kezdődalon, a 30/90-en. De sok dallal jártam úgy, hogy többször visszajátszottam, annyira megfogott bennük valami.

Ezek az abszolút favoritok:

https://www.youtube.com/watch?v=kCt1MWLel1Q

https://www.youtube.com/watch?v=KMk-VC9B4aY

https://www.youtube.com/watch?v=BGIc8kb7dAA

Andrew Garfield fenomenális! Eddig főszerepben még talán csak Pókemberként találkoztam vele (annak is szerettem), mellékszereplőként pedig sosem ragadott meg. De ahogy énekel, a mimikája, a játéka, a hangja...

Vanessa Hudgens is csodás választás volt, főleg a Therapy c. számban derült ki számomra, mennyire kellett a filmbe az energiája.

A történet... sok szálon fut és mind szomorú. Szomorú a sikeres, de magányos meleg barát, szomorú a haldokló AIDS-es, szomorú az elidegenedő barátnő, szomorú az energiát felesleges dolgokba fektető.... Ezért nem bírtam egyszerre végignézni, tengermély szomorú ez a film, de ütős volt, átérezhető és szerethető.



Vérapó (2022) – 8/10 –

Ez frenetikus volt! Csak David Harbour miatt terveztem megnézni, de lepadlóztam, mennyire halálit alakít, mint igazi, ám a világból kiábrándult Télapó, aki úgy dönt, hogy részéről ez az utolsó Karácsony, masszívan be van rúgva már az első ajándékok kivitele előtt – és az eredettörténete, mint baltás viking. Nincsenek rá szavaim, de ütött.

 


Paradise Hills (2019) – 5/10 –

Lehetett volna jó, látom benne a fantáziát, de nem sikerült. Hiába vannak benne jó színészek, hiába tűnik izgalmasnak a sztori, nekem sokadik bőrlehúzása a témának, ráadásul nem is újszerűen, egyedisíteni. A ruhák, a színvilág, az extravagancia mind tetszett, de tuti, hogy nem néztem volna meg a nagyobb nevek nélkül (Emma Roberts, Milla Jovovich). Érdekes módon nem is őket találtam érdekesnek, hanem pl. Awkwafina antiszociális karakterét… No, mindegy, egyszer elment.

 


Szellem van a házunkban (2023) – 5/10 –

Szintén David Harbour miatt néztem meg, aki egy néma szellemet alakít a filmben. Nem volt túl kreatív, se túl vicces, ez tipikusan egy egyszer nézhető film, amit ajánlott jó társasággal együtt nézni, hogy szétcikizzétek.

 


Matilda – A musical (2022) – 7/10 –

Szerettem az eredeti történetet, de a régi filmadaptáció volt a kedvencem. Mivel csípem a zenés darabokat, megnéztem, és egész jók voltak a dalok (magyar szinkronnal néztem, és a dalok is le vannak szinkronizálva, ami eléggé meglepett), de Netflix adaptáció lévén meglepett, hogy egy deka extra lmbt+ szál se volt benne. :D

 


Mosolyogj (2022) – 7/10 –

Csak azért tetszett szerintem, mert tele volt régimódi jumpscare-ekkel, bizarr karakterekkel és valahol kivert a frász az egésztől. Manapság nehogy jó horrort találni, ez szerintem kellemesen hátborsóztató volt!

 


Spanok (2022) – 6/10 –

LMBT+ rom-kom? Mármint szerintem elég bizarr volt romantikusnak is, komédiának is, de talán ha paródiának vesszük? Mindenesetre respekt, amiért ezt összehozták… Voltak benne tényleg vicces szövegek és aranyos részek, de eltörpültek a paródiába hajló dolgokhoz képest.

 


Eli (2019) – 4/10 –

Nem tetszett túlságosan, mert tele van tök para gyerekekkel. Jobban zavart, hogy a sztori se volt nagy durranás. Zakkantság, fura betegség, zártkörű terápia, fura fordulatok, etc…

 


Herkules (2014) – 6/10 –

Meglepően jó volt ahhoz képest, amit vártam… Mármint, emberek, ez egy olyan Dwayne Johnson film, amiről sosem hallottam még. Egy olyan Herkules adaptáció, amivel korábban nem találkoztam, pedig imádom a görög mitológiák feldolgozásait. Szóval meglepett a létezése, pedig nem volt trash. :D

 


Sorozatoztam:

 

Árnyék és Csont (2021–) – 8/10 –

A 2. évad volt újdonság számomra, amit egyszerre szerettem és utáltam. Tetszett, mert szeretem a castingolt színészeket (rengeteg interjút láttam velük, haláli társaság), ugyanakkor semmi köze nincs lassan a könyvekhez… Adaptációnak rossz.

 


Guillermo del Toro: Rémségek tára (2022–) – ?/10 –

Ez egy ijesztő történetekből álló antológiasorozat. Főleg a sorozatba castingolt színészek vonzottak (Rupert Grint, Ben Barnes, Andrew Lincoln), a történetek közül még nem láttam mind, de eddig eléggé megosztó: van, ami tetszett, van, ami nem. De mind ötletes.

 


Az iskola éjszakai élete (2022–2022) – 7/10 –

Thai horrorfilmrendezők által rendezett szellemtörténetekből álló gyűjtemény, TOTÁL beteg. Annyira furák ezek az ázsiaiak a maguk horrorjaikkal… irtó para és totál elborult minden náluk.

 


Anyuval nézve: 

 

Az ördög Ohióban (2022–2022) – 6/10 –

Emily Deschanel (Dr. Csont/Bones) miatt néztük meg, de nem tetszett annyira. Vallási fanatizmusos, szektás játszódó sztori érdekes fordulatokkal, de néha lapos részekkel. Drámai, itt-ott horrorisztikus, de nem igazán eredeti. Legalábbis alkalomadtán untam, kiszámítható volt.

 


Egyikünk hazudik (2021–2022) – 6/10 –

A második évad nem ütött akkorát, mint az első. Szerintem kár volt folytatni, ráadásul elkaszálták, és lezáratlan. Morc.

 

– Következő havi terveim –

 

- Hamarosan olvasom/írok róla:

Liz Braswell: Ami enyém volt rég

▪ Louie Stowell: Egy büntibe küldött isten naplója

▪ Brianna Wiest: Te magad vagy a hegy

Catana Chetwynd: Bekuckózunk 

Francesca Zappia: Eliza and Her Monsters – Eliza és a szörnyek

Kristi Ann Hunter: Előkelő álarcosbál

Kristi Ann Hunter: Hibátlan külső

 

- Mini-könyvklub:

▪ bármi?

 

Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

 

Helyzetjelentés:

Nos, részemről Patricia Highsmith: Mélyvíz sajnos olvasatlan maradt… Annyira tele voltam rossz benyomásokkal a hónapban (és munkával persze), hogy se kedvem, se energiám nem volt nekiállni egy nehezebb történetnek (se):

 

A többiek könyvélményeit ITT OLVASHATJÁTOK.

 

ÁPRILISszabadon választható regény – szerencsére elég nagy a választék, így könnyen tudok bármit választani, ha lesz időm és  kedvem olvasni. 

 

  

A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!

❖❖❖❖❖

– Bejegyzések a blogon –

 

8 könyvről írtam a hónapban:

Ali Hazelwood: Eszméletlen ​szerelem * romantikus NA chick lit *

Szabó Krisztina: Az ​ellopott kívánság * romantikus YA *

Amie Kaufman, Ryan Graudin: A pislantások közötti világ * MG kaland *

Heteira: A hold vonzása * Eroikus urban fantasy *

Sarah MacLean: A ​Pimasz és a Fenevad (2.) * történelmi romantikus *

Chris Carter: Halállista (5.) * pszicho-thriller krimi *

Jamie Littler: A ​Világfaló ébredése (3.) * MG kaland *

Susanne Schötz: A ​macskák titkos nyelve * ismeretterjesztő *

 

Blogturné Klub extrák és egyéb bejegyzések: 

Borítótervek Heteira: A hold vonzása című novelláskötethez

Borítótervek Szabó Krisztina: Az ​ellopott kívánságához

Borítómustra | Eliza és szörnyek

Borítómustra | A Pimasz és a Fenevad

Borítómustra | Halállista

Eliza és a szörnyek | Kedvcsináló idézetek

Előkelő ​álarcosbál | Kedvcsináló idézetek

 

vvvvv

Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 

A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.

vvvvv

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése