2023. április 2., vasárnap



Kristi Ann Hunter: Előkelő ​álarcosbál (A Hawthorne-ház 1.) | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

Trent előre lépett, feladva nemtörődöm testhelyzetét.

– Nem utasíthatsz el egy herceget!

Miranda újabb ördögi vigyort hajított hátra a válla felett, és előrelépett az egyik sárgaréz gyertyatartó fénykörébe.

– Csak figyelj!

 




Lady ​Miranda Hawthorne minden ízében előkelő hölgyként viselkedik, azonban a lelkében bátorságra és szabadságra vágyik.

 

A társasági élet szereplőinek szemében már a vénlánysághoz közelítő nő hosszú évek óta nem naplóba, hanem levelekben önti ki legbensőbb érzéseit. A leveleket bátyja régi iskolai barátjának, Marshington hercegének írja. Mivel magával a férfival valójában még soha nem találkozott, a legkevésbé sem szándékszik elküldeni a leveleket, és majd elsüllyed szégyenében, amikor a bátyja rejtélyes, új inasa, Marlow véletlenül felad egy levelet a gyanútlan hercegnek.

Miranda legnagyobb megdöbbenésére az etikett ilyetén megsértése a herceg válaszához vezet, és végül élénk levelezésbe torkollik. Az udvarlók korábbi hiánya miatt érzett önbizalomhiány azonban hamarosan zavarodottsággá változik a fiatal nőben, amikor ráébred, hogy Marlow iránt is legalább ugyanannyira érdeklődik, mint a herceg iránt. A férfi viszont, akitől egyre inkább függ, napról napra gyanúsabban viselkedik.

Amikor fény derül a családja birtokán zajló titkos történésekre, egy dolog bizonyossá válik: nem Miranda szíve az egyetlen, amire veszély leselkedik a család és szeretteik körül.

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: A Noble Masquerade

Eredeti megjelenés éve: 2015

 

Könyvmolyképző, Szeged, 2021

400 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789634570332 ·

Fordította: Roehnelt Zsuzsanna Lilla

A Hawthorne-ház:

 

0,5 A Lady of Esteem

1. Előkelő álarcosbál

2. Hibátlan külső

3. An Uncommon Courtship

4. An Inconvenient Beauty

0.5 All for Love

Return to Hawthorne House

(befejezett?)

MOLY / GOODREADS / KÖNYVMOLYKÉPZŐ WEBSHOP / BELEOLVASÓ

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Szerintem…

 

Meglepően kellemes és humoros olvasmány volt, ezért Kristi Ann Hunter is felkerült a történelmi romantikus íróim polcára Jane Austen, Julianne Donaldson, Rachael Anderson, Maggie Fenton és Sarah MacLean mellé.

A regény főszereplői váltva mesélik el a történetet. Lady Miranda Hawthorne egy szabadabb életre vágyó fiatal hölgy, aki egy herceg lányaként eléggé kötött módon kell, hogy viselkedjen. Miranda érzelmes, lobbanékony és nyughatatlan, amit anyja etikettórái és folyamatos kijavításai teljesen elnyomnak. Vele ellentétben Marlow, Miranda bátyjának rejtélyes inasa elég következetes, összeszedett alak, akiről messze érződik, hogy valami nagy titkot rejteget. Persze a komoly, elhivatott férfiakat is megzavarják az ártatlannak tűnő, ám csupa tűz nők, így Miranda és el-elvonja a figyelmét a feladatairól, ami néha szórakoztató tudott lenni!

 


Míg a regény első felében főleg A Hawthorne-házban vagyunk, és konkrétan kémek után kutatunk a vidéki kúria lakói között, addig a történet második felében beindul a londoni báliszezon, és felbukkan egy majd 10 éve eltűnt herceg, Ryland Montgomery, Marshington hercege. Nem mellesleg Lady Miranda bátyjának iskolai legjobb barátja, de nem emiatt kerül hamar összetűzésbe a heves vérmérsékletű hölggyel, hanem… (spoiler) mert bizony ő Marlow, aki álcázva kutatott francia kémek után Griffith alkalmazottai között – beépülve azok közé. (spoiler vége)

 

 

Marsh!

Kétségbe fogsz esni afelett, amit tettem! Véletlenül levelet küldtem neked. Elképesztően zavarba ejtő dolog tudni, hogy az első bemutatkozásom neked egy érzelmesen viharos naplóbejegyzésen keresztül történt meg. Vajon mit gondolhatsz rólam?

(…)

Az a helyzet, hogy évek óta írok neked, azóta, hogy a bátyám először mesélt rólad. Te voltál az én képzeletbeli, mégis valóságos társam, akinek bármit elmondhattam. Van egy bőröndöm, ami TELE van azokkal a levelekkel. Nem hiszem el, hogy az egyiket tényleg elküldtem neked!

 

 

Van egy harmadik összekapcsolódás is Miranda és a herceg között: a lány legalább 12 éve ír naplóbejegyzésszerű leveleket bátyja legjobb barátjának cínezve, ugyanis kislányként a fejébe vette, hogy a testvére levelei alapján vagány Marshington megértené az ő érzéseit, rosszalkodásait és gondolatait. Pechjére vagy szerencséjére Marlow épp egy ilyen titkos naplóbejegyzést ad postára a hercegnek, amikor új inasként debütál a családnál. Ezzel persze egy hosszabb levelezés kezdődik a két fél között. Egyszerűen imádtam ezeket a levelek körüli hercehurcás részeket!

 

A kedvenc részeim természetesen a főszereplők egymással való évődése, a játszmázásaik, a vitáik és különféle kommunikációi voltak, de nagyon szerettem azokat a részeket is, amikor Marshington hercegének nem mindennapi alkalmazottai vagy barátai voltak színen. Még ennyi fura, különleges figurát! Szerettem őket, kíváncsi vagyok a történeteikre és alig várom, hogy fel-felbukkanjanak a folytatásokban. Külön zseniális volt Price, a komornyik, aki mind a szarkasztikus szövegével, mind megjelenésével feldobta a napom: „Csülökméretű karjaival, nem létező nyakával és az arcán díszelgő sebhelyekkel nem hasonlított egy arisztokrata komornyikra. Ryland szemtanúja volt, hogy Price tizenöt lábnyira hajít egy felnőtt férfit.”

 


Összességében

 

Szórakoztató, de szerethetően és nem pikáns módon. Nekem tetszett, hogy bár néha ugyan eléggé eltérnek konvencióktól, nem esnek mégsem túlzásokba. Tetszett, hogy egyszerre kémes-nyomozós, ugyanakkor nőt bolondító, romantikus történet, ráadásul mindenkin érezhető volt némi fejlődés. Miranda önjáróbbá válása, Marsh rádöbbenése az érzéseire, majd azok elfogadása… Természetesen mondanom se kell, hogy imádtam a leveles zűrzavart!

Negatívum? Talán a szerencsétlen címválasztás... valóban van benne maszkabál, de nem erre utal az eredeti cím. 

 

Értékelés: 4

 

Folytatnám? Természetesen, nemsokára olvasom a második részt; bár nem igazán nyűgözött le a második részben szereplő főszereplő páros. Lady Miranda húga szerintem udvariatlan és gonosz, a herceg barátja pedig kaján és önző. Majd meglátjuk! Mindenestre a 3. rész főszereplője a lányok fiatalabb bátyja, Trent, akit csíptem, a 4. részé pedig Griffith, akire szintén kíváncsi vagyok.

 

Kedvcsináló idézetek:

– A nagynénéd el van ragadtatva, hogy itthon vagy? – Colin összeszedettségét dicsérte, hogy ezt komoly arccal ki tudta mondani. Ez bizonyára komoly előny az üzleti ügyek intézésénél is.

– Aligha. Azt hiszem, ma reggel a tekintetével buggyantotta meg a tojást.

Ryland a Grosvenor Square közepén ülve figyelte a Hawthorne-házból ki-be járkáló vendégeket. Colin mellette ült, és egy fűszálat sodorgatott az ujjai között.

– Szerinted van, aki hozzá jön? – Colin karikába sodorta a fűszálat, és megpróbálta feldobni egy közeli fa ágára.

– Csak az okosak.

– Ezek szerint senki.

Arra még sosem gondolt, hogy szokatlan személyzete visszaél majd a szeretetével.

– Miért mondod el Mr. McCrae-nek a titkaimat, Jeffreys? Nem hozzám kellene hűnek lenned?

– De igen, kegyelmes uram, természetesen. Ezért nem mondtam el Mr. McCrae-nek, hogy azóta epekedsz az ifjú hölgy iránt, hogy hónapokkal ezelőtt elhagytad az állásodat az otthonában. – Jeffreys a bőröndbe dobta a viharvert csizmát. – Csak az inasok legpletykásabbika árulná el, hogy fel-alá járkálva gondolkodtál rajta, mit teszel majd, amikor visszatér Londonba.

Colin úgy hahotázott, hogy visszaesett üresen hagyott székébe, jobb kezét a bordái alsó vonalához szorította.

 

(…és még több izgalmas idézet...)

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek. A Hawthorne-ház Pinterest tábla

A Noble Masquerade a GoodReads-en.

♡ ♡ ♡ ♡ ♡ 


Tartsatok velünk A Hawthorne-házba, ahol megismerkedhettek a vénlánysághoz közelítő Lady ​Miranda Hawthorne-nal és az első báli szezonját kezdő Lady Georgina Hawthorne-nal. Kristi Ann Hunter történelmi romantikusai arra csábították bloggereinket, hogy egy hosszú turnéra vigyék a sorozat első és második részét. Ne felejtsetek el játszani se, ugyanis a turné végén egy nyertest sorsolunk, aki eldöntheti, hogy az Előkelő ​álarcosbál vagy a Hibátlan ​külső című részt szeretné megnyerni! 

 


Nyereményjáték:

 

A Könyvmolyképző kiadó Arany Pöttyös könyvei közt számtalan történelmi romantikus regényre bukkanhatnak a rajongók, így mostani játékunk is ezekhez a könyvekhez kötődik. Minden állomáson szerepel egy női név, és a ti feladatotok kitalálni, hogy mely regényben szerepel a hölgyemény! A könyvek címét a rafflecopter megfelelő rubrikájába várjuk beírni.

 

(Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

 

Lady Philippa Marbury

a Rafflecopter giveaway

 

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

21 - Hagyjatok! Olvasok! ~ Kedvcsináló idézetek (Előkelő ​álarcosbál)

25 - Kelly és Lupi olvas (Előkelő ​álarcosbál)

28 - Kelly és Lupi olvas ~ Borítómustra (Előkelő ​álarcosbál)

2 - Hagyjatok! Olvasok! (Előkelő ​álarcosbál)

5 - Betonka szerint a világ… (Hibátlan ​külső)

8 - Kelly és Lupi olvas ~ Borítómustra (Hibátlan ​külső)

11 - Kelly és Lupi olvas (Hibátlan​külső)

14 - Hagyjatok! Olvasok! ~ Kedvcsináló idézetek (Hibátlan ​külső)

17 - Hagyjatok! Olvasok! (Hibátlan ​külső)

 

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése