2023. április 14., péntek



Hibátlan ​külső (A Hawthorne-ház 2.) | Kedvcsináló idézetek (Blogturné Klub Extra)

 A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra



Tartsatok velünk A Hawthorne-házba, ahol megismerkedhettek a vénlánysághoz közelítő Lady ​Miranda Hawthorne-nal és az első báli szezonját kezdő Lady Georgina Hawthorne-nal. Kristi Ann Hunter történelmi romantikusai arra csábították bloggereinket, hogy egy hosszú turnéra vigyék a sorozat első és második részét. Ne felejtsetek el játszani se, ugyanis a turné végén egy nyertest sorsolunk, aki eldöntheti, hogy az Előkelő ​álarcosbál vagy a Hibátlan ​külső című részt szeretné megnyerni!




Vajon az első londoni bálján magára vonhatja egy herceg figyelmét?

Lady Georgina Hawthorne fáradhatatlanul dolgozott rajta, hogy első báli szezonjában biztosítsa magának az Összehasonlíthatatlan szerepét. Elég lesz ez a hódításhoz?

Colin McCrae bővelkedik pénzben és üzleti kapcsolatokban, a vérvonala azonban távolról sem kifogástalan, így mindenhová meghívást kap, de a társaság sehol sem fogadja be.

Amikor először találkozik a divatos lady Georginával, idegesíti, hogy vonzódik a nőhöz, akit csupán a külsőségek és a rang érdekel.

Colin azonban nem tudja, hogy Georgina kétségbeesett társaságbeli próbálkozásainak hajtóereje egy szégyenteljes titok.

A Colin McCrae-vel való kapcsolat nem szerepel Georgina tervei között, ám amikor útjaik újra és újra keresztezik egymást, mindkettejüknek el kell döntenie, az álmaik megvalósulása ér-e annyit, amennyi áldozatot hoznának érte.

Hagyd, hogy magával ragadjon!

 

Kiadó: Könyvmolyképző (Arany pöttyös könyvek)

Oldalszám: 432 oldal 

ISBN: 9789632458960 · Fordította: Roehnelt Zsuzsanna Lilla

Eredeti mű: An Elegant Façade / Eredeti megjelenés éve: 2016

 

MOLY / GOODREADS / KÖNYVMOLYKÉPZŐ WEBSHOP / BELEOLVASÓ

 

--- Tovább az idézetekhez! ---

vvvvv

1.

Az élet fontos pillanatait gyakran csak visszamenőleg vesszük észre, ám olykor történik valami, aminek jelentőségét fanfárok és rémisztő következmények jelzik.

 

2.

– A herceg úgy tervezi, hogy idén megnősül? Nem tudok elképzelni más okot, amiért előbújna a rejtekéből.

– Nem? – Mr. McCrae ránézett, és valami megfejthetetlen kifejezés suhant át az arcán. Georginát bosszantotta, hogy nem tudja kitalálni a gondolatait. – El is hiszem, hogy nem tud. Az a világ szerencséje, lady Georgina, hogy a többi ember egyéb fontos dolgokat is el tud képzelni, mint az előnyös házasságkötés.

Georgina csak hápogott.

Mr. McCrae vigyorgott. Dühítő, utálatos férfi!

 

3.

– Jó estét! – A női hang úgy áradt a fülébe, mint egy szélcsendes öböl partjára futó, puha hullámok. Colin nem tudott uralkodni a remegésén, amint tekintetét a hang forrása felé fordította.

A fehér forgatagból a leggyönyörűbb teremtés bontakozott ki, akit valaha látott. Fejéről arany fürtök hullottak alá, melyek közé gyöngysor volt fűzve. A maszk az arca jó részét eltakarta, de látni engedte a lenyűgöző zöld szemeket, s enyhén elkeskenyedő sarkuk kíváncsivá tette Colint, vajon mit titkolnak.

Tekintete lefelé futott, az Erzsébet-korabeli, fehér ruhára, amely oly módon volt tollakkal díszítve, mintha a viselője lebegne. Isten bizonyára jó kedvében volt, amikor ezt az angyalt teremtette!

 



4.

– Nem terveztük, hogy önnel találkozunk itt!

Colin is előrehajolt, s azon tűnődött, vajon úgy látszik-e, mintha bizalmas beszélgetést folytatnának Georgina bátyja felügyelete alatt. Talán hangosan is gondolkodhatna ezen.

– De ők azt nem tudják!

Erre Georgina hirtelen fölegyenesedett.

– Trent, megyünk!

Lord Trent vigyorgott.

– Máris?

– Rögvest! – Georgina talpra szökkent, és a két úriember is felállt.

 

5.

. Nem engedheti meg, hogy elterelődjön a figyelme! Észben kell tartania, ki is ő, mielőtt kiszáll ebből a hintóból!

Ő Lady Georgina Hawthorne, Riverton hercegének húga.

Lady Georgina Hawthorne nincs híján az önbizalomnak.

Lady Georgina Hawthorne minden létező társalgási trükköt ismer.

Lady Georgina Hawthorne mindenkiről tud fontos információt, aki valakinek számít, és könnyen be tudja azonosítani azokat, akik a szándéka szempontjából senkik.

 

6.

A csokoládé illata átkúszott a pehely- és csipkerétegeken, melyek alá Georgina eltemette magát éjszakára. Mint mindig, az izgalom pillanata követte, majd azon nyomban a szívszorító rettegésé. A reggeli csokoládé különleges csemege volt. Olyasmi, amit Harriett csak akkor hozott, ha tudta, hogy Georginának különösen nehéz napja lesz.

 

7.

Georgina megpróbálta elnyomni csodálatát a férfi tánctudása iránt, ami valójában lenyűgözte. Kecsessége és könnyedsége még az egyszerűbb lépésekben is megmutatkozott. Lehet, hogy a társaság peremén élt, de úgy tetszett, otthonosan mozog benne.

Georgina irigyelte azt, akinek ilyen önbizalma van. Ki ez az ember, hogy a szokásos társadalmi nyomás nem hat rá? Még az öltözékén sem változtatott, hogy jobban belesimuljon az estélybe.

– Ön micsoda?

Mr. McCrae közel hajolt, és ravasz mosollyal suttogta a szót:

– Betolakodó.

Georgina megbotlott. E miatt az átkozott fickó miatt botlott meg! Ő, aki soha nem botlik meg.

 


8.

A festékek összefolytak, ahogy a szokásosnál kevesebb gonddal vitte föl őket. Piszkos barnák és szürkék éktelenítették az élénk színek peremét, ahogy átfolytak egymás térfelébe. Gonddal kell kiválasztani a festéket, amit használni kíván.

Akárcsak a férjét.

 

9.

Colin oldalra pillantott, amint Ryland még egyet mordult, és a vállában felgyűlt feszültség kis híján szétrepesztette jól szabott kabátját. Bele ugyan nem halnak ebbe a kalandba, de nem is érnek el vele semmit. Ryland itt akar ülni egész délután?

Ami rövid látogatásnak indult útközben Colin klubja felé, az mostanra egésznapos lelki támogatássá nőtte ki magát. Ryland valóban beszélt Mirandával tegnap este, de magán tartotta az álarcot. A lány még mindig nem tudta, hogy ő volt az inas, akit tavaly ősszel ismert meg. Ez a helyzet ma megváltozik.

Ha egyszer végre eljutnak a házig.

 

10.

Griffith, Riverton hercege, Georgina idősebbik bátyja üdvözölte elsőnek a lépcső aljában.

– Fehér ruhás angyal! Micsoda eltérés a szokásos külsődtől.

Georgina oldalra hajtotta a fejét, és próbált úgy tenni, mintha unná az efféle gúnyolódást. Az elmúlt két évben kizárólag fehérben járt. Jól állt neki, drámai hatást keltett, és könnyű volt átalakítani, ezért úgy tűnt, soha nem viseli kétszer ugyanazt a ruhát. Igen, kimerítő volt, de fokozta legendás eleganciáját. Legalábbis Georgina ezt remélte.

 

 

Nyereményjáték:

 

A Könyvmolyképző kiadó Arany Pöttyös könyvei közt számtalan történelmi romantikus regényre bukkanhatnak a rajongók, így mostani játékunk is ezekhez a könyvekhez kötődik. Minden állomáson szerepel egy női név, és a ti feladatotok kitalálni, hogy mely regényben szerepel a hölgyemény! A könyvek címét a rafflecopter megfelelő rubrikájába várjuk beírni.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

  

Lady Calpurnia Hartwell

a Rafflecopter giveaway

 

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

21 - Hagyjatok! Olvasok! ~ Kedvcsináló idézetek (Előkelő ​álarcosbál)

25 - Kelly és Lupi olvas (Előkelő ​álarcosbál)

28 - Kelly és Lupi olvas ~ Borítómustra (Előkelő ​álarcosbál)

2 - Hagyjatok! Olvasok! (Előkelő ​álarcosbál)

5 - Betonka szerint a világ… (Hibátlan ​külső)

8 - Kelly és Lupi olvas ~ Borítómustra (Hibátlan ​külső)

11 - Kelly és Lupi olvas (Hibátlan ​külső)

14 - Hagyjatok! Olvasok! ~ Kedvcsináló idézetek (Hibátlan ​külső)

17 - Hagyjatok! Olvasok! (Hibátlan ​külső)

 

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése