2023. április 30., vasárnap



4. fejezet - 2023. április | Havi összefoglaló ~ Sorozat- és filmajánló, macsKalandok, élménybeszámoló


 

Heyho!

 

Nem igazán volt mozgás a blogon ebben a hónapban, ugyanis nem igazán volt kedvem és lehetőségem olvasni. Hosszú napok állnak mögöttem, sok volt a munka és ha nagy ritkán jó idő köszöntött ránk, akkor inkább jöttem-mentem. Egyébként nem tudom, nektek hogy sikerült ez a hónap, de én eléggé a rossz végéről fogtam meg a dolgokat... Szemüveg szétesés, SOS új csináltatás, de estem le lépcsőn, zúztam össze magam, állt be a derekam, brutálisan benátháztam. Rohantam SOS-be Nagyimnak mikrót venni és az öcsémnek ágyat nézni! 

Nyilván történtek jó dolgok is, hiszen ahogy írtam: jöttem és mentem mindenfelé, amikor tudtam. Növényeket és kiállított csodákat láttam, végre ivartalanítattam a cicám, vettem fritőzt, raktam ki és vásároltam kirakókat, újra bevörösödött a hajam, és 3 különféle előadást is sikerült megnéznem nálunk (Momo meseelőadás, A helység kalapácsa, IV Henrik).

Pozitív mindenfélék, optimista randomságok: Dalí kiállítás, ELTE Füvészkert, TulipGarden tulipánszüret, új szemüveg, fritőz, társasozásos napok, barátnős órák, puzzle, színházi előadások! <3

 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖

Mi történt áprilisban?

❖❖❖❖❖

– Könyvespolc bővítős kitérő –

 

Én és az új polclakók: 5 új könyvvel bővült a könyvespolcom ebben a hónapban, ugyanis érkezett pár recenzióm.

 

Recenziók (5)

Gunnar Garfors: Ahol csak a madár jár

Neal Shusterman: Viharszem

Jamie McGuire: Majdnem gyönyörű

Axie Oh: XoXo

Cheryl Strayed: Gyönyörű apróságok

  

– Személyes érdekeltségek –

  

#HAVIKEDVENCEK  

 

Kedvenc zenék:

Gabi Sklar - Pardon My French

They Might Be Giants - Istanbul (Not Constantinople)

Poor Mans Poison - Hell's Comin' With Me

BoyWithUke - Toxic By DJ Challenge X

The Oh Hellos - Soldier, Poet, King

 


#boldogság #rövidsztorik

 

A hónap legjobb részei mind barátnős programok voltak. Például elég sokat társasoztunk ebben a hónapban Szimirzával és Jeffivel! Volt ott minden: Kotki – Cicák, SPLENDOR: Marvel, Story Cube, Te kamuzol vagy nem?, Sorban állás.

 


Életemben először (de nem utoljára) eljutottam a Füvészkertbe. 

 


Kleo barátnőm meghívott a Dalí kiállításra, ami őrült nagy élmény volt. Ha lenne rá keretem, akkor minden hónapban újra megtekinteném, amíg Magyarországon elérhető! Dalí izgalmas, őrült, zseni és rendkívül sokféle munkája van. Nagyon szeretem.

 



Életem első tulipánszüretje is pipa, bár kicsit korán voltunk, még nem volt minden kinyílva. Jövőre érdemes később elugrani.

 


Ebben a hónapban két puzzle-t raktam ki. Az OWL TALES 1000 darabos volt, és minimum 28 órát töltöttem vele, nagyon nehéz volt. Utána egy 5 óra alatt kiraktam egy 500 darabos PEACE témájú puzzle-t.

 


Nagyon sokat dolgoztam a hónapban, ráadásul ebben a folyamatos hideg-meleg időváltozásban sokszor meg voltam fázva, így ez a hónap néha bekuckózva teázós, máskor színház előtt napozós volt. Persze rengeteg volt a munka, mert készülünk a június eleji Mikro Fesztiválunkra, de néha ránk fért egy kis lábnyújtóztatás.

 


#MacsKalandok #randomságok

 

Az én kis csillagvirágom ebben a hónapban lett ivartalanítva. Amúgy is hajlamos rosszallóan vizslatni engem, de ezt az elmúlt időszakban tökélyre fejlesztette… Mondjuk néha megértem, ugyanis néha be-beszólok neki, amikor azt észlelem, hogy például kezdi kihízni/kinőni a kedvenc konyhai dobozkáját…

 


FILMEZÉSEK / SOROZATOK:

 

Filmeztem:

 

Hamilton (2020) – 9/10 –

Ezer éve szerettem volna megnézni, mert nagyon sokszor szaladtam már bele az olvasmányaimban vagy utaltak rá filmekben/sorozatokban. IMÁDTAM. Nagyon menő, hogy néha rappeltek, máskor áradt belőle a fekete humor… És a színészek, a ruhák, a fények, a díszlet egyszerűsége. Fenomenális volt. Lin-Manuel Miranda egy zseni. (Ő írta a forgatókönyvet és ő a zeneszerző! Ráadásul ő játssza a főszereplőt, Alexander Hamiltont is.)

 


Zanox – Kockázatok és mellékhatások (2022) – 8/10 –

Meglepően érdekes és ötletes történet, amit igazából csak és kizárólag azért néztem meg, mert Dunaújvárosban is forgatták… pedig kár lett volna kihagyni. Jó adag fekete humor, csupa fura figura és rengeteg lehetetlen élethelyzet. Abszurd, blőd, irtó nagy marhaság, de jól esett. Jóféle hülyeség.

 


Esküvők ideje (2022) – 8/10 –

A szülői nyomás arra készteti Ashát és Ravit, hogy eljátsszák egymás párját a nyári esküvőkön, azonban egyszer csak elkezdenek érzelmeket táplálni egymás iránt. - Kedvelem az efféle történeteket, de ez különösen érdekes volt az indiai tradíciók miatt.

 


Ne engedj el! (2010) – 7/10 –

Engem A nővérem húga és A sziget kombójára emlékeztetett a donor téma és az elzártan való nevelés, ártatlanul tartás miatt. Drámai, mély érzésekkel teli film, amihez kell egy bizonyos elgondolkodó hangulat.

A filmet egyébként Andrew Garfield miatt néztem meg, akit szeretek azon szerepeiben, amelyekben el kell játszania a gyermeki boldogságot. Most is felnőtt volt, műtve volt, fájdalmai voltak, tudta, hogy a halál vár rá, de áradt belőle az ártatlanság, a boldogság… Iszonyatosan összetört a hajó felfedezős jelenete….

 


Nem várt találkozás (2022) – 7/10 –

Jó kis feel good mozi. Szeretem Olaszországot, és a Levelek Júliának c. filmből már ismertem a helyszínt meg a Júliának írt levelek történetét. Ennek ellenére érdekes volt. Ráadásul Az Esernyő Akadémiában megismert Tom Hopper hatalmas, akinek a termete miatt elég vicces volt, hogy összevitatkozik, majd mini háborúba kezd egy hozzá képest törpicúr lánnyal.

 


Csoportterápia (2021) – 7/10 –

Szeretem a musicaleket, imádom Szente Vajk munkásságát, de őszintén szólva a Jászai Színházban egy sokkal jobb adaptációját láttam ennek a darabnak. Ennek ellenére nagyon élveztem szuperek a színészek, ültek a poénok és vicces-szerethető volt az egész.

 


Vadászat (2020) – 6/10 –

Ez a film lehetett volna jó, üthetett volna nagyot – tekintve a végét –, de nem tette. Annak ellenére éreztem laposnak, hogy tele volt gyilkolással meg egy rakat gazdag sznobbal, akik úgy döntenek valóra váltanak egy összeesküvés-elméletet. Nem tudom, picit kiábrándító volt. Az abszurd szituk bejöttek, a kretén gazdagokon is jól szórakoztam, tehát volt rossz élmény, csak olyan egyszer nézős annak ellenére, hogy egyébként szeretem a hasonló filmeket.

 


Mit gondolnak a macskák (2022) – 6/10 –

Ritkán nézek ismeretterjesztő filmeket, de a macska téma miatt ennek nem bírtam ellenállni. Az a helyzet, hogy a TörpeDorombolóm elég gyakran harapál és nem igazán van oda a simogatásos támadásaimért se (amit egyébként megértek, mert én is utálom, ha ölelgetnek, de az a helyzet, hogy én nem vagyok egy 4-5 kg-os csupa puha szőr cica ellenben a kis döggel…) A lényeg a lényeg, hogy a problémámra nem találtam megoldást, de ennek ellenére érdekes volt. Szomorúan kellett rájönnöm, hogy nem tudok macskául pislogni se… de az a tipp bejött, hogy ha beszélek hozzá, akkor barátkozik. Most ott tartunk, hogy ahányszor duolingon nyelvet tanulok, akkor rám fekszik, mert tetszenek neki az egzotikus szövegek. Win?

 


Spirál: Fűrész hagyatéka (2021) – 2/10 –

A nagy nevek és ismert színészek ellenére azt kell, hogy mondjam, ez unalmas és kitalálható volt. Untam, és egyetlen ütős csavar se volt benne.

 


Sorozatoztam:

 

Semmi új nincs a nap alatt. Lassacskán haladgatok a Brooklyn 99 sorozattal, illetve újranéztem A Bridgerton család 2. évadát. Azt hiszem ennyi.

 


Anyuval nézve: 

 

Lényegében random nézegetünk mindenféle Gordon Ramsay sorozatrészeket. Azt hiszem, hogy a Gordon Ramsay: 24 óra – Pokoli éttermek (2018–) és a nekem jobban bejövő Gordon Ramsay: Új utakon (2019–) van most nálunk porondon. Mindkettő izgalmas, de engem a különféle országok fura ételei és hozzávalói miatt az utóbbi vonz.

 


Az ember, akit Ottónak hívnak (2022) – 6/10 –

Valószínű, hogy nem leszek népszerű a véleményemmel, de nekem ez feldolgozás nem tetszett. Ez volt az első, hogy nem sírtam ezen a sztorin, ugyanis eddig ahányszor olvastam vagy láttam a másik adaptációt, bőgtem. Most nem. Nem érintett meg? Nem… OTTO nem ért el a szìvemig, pedig nagyon szerettem anno Ovet….

Abszolút azt gondolom, hogy mind a könyvhöz, mind az eredeti filmhez (Az ember, akit Ovénak hívnak (2015)) képest zagyva volt. Vártam volna, hogy a múltbeli Otto igazi múltbeli Ove legyen, akiért odáig voltam és aki egy csendes, hatalmas szívű, mindig segíteni kész, de köszönetet nem váró valaki, de nem lett.

Tom Hanks ugyanakkor fergeteges volt benne. Minden szemforgatása, szájtartása, morgása zseniális volt. Hatalmas színész, miatta ért valamennyit ez a történet.

 

 

– Következő havi terveim –

 

- Hamarosan olvasom/írok róla:

Alexandra Bracken: Lore

Marissa Meyer: Gilded – Aranyfonó 

Axie Oh: A lány, aki a tenger alá esett

Gunnar Garfors: Ahol csak a madár jár 

▪ Louie Stowell: Egy büntibe küldött isten naplója

▪  Neal Shusterman: Viharszem

Catana Chetwynd: Bekuckózunk 

Jamie McGuire: Majdnem gyönyörű

Axie Oh: XoXo

Cheryl Strayed: Gyönyörű apróságok

 

- Mini-könyvklub:

▪ ?

 

Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

 

Helyzetjelentés:

Hivatalosan is elvéreztem... Ebben a körben egyetlen könyvet se tudtam elolvasni, szóval félve (és izgatottan) várom a következő kört, hogy vajon sikerül-e legalább 2 könyvet elolvasnom közülük. :D

 

(Többiek ÁPRILISi könyve.)

 

  

A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!

❖❖❖❖❖

– Bejegyzések a blogon –

 

4 könyvről írtam a hónapban:

Liz Braswell: Ami enyém volt rég * YA mese újramesélés *

Brianna Wiest: Te magad vagy a hegy * önfejlesztő önsegítő *

Kristi Ann Hunter: Előkelő ​álarcosbál * történelmi romantikus *

Kristi Ann Hunter: Hibátlan külső * történelmi romantikus *

 

Blogturné Klub extrák és egyéb bejegyzések: 

Hibátlan ​külső (A Hawthorne-ház 2.) | Kedvcsináló idézetek

 

vvvvv

Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 

A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.

vvvvv

 



3 megjegyzés:

  1. Hol van a Dalì kiállítás? Szentendrén? (Az esernyők onnan ismerősek.)
    Remélem, a leesés és derékfájás nem túl durva! Jobban vagy már?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Budapesten, Godzsu udvar környékén! ^.^ Az esés épp tegnapelőtti sztori, hátam az már So-so... Sajnos pihenni kellett volna/kellene...

      Törlés
    2. Köszi a választ!
      Sajnálom hogy az Otto film nem volt igazán jó ... Én nem is vagyok rá túlzottan kíváncsi, hiszen ott volt már a svéd film, az tetszett, jó volt, minek még egy amerikai változat is?
      Jobbulást, pihennj!!!

      Törlés