2023. április 20., csütörtök



Kristi Ann Hunter: Hibátlan külső (A Hawthorne-ház 2.) | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

Georginának nem volt kifogása a szerelem ellen, tudta, hogy létezik, de nem hagyhatta, hogy egy ilyen agyzsibbasztó érzelem elvegye a józan eszét. Mr. McCrae nem jelentett többet egy jóképű arcnál és elmés beszélgetésnél. Más körülmények között esetleg megfontolná eme előnyös tulajdonságokat.

 




Vajon az első londoni bálján magára vonhatja egy herceg figyelmét?

Lady Georgina Hawthorne fáradhatatlanul dolgozott rajta, hogy első báli szezonjában biztosítsa magának az Összehasonlíthatatlan szerepét. Elég lesz ez a hódításhoz?

Colin McCrae bővelkedik pénzben és üzleti kapcsolatokban, a vérvonala azonban távolról sem kifogástalan, így mindenhová meghívást kap, de a társaság sehol sem fogadja be.

Amikor először találkozik a divatos lady Georginával, idegesíti, hogy vonzódik a nőhöz, akit csupán a külsőségek és a rang érdekel.

Colin azonban nem tudja, hogy Georgina kétségbeesett társaságbeli próbálkozásainak hajtóereje egy szégyenteljes titok.

A Colin McCrae-vel való kapcsolat nem szerepel Georgina tervei között, ám amikor útjaik újra és újra keresztezik egymást, mindkettejüknek el kell döntenie, az álmaik megvalósulása ér-e annyit, amennyi áldozatot hoznának érte.

Hagyd, hogy magával ragadjon!

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: A Noble Masquerade

Eredeti megjelenés éve: 2015

 

Könyvmolyképző, Szeged, 2021

400 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789634570332 ·

Fordította: Roehnelt Zsuzsanna Lilla

A Hawthorne-ház:

 

0,5 A Lady of Esteem

1. Előkelő álarcosbál

2. Hibátlan külső

3. An Uncommon Courtship

4. An Inconvenient Beauty

0.5 All for Love

Return to Hawthorne House

(befejezett?)

MOLY / GOODREADS / KÖNYVMOLYKÉPZŐ WEBSHOP / BELEOLVASÓ

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Szerintem…

 

Lady Georgina első báli szezonja rendkívül sikeresnek mondható, hiszen a rég nem látott herceg, Marshington hercege is előkerül! És mi másért kerülne elő, mint a szezon hófehérbe bújt ékköve miatt? Igen, Lady Georgina elhiszi, hogy a férfi miatt bújt elő, de mi, akik már olvastuk a sorozat első részét, az Előkelő álarcosbált, tudjuk, hogy hirtelen feltűnése bizony a lány nővérének szólt. Az első cselekménye valamennyire átfedésben van ezzel a történettel, így másik szemszögből is rápillanthattunk a Hawthorne-lányok nagy pillanataira.  

Én kifejezetten szeretem, ha egy vagy több izgalmas eseményt újra átélhetek olvasás közben, pláne ha egy új nézőpontból történik mindez. Érdekes volt a bálon, a játékasztalnál vagy akár Miranda furcsa lánykérésénél új szereplővel felbukkanni, végigasszisztálni a pancserkedéseiket, és Georgina vagy Colin gondolatait is megismerni.

 


Lady Georgina Hawthorne egyébként az egyik eddigi legkellemetlenebb nőszemély, akivel a történelmi romantikusok történetében találkoztam. Még ennyire unszimpatikus főszereplőt! Annyira nem kedveltem a stílusát, a szövegét és a beképzeltségét az első rész olvasása közben, hogy ezek miatt majdnem szkippeltem ezt a részt. Végül persze kiderült, hogy miért felszínes, miért törekvő, miért akar annyira egy befolyásos férfi feleségévé válni… de nehéz volt eddig eljutnom. Nehéz volt megkedveltetnie magát velem, de sikerült.

 

 

– A szerelmes nők sajátos külsőt öltenek, ha szerelmük tárgya a közelükben tartózkodik.

Lady Georgina is megfordult, és körülnézett a szobában. Vajon ugyanazokat a párokat látta, mint ő?

– Affektálnak és elgyengülnek?

– Nem. Gyilkosak. Tudja, a szerelem és a gyűlölet ugyanannak az éremnek a két oldala.

 

 

A másik főszereplőnkkel pedig épp ellenkezőleg éreztem: amennyire csíptem a nyílt szövegét az első részben, annyira elbátortalanított az itt előtérbe kerülő Isten-hívősége… A regény vége emiatt a túltolt vallásosság miatt vált számomra szinte élvezhetetlenné… Ugyanakkor Mr. Colin McCrae szerethető, érdekes alak, akinek fantasztikus az üzleti érzéke, egy igazi munkamániás zseni, aki bármihez ér, az arannyá változik. Néha már-már egy kicsit túl etikus alvilági alaknak tűnt, ami rátett a vonzerejére!

 

Maga a történet talán amiatt volt érdekes, hogy mennyire más elvárásaik vannak, mennyire mást várnak az életüktől, mennyire mások a priortiások az életükben. Míg Georgina azon örlődik, hogy ne derüljön ki egy eléggé rémes titok róla, és még a kiderülése előtt sikerüljön egy nemest kifognia magának, addig Mr. McCrae-nek a Glasgowban élő családjával, a családi vállakozással, a vállalkozásaival vannak gondjai. Főleg az apjával való kapcsolata rendezetlen, sokat örlődik ezen, míg ezeket mind jobban kiszorítja a fejéből tökéletesnek tűnő elsőbálozó…

 


Összességében

 

Tulajdonképpen nem volt rossz folytatás, de számomra a történet szépségét az adta, hogy a regény eleje az első résszel párhuzamosan futott, így több jelenetet megtekinthettünk egy másik szemszögből, és imádom az ilyesmit. Míg az első részben a kémkedés vitte a prímet, addig itt egy szégyellni valótitok elrejtése volt a központi elem. Illetve persze a minél befolyásosabb férj levadászása. Talán ezek miatt nem pendültünk egy húron  Lady Georginával.

Folytatnám? Igen, érdekel Trent és Griffith története, de nem számítok túl sok jóra ezek után… Picit lapos volt és kicsit unalmas az előző részhez képest.

 

Értékelés: 4

 

Kedvcsináló idézetek:

Az élet fontos pillanatait gyakran csak visszamenőleg vesszük észre, ám olykor történik valami, aminek jelentőségét fanfárok és rémisztő következmények jelzik.

– Ön szereti a színeket. Bár ez nem kérdés volt, Georgina megfelelt rá.

– Lehet őket nem szeretni?

– De az útiköpenye fehér.

Lady Georgina hosszan ránézett Colinra, mintha azon tűnődne, hogy egyáltalán válaszra méltassa-e ezt az ostoba megjegyzést.

– Mindenem fehér. Colin félig elfordult az ülésen, és a sarokba támaszkodott.

– Észrevettem. Miért?

Lady Georgina elég bosszúsnak tűnt ahhoz, hogy válasz nélkül hagyja, de végül vállat vont.

– Mert észrevette.

Lady Georgina összecsapta a legyezőjét, és behajította a retiküljébe.

– Aligha ismeri a családomat. Mit törődik vele?

Ez nem volt teljesen igaz. Colin nem keveset üzletelt lady Georgina bátyjával. Ő azonban ezt nem tudhatta.

– Mondjuk úgy, hogy aggódó romantikus vagyok.

– Romantikus? Azt kívánja, hogy szerelemből menjek férjhez?

 

(…és még több)

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek. A Hawthorne-ház Pinterest tábla

An Elegant Façade a GoodReads-en.

♡ ♡ ♡ ♡ ♡ 


Tartsatok velünk A Hawthorne-házba, ahol megismerkedhettek a vénlánysághoz közelítő Lady ​Miranda Hawthorne-nal és az első báli szezonját kezdő Lady Georgina Hawthorne-nal. Kristi Ann Hunter történelmi romantikusai arra csábították bloggereinket, hogy egy hosszú turnéra vigyék a sorozat első és második részét. Ne felejtsetek el játszani se, ugyanis a turné végén egy nyertest sorsolunk, aki eldöntheti, hogy az Előkelő ​álarcosbál vagy a Hibátlan ​külső című részt szeretné megnyerni!

 

 

Nyereményjáték:

 

A Könyvmolyképző kiadó Arany Pöttyös könyvei közt számtalan történelmi romantikus regényre bukkanhatnak a rajongók, így mostani játékunk is ezekhez a könyvekhez kötődik. Minden állomáson szerepel egy női név, és a ti feladatotok kitalálni, hogy mely regényben szerepel a hölgyemény! A könyvek címét a rafflecopter megfelelő rubrikájába várjuk beírni.

 

(Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

 

Lady Catherine Ashby

a Rafflecopter giveaway

 

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

21 - Hagyjatok! Olvasok! ~ Kedvcsináló idézetek (Előkelő ​álarcosbál)

25 - Kelly és Lupi olvas (Előkelő ​álarcosbál)

28 - Kelly és Lupi olvas ~ Borítómustra (Előkelő ​álarcosbál)

2 - Hagyjatok! Olvasok! (Előkelő ​álarcosbál)

5 - Betonka szerint a világ… (Hibátlan ​külső)

8 - Kelly és Lupi olvas ~ Borítómustra (Hibátlan ​külső)

11 - Kelly és Lupi olvas (Hibátlan ​külső)

14 - Hagyjatok! Olvasok! ~ Kedvcsináló idézetek (Hibátlan​külső)

17 20 - Hagyjatok! Olvasok! (Hibátlan ​külső)

 

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése