2023. március 17., péntek



Jamie Littler: A ​Világfaló ébredése (Zúzmaraszív 3.) | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

– Énekelj tovább, fiú! – biztatta Tobu. – A dalod fénysugár a sötétségben. Engem is az vezetett hozzád. Dalszövő vagy. Tudja meg mindenki! Hadd hallja mindenki a dalodat!

 




Bátorság, hűség és barátság.


Ashnek élete legnagyobb kihívásával kell szembenéznie, amikor a gonosz lidércvezér,

Szilánk szabadon engedi a rettegett Habzsolót évszázados börtönéből. A Hó-tenger népeinek nincs más esélye, mint egyesíteni erőiket a dühödt szörnyeteggel szemben. Amikor azonban Habzsoló megtámadja Auróra erődítményét, a törzsek között nagyobb ellentétek feszülnek, mint korábban bármikor.

Ash, végső kétségbeesésében, a jetik földje felé veszi az irányt a Zúzmaraszív legénységével együtt. Ide ember nem teheti be a lábát. Azt remélik, megtudhatják az igazat Habzsoló eredetéről, és rájöhetnek, mi a gyengéje, ami a vesztét okozhatja…


Éld át a kalandjait!

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Rise of The World Eater

Eredeti megjelenés éve: 2021

Könyvmolyképző, Szeged, 2022

504 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635974191 ·

Fordította: Soponyai Alexandra Bianka ·

Illusztrálta: Jamie Littler

Trilógia:

 

1. Zúzmaraszív

2. Menekülés ​Aurórából

3. A Világfaló ébredése

(befejezett)

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

 

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Szerintem...

 

Fáj a szívem, amiért a közös kalandom a Zúzmaraszív összetartó legénységével véget ért, és elengedtem Luna, Tobu, Ash és a többiek kezét, ugyanakkor alig vártam, hogy végre kiderüljön a zúzmaraszívek, a Habzsoló és Ash családjának a titka. Annyi izgalmas, félig elmesélt történetet kellett befejezni, annyi rejtélyes dologra nem derült eddig még fény, hogy szinte együltő helyemben olvastam el ezt a röpke 500 oldalas csodát!

 


Történetünk ott kezdődik, ahol az előző véget ér: főszereplőnk, a dalszövő Ash végre megtalálja az anyukáját, aki nem más, mint a híres Vihartörő. Minden útkereső parancsnoka! És az egyik legádázabb leviatánvadász, akit semmivel sem lehet meggyőzni arról, hogy a csak a leviatánok, a jetik és a többi nép segítségével lehetséges legyőzni a kicsit zakkant ellenséges csapat által felébresztett ősleviatánt, a Habzsolót.

 

 

– Ha megtaláljuk a zúzmaraszívet, és hagyod, hogy a dalszövők megpróbáljanak békét kötni a leviatánokkal, senki másnak nem kell meghalnia – kérlelte Ash Vihartörőt. – Kérlek, anya, szerintem tényleg sikerülhet!

Parancsnok – javította ki Vihartörő. A szó arcul csapásként érte Asht.

– P-parancsnok – motyogta Ash, és érezte, hogy könnybe lábad a szeme. Abban nem volt biztos, hogy szomorúság vagy düh könnyei-e.

 

 

Míg Ash mellett kalandoztunk, rájöttünk, hogy a leviatánok és az emberek a másiktól rettegve, társaik legyilkolását újra és újra megbosszulva, egy véget ne érőnek tűnő körforgás részeként vadásszák egymást! A regény nem egy pontján csalódnia kell az anyjában, akinek a bosszú többet ér, mint a fia szava vagy kérése, így hamar elszakadunk tőlük, és új utakra haladunk a Zúzmaraszívvel. Én egyszerűen imádtam ezzel a kis csapattal kalandozni! Most is újabb és újabb csodásan kidolgozott, jól felépített helyszínek vártak! A kedvencem természetesen a jetik rejtett földje volt, ahol Tobu múltjába pillanthattunk bele, de több izgalmas dolog is kiderült a tudatra ébredt ősleviatánról.

 


Igazából tetszett, hogy véget ért az Ash családja utáni kutatás, és kiderültek a dolgok… és tetszett az is, hogy a kaland új fordulatot vett, új célja lett a Zúzmaraszív legénységének. Még a letartóztatott Nuk kapitány után nyakukra helyezett Jed is inkább feldobta a sztorit a maga lassú tudatra ébredésével. Ő az ékes példája annak, hogy nem lehet nem szereti ezt a bandát!


 

Összességében

 

Gyönyörűen illusztrált, izgalmas, ifjúsági kalandregény, ami egy jól megírt világban játszódik rengeteg szerethető karakterrel. A sztori izgalmasan kezdődött és szerintem a trilógia befejezése is különösen érdekes lett. Ash aranyos, naiv, de nem buta és nem vezethető meg, imádtam, ahogy szembeszállt mindenkivel, aki a józan ész ellen vagy a barátai ellen ment. Rengeteg történet van elrejtve a történetben – a Világfalóé, a jetiké, Szilánkké, Vihartörőé, satöbbi -, és örült a szívem, hogy megannyi kérdésemre választ kaptam egy-egy sztori formájában. Tökéletes lezárás.

 

Értékelés: 4,5

 

Ajánlom, ha...

─ ... szereted a különleges világokat, a kalandozós történeteket, a titokzatos történetű főszereplőket, a szórakoztató és izgalmas meséket.

─ ...szeretted a Nevermoor-t, a Percy Jackson regényeket és/vagy a Magisztérium könyveket. 



 

Kedvcsináló idézetek:

– A nap mindig a legsötétebb éjszaka után ragyog a legfényesebben – mondta Yallah, és bölcsen bólogatott. – Tudod, ki szokta ezt mondani?

Ash a fejét rázta.

– Nem más, mint a mi Nuk kapitányunk. Bár nincs itt, attól még igaza lehet. Ha együtt maradunk, sikerülni fog.

– Úgy látom, arra mentek – mutatott Luna a járat felé, amit rég elpusztult leviatánok csontjai őriztek.

– Csontok. Rossz ómen – suttogta Yallah.

– Miért? – kérdezett vissza Nuk a többiek mellé érve.

– Mi, mursuk, suhanó erődítményeinket is csontokkal díszítjük, olyan nagyokkal, amekkorákat még sosem láttatok. A mélységek óriás bestiáiból származnak, és a házainkat, az eszközeinket és az ékszereinket is ezekből készítjük. Nemcsak hogy fenséges látványt nyújtanak, de arra is emlékeztetnek, hogy az életünk véges, és végül mind meghalunk… – Nuk szeme elkerekedett. – Óóóóó, már értem. Tényleg elég baljósak, nem igaz?

– Pffff! Csak több önbizalom kell neked.

– Önbizalom?

– Bezony! Légy büszke, tegyél úgy, mintha tudnád, mit csinálsz, mutasd meg, mid van, tudod!

– Nem mondanám – motyogta Ash.

(…)

– Nekem is úgy tűnik. De a csillagokra mondom, sosem fogom megérteni, miért! Szörnyekkel énekelsz, repültél egy leviatánon, párbajoztál a Rettentő Nagyszarvúval. És még ez sem elég! Na, akkor állat fel! – Luna felemelte Ash állát, aztán erősen lenyomta a vállait. – Vállat le, egyenes hát!

– Oké – motyogta Ash, és lenézett, hogy lássa, sikerült-e követni az utasításokat.

 

❆❆❆❆❆

Zúzmaraszív by Jamie Littler Pinterest tábla

Frostheart #3 a GoodReadsen!

❆❆❆❆❆ 


Elérkeztünk a Zúzmaraszív sorozat záró kötetéhez, melyben bekövetkezik, amitől mindenki félt. Szilánk szabadon engedte Habzsolót, az évszázados börtönéből. A kalandok során Ashre és a Zúzmaraszív csapatára számtalan veszély leselkedik. Vajon képesek lesznek megfékezni a szörnyeteget? Tartsatok velünk, derítsük ki közösen, hogy az emberek és a leviatánok képesek lesznek-e összedolgozni a jó ügy érdekében, és ha nektek kedvez a szerencse, meg is nyerhetitek a kötet egy példányát.


 

 

Nyereményjáték:

 

A mostani játékunkban arra vagyunk kíváncsiak, hogy az összekeveredett betűk ellenére, vajon felismeritek-e az adott karaktert. Nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni, a helyes választ.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

E R N O F

a Rafflecopter giveaway

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése