2022. március 16., szerda



Jamie Littler: Menekülés Aurórából (Zúzmaraszív 2.) | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

Tobu hatalmas kezét Ash vállára tette, és biztatón megszorította.

– Úgy hiszem, a legtöbb ember békében akar élni, de páncélként viselik a félelmet, mert megrémíti őket a világ. Szem elől tévesztik azt, amiben igazán hisznek.

 




Miután Ash sikeresen megmenekül az ármányos dalszövő, Szilánk karmai közül, útnak indul az Auróra nevű útkereső erődbe, hogy végre rábukkanjon azokra a nyomokra, melyek közelebb juttathatják elveszett szüleihez.
 
Ash dalszövő ereje azonban bajba sodorja őket, ezért a Zúzmaraszív legénysége kénytelen menekülőre fogni. Amikor pedig a szánjuk a nyílt jégmezőn ragad egy ádáz lidérctámadást követően, Ash a barátaival együtt veszélyes utazásra indul, hogy menedéket keressen. Útjuk azonban egy, még az eddigieknél is hihetetlenebb titokhoz vezet…

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Escape From Aurora

Eredeti megjelenés éve: 2020

Könyvmolyképző, Szeged, 2021

480 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635617920 ·

Fordította: Soponyai Alexandra Bianka ·

Illusztrálta: Jamie Littler

Trilógia:

 

1. Zúzmaraszív

2. Menekülés ​Aurórából

3. A Világfaló ébredése

(befejezett)

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

 

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Szerintem...

 

Amennyire magával sodort az első rész, épp annyira beszippantott a folytatás is! Van itt minden, mi szemnek ’s szájnak ingere: titokzatos térképész küldetés, felderítendő új városok, versbe rejtett nyomok, epikus csaták, nehéz szökések, bosszúra szomjazó kapitányok, a régi világ bukásának a legendája, dallal megosztott emlékek, segítőkész leviatánok és még sok, sok apróság, ami miatt ismét a szívembe lopózott a Zúzmaraszív legénységének összes tagja!

 


Visszatérve ebbe a hó uralta világba, amelyben az embereket ijesztő leviatánok és őrült lidércek próbálják megenni vagy elpusztítani, még mindig egy útkereső hajón vagyunk néhány szórakoztató, izgalmas figurával. Főszereplőnk Ash, aki dalszövő, és mint olyan nem igazán kedvelik, hiszen az emberek szerint a leviatánok képesek befolyásolni az elméjét... Ash viszont igazi tanár hiányában nem is tudja, hogy mi igaz és mi kamu, ha a képességeiről van szó. Mivel korábban csalódott Szikrában, aki átverte és kihasználta, nehezen nyit a legközelebbi dalszövő, Varjú felé, akinek valamiért sérült a dala… képtelen az átlagos kommunikációra. Ugyanakkor az életét odaadná a Zúzmaraszív tagjaiért, főleg Tobu, az őt védelmező jeti, és Luna, a térképeket rajzoló lány áll közel a szívéhez.

 

 

Ash nagyot nyelt.

– Megígértek valamit? – szólalt meg nemsokára. – Bármi történjen is, bárhol kössünk is ki, mindent megteszünk, hogy megtaláljuk egymást, jó?

 

 

Tetszett ez a folytatás, és nem csak azért, mert Ash rendkívül látványos fejlődésen megy keresztül, hanem mert a könyv elejétől a végéig egy pörgős, fordulatokkal teli kaland részévé váltam. Velük örültem annak, hogy végre elértük Aurórát, majd ott voltam, amikor fejvesztve menekültek… Leviatánok foga csattant mögöttem, borzongtam meg a minket üldöző lidércek látványától és bőgtem Ashsel, amikor az édesapja álomkép vagy hologramja énekelni kezdett neki…

Érdekes, jó ritmusú történet, ami csodás fordítást kapott. Teljesen odáig vagyok az író bájos illusztrációért is, amik tökéletesen illenek a történethez a kidolgozottságukkal.


 

Összességében

 

Gyönyörűen illusztrált, izgalmas, ifjúsági kalandregény, ami egy jól megírt világban játszódik rengeteg érdekes karakterrel. Bár Ash célja a szülei megtalálása, mégis egy egészen más családra talál rá út közben, és nagyon örültem, hogy végre elkezdett erre rájönni. Megszerettem a Zúzmaraszív útkeresőit, tetszett a nyomvadászat, de a leginkább azt élveztem, hogy újabb és újabb információk derültek ki a Voltvilágról, a dalok erejéről, a dalszövőkről, a leviatánokról és bár elég morcos voltam a könyvvégi cliffhanger miatt, tűkön ülve várom a trilógia utolsó részét.

 

Kedvenc rész(ek): Ash és Luna, illetve Ash és Varjú részeit, továbbá Tobu meg a faragványainak az összes felbukkanását imádtam

 

Értékelés: 4,5

 

Ajánlom, ha...

─ ... szereted a különleges világokat, a kalandozós történeteket, a titokzatos történetű főszereplőket, a szórakoztató és izgalmas meséket.

─ ...szeretted a Nevermoor-t, a Percy Jackson regényeket és/vagy a Magisztérium könyveket. 


 

Kedvcsináló idézetek:

– Kitaláltad! Csak ez lehet a megoldás! Luna, te zseni vagy!

– Hát… ja, az vagyok.

Ash gondolatai sebesen száguldottak, gyomra liftezett az izgalomtól, és alig bírt nyugton maradni.

– De hogy akarsz navigálni egy olyan helyen, ahol lehetetlen navigálni? – kérdezte Tobu, elrontva a pillanatot. – Hogy találod meg a megtalálhatatlant?

Ash és Luna abbahagyta az ünneplést, csendben a gondolataikba merültek.

– Na, ezért nem szoktunk veled ötletelni, szőrgolyó!

– Tobu talán azért viselkedik furcsán, mert azt szeretné, hogy ne menj Napfordulóba – vetette fel Podd mester. A tűz fénye visszaverődött fehér bundájáról.

– Miért… miért ne akarná, hogy Napfordulóba menjek?

– Sokat beszélsz arról, hogy meg szeretnéd találni a helyet, ahol biztonságban lehetsz, ahol otthon érzed magad. A szüleid megtalálásáról. Mostanáig Tobu feladata volt, hogy biztosítsa ezeket a dolgokat. Talán még nem áll készen arra, hogy átadja a stafétát.

Teltek-múltak a napok, és Ash fogai egyfolytában vacogtak. Az alattomos hideg bekúszott vastag köpenye és a szőrméi alá, és egyre gyakrabban botlott meg menet közben, óráról órára egyre nehezebbnek érezte a testét. A régi történetek sosem említették, mennyire hideg van a vadonban. A jégről és a hóról persze szó esett ezekben is, de mindig csak úgy, mint a vad, drámai táj, amivel a hősnek meg kell küzdenie. Ash arról sosem hallott, hogy a hideg miatt az embernek egyfolytában folyik az orra. Vagy, hogy az ujjai annyira érzéketlenné válnak, hogy le se tudja törölni vele a taknyot az orra alól. Arról sem esett szó a történetekben, hogy mennyire átáznak az ember ruhái, és hogy milyen nehéz megszárítani őket. Hogy annyira remeg az ember, hogy attól tart, soha többé nem fogja tudni abbahagyni. Ash felidézte, milyen jó volt, amikor még a firák tábortüze mellett ücsörögött, élvezte a kellemes meleget, és még csak álmodozott arról, hogy egyszer az erődítmény falain túl fog kalandozni. Micsoda idióta voltam!

 

❆❆❆❆❆

Zúzmaraszív by Jamie Littler Pinterest tábla

Frostheart #2 a GoodReadsen!

❆❆❆❆❆

 

A Zúzmaraszív sorozat következő részében tovább folytatódik Ash és a Zúzmaraszív legénységének kalandjai. A végtelen jéggel borított világ nagy meglepetéseket tartogat a fiú számára, számtalan kaland és veszély vár rá ebben a szörnyekkel és varázslattal teli világban. Tartsatok velünk, merüljünk el együtt ez izgalmas regény világában, ha pedig nektek kedvez a szerencse nyerhettek is egy példányt a kötetből.


 

Nyereményjáték:

 

A Zúzmaraszív sorozat egy végtelen jéggel borított világba kalauzol el minket, ezért a játékunk is a jéghez kötődik most. Minden állomáson találtok egy kérdést, a feladat az, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok a megfelelő választ. (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

Mit nevezünk talajmenti fagynak?

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

BLOGTURNÉ KLUB

03.05.: Csak olvass!

03.07.: Utószó

03.09.: Könyv és más

03.11.: Veronika’s Reader Feeder

03.13.: Spirit Bliss Sárga könyves út

03.15.: Hagyjatok! Olvasok!

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése