2022. március 18., péntek



Lucifer ​lánya | Kedvcsináló idézetek ~ Blogturné Klub Extra

 

A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

  

 

A Könyvmolyképző Kiadónak köszönhetően újabb Zafír pöttyös könyvvel bővíthetjük a gyűjteményünket. Tartsatok bloggereinkkel, hogy megtudjátok, milyen is Ruby Morningstar élete, hiszen most tiétek lehet egy, a kiadó által felajánlott nyereménypéldány a Lucifer lányából!




Képzeld el a meglepetésem, amikor rájövök, hogy minden, amit valaha mondtak nekem, hazugság.

De ne szaladjunk ennyire előre! Kezdjük az elején!


Ruby Morningstarnak hívnak. Egy tetoválószalont vezetek a legjobb barátnőmmel Portlandben. Van egy mosómedvém, egy levakarhatatlan, őrült exem, hogy más apróságot már ne is említsek… Nevezetesen azt, hogy démon vagyok. Egy félvér succubus, hogy pontosan fogalmazzak. Életem elmúlt huszonhárom évében legalábbis ezt hittem magamról, de azon a napon, amikor egy szívdöglesztő idegen kiváltott engem a börtönből, fenekestül felfordult az életem, és hirtelen azt sem tudtam, ki vagyok.


Mert nem a Négy Lovas hozza el az Apokalipszist. Hanem én. Szóval mondjuk úgy, hogy megvan a magam baja.


Kirobbanóan sikeres „fordított hárem”-regény, paranormális, romantikus urban fantasy.

 

Kiadó: Könyvmolyképző (Zafír pöttyös könyvek)

Terjedelem: 176 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789633996911 · Fordította: Margittay

Műfaj: paranormális, démonok, erotikus, romantikus, urban fantasy

Eredeti mű: Lucifer's Daughter / Eredeti megjelenés éve: 2018

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

 

--- Tovább az idézetekhez! ---

vvvvv

1.

Igazi kísértést jelentett számomra, sejtelmes és csábító volt. Mint lepkének a láng. Csakhogy a lepke nincs tudatában annak, hogyha belerepül a lángba, halálra perzseli magát. Én viszont tudatában voltam, és valahol még akartam is.

 

2.

Kendall folytatta a prédikálást, holott nagyon is jól tudta, hogy senki sem kíváncsi a tanácsára.

– Tudod, Ruby, tényleg fel kellene hagynod a zsírfogyasztással, feltéve, ha szeretnél még szert tenni egy kedves, keresztény pasira.

Forrni kezdett bennem a méreg, de rögtön elfojtottam magamban. Cseszegethet engem, ahogy csak akar! Tudom, hogy valójában nem velem van baja. A hűtlenkedő exemre haragszik, aki egyszerűen nem hagy békén, hiába próbálom lerázni. Az odáig még érthető is, hogy dühös rá. Az viszont már a legkevésbé sem, hogy miért utánam leskelődik, és miért az én életemet teszi pokollá. Pláne hogy éppenséggel ő volt az, akivel Josh megcsalt. Kendall viszont valahogy nem találja ellentmondásosnak a helyzetet.

– Hmmmm… Hadd gondoljam csak végig, hogy is legyen! Bacon vagy gyülekezet? Bacon vagy gyülekezet? Hát ez igazából sima ügy, Kendall. Ateista vagyok, úgyhogy én inkább a baconre szavazok – feleltem, és jót vigyorogtam rajta, amikor eltátotta a száját.

 


3.

– Nem kukaturkász, és nem panda. Mosómedve – védtem meg, és magamhoz öleltem. A legtöbb ember őrültnek gondolt, amiért mosómedvét tartok, csak mert a többségüknek kutyája vagy macskája van. Valami normális állat. Én viszont nem vágytam se kutyára, se macskára. Nem is igazán akartam kisállatot, míg egy napon rá nem találtam egy mosómedvekölyökre. Munkából hazafelé menet szegődött a nyomomba. Ennek már két éve, azóta velem van – és jobban nevelt, mint a legtöbb gyerek. Eltekintve attól, hogy időnként rájön a haraphatnék. De a gyerekek is ilyenek, nem igaz?

 

4.

Letettem egy tízest az asztalra, és szó nélkül távoztam. Csilingelve csukódott be mögöttem az ajtó. A tekintetem odakint Kendall babakék Mustangjára esett.

Felszabadult öröm lett úrrá rajtam, a démon-énem mosolygott. Odamentem az autómhoz, kivettem belőle egy baseballütőt meg az öngyújtót a vezetőülés felőli ajtóból.

Joshnak nem ártott volna figyelmeztetnie, mire számíts, ha a tűzzel játszol.

 

5.

Kivettem a dupla csokis muffinomat a papírzacskóból, és egy nagyot haraptam belőle. A kalóriaszámolgatás a lúzereknek való. Csak egy életed van, de azt akár végig is zabálhatod – nekem legalábbis ez volt a véleményem.

 

6.

– Nem erre gondoltam, hanem a fickóra a parkolóban.

Rásandítottam, de ő még mindig a naptárt bújta.

– Nem ismerem. Kifizette az óvadékomat, aztán meg el akart hívni egy italra.

– Mi az ördög?! Nem is ismered, és letette érted az óvadékot? És mit mondtál neki? – vallatott. Nem éppen kíméletesen.

– Nyilván nemet.

 

7.

Megigazítottam a visszapillantó tükröt, hogy láthassam. Egy ragyogó kék szempárba néztem. Az írisze közepe egészen világos, majdhogynem fehér volt, de kobaltkék lángokká terült szét, majd feketévé sötétült. Nem tudom, hogy lehet, hogy ennyi ideig nem szúrt szemet senkinek, hiszen ez a sötét tekintet kifejezetten vonzza a bajt.

Ruby már nem kislány, annak nem is ismertük. Felnőtt nő lett belőle. Pontosabban egy felnőtt női démon. De az, hogy még eztán kell majd átesnie az átalakuláson, sebezhetővé tette. Nézhetett rám azzal a csábos tekintetével, ahogy nem szégyellte. Lucifer iránti kötelességünk volt védelmezni őt. Őrizni őt.

Lehet, hogy mások fejét képes összezavarni, de az enyémet nem.

Még akkor sem, ha egyetlen pillantásával is felajz.

 

8.

A térdem megrogyott, és az ajtó mellett a padlóra csúsztam. Bandita kirohant a hálószobámból, maga után húzva rózsaszín elefántját, és felszaladt a combomra, hogy átnyújtsa féltett játékszerét.

– Nem hiszem, hogy ez megoldja a problémáimat, kishaver – sóhajtottam, de ő csak tuszkolta felém azt a vacakot. Elvettem tőle, miközben ő felkapaszkodott a mellkasomra, és a nyakamba csimpaszkodott.

 

9.

Valósággal kirobbant belőlem a röhögés.

Mit röhögtem… Visítottam a röhögéstől! Még a könnyem is kicsordult. Ezek azt hiszik, hogy… Mi van? Ezek azt hiszik, hogy Lucifer lánya vagyok? Hát ez óriási. Bődületes! Miközben én harsányan hahotáztam, ők döbbent csendben meredtek rám. Ohó! Szóval azért vannak itt, mert ilyen fontos személynek hisznek! Azért nem öltek meg, mert az Ördög lányának tartanak. Hát erre bizony ráfaragtak! Én csak egy félvér succubus vagyok, csak éppen külön tehetségem van hozzá, hogy vonzzam a bajt.

– Ruby… – kezdte Rysten, majd elhallgatott. – Most min szórakozol ilyen jót?

– Ti tényleg – újra kitört belőlem a nevetés –, komolyan azt hiszitek, hogy én az Ördög lánya vagyok?

 


10.

– Nem ismered a mondást, hogy szexben és háborúban mindent szabad? – suttogta.

Jólesően megborzongtam, ahogy az ajka ahhoz az érzékeny ponthoz ért, ott, közvetlenül a fülem alatt.

– Szerelemben és háborúban – jegyeztem meg szárazon. Éreztem, ahogy az ajka mosolyra húzódik, forró nyomot hagyva a bőrömön.

– Nekem az én verzióm jobban tetszik – dörmögte.

 

 

Nyereményjáték:

 

Tekintve, hogy a Lucifer lánya egy urban fantasy, a mostani játékunkban arra vagyunk kíváncsiak, hogy idézetek alapján felismeritek-e a Könyvmolyképző Kiadó Zafír pöttyös sorozatában megjelent, hasonló környezetben játszódó köteteit egy-egy idézet alapján. Nincs más dolgotok, mint kitalálni, hogy melyik könyvből idéztünk, és beírni a könyv címét a Rafflecopter megfelelő dobozába.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

„Talán a jó dolgok ugyanolyanok, mint a rosszak. Néha csak hagyni kell, hogy megtörténjenek.”

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

03. 14. Fanni’s Library

03. 16. Könyv és más

03. 18. Hagyjatok! Olvasok! extra

03. 20. Hagyjatok! Olvasok!

03. 22. Kelly és Lupi olvas

  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése