2022. március 21., hétfőBorítómustra | Rintaró ​és a könyvek útvesztője (Blogturné Klub Extra)

  

A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

  

 

A Libri könyvkiadó jóvoltából végre mi is megismerkedhetünk Rintaró, és Tora, a könyvmentő macska történetével. Az izgalmas és sokrétű regény kalandos utazásra hívja olvasóit, s ha velünk tartasz, lehetőséged lesz nyerni egy példányt a könyvből.
Rintaró csak egy átlagos gimnazista, aki utál iskolába járni, sok időt tölt a gondolataiba merülve, és kissé nehezen ért szót a többi emberrel. Egy különleges képessége mégis van: senki sem ismeri úgy a könyveket, ahogyan ő. Nagyapja üzlete, a Nacuki Antikvárium igazi kincsesbánya, ahol elfeledett regények, régi klasszikusok és valódi ritkaságok sorakoznak az ódon könyvespolcokon. Nagyapó őszintén hitt abban, hogy a könyveknek hatalmas ereje van, és képesek jobbá tenni az emberiséget, és bár vevőköre sosem volt túl népes, sokan osztoztak a meggyőződésében. Egy nap azonban az öregúr meghal, Rintarónak pedig el kell hagynia szeretett antikváriumát, hogy a nagynénjéhez költözzön. A szomorú előkészületek közepette váratlan látogató toppan be hozzá: egy nagyszájú, sőt egyenesen pimasz macska, aki azért jött, hogy magával vigye Rintarót egy titkokkal és veszélyekkel teli utazásra, amelynek tétje nem kevesebb, mint a könyvek megmentése a végső kihalástól.

Nacukava Szószuke varázslatos meséje lélegzetelállító világokba kalauzol, ahol újra és újra megtapasztalhatjuk, mennyire nehéz, ugyanakkor felemelő küldetés valódi olvasóvá válni. Kivételes alkotás, amely magával ragadó hangulatával Murakami Haruki és Michael Ende legkülönlegesebb munkáit idézi.

 

Kiadó: Libri

Műfaj: Fantasy, Mágikus realizmus

Terjedelem: 206 oldal · keménytáblás ·

ISBN: 9789634337423 · Fordította: Mayer Ingrid

Eredeti mű: 本を守ろうとする猫の話 / Eredeti megjelenés éve: 2017

LIBRI / LIBRI CSOPORT / MOLY / GOODREADS

<< ÉRTÉKELÉS >>

--- Olvassatok tovább! ---

vvvvv

 

katalán borító – 2022 – La Campana


 

olasz borító – 2020 – Mondadori


kínai borító – 2018 – 愛米粒


 

török borító – 2020 – Turkuvaz Kitap 


bolgár borító – 2021 – Еднорог


 

portugál borító – 2022 – Editorial Presença 


finn borító – 2021 – Tammi


 

orosz borító – 2021 – Азбука


szlovén borító – 2022 – Založba Vida


olasz borító – 2021 – Corriere della Sera


holland borító – 2020 – A.W. Bruna


 

Nyereményjáték:

 

Történetünkben fontos szerephez jut egy Tora nevű vörös macska, éppen ezért ebben a játékunkban további könyves cicákat fogunk keresni. A feladatotok annyi, hogy beírjátok a Rafflecopter megfelelő sorába, hogy az adott állomás képén látható macska melyik történetben szerepel, és mi a neve. Vigyázz, lehet becsapósak vagyunk! (könyvcím + macska neve, ha van)

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

  

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

03.17. - Booktastic Boglinc

03.19. - Szaffi polca

03.21. - Hagyjatok! Olvasok! - borítómustra

03.23. - Csak olvass!

03.25. - Könyv és más

03.27. - Flora the Sweaterist

03.29. - Hagyjatok! Olvasok!

 

vvvvv

Köszönöm a figyelmet!

vvvvv


 

 

 

1 megjegyzés: