2022. március 20., vasárnap



Kel Carpenter: Lucifer ​lánya (A Kárhozottak királynője 1.) | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

Démonnak lenni, aki ráadásul meglehetősen gátlástalanul viselkedik, nem mindig akkora buli, mint azt az emberek gondolnák. A nap végén, jobban mondva másnap reggel ugyanúgy fel kell ébrednünk, és viselni a következményeket.

 


.

Képzeld el a meglepetésem, amikor rájövök, hogy minden, amit valaha mondtak nekem, hazugság.

De ne szaladjunk ennyire előre! Kezdjük az elején!

 

Ruby Morningstarnak hívnak. Egy tetoválószalont vezetek a legjobb barátnőmmel Portlandben. Van egy mosómedvém, egy levakarhatatlan, őrült exem, hogy más apróságot már ne is említsek… Nevezetesen azt, hogy démon vagyok. Egy félvér succubus, hogy pontosan fogalmazzak. Életem elmúlt huszonhárom évében legalábbis ezt hittem magamról, de azon a napon, amikor egy szívdöglesztő idegen kiváltott engem a börtönből, fenekestül felfordult az életem, és hirtelen azt sem tudtam, ki vagyok.

 

Mert nem a Négy Lovas hozza el az Apokalipszist. Hanem én. Szóval mondjuk úgy, hogy megvan a magam baja.

Kirobbanóan sikeres „fordított hárem”-regény, paranormális, romantikus urban fantasy

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Lucifer’s Daughter

Eredeti megjelenés éve: 2018

Könyvmolyképző, Szeged, 2022

176 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789633996911 ·

Fordította: Margittay

A Kárhozottak királynője sorozat:

 

1. Lucifer lánya

2. Gonosz kis játékok

3. Infernal Desires

4. Brimstone Nightmares

(befejezett)

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

A történetről…

 

A hamarosan 23 éves Ruby egy eléggé hirtelen haragú és bosszúállásra hajlamon féldémon szukkubusz, aki egy tetoválószalont vezet a legjobb barátnőjével, Moirával, aki egy félig démon banshee. Ruby bár elég extravagánsnak tűnik - hiszen még a háziállata is egy mosómedve -, a lány gondjai elég hétköznapiak. Nap mint nap zaklatja az exe és az exe új párja. Előbbi utána járkál, hogy bocsásson meg neki, utóbbi pedig igyekszik Ruby agyára menni.

Az igazi probléma egy dögös inkubusszal kezdődnek, Allistairrel, aki azonnal megigézi Rubyt, aki épp emiatt azonnal ott is hagyja... Pechjére a démonnak van három hasonlóan igéző, bűnre csábító társa, és ők négyen immár a lány testének az őreivé váltak egy váratlan eseménynek köszönhetően.

 


Szerintem…

 

Adott négy csábító démon férfi, aki egy önmagát fél démonnak gondoló fiatal nő körül kering. Azt hiszem, hogy itt meg is állhatnék, ha meg kéne válaszolnom azt a kérdést, hogy mi tetszett a könyvben… De folytatom! A főszereplőnk egy szimpatikus, bár elég öntörvényű tetoválóművész, aki közös bizniszbe kezdett banshee barátnőjével és örökbe fogadott egy mosómedvét.

Ruby szerintem egy izgalmas és érdekes jelenség, ugyanis végre egy női főszereplő, aki igyekszik magát minden áron távoltartani a férfiaktól! Továbbá a végsőkig kitart a véleménye mellett, nyíltan és őszintén kommunikál akkor is, ha nem épp ez a nyerő ötlet. Már a könyv eleji baconözős, kocsi felgyújtós résznél a szívembe lopta magát, hát még amikor kiderült a mosómedve… Igen, egyértelműen ő volt a kedvenc karakterem. Persze A démonokat is csíptem, bár róluk is jó lett volna többet megtudni, akárcsak Moiráról.

 

 

– Honnan tudod, hogy nem vagyok rád hatással a tudtodon kívül? – kérdeztem.

– Tisztában vagy te vele, kivel beszélsz? Tudod, hogy ki vagyok. Szánalmas egy Lovas lennék, ha nem lenne meg a tudásom és az erőm ahhoz, hogy legyőzzem magamban a vágyat. És még te, a Pokol örököse sem vagy annyira erős, hogy rávegyél bármi olyasmire, amit én nem akarok. Pont erre teremtettek minket: hogy legyenek olyan egyenrangú felek, akik felveszik veled a kesztyűt, és képesek megvédeni.

 

 

Ez a kötet igazából csak egy röpke bevezető Lucifer lányának a történetébe, ahol helyre kerülnek az apró fogaskerekek, megismerkedünk Ruby és a többiek körülményeivel, de vajmi kevés a háttérinfó. Inkább a real time akcióra van kihegyezve a sztori, és bizony van itt minden: szex, drogok, erőszak. Kicsit le is esett az állam, hogy mennyi minden fért el ezen a 170+ oldalon.

Olvasmányos, szórakoztató, és nekem eléggé bejött az összes természetfeletti, paranormális vonulata. Nagyon bejött, ahogy a démon pasik az erejüket használják, örülök, hogy azért erre sor került a történet rövidsége ellenére is. Szerintem mindenkinek tetszeni fog, aki szerette a jócskán ördögi és véres Sabrina c. sorozatot, de készen áll arra, hogy a szexi démonok 18+ mókával kápráztassák el.

 


Összességében

 

Ízelítőnek jó volt! 

Bár nem vagyok oda se a hárem, se a fordított hárem besorolású dolgokért, mégis kíváncsivá tett ez a történet, mert elég eredetinek tűnik. Az, hogy mennyire erőszakos itt-ott már kevésbé esett jól, mégis rendkívül szórakoztató a sztori. Csíptem Rubyt, Moirát, a mosomedvét és a Lovasokat – igazából alig várom a folytatást. Bárcsak az omnibus kiadást adnák ki itthon! Akkor egybe elolvashattam volna mind a négy részt…

 

Értékelés: 4

 

Érdekel a sorozat többi része? Nagyon! Bár abszolút nem vagyok a hárem stílusú regények rajongója...

 

Kedvcsináló idézetek:

v

– Az ördög beszél belőled, vagy csak a féltékenység, Ruby? Tudhattad volna, hogy Josh úgyis megtalálja az útját a mi Urunkhoz – veled vagy nélküled.

Ez már sok volt. Kibuggyant belőlem a röhögés, és csúfos kudarcot vallottam, amikor megpróbáltam köhögésnek álcázni.

– Kendall, nem szívesen ábrándítalak ki, de mi azért szakítottunk Joshsal, mert megdugott téged egy takarítószeres sufniban, és attól tartok, hogy hacsak nem a vaginádat érted a „mi Urunk” neve alatt, még magadnak is hazudsz.

v

– Miért van valakinek kisállata? – kérdeztem vissza. Költői kérdés volt, de félrehajtotta a fejét, mintha tényleg elgondolkodna a kérdésen.

– Talán mert társaságra vágyik. Egyedül ezt tudom felhozni valós indokként egy vadállat befogadására. – Egyfelől átgondolt válasz volt, másfelől a démonok nagyon is tipikus felfogásmódjáról árulkodott. Logikai síkon képesek vagyunk megérteni a dolgokat, de a legtöbbhöz érzelmileg közönyösen viszonyulunk. A Banditához való kötődésem például abnormálisnak mondható, de én betudom az emberi oldalamnak, és kész.

v

– Megöltem valakit, Moira – suttogtam, mire a barátnőm gondolkodás nélkül rávágta:

– Biztos megérdemelte.

Nem akartam sírni, de nem sok hiányzott hozzá. Hogy a sokk vagy a hála volt az oka, magam sem tudtam. Annyit tudtam csak, hogy Moiránál tutibb barátnőt nem is kívánhattam magamnak.

– Nem kell beszélned róla. Csak elmondod, hol van a holttest, majd én eltemetem. Soha nem tudja meg senki.

Könnyek csordogáltak az arcomon, és én is megölelgettem. Közben fájdalmasan kapart a torkom, ahogy igyekeztem leküzdeni a gombócot.

Ördög tudja, mivel érdemeltem ki őt.

 

További idézetek...

 

v v v v v

Nem saját képek. A Pinterest táblámról származnak: 

A Kárhozottak királynője by Kel Carpenter

Lucifer's Daughter a GoodReads-en.

v v v v v

 

A Könyvmolyképző Kiadónak köszönhetően újabb Zafír pöttyös könyvvel bővíthetjük a gyűjteményünket. Tartsatok bloggereinkkel, hogy megtudjátok, milyen is Ruby Morningstar élete, hiszen most tiétek lehet egy, a kiadó által felajánlott nyereménypéldány a Lucifer lányából!

 

 

Nyereményjáték:

 

Tekintve, hogy a Lucifer lánya egy urban fantasy, a mostani játékunkban arra vagyunk kíváncsiak, hogy idézetek alapján felismeritek-e a Könyvmolyképző Kiadó Zafír pöttyös sorozatában megjelent, hasonló környezetben játszódó köteteit egy-egy idézet alapján. Nincs más dolgotok, mint kitalálni, hogy melyik könyvből idéztünk, és beírni a könyv címét a Rafflecopter megfelelő dobozába.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

„Az ember ténylegesen semmit sem vehet kézpénznek az életben, mert bármi eltűnhet még az előtt, hogy sanszod lett volna akár csak ráébredni is, hogy az a valami a birtokodban volt.”

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

03. 14. Fanni’s Library

03. 16. Könyv és más

03. 18. Hagyjatok! Olvasok! extra

03. 20. Hagyjatok! Olvasok!

03. 22. Kelly és Lupi olvas

 


 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése