2022. március 31., csütörtök



3. fejezet - 2022. március | Havi összefoglaló ~ Sorozat- és filmajánló, élménybeszámoló

  

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

  

 

Üdv újra itt!

 

Hosszú, fárasztó, keveset alvós, keveset olvasós hónap volt, amiben igyekeztem visszatérni a zöld teákhoz, a meditáláshoz és a jógához, illetve megpróbáltam magam rávenni arra, hogy néha-néha gyalogoljak munkába. Tulajdonképpen jó kis hónap volt, de remélem, hogy az április vagy a május jobb lesz. 

Aminek nagyon örülök az az, hogy elkezdtem utána járni annak, hogy mennyi idő lenne és mibe kerülne kicserélni a teljes erkélyajtó+ablakok triót... ugyanis egyrészt baromira nem szigetel, másrészt tuti megzakkanok, ha a nem szigetelődő részeken nekem elkezdenek bogarak bemászni... :'D Remélhetőleg április végén el is készül! (1 napos teljes felfordulást ígértek, falszétverést, kőmüveskedést, mindent...)

 

Pozitív randomságok: barátnőztem sokat (élőben is, telón is), csodás kiállítás megnyitón jártam, sokat növényeztem, sikerült összekötnöm a PC-m a tévémmel, elintéztem az adózós bigyókat, vettem magamnak egy badass bluetooth-os fülest, sok-sok új könyvet kaptam, jógáztam, meditáltam, sétáltam, volt egy jó kis premierünk, megnéztem egy fantasztikus Rózsavölgyi Szalonos darabot - Táncórák -, intéződik az erkélycsere.

 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖

Mi történt márciusban?

❖❖❖❖❖

– Könyvespolc bővítős kitérő –

 

Én és az új polclakók: 43 új könyvvel bővültek a könyvespolcaim ebben a hónapban. Kaptam egy rakat könyvtárból leselejtezett könyvet Jeffitől, illetve a színházban is osztogatták a klasszikusokat, sőt, jött pár recenziós példányom is! ^.^

 

 

Recenziós példány (6)

           

Megan Logan: Szeresd magad! 

Neal Shusterman: Kaszás 

Chris Carter: A hívás /ajánló/

Shunmyo Masuno: Nyugalom

Jane Austen: A mansfieldi kastély

Matt Ruff: 88 név 

 



Jeffitől ajándékba/könyvtári selejt (31)

28 db Vavyan Fable

Fredrik Jansson – Anders Hegerfors: Hembakat 

         George R. R. Martin: Varjak lakomája

George R. R. Martin: Sárkányok tánca

 

Kaptam (6)

Homérosz: Íliász

Dante Alighieri: Isteni színjáték

Homérosz: Odüsszeia 

Johann Wolfgang Goethe: Faust

Trencsényi-Waldapfel Imre: Görög regék

Arthur Conan Doyle: A véres bosszú 

 

– Személyes érdekeltségek –

  

#HAVIKEDVENCEK  

 

Kedvenc Film:

Gyűlölök és szeretek (2021) – romkom

 


Kedvenc Zenék:



 
 

#előrehaladósrész  #bakancslistás  

 

Újévi Fogadalmak Book Tag 2022

TERVEK 2022-re: újévi fogadalmak,
várólista csökkentés és mindenféle kihívások

 

Továbbra is próbálkozom az akvarell bullet journalbeli alkalmazásával… több-kevesebb sikerrel. Szóval alakul az új hobbi projekt. Sajnos még nem tartok ott, hogy jól is nézzen ki… :’D

Újévi fogadalmak: heti egy tévézős-kanapén döglős este – nos, ismét túlteljesítettem a hónapban, mert ismét 13 alkalommal vágódtam be valami sorozat vagy film elé. Halleluja, Netflix és HBOGO!    

Pozitívum: Összekaptam magam és újabban ismét becsúszik 1-1 jóga vagy meditálás! Bónuszban mostanában elkezdtem néha melóba és haza sétálgatni. (Mondjuk ez leginkább a benzináraknak ~sad~ és az új fülhallgatómnak ~happy~ köszönhető!)

 

#boldogság  

    

Egyrészt volt egy csodás, zenés bemutatónk, ami engem nagyon megfogott, hiába domborítja ki a nők árnyoldalait a férjük/szeretőjük orránál fogva vezetésével, megcsalással, ármánykodással... Hosszú hónap volt, de megérte ennek a végére járni! A nagyimmal kétszer is megnéztük, a lángosos kép meg igazából bónusz, mert annyira jó kedve volt a darab miatt, hogy rá tudtam venni, hogy kísérletezze már ki nekem, hogy lehet minimális fehér liszttel lángost sütni, ugyanis igyekszem lejönni a cuccról. :D

    


Meglett életem első orchideája... amit anyu kapott a munkahelyén nőnapra, és csak remélhettük, hogy sikerül életben tartania, míg találkozunk, és elhozom tőle. :D Eléggé utálják a növények a kisugárzását. A képeken már nálam van - itthon, biztonságban.

    

Nagy boldogság az is, hogy az egyik kolléganőm szomszédja ki akarta dobni a képeken látható virágállványt, mire ő félretetette nekem. Kicsit helyrepofozva most már egész kis zöld zug alakult ki miatta a hálószobámban! Annyira szép!

    


A hónapban azzal kísérleteztem, hogy tudnám elérni, hogy a jácintok minél tovább virágozzanak a konyhám ablakában... Nos, nem értem el nagy eredményeket, de azért voltak hetek, amikor arra ébredtem, hogy jácint illatban fürdik a lakás...

    

Egyébként nagy mákom van Jeffivel, aki azonnal ír, ha valami izgalmas selejt érkezik a könyvtárba. A hónapban majdnem az összes Vavyan Fablet sikerült beszereznem általa, ami azért nagy öröm, mert megvolt az összes könyve, de mind anyumnál hagytam... Végülis ő a születésem környékén kapott rá az írónőre, nem fogom elkérni a kedvenc regényeit.

    


Ó, és megleptem magam egy philodendronnal is, de még nem szokta meg a létezésem... Remélem, hogy elkezd zöldellni és beüt nála is a tavasz.

 

FILMEZÉSEK / SOROZATOK:

 

Filmeztem:

 

Gyűlölök és szeretek (2021) #romkom #könyvadaptáció #munkahelyi-rivalizálás – 9/10 – A HÓNAP KEDVENCE NÁLAM... könyvben is, filmben is! Kifejezetten szeretem a munkahelyi románcokat, és bár akadnak benne butaságok meg logikátlanságok, mégis totál megszerettem. Megnéztem egyedül angolul, és annyira bejött, hogy pár nap eltéréssel rávettem a barátnőm, hogy nézze meg velem újra!

 


Pókember – Nincs hazaút (2021) #MARVEL #képregény-adaptáció #párhuzamos-világok – 9/10 – IMÁDOM! Három Pókember, egy varázsló, rengeteg akció, ellenfél és csavar. Igazából ezt is egynél többször néztem meg a hónapban... muszáj volt megmutatnom a barátnőimnek... XD

 


Az Adam-projekt (2022) #időutazás #humoros #sci-fi – 9/10 – Egyik barátnőm mondta, hogy ezt látnunk kell, és totál igaza volt. Szórakoztató, vicces film. Ráadásul kb. az összes főbb karaktert nagyon csípem.

 


Kedves Evan Hansen (2021) #dráma #musical #könyvadaptáció #színdarab-adaptáció #szorongás – 7/10 – Hát... jobb, mint a könyv, ezt megadom neki és vannak benne nagyon szép dalok, de én nem szerettem meg Evan Hansen sztoriját. 

 


Aki bújt (2019) #fekete-humor #deathgame – 4/10 – Na, ez egy tragégia volt. A vége már rendesen kínossá vált, de addig azért akadt 1-2 jobb jelenet benne... Mondanom se kell, hogy Adam Brody miatt vettem fel a listára, és éppen az ő által megformált karakter volt az, akivel azonosulni tudtam. 

 


King's Man: A kezdetek (2021) #előzménysztori #háborús #vígjáték – 5/10 – Végtelenül untam… ráadásul a Kingsman-filmeket anyuval közösen imádjuk, ezt is együtt kezdtük el, de ő 10 perc után közölte, hogy OFF… Voldemort szomorú, komikus kalandjai… Csetlés-botlás, gyász, pörgőrúgás, kardozás… még Goode se tudta feldobni… -.- Ó, amúgy a hegy az baromira tetszett. Amilyen antiszoc vagyok, tuti, hogy oda járnék nyaralni-pihenni. (Ha nincsenek ott a kecskék persze.)

 


Szuperagy (2020) #vígjáték – 4/10 – Hűűűűű, hát ez is gyötrelmes élmény volt. Anyum eléggé csípi a színésznőt (én nem), így beterveztük hétvégére, de lassú is volt, unalmas is volt, ráadásul sosem fogom megérteni azt, hogy ebben mi volt a romantikus.

 


A szerelem asszisztensei (2018) #romkom – 6/10 – Hahaha, nem. Nem volt a hónap legrosszabbja, mert legalább volt néhány cuki/vicces rész benne, és a főszereplők is relatíve helyeskék voltak, de ettől eltekintve is rémes volt. Egyszer nézhető, de láttam nála minőségibb Hallmark nyáltengereket.

 


Sorozatoztam:

 

Valós halál (2018–2020) 1. ÉVAD #sci-fi #cyberpunk #könyvadaptáció – 8/10 – Izgalmas volt, szerettem nézni. Szeretem a különleges technikai megoldásokat az emberek túlélésére, ráadásul ez a sleeve/resleeve dolog nagyon jól feladta a leckét a sztori szempontjából is. Le-leesett az állam némely jelenetnél, fordulatnál, szóval a sci-fi rajongók ne hagyják ki... legalábbis az első évadot semmiképpen se, ami kerek egész volt ugyan, de tuti, hogy megnézem a folytatást is.

  


Az Úr sötét anyagai (2019–) 1. évad #kaland #fantasy #könyvadaptáció – 7-8?/10 – Szerettem a filmadaptációt, szerettem a könyvet is, amiből készültek, de a sorozat nyilván bővebben, érhetőbben és kicsit máshogy állt a témához. Nagy vonalakban követi a könyvet, de az apró nüanszok tették számomra igazán élvezetessé a sorozat első évadát. Biztosan folytatni fogom. (Akarok egy daimónt...)

 


A Bridgerton család (2020–) #történelmi-romantikus #könyvadaptáció – 5-8?/10 – 2. évad után: Hát ez valami borzasztóan rossz adaptáció volt. :D Minden kedvenc, minden vicces jelenetet és minden szórakoztató fordulatot sikerült kiírniuk belőle a forgatókönyvíróknak… Ugyanakkor nézhető (bár az első évad jobb), és végre elfogadhatóvá tette a szememben Anthonyt.

/Just for fun ivós játék: igyatok rövidet ahányszor elhangzik ebben az évadban az úriember szó!/

 


Odaát (2005–2020) #fantasy #horror #paranormális #természetfeletti – 7?/10 – A Winchester fivérek elindulnak levadászni a természetfeletti teremtményeket és igyekeznek megtalálni a totál dögös apukájukat (akit a szívem szottya Jeffrey Dean Morgan* alakít). Mondjuk akadnak benne eléggé horrorisztikus részek, amik miatt inkább reggelente nézem.

*/Huh, jobban belegondolva a crushom 1 évvel fiatalabb csak apukámnál, ideje újragondolnom az életem. :D/

 


Arcane (2021–) #videojáték-adaptáció #animációs – 9/10 – Imádom. :D Annyian mondták, annyira tartottam tőle, de imádtam. Nem mondom, hogy nem játszanék vele – mostazonnal –, de nem fogok a kardomba dőlni, mint sokan, akik jól pofára estek, mert ugyanazt várták a lolozástól, mint a sorozattól. :)) Tetszettek a karakterek, a történetvezetés elég érdekes, de nálam a végére állt össze az egész. Az Enemy zenét totál eltalálták – szíven talált engem is, most jó ideig ez lesz a csengőhangom is :D –, nem is értem, miért opció a bevezető átugrása ennél. :Đ Nézzétek, szeressétek, csupa szín, csupa izgalom!!

 


Pánik (2021–2021) #könyvadaptáció #kaland #deathgame – 6/10 – Olvastam a könyvet, és nem tetszett, ráadásul nekem a sorozat is elég redneck feeling volt. De érdekesnek érdekes és ötletesnek ötletes volt.

 


Anyuval nézve: #Főzőműsor #Kedvenc #GordonRamsay Amerikai mesterszakács (2010–), Gordon Ramsay – A pokol konyhája (2005–) és Gordon Ramsay: 24 óra – Pokoli éttermek (2018–). Ezeket nézzük anyummal össze-vissza. 

 

– Következő havi terveim –

 

- Hamarosan olvasom/írok róla:

David Mitchell: Felhőatlasz

Agatha Christie: Szerelmi bűnügyek

▪  Leigh Bardugo: Ninth House – A kilencedik ház

▪  Róbert Katalin: Halld a szív szavát

▪  Sally Thorne: Gyűlölök és szeretek

▪ Emma Lord: Tweet Cute – A tweetcsata

Megan Logan: Szeresd magad! 

Matt Ruff: 88 név 

Neal Shusterman: Kaszás 

▪ Shunmyo Masuno: Nyugalom

▪ Jane Austen: A mansfieldi kastély

 

- Mini-könyvklub:

▪   ???

 


Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

 

Helyzetjelentés:

A 21. Mini-Könyvklub harmadik regényét eléggé buktam, ugyanis tegnapelőtt jöttem rá, hogy elfelejtettem. Tekintve, hogy szomorkásabb, nem is nagyon bánom, mert most nem esett volna túl jól.

 

Josie Silver: Lydia Bird két élete

A többiek élményeit ITT OLVASHATJÁTOK.

 

ÁPRILIS >> Szabadon választható hónap << Jó kérdés, hogy mit tervezek a hónapra. Elég váratlanul ért, hogy máris áprilisnál járunk… Valószínűleg valami cuki, romantikus regényre fogok lecsapni, mert ilyen kedvem van!


  

A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!

❖❖❖❖❖

– Bejegyzések a blogon –

 

6 könyvről írtam a hónapban:

1.       Sally Thorne: Gyűlölök és szeretek

2.      Agatha Christie: Nem zörög a haraszt

3.      Rupi Kaur: otthon test

4.      Nacukava Szószuke: Rintaró és a könyvek útvesztője

5.      Kel Carpenter: Lucifer lánya

6.      Jamie Littler: Menekülés Aurórából

 

Blogturné Klub extrák: 

Szemelvények Rupi Kaur interjúiból

Borítómustra | Gyűlölök és szeretek

Borítómustra | Nem zörög a haraszt

Borítómustra | Rintaró és a könyvek útvesztője

Lucifer ​ lánya | Kedvcsináló idézetek

  

vvvvv

Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 

A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.

vvvvv

 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése