2023. március 25., szombat



Heteira: A hold vonzása | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

– Ha… hogy mondtad? Magadévá teszel?

– Megjelöllek a magaménak – lehelte a férfi.

– Megjelöllek a magaménak – ismételte Lise. Aksel mélyet lélegzett, libabőr futott végig a karján. Lise figyelte. – Felizgat, hogy ezt mondtam?

Aksel zavartan fordította el a tekintetét.

– Nézz rám, Aksel! – Megvárta, hogy a férfi ránézzen. – Nem baj, ha felizgat.

 




SEJTELMES ALAKOK A HOLDFÉNYBEN. IZZÓ SZENVEDÉLY…

Mi a közös egy csendes norvég szigetben, egy nyüzsgő új-zélandi városban, a budai hegyekben és San Francisco utcáiban? Hogy rejtélyes vérfarkasok járják őket…

Tizenegy vérpezsdítő, megható és izgalommal teli misztikus-romantikus történet vár az olvasóra.

A szerelem mindig elképesztő csoda. Néhol ősi harcosokkal néznek szembe, néhol a társadalom tiltásával vagy különös gyilkosságok elkövetőivel. Máskor csak egy elkóborolt macskát keresnek, esetleg választ a kérdésre, hogy ki mellett lehetnének igazán boldogok.

Kire számíthatsz, ha nem a szerelmedre?

Heteira lebilincselő történetei évek óta ejtik rabul az olvasók szívét. Ez a különleges novellaválogatás számtalan országba kalauzolja el az olvasót, mítoszokra és legendákra épít, de nagyon is emberi történeteket mesél a szerelem megannyi arcáról.

ÉLVEZD A SZENVEDÉLY VONZÁSÁT!

 

Könyv információk:

 

Téma/műfaj: Vérfarkasos, Fantasy, Romantikus, Erotikus, NA

Eredeti megjelenés éve: 2022

 

Könyvmolyképző, Szeged, 2022

344 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789632457888

Róbert Katalin / Heteira könyvei:

 

Szelídíts meg!

Válassz engem! (Szívből, színből, igazán)

6 hét a világ

Kezdjetek el élni!

Keresd az igazit!

Halld a szív szavát

A hold vonzása

KMK WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért olvastam el…?

 

Több okom is volt elolvasni ezt a novelláskötetet annak ellenére, hogy nem igazán csípem a novellákat… Kifejezetten szeretem Róbert Katalin stílusát és agyszüleményeit – ráadásul ez a legújabb könyve is milyen csodás borítót kapott -, és bizony totál odáig vagyok a vérfarkasokért. Amint hírét vettem ennek a megjelenésnek, azonnal tudtam, hogy záros határidőn belül el kell olvasnom.

 

Szerintem…

 

Heteira neve nem volt ismeretlen számomra, ugyanis olvastam már tőle LiveJournalon és Merengőn fanfictiont... (Csak azt nem tudtam, hogy az egyik kedvenc magyar kortárs íróm álneve) Szóval kellemes meglepetés volt meglátni a friss megjelenések között ezt a 11 vérfarkasos romantikus-erotikus novellát tartalmazó kötetet.

 


Nagyon élvezetes volt olvasni ezeket a történeteket, ugyanis rendkívül sokszínűek voltak. Itt nem feltételnül arra gondolok, hogy kb. az írások fele meleg párok szerelmi történetét beszéli el, hanem arra, hogy akadnak humorosabb írások, de találkozhatunk nyomozós krimivel és csavaros misztikus fantasyval. Az egyik történetben előbukkan a zaklatás témája, a másikban a diszkrimináció felbukkanása a politikai helyzetben adja a történet gerincét. Akadnak történetek, ahol nyílt titok az alakváltók létezése, másutt rejtegetni való dolog a vérfarkasság, de pár novellában csak a legendákban szerepelnek farkasváltók, míg aztán az egyik főszereplőről ki nem derül, hogy az.

 

 

– Akarod, hogy felkutassam és levadásszam azokat a lányokat? – mormolta. Lisét bizsergették a szavak. Aztán felfogta őket.

– Aksel! Az emberek nem vadásznak le egy évtizeddel később senkit.

– Nem? Még csak most tanulom az emberi viselkedést, és a filmek mást sugallnak.

 

 

Nem fogom kielemezni az összes novellát, de néhány kedvencemet muszáj megemlítenem! A VÉRFARKAS A SZOMSZÉDOM a nyitó sztori, amiben Lise szomszédságába költözik egy morcos és megközelíthetetlen szőke, nagydarab, favágószexuális férfi, Aksel. Nem csak a nevek egzotikusak, de a történet is, ugyanis egyszerre szól arról, hogyan kell egy zárkózott férfit felszedni, és arról, hogyan kell túlélni a misztikus másik világból érkező fenyegetéseket. A SZÜLETETT VEZETŐ című novella Matyi, „kutyaidomár” és Doma, az új alfa falkához való költözését, hatalomátvételét követhetjük nyomon. Míg Doma vérfarkas, addig Matyi ember. A történet egyszerre szól az új helyzet elfogadásáról, a falka helyzetének a megerősítéséről, de a kapcsolatuk egyenrangúvá tételéről, a vezetővé válásukról, az új életvitel kialakításáról. Összetett, lelki dolgokkal is foglalkozó novella.

 

Szerettem a szintén lelki dolgokat előtérbe helyező, ám picit humorosabb stílusban írt EGYENSÚLY című novellát is, ahol az új alfa, Twan elmegy a falkája által dicsért jóga órára, amit egy ember tart. Érdekes volt az alfa önmarcangolásáról, a kétségeiről olvasni, arról, hogy úgy érzi, nem állja meg a helyét alfaként, és nagyon aranyosnak találtam, ahogy a „guru”, Sander eloszlatja a kétségeit, aztán ráindul.

A másik novella, amit nagyon szerettem és amiben az ember volt a rámenősebb, és a vérfarkas a félénkebb, a PETDET volt. Ez is egy viccesebb történet, aminek a főszereplője elveszíti a legjobb barátja macskáját, és felhívja a PetDet kisállat-detektíveket. A kiérkező dögös, bőr kabátos, morcos alak eléggé szűkszavúan és cinikusan viselkedik, amitől a nagyszájú főszereplő csaj csak még inkább vérszemet kap. Szerettem Paxton és Camille párosát, és sokat mosolyogtam a párbeszédeiken meg Paxton reakcióin.  

 


Az abszolút kedvencem az utolsó novella volt, amiben a vérfarkasok másodrangú állampolgárok Amerikában, és Caleb ráadásul kénytelen a zöldkártyáért megházasodni. A sztori az Ollieval való megismerkedését, összeköltözését meséli el. Oliver rendkívül szerethető és szimpatikus alak, aki annyira ellene van a politikai inkorrektségnek, hogy úgy dönt azzal segít egy alakváltót, hogy férjül veszi. Caleb és Ollie lassan barátkozik össze, igyekeznek minél többet megtudni egymásról, hogy aztán elhitethessék a kamu szerelmükről, hogy igazi és összeházasodhassanak.

 

Összességében

 

Imádtam! A novellák sokfélék, a vérfarkas/alakváltó legendák sokszínűek, ahogy a történetek műfajai is. Nem csupán erotikus vagy romantikus szálból állnak a sztorik, hanem mindegyikben van valami kis extra, ami által izgalmas és élvezetes olvasmánnyá válik. A leginkább a hosszabb lélegzetvételű novellákat szerettem, és külön öröm volt, hogy a kötet felében meleg párokról olvashattam.

 

Értékelés: 4,5

 

Extra: BORÍTÓTERVEK


Kedvcsináló idézetek:

- (…) A hierarchia örök harc, de ami nekem kell, az a nyugalom. Összetartozás. Az kell, hogy mindenki tudja, összetartozunk. Egyek vagyunk, te a részem vagy. És én a részed vagyok. Nekem erre van szükségem. Kötődésre. Kötöttségre.

 

– Remélem, nem szidtatok nagyon.

Cili felállt, és rámosolygott.

– Szidni? Bírlak. Bármikor szülnék neked gyereket. – Rákacsintott Matyira, majd a térdére csapva játékba hívta a kutyákat, és eliramodott.

Matyi felvont szemöldökkel fordult Doma felé.

– Kaptam egy bókot… azt hiszem.

– Határozottan kaptál egy bókot – erősítette meg Doma, és odahúzta magához a férfit.

 

– Biztos, hogy meglesz. Meg szoktak lenni – jelentette ki hirtelen a pasi, és olyan fejet vágott, mint aki saját magát is meglepte a biztatással.

– Értem én, csak… Soha nem bízzák rám a gyereküket, ha megtudják, hogy még egy macskára se voltam képes vigyázni…

A pasi horkantott.

– Azt megértem, én ezek után egy cserép virágot sem bíznék rád.

 

– Mit gondolhattak?

– Miért érdekel? – kérdezte Sander. Twan most döbbent rá, hogy még mindig nem eresztette el a karját. Lassan simogatta, és mintha a farkast is simogatta volna Twanban.

– Semmit sem tudok… – suttogta Twan. – Semmit sem csinálok megfelelően. És most mindenki látta.

– Azt látták, hogy a helyedre érkeztél. Ők is így jöttek. Nevetséges azt gondolni, hogy csak azért, mert vérfarkasnak születtél, tökéletes vagy benne. Meg kell ismerned magad. Egyensúlyba hoznod mindkét éned. És aki ma itt látott téged, az azt látta, hogy teszel valamit magadért. Ez jó.

 

☆☆☆
Nem saját képek. Heteira - A hold vonzása Pinterest tábla

A hold vonzása a GoodReads-en.

☆☆☆


Új turnénkkal elmélyülünk a vérfarkasok világában! Róbert Katalin új könyve egy mítoszokkal és legendákkal foglalkozó novelláskötet, mely Heteira álnév alatt jelent meg nemrég a Könyvmolyképző kiadónál! Tartsatok bloggereinkkel ezen a különleges lényekkel foglalkozó blogturnén, és játsszatok velünk, mert egy szerencsés olvasónk a kiadónak hála meg is nyerheti A hold vonzása című kötetet!

 

 

 

Nyereményjáték:

 

A likantrópok rajongói elég sok sorozatban és filmben találkozhatnak a kedvenceikkel! Minden állomáson találtok egy ismertebb vérfarkast, akit be kell azonosítanotok, és a sorozat/film címét beírni a rafflecopterbe, amiben szerepel.

Ne feledjétek, NEM a karakter vagy a színész nevére vagyunk kíváncsiak.

 

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

 

 

a Rafflecopter giveaway

ÁLLOMÁSOK:

[Blogturné Klub]


Márc. 7 - Hagyjatok! Olvasok! (Borítótervek)

Márc. 10 - Dreamworld (Kedvcsináló idézetek)

Márc. 13 - Kelly és Lupi olvas

Márc. 16 - Spirit Bliss Sárga könyves út

Márc. 19 - Spirit Bliss Sárga könyves út (Interjú a szerzővel)

Márc. 22 - Dreamworld

Márc. 25 - Hagyjatok! Olvasok!

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése