2019. november 10., vasárnap



Sarah MacLean: Hozományvadászok ​kíméljenek! (A szerencsejáték szabályai 1.) | BTK ajánló




– Nem esem abba az ostoba hibába, hogy elhiggyem, a házasság célja a boldogság egyik vagy mindkét fél számára. Engem az a cél vezérel, hogy visszakapjam Falconwellt és a házat, és rád nézve sajnálatos módon ehhez össze kell házasodnunk. Nem leszek jó férj, de egyáltalán nem áll szándékomban figyelemmel kísérni minden lépésedet.
A nő szája tátva maradt az őszinteség hallatán. A férfi meg sem próbált kedvességet színlelni. Vagy érdeklődést. Vagy aggodalmat.



Fülszöveg:
v
Egy hozományvadász bármire hajlandó, ha el akar érni valamit…
Tíz éve már, hogy Bourne márki a rangján kívül mindenét elveszítette. A rideg és könyörtelen férfi időközben London legelőkelőbb szerencsejáték-barlangjának társtulajdonosa lett, és bármire hajlandó, hogy visszaszerezze örökségét – még arra is, hogy feleségül vegye a feddhetetlen és karót nyelt Lady Penelope Marburyt.
A lady azonban felbontott jegyessége és az alkalmatlan kérőkben bővelkedő, hosszú évek után nem elégszik meg egy unalmas, kényelmes házassággal. Még szerencse, hogy újdonsült férje, a londoni alvilág hercege dúskál a hölgy számára eddig ismeretlen élvezetekben.
Bourne márki azonban megfogadja, hogy távol tartja feleségét a szerencsejáték bűnös világától – ami nehéz feladatnak bizonyul, ugyanis a lady pontosan tisztában van a saját vágyaival, amelyekért bármit hajlandó feláldozni… akár a szívét is.

Könyv információk:

Eredeti mű: A Rogue By Any Other Name
Eredeti megjelenés éve: 2012

Könyvmolyképző, Szeged, 2019
280 oldal · puhatáblás ·
ISBN: 9789634572534 ·
Fordította: Robin Edina
Sorozat:

4. Never Judge a Lady by Her Cover
(befejezett)
(Az értékeléshez olvass tovább!       )

A történetről…

1831. London
A Bukott Angyal nevű klub egyik üzlettársa megtudja, hogy fiatalkori jó barátját, Penelopet kéne elvennie, hogy visszaszerezze örökségét, a Falconwell őrgrófságot, amit 21 éves korábban elnyertek tőle kártyán! Bourne (márki) hazalátogat, és eléri, hogy a nő hozzámenjen, de nem úgy, hogy elnyeri a szívét, hanem tulajdonképpen megzsarolja. Persze az ilyen házasságokban nincs sok boldogság (legalábbis eleinte), Penelope és Michael folyamatosan hatalmi harcot vívnak egymással.

Szerintem…

Mivel már olvastam az írónőtől, tudtam, hogy mostani női főhőse sem lesz egy sarokban meghúzódó nő, aki hagyja magát leigázni, és szerencsémre igazam is lett! Bár Penelope sajnálja, hogy az évekkel később felbukkanó férfiban már nyoma sincs gyermekkori legjobb barátjának, mégis hozzámegy, és a hozománya ezáltal visszaszáll a férfira. De a nő nem hagyja, hogy a férje átnézzen rajta, ellátogat Michael klubjába, ahol nem kis felfordulást okoz a felbukkanása. Nagyon hamar megszerettem a karakán, kalandos kedvű és felvágott nyelvű Penelopet, imádtam azokat a részeket, amiket az ő szemszögéből élhettem át, de Bourne se maradt el mellette!  


Míg a nő főleg amiatt morog, hogy unatkozik a londoni házban, addig a férfi szemszögéből megtudjuk, hogy majd megőrül azért, hogy ott lehessen a nővel (vagy a nőn), akiért egyre jobban odavan! Én személy szerint imádom, amikor a főszereplők titokban epekednek a másik után, de nem merik a tudomására hozni. Nos, ebben a regényben éppen erről van szó, csak Bourne nem átall összeverekedni az üzlettársaival, amikor azok azt találgatják, hogy vajon miért nem otthon teszi a szépet az asszonyának?! (Amikor egy ponton azt találgatják, hogy vajon azért van folyton a Bukott Angyalban, mert lóarca van Penelopenek, akkor szerintem felröhögtem a családot!)


„Tommy elmosolyodott, de a megszokottnál rövidebben. Komolyabban.
– Penny, ha tudtad volna, hogy eljön érted, vártál volna rá. – Elnémult. – Mindig is csak ő létezett számodra.”


Nyilván nem csupán egy agyatlan szerelmes regény, különben nem tetszett volna ennyire. Bourne mindenáron bosszút akar állni a férfin, aki elnyerte tőle a Bourne őrgrófságot, ám ezzel tönkretenné Penelope mindenkori barátját, Tommyt, aki történetesen a csaló kártyás fia! A házassággal pedig Penelope renoméját rontja, hiszen nyilvánvaló mindenki számára, hogy a hozománya miatt vette el, így el kéne játszaniuk, hogy bolondulnak egymásért... és akkor még ott vannak a nő húgai, akiknek férjet kéne találni! 
A jelenkori problémák mellett pedig a fejezetek elején lévő régi levelekből megismerjük a Penelope és Michael gyermekkori barátságát, majd a fiúhoz írt megválaszolatlan levelekből megtudjuk, hogy Penelope jó ideig bánkódott az elvesztése miatt... Érdekes extra különlegesség volt az alaptörténet mellé, nekem bejött.

Összességében

Bonyodalmakban és humoros részekben gazdag, kissé pikáns történet nagyon jól elregélve. Szinte alig bírtam letenni, annyira érdekelt, hogy vajon mi történik e között a két konok és önfejű kékvérű között. A párbeszédek fantasztikusak voltak – mind Penelope és Michael, mind Michael és az üzlettársai között* -, nagyon jól szórakoztam olvasás közben. Annak ellenére, hogy nem igazán vagyok oda a bosszúálló történetekért, de ezt abszolút sikerült a szám íze szerint lezárnia az írónőnek.

*(Nagyon bírtam Crosst, aki várhatóan a következő rész egyik főszereplője lesz. Mostazonnalolvasniakarom! Kikészített ez az epilógus…)

Értékelés: 5

Folytatnám? ABSZOLÚT! Szeretem, amikor egy könyv egyszerre sorozatrész és önállóan olvasható történet. Alig várom, hogy a többi klubot igazgató férfi love storyját olvashassam, és felbukkanjon bennük a márki és a márkiné.

Ajánlom, ha…
> …szereted a történelmi romantikus regényeket (pl: Edenbrooke) vagy azokat a történeteket, amikben nagyon lassan döbbenek rá a főszereplők, hogy a szerelmük viszonzott!
> …olvastad Sarah MacLean másik sorozatának, A csábítás kilenc szabálya című sorozatának bármelyik részét, és tetszett.

Kedvcsináló idézetek:
v
– Akkor elrabolsz? Falconwell lesz a váltságdíj?
– Nem, bár nem hangzik rosszul. – Olyan közel volt, hogy a nő érezte az illatát (bergamott és cédrus), és egy pillanatig kiélvezte, ahogy a férfi lehelete az arcát cirógatja. – Valami sokkal rosszabbon töröm a fejem.
A nő megdermedt. Csak nem fogja megölni!
Elvégre egykor barátok voltak. Jóval azelőtt, hogy a férfi olyan jóképű lett, mint az ördög, és kétszer olyan rideg.
Nem fogja megölni.
Ugye?
v
Chase felvette a lapot.
– Ha szeretnéd, örömmel megosztom a saját személyes tapasztalataimat.
Temple a tenyerébe vigyorgott.
– Én is!
Ez már túl sok volt.
– Nincs szükségem tanácsra. Nagyon élvezte.
– Úgy tudom, nem mindannyian élvezik azonnal – tette hozzá Cross.
– Ez igaz – erősítette meg Chase szakértően.
– Nem gond, haver, ha nem – vigasztalta Temple. – Majd megpróbálod újra.
– Élvezte. – Bourne halkan, feszülten szólt, és attól tartott, megöli a következő megszólalót.
v
– Igazi rohadék vagyok.
Bourne azonnali helyeslést várt a társaitól, de amikor egyik sem szólt, eltöprengett, hogy talán kimentek a helyiségből. Felemelte a húsdarabot a szeméről, felnézett, és látta, hogy Chase, Temple és Bruno nagy szemeket meresztenek rá.
– Mi van? – kérdezte.
Chase szólalt meg elsőként:
– Csak annyi, hogy az öt év alatt, amióta ismerlek…
– Én hosszabb ideje – vágott közbe Temple.
– Sosem hallottam még, hogy beláttad volna, ha tévedtél.

v v v v v
A képek a Pinterest táblámról származnak: A szerencsejáték szabályai
A Rogue by Any Other Name a GoodReads-en.
v v v v v

A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából megjelent a hazánkban is kedvelt írónő, Sarah MacLean legújabb regénye, ami A szerencsejáték szabályai sorozat első kötete, ami a Tizenegy botrány egy herceg meghódításához regény világában játszódik.
Penelope és Michael története korán sem unalmas, gyere velünk és kövesd a blogturné állomásait, hogy jobban megismerhesd őket. Ha velünk játszol tiéd lehet a könyv egyik példánya.



Nyereményjáték:

Mostani játékunk nem egészen kapcsolódik a könyv közvetlen témájához, de mégis izgalmas - egy-egy történelmi romantikusból találtok idézeteket, amiket fel kell ismernetek és odaírni, hogy ki írta a könyvet. Ha nem ismertétek előtte őket, nézzetek utána, mert remek kis darabok. :)


“– A fákból megnyugtató, elpusztíthatatlan energia árad – mondtam halkan. – Minden évszakban más-más arcukat mutatják, de tapodtat sem mozdulnak. Biztos pontot jelentenek. Egy gyümölcsös nem olyan végeláthatatlan, mint egy erdő. Épp csak akkora, hogy elrejtsen, ha…
– Ha?
– Ha megnyugvásra van szükségem.”
ÁLLOMÁSLISTA:

11.05 Deszy könyvajánlója
11.07 Angelika blogja
11.08 Hagyjatok! Olvasok! (extra)
11.09 Betonka szerint a világ
11.10 Hagyjatok! Olvasok!
11.11 Olvasónapló
11.12 Insane Life
11.13 Dreamworld (extra)
11.17 Dreamworld



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése