2019. november 9., szombat



To ​Kill a Kingdom - Egy birodalom végzete | Blogturné Extra (izgalmas idézetek)


A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra


A Könyvmolyképző kiadónál hamarosan megjelenik Alexandra Christo debütáló regénye, ami külföldön bestseller. A történet főszereplője Lira egy királyi családból származó szirén, akit azzal büntetnek, hogy emberré varázsolják, és elveszti szirén képességeit. Lirát egy herceg menti meg, akinek a  szirénvadászat a hivatása. Kövessétek blogturnénkat, hogy megtudjátok, mit szólnak bloggereink ehhez a nem mindennapi pároshoz! A turné végén három szerencsés olvasónk a kiadó jóvoltából megnyerheti a To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete című YA fantasyt!

Fülszöveg:
Annyi szívet gyűjtöttem be eddig, ahány éves vagyok.
Vagyis a hálószobámban összesen tizenhét rejtőzik valahol a homok alatt. Olykor-olykor leások, csak hogy lássam, mind megvannak-e még. Lenn a mélyben, vérben ázva. Megszámlálom őket, és megnyugszom, hogy nem lopták el egyiket sem éjszaka. Azon se lepődnék meg, ha így történne. A szíveknek hatalma van, a magamfajták pedig egy dologra vágynak még az óceánnál is jobban: hatalomra.
A HERCEG SZÍVE LENNE AZ IGAZI TRÓFEA!
Lira hercegnő egy királyi családból származó szirén, azok közt is a legveszélyesebb. A víz alatti világban nagy tiszteletnek örvend. Már csak egy szív hiányzik a gyűjteményéből – ám azt elhibázza. Anyja, a Tenger Királynője büntetésből átváltoztatja, mégpedig egy olyan lénnyé, amitől a legjobb undorodik: emberré. Elveszi tőle a bűvös szirénénekkel képességét is, és megparancsolja, hogy a téli napfordulóig vigye el neki Elian herceg szívét, különben ember marad örökre. (Teljes fülszöveg)

Könyvmolyképző, Szeged, 2019
424 oldal · puhatáblás ·
ISBN: 9789634576525 ·
Fordította: Nagy Boldizsár
Eredeti mű: To Kill a Kingdom
Eredeti megjelenés éve: 2018

<< ÉRTÉKELÉS hamarosan >>

--- Olvassatok tovább az extrához! ---

vvvvv
1.
Kahlia gonoszul vigyorog. Olyankor szokott így, amikor a legförtelmesebben viselkedem, a szirének ugyanis az ilyesmit tartják nagy értéknek. Azt éljenzik, aki a legkegyetlenebb. Azt tanítják nekünk, hogy a barátság, a bajtársiasság olyan távol áll tőlünk, mint a szárazföld. Csak és kizárólag a Tenger Úrnőjének tartozunk hűséggel.
– Ma mintha egy kicsit szívtelen lennél, nem gondolod?
– Soha – vágom rá. – Tizenhét szív van az ágyam alatt.

2.
Tulajdonképpen gyilkos vagyok, de szeretek úgy gondolni erre, hogy ez a jobb tulajdonságaim közé tartozik.

3.
Két nap telt el a támadás óta, és éjjelenként a szirén arca kísért. Legalábbis az a kevés, amire emlékszem belőle. Amikor megpróbálom visszaidézni a külsejét, csak a két szemét látom magam előtt. Az egyik olyan, mint a naplemente, a másik mint az óceán, amit annyira szeretek.
A Hercegek Átka.

4.
A szerelem szót nem igazán hallani az óceán mélyén. Csak a dalomban létezik és azoktól a hercegektől hallom, akiket megöltem. Azt sem tudom igazán, mit jelent. Számomra mindig csak egy szó volt, amit az emberek számomra érthetetlen okból nagyra becsülnek. Még csak nincs is igazi megfelelője a pszárin nyelvben.

5.
Majd dörgedelmes hangon megszólal az anyám.
– Ha te vagy a rettegett Hercegek Átka, akkor hozd el nekem a herceg szívét a hangod nélkül, ha tudod. A dalod ereje nélkül.

(credit)

6.
– De nem bízhatsz folyton abban, hogy az emberek nem lesznek hülyék – jegyzi meg Elian. – Mert akkor legközelebb egy késsel a hasadban ébredsz fel valahol.

7.
Az anyámhoz hasonló királynők, akik arra nevelték gyermekeiket, hogy szívtelen harcosnak kell lenniük.
Eliannak egész mást tanított a családja. Azt, hogy ha veszélybe kerül egy idegen lány, mentse meg, és küzdjön meg helyette a zsarnok kalózokkal. A lovagiasságával, amivel ugratni szoktam, valójában már kétszer is megmentette az életem. Vajon ezt jelenti embernek lenni? Megmenteni másokat és kockára tenni a saját életed?

8.
– Ezt most azért mondod, mert szexibb vagyok, ha nincs rajtam semmi?
Torik unottan felsóhajt, és az orrnyergét dörgöli. Nem tudom, hogy az-e a baja, hogy órák óta nem ettünk vagy az, hogy nem hordhat rövidnadrágot ilyen istentelen időben, de azt hiszem, kezd fogyni a türelme.
– Néha úgy érzem, mintha egy rakás kanos tizenévessel indultam volna életveszélyes küldetésre – jegyzi meg. – Azt hiszem, hamarosan kiderül az is, hogy a rumosüvegekbe szerelmes üzeneteket szoktatok rejteni.

9.
A lény teste a lábaim elé hanyatlik, én pedig meglátom magam előtt a Tenger Úrnőjét. Orrcimpái remegnek a dühtől.
Tha pethánete – ugatja.
– Bocs. – Letörlöm a nyakam a kézfejemmel. – De nem beszélek ribancul.
A víz haragosan fodrozódik körülötte.
– Ha meghalsz – mondja –, vajon sírni fog utánad a lányom?
A magasba emelem a késem.
– Ölj meg és kiderül.

10.
Lira vigyorog, foga az ajkamba mélyed, a nyelvével végigsimítja a nyelvem. Megmarkolja az ingem gallérját, én pedig a derekára simítom a tenyerem. Olyan, mintha nem is egy embert, hanem egy mesét ölelnék magamhoz – karjaim közt vadnak és végtelennek érzem.


Nyereményjáték:

Történetünk főszereplője, Lira hercegnő gyűjteménye egészen különleges, ugyanis szirénünk hercegi szíveket gyűjt, ezért mi is minden bejegyzésünkben elrejtünk néhány szívet! A feladatotok annyi, hogy megtaláljátok őket, és beírjátok a rafflecopterbe, hogy az adott napi bejegyzésben mennyit találtatok. Vadászatra fel!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


ÁLLOMÁSLISTA:

10/24 - Sorok között
10/28 - Readinspo
10/30 - Dreamworld (extra)
11/01 - Fanni's Library
11/03 - Dreamworld
11/05 - Ambivalentina


11/07 - Csak olvass!
11/09 - Hagyjatok! Olvasok! (extra)
11/11 - Könyv és más
11/13 - Booktastic Boglinc
11/15 - Utószó
11/17 - Hagyjatok! Olvasok!
11/19 - Flora the Sweaterist
11/21 - Flora the Sweaterist (extra)

vvvvv
Remélem jól szórakoztatok, látogassatok el a többiekhez is!
Köszönöm a figyelmet!
vvvvv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése