2019. november 30., szombat



Havi összefoglaló | 2019 / 11. fejezet: NOVEMBER


(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Egy újabb születésnapon túl…
Ami azt illeti, úgy döntöttem, hogy továbbra is a 23. életévemet fogom tölteni. (Ez csak azért gáz, mert kilencedik éve mondogatom, és idestova két éve nem kérték el a személyimet alkoholvásárlásnál… Jól van, azért nem fogok „hashtagszomifej”-ezni.)
Pozitív randomságok röviden: barátnőzések, utazások, közös mozi, közös színház, házibuli, futás-jógázás-pihenés, új futócipő, sok olvasás, tévézés és sorozatozás.
(A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)


❖❖❖❖❖
Mi történt novemberben?
❖❖❖❖❖
– Személyes kitérő –

Én és az új polclakók: összesen 13 új könyv került hozzám. Megérkezett pár recim, kaptam jó néhány ajándékot, és ha már Budapesten jártam, akkor elugrottam vásárolgatni is.

Recenziós példányok (2)


Ajándékba (4)
Katherine Arden: A lány a toronyban - Szülinapomra Vegazustól
Liz Flanagan: Sárkánylány  - Szülinapi Molyos eseményre
Veres Attila: Éjféli iskolák - ECO ajándékozásos Molyos eseményre
Szirmay Ágnes: Titkok árnyékában - zsűritagként kaptam


Vásároltam (7)
Suzanne Collins: Futótűz – Könyvpalota 50%-os
Sepsi László: Pinky - Könyvudvar
Vavyan Fable: Fanyarédes - Anyunak Karácsonyra
Háy János: Sztreccs – POKET automata

– Más érdekeltségek –

#boldogság

Budapesten Vegazusnál töltöttem pár napot, ami totál feltöltött. Megnéztük Gül baba türbéjét kertestül-mindenestül, és színházban is voltunk. Hétfőn meg egy csomót kószáltam egyedül (Könyvudvar, Libri könyvpalota, Zelenák sütiház), aztán Kleoval WestEndeztünk. Szuper napok voltak!
Barát-kolléganőkkel iddogáltunk, beszélgettünk, az egyikükkel egész a budapesti Operettig mentünk, hogy megnézzünk egy színházi előadást.
Hős voltam, és nem rendeltem semmilyen könyvet a Black Friday alatt.
Voltam Németországban, Szabadkán.  
Sokat névnapoztunk és szülinapoztunk, vagyis nagyokat ettünk, ami nem segíti a fogyókúrámat! :D Mondjuk az se, hogy beállt a hátam, és se futni, se jógázni nem tudok/merek. 



SZÍNHÁZ:

A Szépség és a Szörnyeteg / Két kollégámmal ruccantunk ki Budapestre az Operettbe megnézni két ismerős színésznőt, akik a kérésünkre elintézték, hogy az adott napon mindketten játsszanak a darabban, és még helyet is szereztek nekünk a hangpáholyban. :)) Isteni élmény volt, frenetikus az előadás, ami az egyik kedvenc Disney mesémből készült!
Rejtő Jenő: Vesztegzár a Grand Hotelben / Életemben először jártam a József Attila Színházban, de alig várom, hogy újra mehessek, mert nagyon jó a társulatuk és iszonyat jó kis előadást adtak elő! (Sok volt az Áááá-zás meg óóóó-zás a vége felé, de amúgy feküdtünk, mert irtó vicces volt!)



SOROZATAIM / FILMEZÉSEK / MOZI:

A kollégáimmal közösen ismét elnéztünk a helyi moziba, és ezúttal egy iszonyat vicces magyar filmet néztünk meg: Drakulics elvtárs (2019). Én elégedett voltam vele, mert épp ennyire számítottam, de 1-2 kollégám pampogott, hogy nekik kevés volt. :D


Filmeztem: Rossz versek (2018) – ez nekem borzasztó élmény volt... Ezt - Rocky Horror Picture Show (1975) - viszont már ezer éve meg szerettem volna nézni, mert Bakancslistás volt. Tetszett, de fura volt. :)) Újra el kéne olvasnom az Egy különc srác feljegyzései című regényt, hogy rájöjjek, miért is vettem fel a filmet a Bakancslistámra. Két lépés távolság (2019) – szórakoztató volt nagyon! Vegazussal megnéztünk két filmet, amikor nála voltam. Az én hősöm (2018) – ez egy haláli francia történelmi vígjáték, szerintem rá fogok kapni a francia filmekre, pedig nem igazán szoktam vígjátékot nézni egymagamban. Illetve újranéztem vele a Vakáció Mr. Darcy-val (2013) című filmet, amit már láttam, de abszolút nem emlékeztem rá… :D Van ilyen?


Sorozataim: A szolgálólány meséje (2017–) – a harmadik évad vége felé járok, és még mindig meg tud lepni, el tud borzasztani ez a sorozat. Amikor ráértem volna megnézni 1-1 újabb részt, inkább egy Tabu (2002–2014) vagy Tabukról tabuk nélkül (2017–) részt néztem meg. Illetve Vegazussal nekiálltunk Az ítélet: család (2003–2019) c. sorozatnak, de csak két részt néztünk meg. Nagyon furi az egész, de vicces. Még nem tudom, hogy folytatom-e. Mint már említettem: ritkán nézek vígjátékot egyedül.


Anyuval: Folytattuk a Gyilkos elmék (2005–) sorozatot 6. évadát. Filmeztünk is: Halálos iramban: Hobbs és Shaw (2019) – ez borzasztó volt, de imádjuk a két főszereplő színészt! A karácsony mentőakció (2017) – ez nekem nagyon tetszett, de kicsit elsírtam magam, amikor egy KARÁCSONYI MIKULÁSOS film elején meghallottam, hogy „igaz történet alapján készült”. WTF?!

– Következő havi terveim –

- Recenziók hamarosan:

Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Helyzetjelentés:
Ebben a hónapban újra kellett volna olvasnom A napszemű Pippa Kenn című zombis YA disztópiát, amihez nem volt kedvem. Kivételesen kihagytam ezt a hónapot.

A többiek értékelését ITT OLVASHATJÁTOK.

DECEMBERBEN: Szabadon választható lesz a havi könyv, és én két regény közt vacillálok: Hernád Péter: Hollóember vagy Octavia E. Butler: Hajnal. Mindkettő érdekel, és már mindkettőt be is szereztem pár hete, de nem sikerült eldönteni, hogy melyik érdekel jobban… Fantasy versus Sci-fi?
  
A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
– Bejegyzések a blogon –

14 könyvről írtam a hónapban:

Egyéb bejegyzéseim: 

vvvvv
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 
A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.
vvvvv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése