2019. november 8., péntekHozományvadászok ​kíméljenek! | Blogturné Extra (kedvcsináló idézetek)


A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextraA Könyvmolyképző kiadó jóvoltából megjelent a hazánkban is kedvelt írónő, Sarah MacLean legújabb regénye, ami A szerencsejáték szabályai sorozat első kötete, ami a Tizenegy botrány egy herceg meghódításához regény világában játszódik.
Penelope és Michael története korán sem unalmas, gyere velünk és kövesd a blogturné állomásait, hogy jobban megismerhesd őket. Ha velünk játszol tiéd lehet a könyv egyik példánya.

Fülszöveg:
Egy hozományvadász bármire hajlandó, ha el akar érni valamit…
Tíz éve már, hogy Bourne márki a rangján kívül mindenét elveszítette. A rideg és könyörtelen férfi időközben London legelőkelőbb szerencsejáték-barlangjának társtulajdonosa lett, és bármire hajlandó, hogy visszaszerezze örökségét – még arra is, hogy feleségül vegye a feddhetetlen és karót nyelt Lady Penelope Marburyt.
A lady azonban felbontott jegyessége és az alkalmatlan kérőkben bővelkedő, hosszú évek után nem elégszik meg egy unalmas, kényelmes házassággal. Még szerencse, hogy újdonsült férje, a londoni alvilág hercege dúskál a hölgy számára eddig ismeretlen élvezetekben.
Bourne márki azonban megfogadja, hogy távol tartja feleségét a szerencsejáték bűnös világától – ami nehéz feladatnak bizonyul, ugyanis a lady pontosan tisztában van a saját vágyaival, amelyekért bármit hajlandó feláldozni… akár a szívét is.
Történet a Tizenegy botrány egy herceg meghódításához című regény világából.
Élvezd az új kalandokat!

Könyvmolyképző, Szeged, 2019
480 oldal · puhatáblás ·
ISBN: 9789634576020 ·
Fordította: Mergl-Kovács Bernadett

<< ÉRTÉKELÉS hamarosan >>

--- Olvassatok tovább az extrához! ---

vvvvv
1.
– Válaszolj! Ha nem Thomas, akkor ki? Szerinted mégis ki fog elvenni?
– Úgy tűnik, egyedül maradok.
Olivia levegőt venni is elfelejtett. Pippa megdermedt, kezében a leveses kanállal félúton a szája felé.
– Ó! Ó! – A márkiné ismét a székébe rogyott. – Ezt nem gondolhatod komolyan! Ne légy nevetséges! – Lady Needham hangja pánikról és felindultságról árulkodott. – Téged keményebb fából faragtak, mint egy vénlányt. Jaj! Nem is akarok erre gondolni. Vénlány!
Penelope úgy vélte, éppenséggel a vénlányokat faragták keményebb fából, de tartózkodott attól, hogy ezt közölje az anyjával, akit, úgy tűnt, bármelyik pillanatban ledönthet székéről a rettentő kétségbeesés súlya.

2.
– Mama, őszintén mondom, fogalmam sincs, hova akar kilyukadni.
– Ki fogja gondodat viselni, ha atyád sírba száll?
– Papa úgy tervezi, hogy hamarosan a másvilágra költözik?
– Nem – felelte az apja.
– Isten útjai kifürkészhetetlenek. – A márkiné szeme megtelt könnyel.
– Ó, az isten szerelmére! – Lord Needham megelégelte a dolgot. – Nem haldoklom. És próbálom nem sértésnek venni, hogy hangot adtál ennek a gondolatnak.

3.
A férfi hanyagul megvonta a vállát.
– Nem esem abba az ostoba hibába, hogy elhiggyem, a házasság célja a boldogság egyik vagy mindkét fél számára. Engem az a cél vezérel, hogy visszakapjam Falconwellt és a házat, és rád nézve sajnálatos módon ehhez össze kell házasodnunk. Nem leszek jó férj, de egyáltalán nem áll szándékomban figyelemmel kísérni minden lépésedet.
A nő szája tátva maradt az őszinteség hallatán. A férfi meg sem próbált kedvességet színlelni. Vagy érdeklődést. Vagy aggodalmat. Penelope becsukta a száját.
– Értem.

4.
Chase válaszolt elsőnek:
– Talán nem az a legjobb módja annak, hogy belopd magad a hölgy szívébe, ha figyelteted.
Bourne felkelt.
– Nyitott vagyok kevésbé aljas ötletekre.

5.
Penelope volt minden, amire vágyott, és mindig is több volt, mint amit megérdemelt.

6.
– Mrs. Worth adta át a meghívót. Azt hittem, te küldted.
– De miért küldenék neked meghívót?
– Honnan tudjam? Talán beláttad, hogy tévedtél, és nem akartad hangosan bevallani.
Az ajtónál álló Cross nevetve felhorkant, Michael pedig fontolóra vette, hogy megöli. De túlságosan lefoglalta fafejű felesége.

7.
– Életem során minden értékes dolgot tönkretettem, amihez csak hozzáértem, Penelope. És átkozott legyek, ha engedem, hogy ugyanez történjen veled.

8.
– És te egyedül hagytad a nászéjszakáján?
– Igen.
– Lóarca van?

9.
– Ha gyerekeket akar, valakinek tennie kell róla.
Ha Penelope gyerekeket akar, majd ő intézkedik.
Cross is bedobta a kártyáit.
– Ha tényleg nem csúnya, akkor én örömmel…
Nem fejezte be a mondatot, mert Bourne rávetette magát, és a padlóra zuhantak a törött szék, a felharsanó nevetés és a bőrnek ütődő csont kakofóniájában.
Temple felsóhajtott, és az asztalra dobta a kártyákat.
– Ezek a játszmák sose úgy érnek véget, ahogy kellene.

10.
– Azt teszel és kapsz meg, amit csak akarsz, amikor csak akarod. Elég pénzem van, hogy elherdáld bármire, amivel a magadfajták szívesen töltik az idejüket.
– A magamfajták?
– Vénkisasszonyok, akik többről álmodnak.
A szoba levegője egy pillanat alatt fojtogatóvá vált.


Nyereményjáték:

Mostani játékunk nem egészen kapcsolódik a könyv közvetlen témájához, de mégis izgalmas - egy-egy történelmi romantikusból találtok idézeteket, amiket fel kell ismernetek és odaírni, hogy ki írta a könyvet. Ha nem ismertétek előtte őket, nézzetek utána, mert remek kis darabok. :)


“Fiatal hölgyek egyáltalán nem hozhatnak szóba ilyen témákat, mint hogy rálépni mások lábára. Ha egy ilyen borzalom meg is történik, biztos lehet abban, hogy a partnere ezt észre sem fogja venni. A hölgyek tánc közben szinte lebegnek, mint egy könnyű pihe.”
ÁLLOMÁSLISTA:

11.05 Deszy könyvajánlója
11.07 Angelika blogja
11.08 Hagyjatok! Olvasok! (extra)
11.09 Betonka szerint a világ
11.10 Hagyjatok! Olvasok!
11.11 Olvasónapló
11.12 Insane Life
11.13 Dreamworld (extra)
11.17 Dreamworld


vvvvv
Remélem jól szórakoztatok, látogassatok el a többiekhez is!
Köszönöm a figyelmet!
vvvvv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése