2022. január 7., péntek



Sarah MacLean: A ​megérdemelt szerető (A szerencsejáték szabályai 2.) | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

  Az úriemberekre vonatkozó szabályok kikötik, hogy a tisztesség miatt nem visszakozhatnak, még rossz fogadás esetén sem – magyarázta Cross, és sürgető vágyat érzett, hogy elsimítsa a ráncokat a nő homlokán. – A szélhámosok szabálya ellenben azt mondja ki, hogy csak akkor fogadunk, ha nyerünk.

– Maga… – A nő habozott. – Maga melyik?

 




Lady Philippa Marbury meglehetősen különc.

A két őrgrófsággal rendelkező márki éles eszű, szemüveges leányát sokkal jobban érdeklik a könyvek, a tudomány és a laboratórium titkai, mint a bálok és a szerelem. Hamarosan oltár elé vezeti együgyű vőlegénye, aki mellett az egyhangú napokba csak a kutyák és a tudományos kísérletek hoznak majd némi változatosságot. A menyegző előtt Pippának mindössze két hete van arra, hogy felderítse a házasélet izgalmas oldalát – szigorúan tudományos szempontból. Az idő szorít, és hogy a lehető leghasznosabban töltse, olyan tanítót keres, aki otthonosan mozog London sötét bugyraiban.

Egy szélhámos tökéletesen megfelel a célnak.

Az eszes és megfontolt Crossra, London legexkluzívabb szerencsejáték-barlangjának társtulajdonosára esik a választása, aki szándékosan mutatkozik tisztességtelennek a külvilág előtt. A hírnév azonban gyakran sötét titkokat rejt, és amikor a különc Pippa merész ajánlatot tesz neki, hogy segítsen érzelmek nélkül lefolytatni egy tudományos kísérletet, fennáll a veszélye, hogy Cross eddig féltve őrzött titkai napvilágra kerülnek. A férfi készséggel megadná Pippának, amire vágyik, de a szélhámos álarca mögött érző lélek lakik, ezért minden cseppnyi akaraterejére szüksége van, hogy ne váltsa valóra a lady minden álmát.

Vajon sikerülhet-e ez a tudományos kísérlet érzelmek nélkül?

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: One Good Earl Deserves a Lover

Eredeti megjelenés éve: 2013

Könyvmolyképző, Szeged, 2021

472 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635619177 ·

Fordította: Mergl-Kovács Bernadett

Sorozat:

 

1. Hozományvadászok ​kíméljenek!

2. A megérdemelt szerető

3. A ​számkivetett herceg

4. Never Judge a Lady by Her Cover

 

(befejezett)

KMK WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

A történetről…

 

Cross arra ébred a kaszinóbéli irodájában, hogy egy idegen, kicsit flúgosnak tűnő hölgy éppen a főkönyvét nézegeti és a számait kritizálja. Felháborodni sincs igazán ideje, ugyanis a szende, szemüveges szőkeség arra kéri, hogy rontsa meg! Szinte kapásból őrültnek nevezi…

Lady Philippa Marbury bár kicsit hibbant, igazából tudósalkat. Tudományos naplót vezet különféle témákban, és az egyik legnagyobb gondja az, hogy megértse a házasságot és mindent, ami vele jár – a közösülést is. A hírhedt nőfaló Crossban kutatópartnert lát, és megpróbálja elérni, hogy a férfi belemenjen abba, hogy segít neki.

 


Szerintem…

 

Frenetikus volt ez a sztori! Philippa, vagyis Pippa nem mindennapi nőszemély: egyenes, nyers, nem kertel és hatalmas a tudása. Nem egy tipikus főszereplő, ahogy Cross sem, nagyon odáig voltam a párosukért, és természetesen a beszélgetéseikért. Néha egymást osztották, máskor egymást okították. Alkalomadtán tudást cseréltek, civakodtak vagy simán kerülgették a forró kását, ami az esetükben Pippa megrontása, rossz társaságba kerülése, férjhez menetele és a napokon belül elérkező házassága volt egy kedves, ám unalmas lorddal.

 

 

  Valójában semmi sem változott. Továbbra is kutatótársat keresek. Csak most úgy tűnik, hogy a kutatásom témája inkább a normalitás. Tudnom kell, hogyan viselkednek a hétköznapi nők. Segítségre van szükségem. Méghozzá sürgősen. Mivel maga elutasított, Tasser kisasszony is megteszi.

Ez a nő megöli. Lassan. Fájdalmasan.

– Sally Tasser nem hétköznapi nő.

  Tisztában vagyok vele, hogy örömlány, de feltételezem, megvan minden szükséges testrésze.

A férfi majdnem megfulladt.

 

 

Szeretem az írónő stílusát – ez már a negyedik történelmi romantikusom tőle -, mert szórakoztatóak és kellően mélyek a karakterei. Érdekes volt, hogy míg Pippa „tragédiája” állandó, hiszen az ő legnagyobb gondja az, hogy mindent szeretne megérteni, és ezáltal eltér az átlagtól, addig Cross jelenére a múltban elkövetett hibái és rossz döntései vetnek árnyékot. A regény nem csak egy fluffy történelmi romantikus, hanem szélhámosok és svindlerek harca, és ez különösen tetszett, mert Cross és Pippa nem csupán okos, de furfangos figurák is, és imádtam ahogy kockáztatják a szerencséjüket, a jövőjüket.

 

Nyilván akadnak kiszámítható fordulatok is a történetben, de még azok is annyira szépen vannak felvezetve, hogy szinte már drukkol értük az olvasó. Ilyen volt nekem Lord Castleton lezárása... Örültem, hogy nem egy visszatetsző karakter lett, akihez Pippa szeretett volna hozzámenni, hanem egy kedves állatbarát! A könyv végére az egyik kedvenc mellékszereplőmmé vált.

 


Összességében

 

Két picit különc, elvont tudósalkat, azaz egy végletekig őszinte hölgy és egy szélhámos lord egymásra találása… Nos, a sorozat második része sem egy agyatlan romantikus sztori, hanem egy szerethető és érdekes karakterekkel teli, fordulatos, szórakoztató történet. Pippa és Cross eszmecseréi mindent vittek nálam, ahogy a lány tudományos naplóbejegyzései is!

 

Értékelés: 5

 

Érdekel a sorozat többi része? Igen! Szeretem, amikor egy könyv egyszerre sorozatrész és önállóan olvasható történet. Ráadásul kíváncsi vagyok, hogy a többi tulajdonostárs kiben talál rá a nagy Ő-re! (Persze a legjobban Chase sztorijára vagyok kihegyezve, mert ő roppant mód titokzatos!)

 

Extra: Borítómustra ~ A megérdemelt szerető

 

Kedvcsináló idézetek:

Pippa tudós, és a tudósok képesek alkalmazkodni.

Így hát Pippa alkalmazkodott, és bármit megtett volna, hogy megértse mindazt, amire szüksége volt a nászéjszakájához.

A házasságához.

Nem szerette kimondani – rágondolni sem –, mert Castleton grófja nem volt éppen a legizgalmasabb férjjelölt. Természetesen a szemnek kellemes látványt nyújtott, és ranggal rendelkezett, amit Pippa anyja nagyra értékelt. És volt egy csodás birtoka. De finoman szólva sem volt valami okos. Egyszer megkérdezte Pippát, hogy a kolbász melyik része disznónak. Pippa bele sem mert gondolni, hogy a férfi szerint mi lehet a válasz.

Olivia pajkosan elmosolyodott.

– Mama is biztosan elcsavarta egyszer-kétszer a férje fejét.

– Ó! – Lady Needham a pamlagra omlott.

Hebert asszony elfordult a beszélgetőktől, és odaintett két lányt, hogy dolgozzanak Pippa ruhájának a szegélyén.

Olivia Pippára kacsintott.

– De ötször biztosan.

Pippa sem volt rest.

– Négyszer. Victoria és Valerie ikrek.

  Elég! Nem bírom hallgatni! – A márkiné felpattant, és a függönyökön át kimasírozott az üzlet elejébe, hátrahagyva nevető lányait.

  Tizennégy nap múlva hozzá kell mennem egy férfihoz, akivel vajmi kevés közös van bennünk. Megteszem, mert a társadalom ezt várja el egy hölgytől. Megteszem, mert egész London ezt várja el tőlem. Megteszem, mert úgy vélem, soha nem lesz lehetőségem olyasvalakivel összekötni az életem, akivel több közös van bennünk. És ami a legfontosabb, megteszem, mert beleegyeztem, és ki nem állhatom a jellemtelenséget.

A férfi figyelte, és azt kívánta, bár a szemébe nézhetne a vastag szemüveglencsék nélkül. A nő nyelt egyet, a torka finoman megmozdult.

  Miből gondolja, hogy biztosan nem találna olyat, aki hasonló magához?

Pippa a férfira pillantott, és könnyedén azt felelte:

– Mert különc vagyok.

 

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek. A Pinterest táblámról származnak: A szerencsejáték szabályai

One Good Earl Deserves a Lover a GoodReads-en

♡ ♡ ♡ ♡ ♡ 


Vajon, mit gondolhat London legexkluzívabb szerencsejáték-barlangjának társtulajdonosa, amikor egy köztiszteletben álló nő azt kéri tőle, hogy 14 nappal az esküvője előtt rontsa meg? Nos, Cross egyből kijelenti, hogy a hölgy őrült, és megtagadja a segítségnyújtást… Pechjére Lady ​Philippa Marbury nemcsak meglehetősen különc, de makacs is!

Tartsatok velünk a regény blogturnéján, és ne feledjétek, hogy a turné végén egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti A szerencsejáték szabályai sorozat második részét!

  


Nyereményjáték:

 

Sarah MacLean elég ismert a történelmi romantikus rajongók körében, így azt gondoltuk, hogy rá fogtok jönni, melyik könyvéből van az adott idézet az egyes állomásokon! A megoldást írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő rubrikájába!

 

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

 

“– És mért éppen most? Miért nem várja ki azt a férfit, aki… aki tényleg leveszi a lábáról?

Callie felnevetett.

– Mylord, ha ez a férfi valamikor el is határozta, hogy felbukkan, időközben valahol nagyon eltévedt. Már 28 éves vagyok, és elegem van a várakozásból.”

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

28 - Hagyjatok! Olvasok! - borítómustra

29 - Angelika blogja

30 - Betonka szerint a világ...

3 - Olvasónapló

5 - Dreamworld - kedvcsináló idézetek

7 - Hagyjatok! Olvasok!

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése