2022. január 28., péntek



Kennedy Ryan: Long ​Shot - Távoli dobás (Dobd rá! 1.) | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

A tegnap tévedéseiből lesznek a ma fájdalmai.

 




EGY TILTOTT SZERELEM AZ NBA ROBBANÉKONY VILÁGÁBÓL…


Azt hiszed, tudod, milyen egy kosaras barátnőjének lenni?

Nem tudod.


A tündérmesém a feje tetejére állt.

És boldogtalanul éltek… Megcsókoltam a herceget, és átveréssé változott.


Bolond voltam, a szerelme pedig – a bolondok aranya.

Most van egy új játékos a játszmában, August West.

Az NBA egyik legfényesebb csillaga.

Ellenállhatatlan. Tiltott

Engem akar. Én pedig őt.

De a múltam és a hercegem, aki átvert, nem ereszt.

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Long shot

Eredeti megjelenés éve: 2018

Könyvmolyképző, Szeged, 2021

544 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789634573944 ·

Fordította: Rácz Kata

Hoops / Dobd rá! sorozat:

 

1. Távoli dobás

2. Blokkolt dobás

2.5 Hoops Holiday

3. Hook Shot

 

(befejezett)

KMK WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

A történetről…

 

Totál kivagyok azoktól a semmitmondó fülszövegektől, amilyen ezé a regényé is, szóval elmesélem nagy vonalakban, miről is szól ez a történet, hátha ti is kedvet kaptok az elolvasásához. (Én a kiadó honlapján található beleolvasó tetszett meg annyira, hogy beugrottam a turnéba, és nem a fülszöveg miatt döntöttem így.)

Főszereplőink, Iris DuPree és August West egy csodálatos, átbeszélgetett éjszakát töltenek együtt egy sportbárban, ahova August egy találkozóra ment, Iris pedig habzó szájjal a Lakersnek drukkolni. Rengeteg olyan dolgot megosztanak egymással, amit másokkal nem, és első találkozáshoz képest elég mélyreható beszélgetésbe bonyolódnak, ami mindkettejüket megérinti… De a lánynak barátja van, és ezt őszintén be is vallja, míg a fiú a jövőjét eldöntő meccs előtt áll, így nem gabalyodnak egymásba, és itt csúszik el minden az elkövetkező időszakra náluk... Iris barátja, Caleb August ősellensége a pályán is és azon kívül is, aki bár bukja a szuper fontos meccset, viszi a nőt. Iris élete kívülről csodaszép, de a szép, szőke hercegről kiderül, hogy egy erőszakos zsarnok, míg August élete is csak kívülről jó, hiszen nőtől nőig megy, mégis mindig csak arról az éjszakáról ábrándozik Irisszel. Mi lett volna, ha…

Összetett történet a nők elnyomásáról, arról, hogy mi mindent áldoznak fel a sportolók az előre jutásért, mennyi mindent néznek el a sztároknak, és milyen nehéz változtatni azon az életen, amiben akaratunkon kívül bennragadtunk.

 


Szerintem…

 

Valami oknál fogva azt gondoltam, hogy ez egy újabb szórakoztató romantikus, erotikus regény lesz, aminek a borítóján vonzó a pasi és ami valamilyen sport körül forog. Nos, a borítón tényleg szép az ’Augustot’ ábrázoló modell (Hello, Mr Sexy Kevin!), és valóban kosárlabdázók a férfi főszereplők, de bőven több ez a történet, mint egy random lávsztori. Ahogy kezdett mind szomorúbbá, mind megrázóbbá válni Iris története, visszabarangoltam a könyv Molyos és Goodreadses oldalára, ahol ezúttal feltűntek a „nők elleni erőszak”, „nemi erőszak” és „abuse” címkék is. FIGYELEM! EZ A SZTORI KŐKEMÉNYEN belemegy ezekbe, ezért depresszívebb lelki állapotban, összetörten nem javaslom olvasni, ahogy azoknak se, akik nem bírják az ilyesmit.

 

A történet a nehéz részek ellenére is magával ragadott. Nem hazudok, ha azt mondom, voltak olyan fejezetek, amiket elszorult torokkal és remegő gyomorral olvastam, de mind Iris, mind August annyira szerethető és szimpatikus figura, hogy a végletekig drukkoltam nekik, hogy valahogy kikerüljön a képből Caleb, és végre egymásra találjanak... A regény váltott szemszögből és E/1-ben van elmesélve általuk, ám míg Iris a terveit, a leendő karrierjét feladva, kvázi Caleb házirabszolgájává válik, addig August csillaga felfelé ível az amúgy esélytelen NBA csapatban. Általa azt követhetjük végig, ahogy beilleszkedik az új csapatba, összebarátkozik a többi kosarassal, hogyan bánnak vele, mint újonccal, és egy kényszerű szünetnek köszönhetően miként vág bele a testvérével egy régóta tervezett üzletbe.

 


Iris története a párja általi elnyomásról, az ellene elkövetett erőszakról szól, arról, miként zárja aranykalitkába a szerelmével Caleb, mint gazdag aranyifjú és befutott sportoló. (Nem árulom el, hogyan intézi el Caleb, hogy a nő ne tudjon kimozdulni ebből a helyzetből, mert elég spoileres lenne, de én eléggé lepadlóztam az első menekülési kísérlete kimenetelétől, így valahol megértettem, hogy egy idő után nem küzdött…)

 

 

Tegnap este találkoztam ezzel a lánnyal. Nem szabadna ilyen erősen éreznem ilyen gyorsan. Nem kéne úgy éreznem, hogy Caleb ellopott tőlem valamit, ami sosem volt az enyém. Többet dobtam nála ma este. Több lepattanót szereztem. Teljesen lejátszottam őt a pályáról. Én emeltem a fejem fölé a trófeát. Én nyertem.

Akkor mégis mi az istenért érzem úgy, hogy én vagyok a vesztes?

 

 

Lelkileg elég megterhelő olvasmány, de szép volt végigkövetni August és Iris lassú egymásra találásának és egymásba szeretésének a történetét. Tetszett, ahogy beleszőtték a kosarasok és sportügynökök világába a vudu papnőséget, a bayout MiMi által, aki Irisnek és a barátnőjének, Lotusnak a dédnagymamája. Izgalmas volt a férfiak versengéséről olvasni, bár többször majd megszakadt a szívem August miatt… Ő nyert és mégsem. Mindig. Lotus karaktere, a maga tragédiájával is nagyon bejött, alig várom, hogy a harmadik részben ő is megtalálja a párját, ahogy azt is, hogy kicsit többet is meg tudjak róla és a múltjáról.

Bónusz pont: gyönyörűek benne az ember leírások. Tetszett, hogy a nőket imádandó, Földre született istennőkként, mesterművekként ábrázolja!

 


Összességében

 

Igazán kemény történet, amiben nagyon realista volt az erőszak ábrázolása, ami kicsit kiborított… Drámai és torokszorító írás, és talán éppen ennek köszönhetően erős lett a lezárása is. Mondanám, hogy szerettem olvasni, de Iris szála teljesen összetört. (Most túl sok nők által elkövetett nemi erőszakos téma van körülöttem, hiszen a nemrég bemutatott színházi darabunk, A tavasz ébredése is érinti a témát, közben meg a 13 okom volt című sorozatot nézem… Azt hiszem, sok volt ez így.)

Rendkívül tanulságos sztori arról, hogy Mi lett volna, ha… az intelligens, sportrajongó lány nem a szép, szőke herceg mellett dönt… ha őszinte mindenkivel… ha hamarabb kér segítséget… Minden megrázó pillanata ellenére bánnám, ha kihagytam volna, mert elsodort és letaglózott.

 

Értékelés: 4,5

 

Érdekel a sorozat többi része? Igen, már el is kezdtem olvasni a folytatást, aminek a főszereplője August féltestvére, Jared. (Csak remélni merem, hogy nem lesz ennyire megrázó lelkileg.)

 

Extra: Borítómustra ~ Távoli dobás

 

Kedvcsináló idézetek:

Teljesen mozdulatlanul fekszem, akár egy szétmarcangolt nő, aki attól fél, hogy a ragadozó még visszatérhet. Halottnak tettetem magam, csakhogy nem vagyok benne biztos, hogy nem vagyok az. Bizonyos részeim megszűntek – egy sírban kucorogva könyörögnek a halálért. Tárt karokkal várják a véget. Caleb végigsimít a halványodó folton, amit August kényeztetett.

– Mindig csinálsz valami hülyeséget, ami miatt bántanom kell téged – mondja. – Miért teszel ilyet, mikor mindennél jobban szeretlek, Iris? – Őszintén tanácstalannak és bosszúsnak tűnik.

Egy őrülttel van dolgom.

Az élet nem egy út, ami elágazik, és nem is egymás mellett álló ajtók sora. Nincs egy alternatív univerzum, ami kizárólag helyes döntésekből áll. Csak ez van – csak ez az élet, és arra megyünk, ahová a döntéseink visznek bennünket, és egyre bölcsebbé válunk a hibáinktól.

– És, gyakran jársz ide? – Nem hiszem el, hogy ez tényleg kijött a számon.

Amilyen arcot vág, arról árulkodik, hogy ő sem hiszi el.

– A következő kérdésed meg majd az lesz, hogy mit keres egy ilyen helyes lány egy ilyen helyen. – A szemében felderülő fény elveszi kicsit a tekintete élét.

– Azt hiszed, ennyire bénán játszom?

Vet felém egy oldalpillantást, és olyan magasra húzza mindkét szemöldökét, amilyen magasra csak tudja.

– Most a pályán lévő játékodról beszélünk, vagy arról, amit azon kívül csinálsz?

– Aú!

 

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek. A Pinterest táblámról származnak: Hoops by Kennedy Ryan

Long Shot (Hoops, #1) a GoodReads-en.

♡ ♡ ♡ ♡ ♡ 


A Könyvmolyképző Kiadó újabb sportos romantikus sorozatindító kötetet hozott el a magyar olvasók számára. Tartsatok velünk, hiszen megnyerhetitek a kiadó által felajánlott nyereménypéldányt!

  


Nyereményjáték:

 

A Távoli dobás egyike a Könyvmolyképző Kiadó sportos, romantikus köteteinek, éppen ezért a mostani játékunkban hasonló könyvekre fókuszálunk. A feladatotok, hogy kitaláljátok, hogy melyik fiktív páros melyik Rubin Pöttyös könyvből származik, és a könyv címét be kell írnotok a Rafflecopter doboz megfelelő dobozába!

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

John Logan & Grace Ivers

a Rafflecopter giveaway

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése