2022. január 31., hétfő



1. fejezet - 2022. január | Havi összefoglaló ~ Sorozat- és filmajánló, élménybeszámoló


(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

 


Üdv újra itt!

 

Nálam január legjellemzőbb érzései a szomorúság meg a béke volt (meg az álmosság persze), szóval nem igazán tudok panaszkodni (és nem is szeretnék). Nem mondom, hogy nem szorult össze a szívem, amikor megtudtam, hogy Kingsley Edge…. vagyis Gaspard Ulliel elhunyt, épp amikor végre felbukkant a Marvel-univerzumban (Moon Knight (Marvel 53.) - Midnight Man)… Előtte meg Erzsi gazdiját találták meg holtan, ami szintén lesokkolt. De félek attól, hogy lesz még meghökkenés idén is…

 Számokban: 31 napra 7 pihenőnap jutott, volt 1 premierünk (stúdiótermi dráma), 3x bandáztam barátokkal, elolvastam 9 könyvet, megnéztem több mint 100 sorozatrészt (OMG, OMG), végignéztem 1 teljes sorozatot 1 hónap alatt.

 


Pozitív randomságok: 2 kiló mínusz, új kolléga, új bujo 2022-re, otthoni sütögetés+főzőcske, közös olvasások, bekuckózások, barátnőzések, KMK szuper pakk, meggysörözés a barátaimmal, béke feeling.

 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖

Mi történt januárban?

❖❖❖❖❖

– Könyvespolc bővítős kitérő –

 

Én és az új polclakók: 29 új könyvvel bővült a könyvespolcom ebben a hónapban. Ajándékba is kaptam könyveket, de többnyire a recenzióim érkeztek meg.

 

Recenziós példány (25)

 

Penelope Bloom: Her Bush – Megöntözném /ajánló/

Penelope Ward: My Skylar – Drága Skylar /ajánló/

Leia Stone: Fallen Academy – Bukottak Akadémiája: Első év /ajánló/

Sara Raasch: These Rebel Waves – Lázadó hullámok /ajánló/

Val Emmich: Kedves Evan Hansen /ajánló/

Shey Stahl: Revel /ajánló/

Laurie Halse Anderson: Shout – Hadd kiáltsak! /ajánló/

Sarah MacLean: A megérdemelt szerető /ajánló/

Whitney G.: Two Weeks Notice – Felmondólevél /ajánló/

Teagan Hunter: Kattanj rám! /ajánló/

Brigid Kemmerer: Harcos, megtört szív /ajánló/

Rácz-Stefán Tibor: Nincs hozzád hasonló /ajánló/

Kylie Scott: Dirty – Húzós /ajánló/

Penelope Ward: Gentleman Nine – Kilences Gavallér /ajánló/

Cassandra Clare: Aranylánc /ajánló/

Amira Stone: Elszakítva /ajánló/

Kennedy Ryan: Long Shot – Távoli dobás /ajánló/

Kennedy Ryan: Block Shot – Blokkolt dobás

Max Brallier: Az utolsó srácok a Földön és a Rémálom Király

Rupi Kaur: otthon test 

Jamie Littler: Menekülés Aurórából

Atticus: Szeresd szabadon!

Ilsa Madden-Mills: Filthy English – A mocskos angol

Leigh Bardugo: Ninth House – A kilencedik ház

Róbert Katalin: Halld a szív szavát

 

Kaptam (2)

 

Cassandra Clare – Wesley Chu: Az elveszett Fehér Könyv

Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames – Ezüst lángok udvara

 

Jeffitől ajándékba/könyvtári selejt (2)

 

Stephen King: Végítélet 1-2

 

– Személyes érdekeltségek –

 

#érdekességek  

 

Újévi Fogadalmak Book Tag 2022

TERVEK 2022-re: újévi fogadalmak,
várólista csökkentés és mindenféle kihívások

    

Eddig jól haladok a fogadalmaimmal, ugyanis az elmúlt 31 nap mindegyikén olvastam valamennyit, és 11x kuckóztam be a kanapéra tévézni (vagyis a heti 1-et túlteljesítettem).    

Ami so-so: 31 napból 18 alkalommal angoloztam, de azt nem sikerült tartani, hogy minden héten 3x legyen. (Persze a másfél órás angol olvasás/podcast hallgatás, az angol nyelvű sorozatrészek és a pár perces full angol yoga classok is ugyanannyit számítanak. :’D)

 

#randomkedvenc

#boldogság  

    

Van egy új kolléganőm, akit irtó mód csípek. Elég sok a meló, de jól érezzük magunkat a bőrünkben. (Sikerült bevadítanom, hogy bullet journalozzon ő is – sőt: az egyik barátnőm is belevágott, szóval terjesztem az igét!)

    


Rászoktam arra, hogy sütögetek vagy főzőcskézek magamnak… Zabpelyhes keksz, teljes kiőrlésű palacsinta, kínai sült rizs és hasonlók vannak a menüben. (Lényegében a 3. hónapban kezdtem el élvezni, hogy van saját konyhám!)

    


Megérkezett egy masszív Könyvmolyképzős megapakk a már olvasott és a még olvasásra váró recenzióimmal.  

    

Volt részem gyönyörű naplementékben, csodás hajnalhasadásokban, fullasztóan szép szivárványokban, borzongató téli tájban, találkoztam hidegben feltöltöztetett szoborral, és bizony brutál nagy szélben hajladozó fákat és letörő ágakat is láttam.

    




Sok újat tanultam, de ez a kedvencem:

  

 

FILMEZÉSEK / SOROZATOK:

 

Filmeztem:

 

Az Adventi naptár (2018) – 8/10 – Cuki, vidám, karácsonyi film némi misztikummal. Nekem tetszett, szívesen karácsonyoznék olyan környezetben, ahol ez játszódik.

 


Karácsonyi ízek, ünnepi szerelem (2021) – 6/10 – Nem csak karácsonyi, de sütős-főzős sztori két séf románcáról! Gagyi, klisés, cukormázas, de simán nézhető. Engem beszippantott! Abszolút azonosulni tudtam a nővel, aki évről-évre minden Karácsonykor elment a séf főzőtanfolyamára abba a meseszép, óriási faházba! ÉNISAKAROK! :D

 


A szerelem illata (2021) – 6/10 – Nem vagyok nagy Nina Dobrev fan, de kíváncsi voltam erre a történetre, mert nem csak, hogy karácsonyi, de modern témájú, hiszen lényegében egy Tinderhez hasonló cuccon verik át a leányt. :’) Cuki és vicces volt.

 


Ne nézz fel! (2021) – 8/10 – Huh, a végén totál kirázott a hideg… levert a víz… borzongatóra sikerült. (Nem jutok szóhoz, de a véleményem kb. egybeesik Valentine_Wiggin-ével – https://snitt.hu/ertekelesek/1356980 –, olvassátok őt.)

 


Királyi bánásmód (2022) – 7/10 – Fodrászos, herceges, utazós, idegen országba nézelődő, cuki, vicces, romantikus sztori – lényegében drámamentes, tisztán szórakoztató. Full gáz és totál klisé volt az egész, de jól esett a lelkemnek.

 


Névtelenül a tied (2021) – 8/10 – Nagyon tetszett, pedig ez is tele volt logikátlanságokkal és klisékkel, de a főszereplők édesek, a sztori vicces (bár kiszámítható). És különösen ajánlom eredeti spanyol nyelvvel magyar felirattal, mert haláli volt, ahogy pörgött a fiatalok nyelve! :D

 


A tehetség (2017) – 8/10 – Napokig néztem ezt a filmet, pedig Chris Evans valószínűleg egyik legjobb alakítását nyújtja benne, és kb. meg tudnám zabálni Mckenna Grace-t is, aki szintén parádésan játszott… Mégis… elképesztően nyomasztó, néha ott kellett hagynom. A jó hír az, hogy bár a vége előtt fél órával* még nem tűnik annak: mégis happy end! *Reggel annyira felbosszantott a tárgyalás végkimenetele, hogy mérgemben előbb bementem dolgozni… :D Érzelmi hullámvasút, szórakoztató és mégis elgondolkodtató. ….de mégis úgy érzem, hogy egyszer elég volt….

 


Bill és Ted – Arccal a zenébe (2020) – 5/10 – Annyira… rossz… volt… :'D Az a helyzet, hogy anno öcsém full imádta az első két részt, ezért milliárdszor megnéztük (tudjátok, van, hogy a gyerekeknek beakad ez meg az, na, nála ez volt az, amit orrvérzésig tolt) – és nem is volt kedve elrontani az élményt, de én mint Keanu Reeves-imádó nem bírtam ki. (Azon kívül, hogy elvenném az összes dolgot tőle, amivel lenyírhatja az arcszőrzetét, zabáltam a fószert most is.) A sztori… nos, nem a legjobb, de épp olyan agybajos benne mindenki, mint amilyen az előző részekben volt. Persze a zenei legendák bevonása tetszett.

 


Sorozatoztam:

 

13 okom volt (2017–2020) – 7-8/10 – Mind a 4 évadot, azaz mind a 49 részt letoltam a hónapban, mert régóta érdekelt, és nagyon, nagyon érdekelt, hogy adaptálták a könyvet. (Ha valakit csak az érdekel, akkor javaslom, hogy hagyja abba az 1. évad után. A többi mind tovább írás, és eléggé átmegy gimis, drogos, piálós, bulizós, titkolózós drámába.)

 


Superman és Lois (2021–) – 6-7?/10 – Kb. az első évad felénél járok, és nem mondhatnám, hogy leköt, de érdekes, hogy ebben a szériában Supermannek és Loisnak már van két kamasz fia, akik közül az egyiknél beindulnak a földönkívüli gének, míg a másiknál nem… Inkább munka közben szoktam bekapcsolni, arra tökéletes…

 


Vaják (2019–) – 9-10/10 – Megnéztem a 2. évadot, és még mindig odáig vagyok a sztoriért. Meg persze a kicsit koszos, kicsit leharvolt Henry Cavillért. (Nem értem, mit esznek rajta a nők, amikor tiszta és simára borotvált meg olyan patika Supermanes, nekem így jobban bejön… :D)

 


Normális emberek (2020–2020) – ?/10 – Nos, 3 részt bírtam megnézni belőle… Nem tudnám megmondani, hogy mi nem tetszett benne, de végtelenül untam.

 


Ki vagy, doki? (2005–) – 9-10/10 – A 8. évad végére értem, sőt, a 9. végére is. Kezdem megkedvelni az új doktort, de irtó furcsa MAGYAR szinkronnal nézni! (Ugyanis a 9. évadhoz készült szinkron valami oknál fogva.) Szerintem vissza fogok térni az eredetihez, mert imádom az akcentusokat. (Korrekció: tuti visszatérek, mert a 10. évadhoz sincs már szinkron…)

 


Anyuval nézve:  A rezidens (2018–) – 8-9/10 – Én szeretem a kórházas sorozatokat, és ráadásul ezt is én választottam közös néznivalónak, de ez borzasztó… Mármint imádom, totál izgalmas, de képtelen vagyok tartósan a szemem a képernyőn tartani, mert valakibe folyton tűt szúrnak, felvágnak, csontot fűrészelnek, amputálnak, varrnak, bármi… Ennyi vért rég láttam, pedig sok műtős széria van a hátam mögött...

 


– Következő havi terveim –

 

- Hamarosan olvasom/írok róla:

▪  Kennedy Ryan: Block Shot – Blokkolt dobás 

▪  Chris Carter: A hívás

▪  Max Brallier: Az utolsó srácok a Földön és a Rémálom Király

▪  Rupi Kaur: otthon test

▪  Leigh Bardugo: Ninth House – A kilencedik ház

▪  Róbert Katalin: Halld a szív szavát

▪  Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

 

- Mini-könyvklub:

▪  R. Kelényi Angelika: Heaven

 

Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

 

Helyzetjelentés:

A 21. Mini-Könyvklub első regénye az egyik kedvenc íróm regénye volt, ami igencsak szíven talált, és totál imádtam!

 

MATT HAIG: ÉJFÉL KÖNYVTÁR

A többiek élményeit ITT OLVASHATJÁTOK.

 

FEBRUÁR >> R. Kelényi Angelika: Heaven - A leszármazott << (Műfaj: fantasy, krimi, paranormális, misztikus)

  

A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!

❖❖❖❖❖

– Bejegyzések a blogon –

 

6 könyvről írtam a hónapban:

1.       Matt Haig: Éjfél Könyvtár

2.      Kennedy Ryan: Long Shot - Távoli dobás

3.      Shunmyo Masuno: ZEN - Az egyszerű élet művészete

4.      Jól vagyok! Kreatív inspirációs napló

5.      James Norbury: Nagy Panda és Kicsi Sárkány

6.      Sarah MacLean: A megérdemelt szerető

 

Blogturné Klub extrák: 

Borítómustra | Long Shot - Távoli dobás

 

Egyéb bejegyzések: 

ELSTARTOLT a Mini-könyvklub 21. fordulója!

 

#néhanap

vvvvv

Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 

A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.

vvvvv  



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése