2021. december 20., hétfő



Brigid Kemmerer: A ​Heart So Fierce and Broken - Harcos, megtört szív (Az Átoktörő 2.) | Blogturné Klub könyvajánló

 

Grey keze az arcomra, a nyakamra simul, de már ez is kevés. Többet akarok, mint amit valaha is akartam.

A csuklójánál fogva eltolom magamtól Grey kezét.

Mert hiába akarok mindent, őt nem kaphatom meg.

–  Azért sírok, mert te herceg vagy – suttogom lágyan. – De én… – Nagyot sóhajtok. – Én nem vagyok hercegnő.

 




Keresd meg az örököst, nyerd el a trónt!

 

Az átok végül megtört, de Rhen, Emberfall hercege most még aggasztóbb nehézségekkel szembesül. Szárnyra kelt a pletyka, hogy nem ő a trón jogos örököse, és hogy tiltott varázslat szabadult Emberfallra. Bár Harper Rhen mellett áll, Grey, a herceg testőre eltűnt, ami komoly kérdéseket vet fel.

 

Nyerd el a trónt, mentsd meg a királyságot!

 

Lehet, hogy Grey a trónörökös, de ő nem akarja kiadni a titkát. Mióta megölte Lilithet, szökésben van, és nem kíván szembeszállni Rhennel – mindaddig, amíg Karis Luran ismét fenyegetőzni nem kezd, hogy lerohanja Emberfallt. Karis Luran lánya, Lia Mara azonban gyűlöli az erőszakot, és meglátja a rést anyja tervében. De vajon meg tudja győzni Greyt, hogy Emberfall érdekében álljon ki Rhen ellen?

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: A Heart So Fierce and Broken

Eredeti megjelenés éve: 2020

Könyvmolyképző, Szeged, 2021

496 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635618385 ·

Fordította: Molnár Edit

Az Átoktörő-trilógia:

1. A Curse So Dark and Lonely
– Sötét, magányos átok

2. A Heart So Fierce and Broken –
Harcos, megtört szív

3. A Vow So Bold and Deadly - Merész, gyilkos eskü

 (befejezett)

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért olvastam el…?

 

Az első részt szinte képtelen voltam letenni, faltam az oldalakat, és emlékszem, hogy teljesen elsodortak az események... Hogy aztán egy akkora függővéggel érjen véget, amit szívem szerint betiltanék. Nagyon érdekelt, hogy miként folytatódik a sztori, ráadásul már az első részben is Grey őrparancsnok volt a kedvenc karakterem, ki ennek a regénynek az egyik központi szereplője. (Saját E/1 POVval, ami nagy szó, mert a korábban csak az utolsó fejezetben, a csavarnál olvashattuk az ő szemszögét.)

 

Szerintem…

 

Gondoltam, hogy szeretni fogom ezt a történetet Grey miatt, de abszolút váratlan fordulatként ért, hogy Rhen herceget egyáltalán nem kedvelem már... Ő és Harper fantasztikus főszereplői voltak az első résznek, de a Szépség és szörnyeteges átok annyira mély nyomot hagyott Emberfall hercegecskéjében, hogy szép lassan eltűnt minden iránta érzett rokonszenvem. Harperből kapunk egy keveset a regény elején, de a sztori tulajdonképpen Grey és Lia Mara szemszögéből játszódik. Míg Greyt, Rhen korábbi őrparancsnokát ismerhetjük (és imádhatjuk) az első részből, addig Lia Mara új karakter, és nem is egy random senki, hanem a szomszédos ország királynőjének az idősebb lánya. (Aki a barátságosságának és a kedvességének hála mégsem trónörökös... inkább a vérszomjas kishúgát nevezték ki annak.)

 


INNENTŐL SPOILERES A BEJEGYZÉS AZ ELSŐ RÉSZRE!

Az első rész függővége eléggé odacsapott, ugyanis kiderült, hogy Grey ereiben nem csak hogy mágusvér csörgedezik, de ő Rhen testvére, az emberfalli trón jogos örököse! A mostani történet főleg e körül forog, hiszen míg Rhen igyekszik kideríteni, hogy ki a testvére és kivégeztetni őt (hiszen retteg a varázslattól a korábbi átoknak köszönhetően), addig Grey önmagával viaskodik a Rhen iránti hűsége miatt, és elbújdosva istállósfiúként dolgozik álnév alatt. Hawk-ként éli világát, összebarátkozik a szerény, 15 éves Tychoval, aki szintén az aréna takarításával keresi a kenyerét, de bajba kerül, amikor felbukkannak a koronaherceg gárdistái, és lebuktatják. Eléggé tartottam Rhen és Grey találkozásától, és hatalmasat csalódtam Rhenben a tettei miatt. 

Nos, nem egy vidám sztori az övék, ahogy a kapcsolatuk sem mindennapi, és talán emiatt vált extrán csavarossá ez a folytatás! Hiába nem retelling, mégis megvan benne az a lendületesség, amit az felvezető részben szerettem. Ugyanúgy beszippantott, ugyanúgy lekötött, és elérte, hogy ne akarjam félbehagyni olyan apróságok miatt, mint a munka vagy az evés...

 

 

– Most nem a húgodról van szó – mordul fel.

–  De, nagyon is – erősködöm. – Hát nem érted? Ő a trónörökös. A kiválasztott. Azt kérdezed, miért szöktem el a mulatságról, holott nekem semmi keresnivalóm ott. A céljaim nem egyeznek az övéikkel. Mit tegyek? – Széttárom a kezemet, majd megfordulok, és körbemutatok a tágas verandán. – Azért kuksolok itt, mert nincs semmim. Semmim! Se trónom, se koronám, se országom, se…

 

 

A könyv másik főszereplője Lia Mara, aki Shyl Shallowból érkezett Emberfallba édesanyjával, a szisszalai a királynővel és a húgával, a trónörökös Nolla Verinnel. Lia Mara szeretné, ha harc nélkül, békében tudnának szövetséget kötni Rhen herceggel, ám miután az anyja és a testvére ajánlata visszautasításra kerül, Lia Mara titokban kezd neki szervezkedni, aminek az a vége, hogy bezáratják... így találkozik Harperrel, Greyjel, Jake-kel és Noahval, majd Tychoval is. Miután kiszabadul Rhen fogságából, néhányukkal együtt nekivág egy rendkívül kalandos, nehézkes és izgalmas útnak a saját országába. 

 

Tetszett, hogy bár elég jelentős részét teszi ki a sztorinak az, hogy melyik királyság trónjával mi van, addig nem fullad bele az egész sztori egy egymást öldöklő királydrámába (Báááár.... khm... csak semmi spoiler.). Szerepet kap a kötelességtudat, a barátság, a bizalom kiépülése, az őszinteség fontossága, a másik támogatása, egymás meghallgatása, illetve a szűzies romantika is a történetben. Nekem tetszett az egész mondanivalója; Grey hűsége és önfeladása szívdobogató, ahogy Lia Mara hűsége is a családja iránt. Érdekes volt az is, ahogy az író lassacskán felébreszti a kételyt az olvasóban, majd a szereplőkben az iránt, hogy talán se Lia Mara, se Grey hűsége nem megérdemelt, hogy az elkötelezettségük talán nem indokolt... Tényleg vakon hinnünk kell egy olyan felsőbb jóban, amiben az hisz, akit követünk? Tényleg egyet kell értenünk valakivel csak azért, mert ugyanaz a vér folyik az ereinkben, holott látjuk a hibáit? És még ezzel együtt is képes volt egy olyan epic szerelmi sztorivá varázsolni a regényt, hogy totál odáig voltam érte!

 


Összességében

 

Szeretem az egyszerre kalandos, titkolózós, romantikus, ármánykodós, varázsolgatós, összeesküvős, jól megírt történeteket. Szerettem visszatérni Emberfallba, de még inkább tetszett, hogy átbóklásztunk a szomszédos országba is, ahol nem csak a helyi viszonyokat ismertük meg, de egy helyi viszonyt is kialakított két általam megkedvelt figura.  

Már az első részben is Greyt tartottam a legizgalmasabb és legérdekesebb karakternek, ezért irtó boldogan olvastam a saját történetét, és azt kívánom, hogy uralkodjon ő az egész kontinensükön... Ne aprózzuk el! 

Máshogy volt jó, mint az előző rész, de alig várom a folytatást!

 

Értékelés: 5

 

Kinek ajánlom a regényt?

 

Mindenkinek, aki szereti a királyokkal, hercegekkel, hercegnőkkel, trónokkal, örökösödéssel kapcsolatos medieval fantasykat, amiben nem csak romantika vagy testvérviszály, de varázslat is szerepel.

 

Kedvcsináló idézetek:

– Hogy megértsd, milyen kapcsolat fűz Harperhez – mondom –, először is meg kell értened, mi történt Rhen herceggel. Lilith, a varázslónő elátkozta őt. Az ősz végéig kapott haladékot, hogy találjon magának egy lányt, aki beleszeret, különben szörnyeteggé változik, aki rettegésben tartja Emberfallt.

Végül Tycho azt mondja:

–  Azt hallottam, hogy Syhl Shallow-ban a királynő kivégzi a foglyokat, aztán megeszi a maradványaikat.

Most már komolyan ökölbe szorul a kezem.

–  Én meg azt hallottam, hogy Emberfallban a trónörökös politikai haszonszerzés céljából ártatlan fiúcskákat korbácsoltat félholtra. Oppardon, hiszen ezt a saját szememmel láttam!

Tycho elpirul, és lesüti a szemét.

Arra képeztek ki, hogy fegyver legyek mások kezében. Hűvös bizonyosság kerít hatalmába. A varázserőm kiszámíthatatlan. A hercegi szerepben sem érzem jól magam. De a népem veszélyben van. Az életem is veszélyben van. Az én világom az erőszak és a vérontás.

Tycho egyszer a szemembe nézett, és azt mondta: „A könyörületet senkiből sem lehet kiölni.”

Ez nem igaz. Tudom, hogy nem igaz. Én vagyok az élő bizonyíték.

 

☆☆☆
Nem saját képek. Cursebreakers by Brigid Kemmerer Pinterest tábla

Cursebreakers #2 a GoodReads-en.

☆☆☆


Bár Brigid Kemmerer magával ragadó fantasy sorozatának első kötete, a Sötét, magányos átok csak idén tavasszal jelent meg, a Könyvmolyképző már el is hozta nekünk a következő részt. A sorozat alaphelyzetét a Szépség és a Szörnyeteg ihlette, de a Harcos, megtört szívben már nem a jól ismert történet átiratát olvashatjuk, hanem Kemmerer fantasy világának hatalmi harcai kerülnek előtérbe. Kövesd a turnénkat, hogy megtudd, mit gondolunk a folytatásról!

  


 

Nyereményjáték:

 

Mivel a sorozatot a Szépség és a Szörnyeteg ihlette, játékunkban olyan filmek kerülnek a főszerepbe, amelyek szintén ezt a mesét dolgozzák fel. A ti dolgotok annyi, hogy kitaláljátok, melyik konkrét adaptációra gondoltunk, és válaszoljatok a hozzá kapcsolódó kérdésre. A megoldás megtalálásában segítségetekre lehet a Harcos, megtört szív turnéja is.

 

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

 

 

Ki játszotta a Szörnyeteget a 2014-es feldolgozásban?

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

12.08. Csak olvass!

12.10. Sorok között

12.12. Fanni’s Library extra

12.14. Readinspo

12.16. Utószó

12.18. Hagyjatok! Olvasok! extra

12.20. Hagyjatok! Olvasok!

12.22. Fanni’s Library

 


 

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése