2021. december 17., péntek



Harry Potter fanfic AniTigertől és Amélie Wen Zhao karácsonyi üdvözlete | Adventi Blogturné (2021)

A többi extra állomásom: BTKextra

 


„Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.”

 

Mi, a Blogturné Klub tagjai hiszünk ebben a csodában, és abban is, ha felidézzük a régmúlt idők karácsonyait, rájövünk, hogy a kis apróságok adják a legbensőségesebb boldogságot. Hisz nem az ajándék mérete a fontos, hanem az, akitől kapjuk.

A karácsony a szeretet ünnepe. A legtisztább emberi érzelemé.

Nem kell hozzá pénz, elég egy érintés, hang, mosoly, vagy néhány egyszerű, kedves szó. A szavaknak pedig ereje van! Ezért most egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk Benneteket!

 

Korábbi turnéink során megtapasztalhattátok: a csoda bizony létezik. Életre keltek a könyvek, megelevenedtek szereplőik, hangot kaptak szerzőik, az elképzelhetetlennek vélt találkozások és kívánságok pedig beteljesedtek! Láthattátok, kedvenceitek miként várják és töltik az ünnepeket, s milyen üzeneteket küldenek egymásnak. Idén viszont úgy gondoltuk, hogy egy best of válogatással lepünk meg benneteket: visszahozzuk a számotokra legkedvesebb tartalmakat.

 

December elsejétől egészen szentestéig minden nap valami új meglepetéssel kényeztetünk benneteket. Lesznek könyvajánlóink, zenelistáink, ínycsiklandó receptjeink, de újra elkalandozunk kedvenc karaktereink világába is, ahonnan meg sem állunk az őket életre keltő szerzők kedves üzeneteiig, amik érkezhetnek írott- vagy akár képi formában is. S ha mindez nem lenne még elegendő, akkor megsúgjuk: egy igazán exkluzív meglepetés is lapul a puttonyunkban. Ráadásul instagram oldalunkra is érdemes lesz felnézni.

 

Apropó puttony! Ha egy kicsit közelebb merészkedtek, és vettek bele egy gyors pillantást, láthatjátok, mennyi kincs lapul még benne: sok-sok könyv, ami csak és kizárólag arra vár, hogy szebbé tegye a karácsonyotokat.

Tárd hát ki szívedet, kedves olvasó, és engedd, hogy a boldogság melege átjárjon.

 

--- Olvassatok tovább! ---

vvvvv

 

Egy különleges karácsonyi köszöntővel is készültünk nektek! Az alább látható Youtube videóban a Blood Heir – A vér hercegnője írója,  Amélie Wen Zhao kíván boldog karácsonyt magyar olvasóinak!

 


Köszönjük a Maxim kiadónak, hogy segített nekünk elérni őt!

(A könyv blogturnéját IDE kattintva olvashatjátok,
a regényről pedig a
kiadó oldalán
tájékozódhattok.)

 

MEGLEPETÉS HARRY POTTER FANFIC ~ AniTigertől

 

Harry Potter - Lucy Dillamore Illustration

Valahol a Roxfort területén, egy mugliforma útvesztő előtt...

 

Három fiatal áll egy hatalmas sövényfal előtt, amely mintha az égig érne, és amelynek a teteje a hóesésbe veszik... Mögöttük második otthonuk, a Roxfort falai emelkednek, az ablakok mögül meleg fény szűrődik ki, ami már-már visszacsalogatja a kinti hidegben ácsorgó fiatalokat a Griffendél Toronyba.

 

- Szóval, miért is mentünk bele, hogy kipróbáljuk a mugliismeret professzornő útvesztőjét? - kérdezte tanácstalanul Harry, valószínűleg sokadszorra, mert Hermione elég mérgesen rávágta, hogy: 

- Burbage professzor tudni akarja, hogy elég biztonságos-e a kisebbeknek!

- Mintha az előbb Malfoyék sikoltozását hallottuk volna a fal mögül, Hermione... - morogta Ron, és látszott rajta, hogy tekintete vissza-visszatéved a Roxfort bejárati ajtajára. - Hamarosan vacsoraidő, mi meg kint fagyoskodunk, holott egyikünk se vette fel a tárgyat idén.

- Se - tette hozzá Harry halkan.

Erre társai nem tudtak mit mondani, ám egyikőjük sem indult el az iskola hívogató bejárata felé. Ők nem büntetésből vettek részt a tesztelésen, mint a Mardekáros trió, hanem mert Dumbledore professzor kérte, és nem szerettek volna visszakozni, bármilyen csábító is volt az ünnepi díszekben pompázó Nagyteremben elköltött vacsora gondolata. Egy pillanatnyi csendet követően a barátok egymásra néztek, majd ismét a sövényfalra, ahol a következő felirat bontakozott ki:

 

MESÉS MUGLI ÚTVESZTŐ

Lépjetek be, és ismerkedjetek meg a muglik
népszerű meséivel ezen a varázslatos utazáson!

 

A hatalmas lebegő betűk alatt pár pillanattal később még egy felirat jelent meg: 

 

Bölcsen válasszatok magatoknak kísérőt!

 


***

 

- Válasszuk az oroszlánt!

- Ron, harmadszor mondjuk, hogy az egy tigris! - forgatta a szemét a lány.

- Mindegy, csak a kígyót ne... - nyögte Harry, akinek meggyűlt a baja azzal, hogy a szinte hipnotizáló tekintetű óriáskígyót nézve ne párszaszóul beszéljen a barátaihoz. - De miért éppen medve, tigris, kígyó meg fekete párduc kísérő van?

- Te nem olvastad A dzsungel könyvét, Harry? - fordult felé döbbenten Hermione. A fiú fejrázását látva elszántan megszólalt: - A mesében Balu, a medve volt a kedvencem, ezért válasszuk őt. Ellenvetés?

A fiúk vállukat megvonva indultak a barátnőjük után a medvét ábrázoló festmény felé, ami a közeledtükre rájuk kacsintott, majd mancsait összecsapva utat nyitott nekik a labirintusba. 

 

***

 

Az átfagyott fiatalok hirtelen egy hatalmas virágoskertbe érkeztek, ahol tombolt a tavasz, és ahol kíváncsi virágok kérdezgették őket, hogy kik ők és honnan jöttek. A messzi távolban mintha élő kártyák gyakorlatoztak volna, a másik irányből harsogó kacagás hangjait hozta feléjük a szél. A táj egyszerre volt mesés és túl élénk színű. Előttük medve talpnyomok vezettek a messzeségbe a három út közül a középsőn, és ha jól megnézték, láthatták is Balu távolodó alakját...

Ron már épp javasolni akarta, hogy azon az úton kéne tovább haladniuk, amelyiken a kísérőjük eltűnt, amikor balról belerohant a vörös hajú fiúba egy hófehér nyúl! 

- Oh, hogy Merlin... - kezdte a fiú, ám a Nyuszi nem figyelt rá, csak felállt azt motyogva, hogy: "- Jaj, még a végén elkésem!”, aztán eltrappolt a másik irányba.

- Oh, ez az Alice Csodaországban! - sikkantott fel a bozontos hajú lány, mire a fiúk csak összenéztek, és várták a folytatást. - De Alice a nyuszit követi, nekünk viszont lehet, hogy Balut kéne. Fiúk? Balra, jobbra vagy előre?

- Jobbra lakik az Őrült Kalapos, balra pedig az Április Bolondja - jelent meg egy vigyorgó száj az egyik virágágyásban.

Ron és Harry pálcájukat feltartva a lány elé álltak, akinek földbe gyökerezett a lába. Ők nem ismerték fel a mind jobban előtűnő mesei alakban Fakutyát, a mindenbe belekotyogó, csíkos állatot.

- Csak őt ne kérdezzétek, mert rendkívül talányos így a begubózás előtt!  - A vigyorgó macska formát öltött alak egy hatalmas Kék Hernyóra mutatott, aki az egyik közeli gomba tetején ült összefont karral, és rájuk se figyelve nyugodtan pöfékelt egy hosszú szárú tajtékpipából.

Ron lerázta magáról a sokkot, hatalmas levegőt vett, és megszólalt:

- Szerintem kövessük a medvét... Előre! - és barátait maga után ráncigálva eltrappoltak a talpnyomokat követve a következő ajtóig, amin átlépve egy szemfájdítóan vakító szivárvány terült el a lábuk előtt.

 

***

 

Egy-két pillanatnyi pislogás után Harry előrelépett kettőt a piros köves útra.

- Csodás. Mondhatni, fantasztikus... Mező piros virágokkal piros úttal, narancs út a narancs tengerparthoz, kék kerítés kék úttal, zöld tetős házak zöld úttal, lila palotához lila út, sárga búzamező sárga köves úttal...?! Merlin szakállára! Az előbb három út közül is alig tudtunk választani, most meg itt van egy rakat! - kiáltott fel elkeseredett Harry. És valóban egy újabb csupa színpompa világba kerültek, ám ez a hely kevésbé tűnt álominak, meseszerűnek. A hét színes út egyszerű tájak és épületek felé vezette a rájuk lépőt, Griffendéleseinknek csak ki kellett választaniuk, hogy merre induljanak. 

- "Nézd, nézd, fenn a szivárvány, szép ívét! / Nézd, nézd, nincsenek felhők elmúlt a zápor rég." - ugrált el mellettük dalolászva egy piros cipellős kislány a kiskutyájával az oldalán.

- Köszi, nagy segítség vagy! - kiabált utána Ron, mire Hermione rácsapott a fiú karjára.

- RON! Ne légy tapló! Ő az Óz, a nagy varázsló főszereplője!

- He?

Az éneklő kislányt egy hatalmas, elég borongós hangulatú tigris, és egy ismerős, kissé habókosnak tűnő, szőke lány követte, aki folytatta a dalt: "Kék ég bársonya fénylik, ó mily szép! / Látod, nyílnak a rózsák, nyílik a százszorszép."  

 

- Ő, most...? -  mutatott Harry a sárgaköves úton eltűnő Hollóhátas után.

- Igen! Kövessük őket! - ezúttal Hermione vette a kezébe az irányítást, és mindhárman megindultak a sárgaköves úton. Nem sokkal később már egy hóval borított dombon állt a kis csapat.

 


***

 

A domb alján egy csodálatos, karácsonyi hangulatú városka terült el, amiben furcsa, kicsi lények mászkáltak össze-vissza, boltról boltra, kezükben ajándékcsomagokkal, színes cukorpálcákkal, forró boros kupákkal, diós bejglivel, forró csokis bögrékkel. A nyüzsgő életképet mindenféle karácsonyi díszítés és fényjátékok tették még hangulatosabbá, még ünnepibbé. A hóban a következő szöveg rajzolódott ki a trió lába előtt: 

 

Üdvözlet Kifalván, a pisze orrú Kik birodalmában!

 

Utad az óriás karácsonyfa mellett vezet el,

Nézelődés után arra indulj meg kíséreteddel.

Az itt élő Kik kedvenc ünnepe a Karácsony,

egyetlen dologra vigyázzatok nagyon:

Aki úgy viselkedik, mint a Grincs,

az út végére tényleg azzá is változik!

 

Az idő lassan csordogált, míg a trió és a nyomukban feltűnő, cammogva nézelődő mackó körbesétálták Kifalvát. Bár körülöttük furaforma Kik rohangáltak fel s alá, kisebb és nagyobb csomagokkal a kezükben, addig útvesztőnk kalandorai kényelmes tempóban megtekintették a feldíszített ablakokat, a csupa girlandos és fényfüzéres házakat, de még a Kik sipkáját is díszítő karácsonyi gömböket és villogó fényeket is. Már a főtéren álló hatalmas, csicsásan feldíszített karácsonyfa felé vették az irányt, amikor egyszer csak Harry felkiáltott:

- RON! TE ZÖLDÜLSZ!

Hermione olyan gyorsan pördült meg, hogy majdnem elsodort egy aprócska Kik lányt csomagostul.

- RON WEASLEY! Mit csináltál?! - üvöltötte, mintha egy Rivalló lett volna.

A langaléta fiú talán elvörösödött volna, ha épp nem zöldült volna a Kifalvi-átoktól. Megijedve ő is az egyre szőrösödő, elzöldülő kezeit kezdte nézegetni, majd dadogva megszólalt:

- Apunak akartam ilyen törpe hóesés szimulátort vinni! Annyira muglinak néz ki!

A fiú elővett a zsebéből egy aprócska hógömböt.

- De ilyen a Roxfortban is van! Láttam! - ráncolta a homlokát Harry, mire Hermione felvonta a szemöldökét:

- Maximum valamelyik mugli származású diáktársunknál láthattad, mert a varázslók és a boszorkányok nem szórakoznak ezekkel. Ron, tedd már le valahova! - parancsolt rá a lassan teljesen zöld szőrrel borított fiúra, aki ijedtében hozzávágta a karácsonyfa alatt éneklő Kik-kórushoz a gömböt.

A felháborodott énekesek elől a fa melletti medve formájú ajtón keresztül menekültek el. 

 

***

 

- Kérlek, ne nyúlj SEMMIHEZ, Ron! - pihegte a rohanásban elfáradt lány, miután Ron színe kezdett visszatérni az alapállapotába. 

Harry csak legyintett, és nekidőlt a hűvös barlangfalnak. A csendes pihenést ordítás zavarta meg, mire a fiatalok elkezdtek lassan a barlang belseje felé settenkedni.

- Ezek megint Malfoyék? - susogta Harry, mire Ron betapasztotta a tenyerével barátja száját. A következő sarkon kikukucskálva valóban a Mardekáros trió bukkant fel egy igencsak kába kígyóval a nyomukban, akiket  egy pici, vörös sárkány szikrákat hányva üldözött.

- Azt hiszitek, hogy a nagy Mushu holmi Mackó cimborája? - dörögte az aprócska sárkány az ökleit rázva, míg a nálánál sokkalta nagyobb, zöld taláros fiatalok nyomában loholt.

 

Hermione feje elkezdett vörösödni a visszafojtott nevetéstől, majd a távolodó hangok elcsitultával mindhárom Griffendélesből kitört a röhögés.

- Azt hiszem, hogy jól tettük, hogy nem Ká-t választottuk. - nevetett Hermione, mire a fiúk kérdőn néztek rá. - Tudjátok, Ká, a kígyó! A mesében is elég fura volt... nem lehet valami nagy segítség.

- Ellenben velem. No, talpra kecmeregni, és elindulni az utolsó feladat felé. Hórukk! - dörmögte a mellettük felbukkanó Balu, majd elcammogott arra, amerről a Mardekárosok az előbb elrohantak.

 

***

 

 A barlang folyosójának végén egy hatalmas tábla helyezkedett el, de nem sakkbábuk álltak a mezőkön, hanem míg az egyik oldalon egy vörös hajú sellő, egy nagyon hosszú hajú lány, két egymást ölelő hercegnő, egy lány hét törpével, egy sárga báli ruhás, barna hajú fiatal, egy piros felsős mackó és egy harcosnak öltözött kínai lány állt, addig a fiatalok felé eső oldalon kisebb dolgok/lények voltak: egy alma, egy fésű, egy torony kicsiny makettje, egy rakat könyv, egy mézesbödön, egy integető hóember meg az előbbi aprócska sárkány, aki immár lenyugodva nézte az új roxfortiakat.

- Pszt, szerintem a sárkányt ne a macihoz toljuk! - bökte oldalba Ron Harryt, mire a fiúk ismét elkezdtek nevetni, és csak Hermione megrovó pillantása láttán hagyták abba.

- Oké, szóval fogadjunk, hogy nem ismertek fel senkit - sóhajtotta a lány, mire Harry elpirult.

- Nos, Dudley nagyon odáig van a Jégvarázsért, ezért szinte egész nyáron az ment a tévében... A két hercegnőhöz tartozik a hóember, ez tuti!

Hermione csak felvonta az egyik szemöldökét, majd ráparancsolt Olafra: - Menj oda a két lányhoz!

- Oké! – válaszolta a hóember, majd dudorászva elkezdett Annáék felé kacsázni a sakktáblán. "És a bú, a gond így tovaszáll, csak relaxálj!"

Ron szájtátva bámulta a furcsa jelenetet, majd miután jobban megnézte a leendő párosokat.

- Khm, Hermione, megeszem a talárom, ha a mézesbödön nem a medvéé!

Amint kimondta, Micimackó felpattant, mint aki engedélyt kapott rá, és elbóklászott a bödönig, majd neki is állt falatozni belőle.

- Eddig jó - hümmögött a lány, majd lassacskán mindenkit a párjukhoz küldve már csak két pár maradt: a sellő és a kínai harcoslány, illetve a könnyen agresszívvá váló sárkány meg a fésű.

 

***

 

- Higgyétek el, hogy a harcos haját sokáig kell fésülni, míg úgy áll - mondogatta egyre hangosabban Ron.

- Oké, Ron, de mégis mit csinálna egy sárkány lent a vízben a sellők között? - nyögte Harry, és hallatszott a hangján, hogy nem először hozza fel ezt az érvet.

- Lehet, hogy ő a vöröske szárazföldi jóbarátja. - Mondogatta Ron, mire Hermione a tenyerébe temette az arcát.

- Annyira kár, hogy sosem érdekeltek a Disney hercegnők! - nyöszörögte. - Nem hiszem el, hogy ezen fogunk elcsúszni!

- Khm. - hallatszott egy hang a sakktábla távoli részéből, mire a fiatalok Mulan felé fordultak. - Bocsánat a zavarásért, de muszáj leszögeznem, hogy nem vagyok hercegnő.

- Én igen! - csivitelte Ariel, mire Mulan a szemét forgatta.

- Persze, hogy az vagy! - vágta rá Mushu a sakktábla másik végéből. - Apuci a háromágú szigonyával őrzi a birodalmad, mi?

- Ó, ismered aput? - csillant fel a hableány szeme, mire a fiataloknak leesett, hogy azok ketten nem ismerik egymást, és rávágták, hogy:

- Kis sárkány a harcos lányhoz, fésű a sellőhöz!

 

Nikki Hartomo’s Instagram profile

***

 

- Ez ügyes volt - pacsizott le velük Balu, majd egy csettintéssel a labirintus elé varázsolta a fiatalokat.

- Sikeresen az útvesztő végére értetek! Jó étvágyat a vacsorához, fiatalok! - Mondta, majd visszaváltozott a sövénylabirintus nem mozgó képeinek az egyikévé, várva, hogy valaki majd ismét őt választja kísérőnek.

- Ennyi? - dühöngött Ron.

- Kiértünk élve, és nem falt fel minket egy törpesárkány. Ez nem elég? - ráncolta a homlokát Harry. 

- Fiúk, mi csak teszteltük az útvesztőt, hogy a kicsiknek biztonságos-e! - szólt rájuk Hermi, mire a fiúk egyből rávágták, hogy: - NEM AZ!

- Azért nem volt olyan nehéz... – kezdte a bozontos hajú lány.

- Valószínűleg Malfoynak más a véleménye - mutatott Ron a kígyós kép előtt felbukkanó Mardekárosokra, akik tépett talárban, rohanvást indultak a Nagyterem bejárata felé.

- Igen, most láttam őket Kifalván rohangálni. Mindhárman tetőtől talpig zöldek voltak - szólalt meg egy álmodozó hang a trió mögött, akik erre a Hollóhátas barátjuk felé fordultak.

- A kísérőm egy kicsit odakapott, amikor próbálta meggyőzni őket, hogy ne lopjanak el semmit a karácsonyfák alól...

- Ó, szia, gyere velünk, és meséld el, te merre jártál! Mi Csodaországban kezdtünk! - karolt bele Hermione a szőkeségbe, majd elindultak az iskola felé nyomukban a két elfáradt fiúval.

 

 

Nyereményjáték:

 

Ünnepi turnénkhoz hasonlóan mostani játékunk is rendhagyó formát ölt. Minden állomáson találsz egy kérdést, ami az adott poszthoz kapcsolódóan irányulhat az adott könyvre, szerzőre, szereplőre, de olyan is előfordulhat, hogy a te véleményedre, élményeidre, kedvenceidre leszünk kíváncsiak.

A turné végén, a Blogturné Klub bloggereinek felajánlásáből hét ajándékcsomag kerül kisorsolásra azok között, akik minden állomást teljesítenek (vagy legalább megpróbálják). A csomagok tartalma minden esetben meglepetés lesz, de a könnyebb választás miatt mindegyiket ellátjuk egy fantázianévvel.

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

 

 

Ki választotta Sir Kánt társául?

a Rafflecopter giveaway

ÁLLOMÁSOK:

[ADVENTI BLOGTURNÉ 2021]

12/01 Könyvvilág
12/02 
Utószó
12/03 Dreamworld
12/04 
Readinspo
12/05
 Könyvvilág
12/06 
Olvasónapló
12/07 
Readinspo
12/08 
Booktastic Boglinc
12/09 Veronika's Reader Feeder
12/10 
Csak olvass!
12/11 Fanni’s Library
12/12 
Csak olvass!
12/13 
Betonka szerint a világ...
12/14 Könyv és más
12/15 Veronika's Reader Feeder
12/16 Booktastic Boglinc
12/17 Hagyjatok! Olvasok!
12/18 Kelly & Lupi olvas
12/19 Utószó
12/20 Szaffi polca
12/21 FüggőVég
12/22 Spirit Bliss Sárga könyves út
12/23 Dreamworld
12/24 Közös

 

vvvvv

Remélem jól szórakoztatok!

Köszönöm a figyelmet!

vvvvv

 


  

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó volt ez a fanfic!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, Timi! :)) Első és nagy valószínűleg utolsó publikált HP fanficem. ^-^

      Törlés