2021. december 16., csütörtök



Ninth House - A kilencedik ház | Kedvcsináló idézetek ~ Blogturné Klub Extra

 

A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

  

 

Már magyarul is megjelent Leigh Bardugo új regénye, A kilencedik ház, amiben ezúttal nem a Grisák világába látogatunk el, hanem a Yale egyetem környékén történnek természetfeletti dolgok.

Kövesd végig a Blogturnét, ahol értékelések és extrák zöme vár rád, és ha velünk játszol, meg is nyerheted a regény egy példányát.




Miért épp ő? Mi a csapda?


Galaxy „Alex” Stern a Yale Egyetem legfurcsább elsőévese. Hippi anyja nevelte fel Los Angelesben, a középiskolát sem fejezte be, drogdíler haverok között és alkalmi munkákból élt, húszévesen pedig egy rejtélyes gyilkossági ügy egyetlen túlélője lett. A kórházi ágyán kínálják fel neki a második esélyt, a felvételt a világ egyik legrangosabb egyetemére. De miért neki? És ki mozgatja a szálakat?


Alex hamarosan különleges képessége miatt és a titokzatos jótevői megbízásából a Yale titkos társaságainak okkult tevékenységét felügyeli. A tiltott mágia alkalmazása viszont baljósabb és veszélyesebb, mint ahogy azt akár a legparanoiásabb elme is elképzelheti.

FELÉLESZTIK A HOLTAKAT, ÉS NÉHA AZ ÉLŐK A PRÉDÁK…

 

Kiadó: Könyvmolyképző (Zafír pöttyös könyvek)

Terjedelem: 568 oldal  

ISBN: 9789635618248 · Fordította: Seres József

Műfaj: urban fantasy, krimi, mágia, nyomozás, szellemek

Eredeti mű: Ninth House / Eredeti megjelenés éve: 2019

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

 

--- Tovább az idézetekhez! ---

vvvvv

1.

– Bassza meg – lihegte.

Alex csak pislogott.

– Azt hiszem, most hallottalak először káromkodni.

Darlingtont elfogta a hidegrázás, hiába próbálta megfékezni az egész testét átjáró reszketést.

– Én a k-k-káromkodást m-m-meg a szerelmi vallomást egyként k-k-kezelem: takarékosan, és csak akkor, ha t-t-teljes szívemből jön.

 

2.

Mors irrumat omnia – suttogta Alex. A halál bebasz mindenkinek…

 

3.

Belbalmnak két asszisztense volt, felváltva dolgoztak az irodája előtti asztalnál. Ma reggel a nagyon lelkes, nagyon csinos Colin Khatri húzta az igát, a Tekercs és Kulcs tagja – meg csodagyerek valamiféle kémiai izében.

– Alex! – kiáltott fel, mintha a rég várt vendég érkezett volna meg a partira.

Colin lelkesedése mindig őszintének tűnt, de ez a túlfűtöttség néha arra ingerelte Alexet, hogy valami hirtelen erőszakos cselekedettel torolja ezt meg – például ceruzát döfjön a tenyerébe.

 

4.

Rengeteg emberi szörny él a világon.

 


5.

Alex a fiúra fordította a tekintetét. A félhomályos szobában a szeme feketének, vadnak tűnt.

– Van más is?           

Nem kellett pontosabban kérdeznie. Felfedi magát a világ? Elárulja a titkait?

– Igen. Rengeteg dolog.

Alex habozott.

– És megmutatod nekem?

– Ha hagyod.

Alex ekkor elmosolyodott – apróság, csupán egy pillanatra megmutatta a benne rejlő lányt, egy boldog, kevésbé kísértetes lényt. Ezt tette a varázslat. Feltárta a szívét annak, aki volt, mielőtt az élet elvette a hitét a lehetségesben. Visszaadta neki a világot, amire minden magányos gyermek vágyik. A Léthe megtette ezt Darlingtonért. Talán Alexért is megteheti.

 

6.

És ilyen volt minden alkalommal – és ilyen is lesz, amíg az elixír végül megöli, mert a mája telítődik a méreggel. Nem lehet odalopakodni a halál mellé, és csak a lábujjadat belemártani. Végül úgyis megragadja a bokádat, és megpróbál lehúzni.

  Na és? Ha ez bekövetkezik, a Léthe talál neki egy májdonort. Nem ő lenne az első. Nem mindenki születik olyan tehetséggel, mint Galaxy Stern.

 

7.

– Pamela Dawes, ismerkedj meg az új Dantéval, Alex Sternnel!

Dawes kezet nyújtott, nagyjából akkora lelkesedéssel, ahogy a kolera-járvány kitörését üdvözöljük.

– Üdvözöllek a Léthében! – köszönt.

– Dawes működtet mindent, és ő biztosítja, hogy ne csináljak túl nagy hülyét magamból – tájékoztatta Darlington Alexet.

– Akkor ez egész napos munka? – kérdezte a lány.

Dawes pislogott.

 

8.

– Maguk, gyerekek, a tűzzel játszanak, és meglepődnek, amikor leég a ház.

 

9.

A béke olyan, mint minden nagyon jó az életben: nem tart sokáig. Egy illúzió, amit egy pillanat alatt meg lehet szakítani, és ami ezután örökre elvész. Csak két dolog ad valódi biztonságot: a pénz és a hatalom.

 

Alex Stern from Ninth House by Leigh Bardugo @iparwing (insta)

10.

Daniel Arlington azzal büszkélkedett, hogy ő mindenre felkészült, de Alex Sternre nem tudott volna jobb leírást adni, mint hogy „kellemetlen meglepetés”. Több más meghatározást is kitalált rá, de azok nem voltak elég finomak, és Darlington mindig törekedett a finomságra.

 

 

Nyereményjáték:

 

A Kilencedik ház szerzője, Leigh Bardugo itthon is egyre több rajongóval büszkélkedhet. Te is közéjük tartozol? Most kiderül! Minden állomáson az író egy-egy könyvéből találsz idézetet, a feladatod, hogy beírd a rafflecopter doboz megfelelő sorába az adott kötet címét.

 

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

 

 

Talán a szerelem csak egy babona, egy ima, amit azért mondtunk, hogy a magányosság valóságát kordában tartsuk. A csillagok úgy festettek, mintha közel volnának egymáshoz, pedig igazából több millió mérföld választotta el őket. A végén talán a szerelem nem jelentett mást, csak vágyódást valami lehetetlenül fényes és mindörökké elérhetetlen után.

a Rafflecopter giveaway

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése