2021. december 29., szerda



Amira Stone: Elszakítva (A mágia rabjai 2.) | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

Az életben csak az a fontos, hogy boldog és teljes életet élj,
szerelemmel vagy anélkül, az nem számít.

 




Amikor döntened kell, melyik utat választod.

Áruló foglalta el a palotát. Kein, a kitaszított ezt látszólag kihasználja, és miközben segédkezet nyújt a hatalom átvételéhez, egyre több különleges képességet fedez fel magában.

A halott király lányai menekülni kénytelenek. Ene rabként ébred egy felkelőkkel teli hajón, viszontagságai során barátságok, szövetségek és szerelmek szövődnek.

De mekkora árat kell fizetnie a bosszúért?

Mena és Ray a túlélőket mentik, mígnem kénytelenek elszakadni egymástól. Rayt ígérete köti, Menát a nyomasztó bűntudata és a kötelessége.

Hárman három különböző úton indulnak, bár a céljaik közösek.

Vajon az útjaik összeérnek valahol?

Vajon Ray és Ene szerelme elég erős?

És vajon ki a meeshai? Kié az igazi hatalom?

Titok, cselszövés, szerelem és szenvedélyes küzdelem a túlélésért Amira Stone új regényében.

Két hercegnő és a két számkivetett fiú történetének folytatása, egy váratlan csavarral.

 

Könyv információk:

 

Eredeti megjelenés éve: 2021

Könyvmolyképző, Szeged, 2021

320 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635613977

A mágia rabjai:

 

1. Kitaszítottak

2. Elszakítva

3. ???

 

 (nem befejezett)

KMK WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

A történetről…

 

Az első regényből megtudjuk, hogy Nebessent és Szabad Földét ReetUr hídja választja el, amit 300 éve az akkori volur [mágiatudó], ReetUr épített, aki ezzel elzárta a lázadó nemesi családokat egymástól. De mi van akkor, ha a saját rokona tör a király és a királyi család életére? Az Elszakítva ott folytatódik, ahol az első véget ért: az árulás és a trónfosztás megtörtént, Garth lázadói megölik a királyt és a királynét Keinnel és Roennel az oldalán, Enét és Damont elrabolták a Felszabadítók, Arutelu halálosnak tűnő sebet kapott, Ray a Szabad Földről érkezett egykori nemesi család sarja a hazautat a húgához, Tiiuhoz, míg Mena… Nos, Mena, a lány, akit a következő volurnak neveltek továbbra sem képes egyetlen épkézláb varázslatot se produkálni, holott a meeshai-ja, Ray felbukkanása után már tényleg képesnek kellene lennie előhívni az erejét.

 

Szerintem…

 

Az író továbbra is négy karakterrel zsonglőrködve beszéli el a trónfosztás utáni állapotokat. Mivel nem emlékeztem kristálytisztán a Kitaszítottak végére, eléggé sokkot kaptam, hogy hirtelen meghalt Kandma Arden király. Persze izgatta a fantáziám, hogy erről miként szerez tudomást az uralkodónak nevelt másodszülöttje, Ene, akit a testőrparancsnokával, Damonnel raboltak el holmi „kalózok”, akik szeretnék felszabadítani Szabad Földét, és ezért Felszabadítóknak nevezték el magukat. /Nos, valljuk be, tényleg muris a névválasztás a terveik tekintetében, és imádtam, hogy ezt szóvá is tették nekik!/

Az egyik legérdekesebb karakter Esim Beret kapitány volt, akiről remélem, hogy a folytatásban is találkozunk vele. Egy rafinált, intelligens karakter, akinek megvan a maga izgalmas és titokzatos múltja. Nem csak miatta (és a hajón felbukkanó Tiiu miatt), de én Ene részeit szerettem a legjobban olvasni. Talán ezek voltak a legszórakoztatóbbak, legérdekesebbek, ugyanis nem csak a szópárbajok dobták fel a sztoriját, hanem a tengeri szörnyek is!

 


Mena, Ene testvére, az elsőszülött Arden hercegnő, akit a következő volurnak tanítattak egész eddigi életében egy rejtekalagúton igyekszik megmenekülni a palotából a trónfosztás napján. Oldalán a fiú, akit a meeshaijának (avagy társának) gondol, Ray (Tiiu bátyja), Arutelu Arden, az unokafivére és több nebesseni nemes. Mena részei nem csupán a menekülésükről szólnak, hanem a lány belső harcait is nyomon követhetjük, mert nem érzi magát volurnak, nem tud varázsolni, mégis elő kell adnia másoknak, hogy az.

 

 

   – Árva lettem – nyöszörgöm.

   –  És királynő – teszi hozzá Esim enyhén ünnepélyes, mégis

utálkozó hangnemmel. Mintha megtisztelve érezné magát,

amiért ő teheti vállamra ezt a terhet, de közben meg is vet. – Aki

teljesítheti a követelésünket, az életéért cserébe.

 

 

Ray szemszöge onnantól vált izgalmassá, hogy kólönváltak az útjai Menáétól, és Ariteluval, a majdnem halálra sebzett, totál részeges katonával igyekszik eljutni a mesterekhez El Vedom hegyéhez. Zseniális a párosuk! Arutelu alapvetően egy vicces, bár tragikus figura, de az, ahogy Rayjel szövetkeztek…

Az egyetlen szemszög, amit csak a külső tényezők tettek érdekessé: Kein… Nos, őt már az első részben se kedveltem, mert egy beképzelt ripacs… Viszont vele belülről is körbenézhetünk az El Vedom hegyen, a helyen, ahol a mestereket képzik! Nagyon izgatta a fantáziám ez a vonal, és bár nem kedveltem Keint (vagy a szövetségeseit, Roent és Garthtot), mégis az ő vonalán találkoztam a legtöbb áll-földön-csattanós fordulattal!

 

Ahány főszereplő annyiféle történetszál, annyiféle stílus és mégis mindenki egy cél felé halad: a titokzatos hegy felé, ahol a könyv végén összefutnak az útjaik, hogy aztán ismét a földbe legyünk döngölve egy csattanós fordulattal meg egy függővéggel. Érdekes volt, hogy milyen hamar sikerült felvennem a fonalat, milyen könnyedén simultam bele a világba ismét. Az első részhez képest kevés romantika volt a regényben, inkább a humoros és kalandos vonalak erősek benne, de nekem így jobban tetszett. Picit körbenéztünk Nebessenben, még többet megtudtunk a világról, ReetUr mágiájáról, a szörnyekről, akiket teremtett, az Ardenek erejéről és még sok apróságról.

 


Összességében

 

Kalandos, humoros történet, ami egy rendkívül jól felépített és összetett világban játszódik, és ami tele van lebilincselő emberi sorsokkal. Meg persze váratlan fordulatokkal… Nagyon szíven ütött az Elszakítva lezárása, és amennyire vártam ezt a folytatást, most úgy várom a harmadik részt…

Örültem annak, hogy mind a négy már megismert főszereplő szemszöge megmaradt, de a legjobban Ene hajós útjáról szerettem olvasni, illetve Ray utazásáról a részeges útitársa oldalán. 

 

Értékelés: 4,5

 

Érdekel a sorozat többi része? Mivel ez a rész is függővéggel végződött, tűkön ülve várom a folytatást.

 

Kedvcsináló idézetek:

– Ronda egy látványt nyújtasz, kislány.

– Beszélj vele tisztelettel! – förmed rá Damon.

A férfi érdeklődve félrebillenti a fejét, majd egy hirtelen mozdulattal meghajol.

  Esim Beret kapitány, tiszteletére, felség. – Amikor felegyenesedik, olyan kajánul mosolyog, amit bármelyik behízelgő lord megirigyelhetne. – Engedje meg, hogy megjegyezzem, kegyed oly csodásan fest, mint a hajnali ábrázatom egy átdorbézolt éjszaka után. Megtisztelne azzal, hogy elfogad tőlünk egy kis rizspárlatot, ami meggátolhatná, hogy úri okádékát szerény tatomra terítse?

Damon fújtatva néz Esimre. Szerintem egyre gondolunk, de én mondom ki hamarabb.

– Egyezséget kötnél egy árulóval?

Esim kedélyesen elmosolyodik.

  Az égiek bütykös lábujja legyek, ha ti szeretők vagytok. – Összegyűri az üzenetet. – És nem vagyok őrült, hogy egy olyan emberrel alkudozzak, aki lemészárolta a családját, és koholt vádakat híresztel.

– Korábban férfi módra akartál harcolni, a saját utadat járni, de két napja csak pityeregsz, akárcsak egy igazi… – Lenyeli a mondat végét, elfordul.

Kipattanok az ágyból.

– Gyerünk! Mondd ki! – követelem.

Visszaperdülve a szemembe néz. Ekkor még valamit észreveszek rajta: csalódottságot, amit én okoztam.

– Hercegnő. Úgy viselkedsz, mint egy elkényeztetett hercegnő.

  Mert az is vagyok! – emelem fel a hangom.

– Oh, az égiekre! – Arutelu felüvölt, mire azonnal felé hajolok, talán fájdalmai vannak. – Verejték csorog a tökömön is. A tér szélén van egy fűszeres, menj, és lopj egy kis ánizst!

Nem tudom eldönteni, most félrebeszél, vagy komolyan gondolja.

– Mégis, minek?

  Mert itt délutánra olyan pirosra fogunk sülni, mint a nyársra húzott csirke. Én már megpácolódtam a borban, de te piszok savanyú leszel ánizs nélkül.

 

☆☆☆
Nem saját képek. A MÁGIA RABJAI Pinterest tábla

A mágia rabjai #2 a GoodReads-en.

☆☆☆


A második részével folytatódott Amira Stone kalandos és izgalmas Young Adult sorozata, A mágia rabjai.

Kövesd végig a Blogturnét, ahol értékelések és extrák zöme vár rád, és ha velünk játszol, meg is nyerheted a regény egy példányát.

  


Nyereményjáték:

 

Amira Stone is az Aranymosás Válogatás egyik olyan nyertese, akit aztán megannyi olvasó zárt a szívébe a tehetségének köszönhetően.

A mostani játékunk során Aranymosás-győztes könyvekből találsz idézeteket, a feladatod pedig, hogy beírd a rafflecopter doboz megfelelő sorába az adott kötet címét.

 

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

 

„Eredendő vágy perzsel.

Ismerni akarom őt. Ismerni minden sötét titkát, minden mocskos vágyát, minden gondolatát.

A pokol sokadik körének peremén egyensúlyozom, és csak egy hajszál – az értelem és az erkölcs utolsó foszlánya – választ el attól, hogy könyörögjek a zuhanásért.

Jobban akarom őt, mint eddig bármikor.”

a Rafflecopter giveaway

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése