2021. december 13., hétfő



Marvel: ​Bosszúállók - Szereplők nagykönyve | Blogturné Klub könyvajánló

 

 

Ez a könyv több mint kétszáz olyan hőst és gonosztevőt mutat be, akik a Bosszúállókhoz kapcsolódnak. Minden oldalt elképesztő tények és adatok töltenek meg, köztük a képességek számszerű értékelése, ahol a legmagasabb érték a 7. Egy átlagos emberé 1 vagy 2.

 




Ismerd meg a Föld legnagyobb hőseinek szövetségeseit és ellenségeit! Ebben a gazdagon illusztrált, hivatalos útmutatóban több mint kétszáz Bosszúállók-karakter mutatkozik be, többek között a közkedvelt Pókember, a mágia mestere, Doktor Strange, valamint Thanos, az őrült titán és Loki, a csínytevés istene.

 

A könyv oldalain a Marvel Comics legkiválóbb illusztrátorainak munkái köszönnek vissza, melyek mellett részletes összefoglalót találsz a szereplők eredettörténetéről, képességeiről és tulajdonságairól. Pillants bele a Bosszúállók mozgalmas, örökké változó világának legfrissebb eseményeibe!

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Marvel Avengers:

The Ultimate Character Guide

Eredeti megjelenés éve: 2010

Kolibri, Budapest, 2021

208 oldal · keménytáblás ·

ISBN: 9789634378693 · Fordította: Sepsi László

WEBSHOP

MOLY

GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Szerintem…

 

Akárcsak a Kolibri kiadó által eddig kiadott MARVEL-univerzummal foglalkozó kiadványok, ez is egy gyönyörű, jó minőségű lapokra nyomtatott, színes keménytáblás, nagy alapú lexikon, ami tartalmaz egy csomó hasznos és haszontalan információt a sokak által imádott Marvel-képregények karaktereiről.

 


A kötet több mint 200 gonosztevőt és az ellenük küzdő hősöket mutatja be elég nagy részletességgel, ám a különlegessége a többi Marvel kiadványhoz képest az, hogy ezúttal mindenkit beosztályoznak egy 1-től 7-ig terjedő erőérték skálán. Megtudjuk, hogy kinek mekkora az energiakisugárzása, az ereje, az ellenálló képessége, a harci jártassága, az intelligenciája és a gyorsasága. Például Loki számai: 6 energiakisugárzás, 5 erő, 6 ellenálló képesség, 3 harci jártasság, 5 intelligencia és 7 gyorsaság, míg a testvérének és legfőbb ellenségének, Thornak a számai:  6 energiakisugárzás, 7 erő, 6 ellenálló képesség, 4 harci jártasság, 2 intelligencia és 4 gyorsaság. (Tulajdonképpen elég sok időt töltöttem azzal, hogy az általam ismert nagyobb ellenfelek értékeit hasonlítgattam össze... Izgalmasak a hősök+gonosztevőjük különbségek!)

 


 

ROHAM

Tommy Shepherd, más néven Roham átlagos családban nevelkedett, de javítóintézetbe küldték, mert véletlenül porig rombolta az iskoláját. Rajta volt Vízió Bosszúállók-jelöltjeinek listáján, amelyet Vasfiú használt, hogy megtalálja jövőbeni szövetségeseit.

 

 

Minden oldalon karakter kapott egy-egy saját oldalt, amelyen szerepelt róluk 3-4 különféle képregényverziós rajz, egy rövid, szöveges bemutatkozás (néha egy apró humoros sztorival, máskor a különféle névváltogatásukkal), illetve 4-6 extra, amik a ruházatukkal, fegyverzetükkel, az ellenségeikkel, a csapatukkal vagy egyéb különlegességeikkel kapcsolatosak. Például: Madame Hidrának módosított szemfoga van, ami mérget tartalmaz, ezért halálos a harapása, de érdekes volt az is, hogy Tigrának pengeéles ÉS visszahúzható karmai vannak! Elég sok hőst és gonoszt csak a többi Marvel kiadványból ismertem, ahol vagy más információkkal/tényekkel mutatták be őket, vagy eleve csak említésszintjén merült fel a nevük.

 


Talán csak az zavart a kiadványban, hogy logikátlan volt az elrendezése... Se nem ABC sorrendben volt, se nem volt külön bontva, hogy az elején a hősök és hátul az ellenfeleik szerepelnek, se csapathoz/ligához tartozás szerint nem volt összerakva. Elég sokat lapozgattam ide, mert ha találtam egy karakteroldalon valaki mást, akit megemlítettek, akkor oda lapozgattam, és így össze-vissza, nem lineárisan haladva nem csak elkeveredtem néha, de tuti ki-kimaradt pár arc. De ettől függetlenül jól szórakoztam, míg próbáltam felfeljteni a kapcsolatokat a karakterek között!

 


Összességében

 

Újabb igényes és tartalmas kiadvány Marvel-fanoknak. Szerettem, hogy mindenki kapott saját oldalt, és azt is, hogy felmérték mindenki erőértékeit, mert vicces volt összehasonlítgatni a hősök és az ellenfeleik számait. Nagyon tetszett az is, hogy minden karaktert több illusztrációval mutattak be, ugyanis ivel nem vagyok nagy képregényes, nem ismertem a különféle illusztrátorok munkáit. Nagyon csípném, ha a moziverzumban eddig meg nem jelenített figurák egyszer majd felbukkannának, mert a Marvel tele van izgalmas karakterekkel és történetekkel!

 

Ajánlom? Igen.

 

Ajánlás: A MARVEL UNIVERZUM rajongóinak mindenképpen ajánlom. ;) (Karácsonyi tipp: MARVEL-rajongóknak kortól függetlenül ideális ajándék!)   

 


Kedvcsináló idézetek:

SÍKEMBER

Dr. Val Ventura asztrofizikus és a Nagy Tavak Bosszúállóinak második embere. Képes különböző alakúra megnyújtani a testét, de mindig kétdimenziós marad, innen kapta a szuperhősnevét: Síkember. A csapattársai egy alkalommal azt hitték, meghalt az Örvény elleni küzdelemben, de kiderült, hogy Síkember csak oldalvást fordult, mert szégyellte, hogy a csatában elveszítette a ruháit.

SHANG-CHI

Sang-Chi a kungfu mestere. Egy távolkeleti maffiafőnök fia, akit születésétől fogva arra képeztek ki, hogy a világ legnagyobb harcművésze legyen – ás az apját szolgáló tökéletes orgyilkos. Shang-Chi azonban nem volt hajlandó a neki szánt útra lépni: az MI6-nek (az Egyesült Királyság kémszervezetének) dolgozott, hogy elpusztítsa apja birodalmát, és egyedül vagy a Bosszúállókkal segítsen másokon.

 

◈ ◈ ◈ ◈ ◈

Nem saját képek. A képek a könyvből származnak! 

MARVEL Pinterest tábla.

Marvel Avengers the Ultimate Character Guide a GoodReadsen

◈ ◈ ◈ ◈ ◈ 


A Kolibri Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Marvel: ​Bosszúállók – Szereplők nagykönyve című gazdagon illusztrált kötet. A könyv bemutatja a Bosszúállók alapító tagjait, a rendhagyó karaktereket és a leghalálosabb ellenségeiket. A könyvben több mint kétszáz karakter mutatkozik be. A lapokon a Marvel Comics legkiválóbb illusztrátorainak munkái köszönnek vissza, melyek mellett részletes összefoglalót találhatunk a szereplők eredettörténetéről, képességeiről és tulajdonságairól. Tartsatok velünk, merüljetek el a szuperhősök és ellenségeik világában, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott nyeremény könyvet.

  


Nyereményjáték:

 

Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a Marvel univerzumot. Minden állomáson találtok egy kérdést, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírni mindegyikre a helyes választ, és máris esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott kötetet.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

  

Ki menti meg az űrben rekedt Tony Starkot és Nebulát a Bosszúállók: Végjátékban?

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

12.09.: Csak olvass!

12.11.: Spirit Bliss Sárga könyves út

12.13.: Hagyjatok! Olvasok!

12.15.: Dreamworld

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése