2021. december 1., szerda



Gentleman Nine - Kilences Gavallér | Kedvcsináló idézetek ~ Blogturné Extra

 

A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

  

 

Penelope Ward legújabb romantikus regényében két fiatalkori barát között alakul ki vonzalom. Ha érdekel, hogy miként lépnek túl főszereplőink azon, hogy vágyuk tárgya tiltott gyümölcsnek számít, akkor tartsatok bloggereinkkel új blogturnénkon Ne feledjétek, egy szerencsés olvasónk a Könyvmolyképző kiadónak hála meg is nyerheti a turné végén a Kilences gavallér című regényt!




Egyikünk ​hazudott. Fiatalkorunkban hárman voltunk barátok. Egy kocka, egy szoknyavadász és egy szépség.

A szívem mélyén mindig is őt akartam. De eltitkoltam, mert Roryval alkut kötöttünk, hogy a közös barátunk, Amber tiltott gyümölcs.

Elmentem egyetemre, és az övé lett a lány. Amber sosem szerzett tudomást az érzéseimről. Évekig voltak együtt – míg Rory végül összetörte a szívét.

Mindezek során a távolság dacára felszínesen tartottuk a kapcsolatot. Mikor egy három hónapos munkaszerződés Bostonba szólított, Amber a rendelkezésemre bocsátotta a vendégszobáját.

A szakításából lábadozó lány lemondott a férfiakról. Egy este elképesztő dolog fogadott a számítógépe képernyőjén. A randizástól és a további csalódásoktól tartva kötöttség nélküli szexet keresett. Érzelmek vihara söpört át rajtam: féltés, féltékenység és kíváncsiság. Amber a Kilences Gavallért választotta, és üzenetet küldött neki. Kitárulkozott előtte, többek között azt is bevallotta neki, micsoda testi vonzalmat kelt benne a barátja: én. De engem meg ő tart tiltott gyümölcsnek – ráadásul selyemfiúnak is. (Ami a körülmények fényében vicces.)

Végül egy hotelben beszélt meg találkozót a Kilences Gavallérral, ahol egy visszautasíthatatlan ajánlat várta.

 

Kiadó: Könyvmolyképző (Rubin pöttyös könyvek)

Terjedelem: 296 oldal

ISBN: 9789635617388 · Fordította: Benkő Ferenc

Műfaj: chick lit, new adult, romantikus, erotikus

Eredeti mű: Gentleman Nine / Eredeti megjelenés éve: 2018

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

 

--- Tovább az idézetekhez! ---

vvvvv

1.

Egy vonat közeledhet a háttérben?

– Rendben. Akkor még egyszer köszi, Vaktyúk!

Vaktyúk. Évek óta nem hallottam ezt a becenevet. A vezetéknevem, a Walton után kaptam. Channing rengeteget húzott azzal, hogy micsoda tyúk vagyok – igazi vaktyúk.

A vonat hangosabb lett.

– Mindenképp benyalok majd, mikor odaérek! – folytatta.

Hogy micsoda?

– Bocs, nem értelek!

– Azt mondtam – üvöltötte –, mindenképp beszélünk majd, mikor odaérek… és kösz a szállást! De… megjött a vonatom. Nemsokára beszélünk!

Ó, szűzanyám!

– Oké. Jól hangzik!

 

2.

– Még soha életemben nem hallottam erről a helyről. Igazi kincset találtál! Legszívesebben egész este itt lófrálnék, és koffeinmámorban keresném a ritka könyveket. Szerinted ez furcsa?

– Igazából nem. A könyvesboltok pont ezért remek helyek első randin. Jártam már néhány nővel könyvesboltokban… persze, egyik sem ér fel ehhez.

– Most megleptél – ráncolta az orrát.

– Kezdjük azzal, hogy így sosem fut zátonyra a társalgás. Minden könyv külön téma.

 

3.

– Tudod, még miért remek hely egy könyvesbolt az első randira?

– Miért?

– Ha bakot lősz, attól még hazavihetsz magaddal valami mást, hogy bebújj vele az ágyba – húzogattam a szemöldököm.

– Csípem az észjárásod, Lord.

 


4.

– Az én gondom az… hogy még nem állok készen egy kapcsolatra. Ugyanakkor arra sem, hogy felcsípjek valakit. Átmenet pedig nincs. Tudod, mi lenne a legjobb? – Körülnéztem, hátha időközben érkezett még valaki. – Szeretnék egy szupererőt, hogy bármelyik férfival lefekhessek, aztán kitörölhessem az emlékét, amivel megúszhatom a következményeket és a bűntudatot. Sosem látnám viszont. Mi több, egyszerűen megszűnne létezni. De ez csak egy ábránd.

– Hát… nem, igazából nem. Egyéjszakás kalandnak hívják.

– De ahhoz igenis el kell menni otthonról, vagy legalább a neten összeszedni valakit. Egyelőre ez még túl ijesztő nekem. Még egyikre sem állok készen.

 

5.

Az este furcsamód A kis kedvencek titkos élete című rajzfilmet juttatta az eszembe.

Én vagyok Tibériusz.

Basszus, Tibériusz vagyok!

Magamban kacagni kezdtem.

Egy randin a csaj egyszer elrángatott moziba. A filmben volt egy édes, pici törpespicc, Gigi, aki egy Tibériusz nevű rőtfarkú ölyv segítségét kéri egy barátja, egy Jack Russel terrier előkerítéséhez. Az ölyv egész végig azon rágódott, segítsen-e neki… vagy megegye.

Ühüm. Én vagyok Tibériusz, Amber pedig Gigi.

 

6.

– Nem direkt csináltam… esküszöm! Steven Tylert néztem, aztán rányomtam valamire, és mire magamhoz tértem, a 2015-ös pöcsparádén találtam magam.

Röhögcsélve dörzsölte a szemét.

– Pöcsparádé…

– Ledermedtem.

– Nekem ciki ez, nem neked – közölte, mikor alábbhagyott a nevetése.

– Bízz bennem, nincs miért szégyenkezned.

Szinte azonnal megbántam a számon kicsúszott szavakat.

Pazar! Az előbb jobb híján gratuláltam neki a farkához.

– Igazán kedves tőled! – Felém tolta a telefonját. – De ne hidd, hogy csak pöcsfotókat találsz a telefonomon. Nyugodtan nézd végig az egészet. Lefogadom, hogy sikerült kifognod a tárhelyem egyetlen titkos ékkövét.

 

7.

Megköszörültem a torkomat.

– Nagyon örülök, hogy megtaláltátok a közös hangot Annabelle-lel.

– Igazából nem akartad bemutatni nekem, ugye?

 

8.

– Csak hogy tudd, a közösen töltött időnk részletei tabuk. Nem kötök mindent az orrára. Csak nagy vonalakban tudja, hogy… tudod… – haboztam.

– Szombatonként dugunk, mint a nyulak.

– Igen – feleltem vöröslő képpel.

– Azt mondasz el neki, amit szeretnél. Nem vicceltem, tényleg fontos, hogy legyen valakije az embernek, akire támaszkodhat, és akinek kiöntheti a lelkét. Ezt én már nyilván elbuktam, hiszen a testi élvezetek kedvéért hajlandó voltam elcseszni a barátságunkat.

 


9.

Channingre pillantva rajtakaptam, hogy a halak helyett engem figyel. A szeme ragyogott a fluoreszkáló fényben, mint a közeli víz akvamarinkékje.

Mosolygott, én pedig viszonoztam. A hét során immár sokadjára osztoztunk egy pillanatnyi közös hódolaton.

Utána olyasmit tett, amit addig még soha: megszegte a szabályokat. Channing a kezem után nyúlt. Összefonódó ujjainkból sosem tapasztalt melegség töltött el. Olyasmiket tettünk együtt, hogy képtelenségnek tűnt az egyszerű érintés világmegváltó hatása. De volt benne valami elképesztően bizalmas. Ami hatott rám. Méghozzá az elvárásaimra, ami jó eséllyel veszélyes.

 

10.

A szívem mélyén tudtam, hogy a történetünk befejezése nem lesz egyszerű.

 

 

Nyereményjáték:

 

Bloggereink nagyon szeretik Penelope Ward erotikától fűtött romantikus regényeit, ezért úgy gondolták, hogy mutatnak egy-egy idézetet az írónő könyveiből! A ti feladatotok az lesz, hogy kitaláljátok annak a regénynek a CÍMÉT, amelyikben az adott idézet szerepel, és beírjátok a rafflecopter megfelelő rubrikájába.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

“Nem sokkal később becsapódott a bejárati ajtó, és Elec viharzott be a konyhába. A levegő azonnal megtelt a szegfűszeges cigije és a parfümje egyvelegével. Utáltam az illatát.

Vagyis rohadtul imádtam az illatát, legszívesebben belefulladtam volna.

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

28 - Kelly és Lupi olvas

1 - Hagyjatok! Olvasok! (idézetek)

4 - Sorok között (extra)

7 - Hagyjatok! Olvasok!

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése