2021. december 25., szombat



AniTiger - Klisés Karácsonyi Book Tag

 

(Még több taget a „book tag” címke alatt található.)

 


Sziasztok!

Találtam egy book taget Molyon, ami megtetszett, ezért úgy döntöttem, hogy kitöltöm. Tavaly két másik taget töltöttem ki Karácsonykor – őket: Christmas is coming Book Tag + Karácsonyi Könyves TAG, avagy könyvajánló az ünnepre hangolva -, de most szerettem volna újítani. =^.^  =

Annyival nehezítem a book taget, hogy megpróbálok MINDEN kitételhez KARÁCSONYI KÖNYVET hozni! ;)

--- OLVASS TOVÁBB ---

❖❖❖❖❖

1. Karácsonyi film – azaz egy könyv, ami Igazából szerelem volt számodra


Rachel Cohn – David Levithan:
Dash és Lily – Kihívások könyve

 

Összességében egy jól kitalált és megvalósított történet! Kifejezetten jók a tipikus New York-i helyszínek és elfoglaltságok, ahogyan az is bejött nekem, hogy nem csak a könyvmolyok, a Karácsony-imádók, de a csavaros, szép szerelmes történeteket kedvelőknek is megkapják a maguk részét. Nem olyan blőd humorú, inkább aranyos, játékos az egész, de nem gejl. Nem írom, hogy nincsen hibája a regénynek, hiszen hogy ne lenne? De annyira jó hangulatú és érdekes volt, hogy nem zavart. Bármikor újraolvasós!

 


/Enyhe OFF: Nemrég megnéztem a Netflixes minisorozat verzióját is a regénynek, és azt is IMÁDTAM!/

 

2. Morgós karácsony – azaz egy könyv, amitől rögtön Grinccsé változtál


Catherine Rider: Csók New Yorkban

 

Igazi cukor-túladagolás volt számomra ez a töményen giccses, gejl regény… Azóta nem is olvastam a szériából egyet se. Szóval, igen, nálam a Grincs—hatást azzal lehet elérni, ha valami túl SOK, túl nyálas, és még csak nincs is jól megírva, mert klisé klisé hátán... :’)

 

3. Családi vacsora – azaz egy könyv, amiben szerepel egy család


Vavyan Fable: Mennyből a csontváz

 

Tipikus Fable-regény, ami tele van lökött figurákkal. Ezúttal a lököttség családi vonás, és egy kieső kúriába gyűlik össze ez a néhány eszement, hogy együtt karácsonyozzon. Jó néhányszor olvastam már ezt a könyvet, azt hiszem, hogy imádnék velük ünnepelni, mert kicsit a saját bolondjaimra hajaznak.

Fülszöveg (részlet): Imogen, a szabadsítlusban szeánszozó, kissé különc özvegyasszony karácsonyozásra várja hipochonder öccsét, Valdust, és menopauzás húgát, Genevát. Továbbá kisakaratú unokaöccsét barátnőstől, valamint ábrándos kuzinját, Aetnát. Utóbbi boldogtalan ara és Shakespeare-rajongó.

 

4. Karácsonyfa – azaz egy olyan könyv, ami karácsonyi színekben pompázik


Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra

 

Totál aranyos, kikapcsolódáshoz tökéletes kis limonádé, aminek a vége kiszámítható már a cím/fülszöveg alapján is! Mégis egy nagyon bájosan és viccesen megírt történet, amit a kötözködős hangulatom ellenére sem vagyok képes 5 csillagnál kevesebbre értékelni.

 

5. Önzetlenség, ajándékozás – azaz mondj egy könyvet, amitől szívesen megválnál, hogy másnak örömet szerezz vele


Jay Asher: What Light – Micsoda fény!

 

Jól szórakoztam olvasás közben, mert egy könnyed hangvételű, humoros, nagyon karácsonyi érzést okozó történet, ami tele van szerethető karakterekkel. Szívesen odaadnám valakinek, aki legalább annyira tudná értékelni ezt az igazi karácsonyi öntött gyertyás, gyönyörűen feldíszített, igazi fenyőillatú karácsonyfás, uborkás medvecukor illatú testápolós könyvet. (Annyira cuki ajándékok, apróságok voltak benne…!)

 

6. Forralt bor – azaz egy könyv, amiben sokat esznek, isznak


John Green – Maureen Johnson – Lauren Myracle: Hull a hó

 

Óriási kedvencem ez a könyv, annak ellenére, hogy nem adtam rá 5 csillagot. És hogy sokat esznek-e benne? Könyörgöm, a regény fele kábé egy Waffle House-ban játszódik! Igazi, karácsonyi, hóban botorkálós, manós, ajándékozós, meglepetésekkel teli cukorság ez a regény. (Ahogy az eléggé lehúzott Behavazva (2019) című filmadaptációja is, ami nálam újranézős!)

 

7. Éjféli mise – azaz mondj egy könyvet, amiért elmondtál egy imát, hogy elolvashattad


Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak

Matt Haig: A lány, aki megmenti a karácsonyt

Matt Haig: Karácsony apó és a csokitojás

 

Totál odáig vagyok Matt Haig-ért… khm.. a könyveiért. Legyen szó akár a felnőtteknek szóló regényeiről, akár az önsegítőiről, akár a mesekönyveiről – IMÁDOM mind!

(A fenti meseszériának az első része nemrég lett megfilmesítve, és nemrég megnéztem. Annyira édes, hogy nyugodt szívvel ajánlom karácsonyi filmnek: A fiú, akit Karácsonynak hívnak (2021)).

 

8. Visszaszámlálás – azaz egy könyv, aminek alig vártad a végét


Rácz-Stefán Tibor: Éld át a pillanatot!

 

Nehézsorsú főszereplők, mély beszélgetések, elmerülés egy író lelkében, bizalmatlansági problémák feldolgozása, könyvesbolti munka, télbe öltözött Budapest – mi másra vágyhatnék még? Ismét beleszerettem Tibi stílusába, habár nem egyszer összeszorult a szívem olvasás közben Panka és Bastien miatt! Szomorú, megható, megrázó és tanulságokkal teli olvasmány – örülök, hogy olvashattam!

Habár egy nap alatt keveredtek közel egymáshoz, mégsem éreztem instalávnak a fiatalok szerelmét, inkább rokonlelkek találkozásának. Nagyon drukkoltam, hogy megoldódjanak a gondjaik és elkezdjenek begyógyulni a sebeik.

 

9. Tűzijáték – azaz mondj egy olyan könyvet, ami olyan, mint egy tűzijáték


Christopher Moore: A leghülyébb angyal

 

Nekem a tűzijáték egy megosztó dolog: van, aki szereti, van, aki utálja. Christopher Moore munkássága, akárcsak ez a könyve, is ilyen: megosztja az embereket, mert néhányan a falra másznak a stílusától. Nálam betalált, csípem a csókát meg írásait, de totál agylövött!

Ez a könyve egy zombis, szellemes, gyogyós, mókuspornós, arkangyalkás, Télapó-gyilkolós karácsonyi mese. Morbid, beteg, viháncolásra késztetős, amit egyáltalán nem szabad Polgármesteri Hivatalban sorban állva olvasni. Otthonunk békés, csendes fali között ajánlott, ahol nem néznek furán Rád, ha teás csészébe csuklasz röhögés közben. Tipikus Moore könyv. Humortalanoknak és faarcúaknak nem ajánlom!

 

+ Pihi kérdés – Mézeskalács – azaz egy olyan édesség vagy ital, amit karácsonykor szeretsz enni/inni


Forró csoki / forralt bor + mákos, diós és gesztenyés bejgli


 

Na, nyugi elkészíteni csak az ihatókat tudom, a többit inkább megveszem készen. ;)

 

vvvvv

Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

Bárki kitöltheti, akinek kedve tartja, kérlek, a forrást jelöljétek!

A képek a könyvek borítói. ;)

vvvvv

 

1 megjegyzés:

  1. Én nemrég próbálkoztam a Let it snow olvasásával, de nem szerettem és félbehagytam. :( Pedig azt gondoltam, jó lesz!
    Viszont a Dash és Lily-t megnéztem végül én is sorozatban pár hete és nem volt rossz. :)

    VálaszTörlés