2021. április 13., kedd



Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely - Sötét, magányos átok (Az Átoktörő 1.) | Blogturné Klub ajánló

  

 

– Rhen! – kiált utánam Harper.

Megállok, és hátrafordulok.

– Nem fogok beléd szeretni – mondja Harper.

Nem mondhatnám, hogy meglepődtem. Felsóhajtok.

– Nem te leszel az első.

 




Egy elátkozott birodalomban

a szerelem a legsötétebb zugokba kényszerül.

Légy szerelmes, törd meg az átkot!

Rhen herceg, Emberfall trónörököse azt hitte, minden rendben lesz. Bár egy nagy hatalmú varázslónő megátkozta, és arra ítélte, hogy folyamatosan újraélje a tizennyolcadik évének őszét, ő biztosra vette, hogy ha egy lány beleszeret, azonnal megmenekül. Azonban minden ősz végén gonosz, kíméletlen bestiává változik.

És elérkezett az utolsó ősz…

Harperhez sosem volt kegyes a sors. A családja romokban, a bátyja pedig, aki képtelen összetartani a családot, folyamatosan alábecsüli őt. Harper már korán megtanulta, hogy csak kemény küzdelmek árán boldogulhat. De amikor egy embertársa megmentésére siet, hirtelen Rhen elátkozott világában találja magát.

Törd meg az átkot, mentsd meg a birodalmat!

Herceg? Szörny? Átok? Harper azt sem tudja, hol van és mit higgyen. De ahogy egyre több időt tölt el Rhennel a mágikus birodalomban, lassan megérti, mi minden forog kockán. És amikor Rhen rájön, hogy Harper nem csak egy újabb meghódítandó nőnemű, ismét feltámad benne a remény. De hatalmas erők állnak szemben Emberfall-lal… Vajon ha megtörik az átok, az elég ahhoz, hogy megmentse őket és a birodalom népét a teljes pusztulástól?

 

 

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: A Curse So Dark and Lonely

Eredeti megjelenés éve: 2019

Könyvmolyképző, Szeged, 2021

528 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789634578550 ·

Fordította: Molnár Edit

Az Átoktörő sorozat:


1. A Curse So Dark and Lonely
– Sötét, magányos átok

2. A Heart So Fierce and Broken –
Harcos, megtört szív

3. A Vow So Bold and Deadly - Merész, gyilkos eskü

(befejezett)

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

A történetről…

 

Emberfall várát időhurokba zárta egy varázslónő, miután a trónörökös, Rhen herceg nem szeretett bele... az átok évszakról évszakra újra lecsap a vár lakóira, addig míg már csak a herceg és az ő hűséges őrparancsnoka, Grey maradnak kettesben. Grey minden „szezonban” újabb nőt rabol el a mi világunkból, ám ezúttal az elrablást megpróbálja megakadályozni egy vadóc lány, aki így átkerül Emberfallba. A 21. századból érkező lány ahelyett, hogy megilletődne a fura középkortól, igazi veszedelmes fúriának bizonyul, aki nem restell a hercegnek és az őrparancsnoknak is nekimenni, hogy megszabaduljon a fogságból.

 

Szerintem…

 

Egy újabb Szépség és a szörnyeteg újrameséléről van szó, amit az író nem csak az alternatív valóságok létezésével, de egy időhurkos csavarral is megdobott! Nagyon erős a regény kezdése, ugyanis annyira lekötött Harper megérkezése Emberfall várába, a hadakozása Rhen ellen, illetve a nehézkes barátkozása Grey parancsnokkal, hogy órákkal az olvasás elkezdése után kihűlt teára, elgémberedett testre és egy félig elolvasott könyvre eszméltem fel! Az egész alapszituáció zseniális a maga szomorú módján, miszerint adott a külvilágtól körülbelül elzárt vár, ahol az átoknak hála már csak két férfi él, akik évszakról évszakra mag mellé vesznek egy lányt, akit Rhen herceg megpróbál magába bolondítani, majd amikor nem sikerül, kitör belőle a szörnyeteg, és mészárlást rendez… Vagyis amíg voltak lakói a várnak, addig mészárlás volt, újabban már örülnek, ha nem tör ki a burokból és támad random helybéliekre… 

 


A regény főszereplői Rhen és Harper, és a történetet az ő E/1 váltott nézőpontjaikon keresztül ismerhetjük meg. Szimpatikus, izgalmas és nagyon belevaló karakterek, és imádtam olvasni a kalandjaikról meg a beszélgetéseikről, de… mégsem közülük került ki a kedvenc karakterem! Rhen hercegnek megvan a maga tragédiája, hiszen hamar összerakja az olvasó, hogy tudja magáról, hogy ő ölte meg a saját családját is... ám számomra Grey parancsnok volt a regény legizgalmasabb figurája, aki a regény elejétől a végéig kész rejtély! 

 

 

– Nem gúnyolódtam, hölgyem. – Kivárok, de Harper nem válaszol. – A Vasrózsa nem elvarázsolt kastély.

– Jó – szólal meg a lány az ajtó túloldalán. – Akkor micsoda?

– Elátkozott kastély.

 

 

Rengeteget megtudunk a hercegről és még többet Harperről, aki elhiteti Emberfall népével, hogy egy távoli ország hercegnője, míg odahaza Washington DC-ben az édesanyja beteg, a fivére pedig bajba keveredett, á, ő nem tehet semmit az érdekükben, mert képtelen hazajutni. Ugyanakkora ott van a hármasfogat harmadik tagja, a parancsnok, akiről megtudunk ugyan pár infót (és nyilván megvan a maga tragikus múltja neki is), mégis a viselkedésével éri el az olvasónál azt, hogy odáig legyünk érte! Szolgálatkész, elhivatott, hűséges, becsületes, erős, hatalmas, ugyanakkor törődő, játékos és mindenkire odafigyelő ember. Megőrültem, hogy nem volt saját fejezete…! (Spoiler: a regény végéig, ahol kapott egyetlen fejezetet...)

 

Szóval tetszett ez az új elgondolása a már sokféleképpen feldolgozott mesének – talán ez volt az eddigi legérdekesebb -, ugyanakkor nem csak a karakterekkel, a cselekménnyel és a világfelépítéssel voltam maximálisan megelégedve, hanem azzal is, hogy több izgalmas mellékszál is becsatlakozott az átoktörő téma mellé. Tetszettek a külső világban élő emberekkel való interakciók, de Harper és Rhen királyságvédő terveit is szerettem, ahogy Grey néha barátságos, máskor rendre igazító pillanatait is. Persze a könyv elején Harper átlagtól eltérő reakciói voltak rám a legnagyobb hatással, ugyanis szeretem, ha a regényekben nem éppen az elvárt módon reagálnak a főszereplők. Harper rendkívül vagány és nagyon makacs karakter, nem csak Rhen herceg, de én is pilláztam, amikor a testi bajai ellenére szembeszáll a nála nagyobb gárdistával meg mindenféle embereknek akar segíteni, miközben ő maga is elég húzós helyzetbe keveredett egy idegen vidéken, ahol bárki megölheti… Szerettem a bátorságát!

 


Összességében

 

Olvasmányos, izgalmas és letehetetlen ez a regény! Alapból szeretem az átkokkal, időhurkokkal és a valóságból egy fantázia világba csöppenő sztorikat, de ez régóta a legérdekesebb volt az olvasott YA fantasyk közül. Rhen és Harper párosa nagyon tetszett, mert bár drukkoltam nekik, hogy törjék meg az átkot, mégis féltem, hogy valami cukormázas romantikázásba megy át a regény emiatt… de szerencsére nem így történt! Még a végén is tele volt váratlan fordulatokkal és véres harci jelenetekkel, amik miatt csak még inkább szeretném magamnál tudni a folytatást.

Talán az egyetlen bajom ezzel a regénnyel az, hogy nem önálló regény, hanem egy sorozat eleje… Most várhatom a folytatást…!

Abszolút kedvenc: Grey őrparancsnok!

 

Értékelés: 5

 

Folytatnám? Most azonnal! Vissza akarom kapni Greyt!

 

Kinek ajánlom a regényt?

Mindenkinek, aki szereti a kalandos tündérmese újrameséléseket. Főleg azoknak, akik a Szépség és a szörnyeteg retellingek rajongói, mint én!

 

ÉRDEKESSÉG:  Szépség és a Szörnyeteg filmfeldolgozások

 

Kedvcsináló idézetek:

– Milady! Harper! Hercegnő! – mondja Rhen jelentőségteljesen. – Hogyhogy nem érted?

Mit nem értek?

Rhen a karomra teszi a kezét, és még a pulóveren keresztül is érzem az erejét. Csupa libabőr vagyok.

Rhen hozzám hajol.

– Akár megtörik az átok, akár nem, beleegyeztél, hogy segítesz a népemen. Én vagyok Emberfall trónörököse. Ha módomban áll megadni azt, amire vágysz, csak szólj!

Grey szemöldöke megrezzen.

– Marcona Grey?

– Ne csináld már! Te is tudod, mennyire félelmetes vagy. – A fakó a mellkasomhoz nyomja a fejét. Gyengéden átkarolom a nyakát. – Szóval felvettek a várőrségbe, és Rhen mellett ragadtál.

Grey gyászos pillantást vet rám, de időbe telik, mire rájövök, miért.

Felsóhajtok.

– Jó. Felvettek a várőrségbe, és az a hatalmas megtiszteltetés ért, hogy Rhen testőre lehettél.

– Komolyan azt hiszed, hogy sikerrel járunk?

– A szívügyek terén reménytelen eset vagyok.

Rhen leteszi az utolsó kártyáját: a herceget. Ami mindent visz.

Döbbenten meredek rá. Ennyit a taktikámról. Így is, úgy is ő nyert volna.

– De stratégaként – fejezi be a mondatot – nem.

 

☆☆☆
Nem saját képek! Cursebreakers by Brigid Kemmerer Pinterest tábla

A Curse So Dark and Lonely a GoodReads-en.

☆☆☆

 


A Könyvmolyképző kiadónak hála hazánkban is megjelent Brigid Kemmerer Sötét, magányos átok c. regénye. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják ezt a Szépség és a Szörnyeteg meséjén alapuló történetet, mesélnek élményeikről, miközben érdekfeszítő extra tartalmakkal színesítik a turnét.

Tartsatok velünk, ismerjétek meg Emberfallt, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott regény egy példányát.

 

 

Nyereményjáték:

 

Mostani játékunk során olyan könyvcímeket keresünk, melyek a Szépség és a Szörnyeteg történetén alapulnak, vagy éppen azok retellingjei. Tehát nincs más dolgotok, mint megfejteni a hiányos címeket, majd a megoldást beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

 

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

 

HA_A_ & _A_N_L

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

03/28 Sorok Között
03/30 Fanni’s Library - Retellingek
04/01 Dreamworld - Idézetek
04/03 
Hagyjatok! Olvasok! -
Szépség és a Szörnyeteg filmfeldolgozások

04/05 
Utószó - Playlist
04/07 Fanni’s Library
04/09 
Csak olvass!
04/11 
Csak olvass! - Fanartok

04/13 Hagyjatok! Olvasok!
04/15 Dreamworld
04/17 Utószó
04/19 Readinspo

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése