2021. április 30., péntek



Havi összefoglaló | 4. fejezet - 2021. április

 

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

 


Vidám tavaszt!

Megerősödve, elszántan és mindenféle új dologba vágva telt el ez a hónap! Részemről sikerült összekaparnom a darabkáimat, és újra mindent szépnek látok. A hónap nagy részében ugyan bekuckózva Snarry fanfictionöket olvastam, de amellett nekiálltam 6-án mobilos appokon nyelvet tanulni/gyakorolni. Angol felsőközépfokot és japán kezdőt, mindkettő újszerű, bár a japán izgalmasabb a hiraganák meg a katakanák miatt, amiknek még nem értem a végére…

A színházban A kis herceget próbálták, majd volt belőle egy házi bemutató is, de majd mindennap bent csücsültem próbán, mert annyira bejött (plusz mert hiányzik a színházi előadások nézése).

Pozitív randomságok röviden: (kutya)séta, csacsogás, levelezés, facetime és shopping barátnőkkel, A kis herceg, növénykék, sok-sok-sok elolvasott snarry, hajvágás rövidre/felnyírtra, befestés vörösre, helix karika piercing a fülembe, Pfizer a vállamba!   

 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

 

❖❖❖❖❖

Mi történt áprilisban?

❖❖❖❖❖

– Könyvespolc bővítős kitérő –

 

Én és az új polclakók: 8 új könyvvel bővült a könyvespolcom ebben a hónapban, és mindegyik recenziós példány. Az elsőhöz korábban írtam már ajánlót, amit linkeltem!

 

Recenziós példány (8)

Sarah Crossan: Darázsfészek (ajánló)

Shona Innes: A család olyan, mint egy süti

Shona Innes: Az élet olyan, mint a szél

Blake Crouch: Menekülj

Alix E. Harrow: Tízezer ajtó

Chris Napier: A futás tudománya

Ellery Lloyd: Képkockák

Chris Carter: A nevem: halál

 

– Személyes érdekeltségek –

 

#boldogság  

  

Úgy döntöttem, hogy elég rossz a helyzet a világban, fölösleges arra várnom, hogy magától jobbá váljanak a dolgok. Régóta szerettem volna japánul tanulni, ezért belevágtam. Szerettem volna helix piercinget, hát Szimirza barátnőmmel karöltve elmentünk egy tetoválószalonba, és belevágtunk.

  


Úgy döntöttem, hogy megküzdök a tűfóbiámmal, ezért a piercinget a tervek szerint követte volna egy tetoválás (májusban), majd a vakcina beadatása… de a terveket felülírta a mai ad hoc Pfizer oltónap. Kihasználtuk kolléganőimmel, és melóból lelépve fél óra alatt megkaptuk. (Az injekciótól jobban rettegtem, pedig meg se éreztem, míg a fülszúrás kellemetlen volt, és utólag is fájdogál. :D) Szóval hamarosan jöhet a tetkó és fél év múlva talán egy újabb fülpiercing. (Nem, a tűfóbia nem múlt el, de a régi vágyak / bakancslistás tételek megvalósítása irtó király érzés!)  

Bónusz képek: imádom, hogy minden virágzik és zöldell, folyton azon kapom magam, hogy a tavaszban gyönyörködöm. És míg kint a fákat csodálom, addig bent az újonnan kapott Zöldikémet, illetve a nemrég elültetett szaporításra váró növénykéket igyekszem életben tartani.

 

FILMEZÉSEK / SOROZATOK:

 

Filmeztem:

 

Zack Snyder: Az Igazság Ligája (2021) – 240 perces filmecske, amit simán végignéztem annak ellenére, hogy nem vagyok oda a DC filmekért, de annyira jó kis castingja van a filmek! Sztorira nem nagy córesz, de jobb, mint a korábbi verzió.  

A Manderley-ház asszonya (2020)   …. nem… Nem kapott el… Olyannyira nem, hogy elkezdtem, majd jó néhány könyvvel/fanficcel/mangával és nappal később jutott eszembe folytatni. Összességében elég unalmas a sztori, ami eléggé zavar, mert dolgoznom kéne, és majdnem bealudtam a háttérzajnak elindított filmtől. Amúgy van benne fantázia, de nem jött be ez a megvalósítás… pláne ilyen silány karaktermegformálásokkal.

 


South Park (1997–) South ParQ - Oltásügyi különkiadás +  Járványügyi különkiadás – Nos, megnéztem mindkettő extra részt, mert szeretem a South Parkot, és mert elszántam magam, hogy próbálom nem tudatosan (és kicsit mániákusan) elkerülni a járványos/vakcinás dolgokat. Nos, ez a szemléletváltás jót tett, mert azért elröhögcséltem ezeken az epizódokon.

 


Equilibrium – Gyilkos nyugalom (2002) – érdekes disztópia arról, hogy minden rossz okozójának az emberek érzelmeit tartották, ezért azokat napi tablettákkal iktatták ki… Persze néha elfelejtik beszedni a tablettákat, ezáltal rebellissé válnak, akikre Christian Bale szuperdögös ninja western mozdulatokkal, papruhéban harcol… (Ja, főleg a szexi akciójelenetek tetszettek, de azok nagyon. :D) 

Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) (2018) – sokkoló, hétköznapi kamasztörténet… Érdekes élmény volt, sikerült meglepnie a végén.

 


Szerelemre kattintva (2019) – Na, ez SOKKOLT! Zseniális és ijesztő történet, pedig nem horror. Dráma? Hasonló… Szép, de megrázó. Izgalmas, de szomorú… és nagyon francia.  

V. Henrik (2019) – Timothée Chalamet miatt néztem meg, pedig nem igazán vagyok oda a történelmi témájú filmekért, plusz az Artúr-mondakört leszámítva nem is nagyon vágom a történelmüket. A zenéje és az egész atmoszférája nagyon bejött. Robert P (aka Edward Cullen) haláli francia hercegecske volt, de Henrik játéka is tetszett. Maga a sztori… izéé… nos, nem igazán mozgatott meg. Érdekes, autentikusnak kinéző, elég véres, csatákkal teli film.

 


Karanténban (2020)   Sokkal, de sokkal rosszabbra számítottam, de szerintem egész érdekes zombis slice of life mozifilm volt. Elég klisés volt, a fordulatók kiszámíthatóak, a vágások néhol tragikusak voltak, de mégis szórakoztatott. Talán ez az első Tyler Posey filmem – nem, még nem vagyok Teen Wolf fan, de ha egyszer nekiállok, tuti beszippant majd azok alapján, amit eddig hallottam róla XD –, de elnézegethető volt a srác. Mondjuk, elég sokszor mutogatta magát, ami nyilván koncepció volt, de engem mégis inkább a TWINKIES nevű fura amcsi nasival vettek le a lábamról, mert IMÁDOM A ZOMBIELANDET! :D 

A viskó (2017)  Elég vegyes érzéseim vannak a film kapcsán, mert egyrészt nem kedvelem a vallásos témájú filmeket, ugyanakkor nagyon izgalmas és szépen megvalósított benne minden, ami a hithez, a feloldozáshoz, a szeretethez és a 'Papához' fűződő viszonyokkal kapcsolatos. Meg a három Viskólakó is csodásat alakított! A veszteség-érzés felfoghatatlan volt számomra, szerencsére még nem éreztem ilyen mély bánatot, de néha mégis túl soknak éreztem Macket… és egy ponton emiatt felötlött bennem a 'hatásvadász' meg a 'giccses' szó is a film története kapcsán. Szép film, mély érzésű és érdekes megvalósítású, de engem nem ragadott annyira magával.

 


Lenyűgöző teremtmények (2013) – Hááát… Akármennyire szeretem Jeremy Ironst és Emma Thompsont, ez bizony irtó trash volt. Nem olvastam a regényt, amiből ezt a sztorit adaptálták, de nem is kaptam kedvet hozzá. A ház belső irtó bejött, a pörgetős vacsis cucc is meg az, hogy mennyire szeretnek olvasni a fiatalok, de ennyi… minden más sok volt, klisés, tucat… A sztori egy nagy katyvasz, a vége még nagyobb, a vallási száltól a hajamat téptem, ahogy néhány szereplőtől is… de arra jó volt, hogy szóljon a háttérben, amíg dolgozom. :D Legalább nem vonta el a figyelmem… 

Sötét elmék (2018) – Szomorú, hogy ezt nem folytatták… …emlékszem, hogy szerettem a könyvet, és igazából a film is tetszett, miután megszoktam Liam színészének a fejét… de azért nem egy túl jó darab. Adaptációként helytálló (emlékeim szerint), és tetszettek a képességek bemutatására szolgáló effektek is, de valahogy felépítetlen maradt számomra…

 


Illatszertár (1987) – Mivel a legújabb készülő darabunk az Illatszertár lesz, megnéztem ezt a filmet, illetve egy színházi felvételt is róla… a (részleges) lezáratlansága nem tetszik, de szórakoztató darab.   


Anyuval nézve:  

 

Fontos vagy nekem (2020) Jó, ugyanakkor olyan ötlet, amitől kinyílik az ember zsebében a bicska. Nem-szeretem színésznő, szeretem-trónokharcás színész, mégis tré megvalósítás. Idegesített, kiszámítható volt, de a végén félig így is ujjongtam :')   

A Grace klinika (2005–) – Megnéztük a 13. évadot, majd a 14-ből a megjelenteket, aztán elkezdtük elölről, az első évadtól, mert szeretjük. :’) #vanbaj  

 


– Következő havi terveim –

 

- Recenziók hamarosan:

▪  Amanda Lovelace: Amikor a hercegnő menti meg önmagát

▪  Ellery Lloyd: Képkockák

▪ Kandi Steiner: Weightless – Súlyok nélkül

▪  Chris Carter: A nevem: halál

▪  Giovanna Fletcher – Tom Fletcher: Eve of Man – Az elillanó káprázat

▪  Carolyn Brown: A Magnólia Fogadó 

▪  Ava Miles: Country-Éden

▪  Amy Reed: The Nowhere Girls – A Senkise-lányok

▪  Alix E. Harrow: Tízezer ajtó

▪  Blake Crouch: Menekülj

▪  Chris Napier: A futás tudománya

▪  Shona Innes: Az élet olyan, mint a szél

▪  Shona Innes: A család olyan, mint egy süti

 

Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

 

Helyzetjelentés:

A szabadon választott hónapban Az elátkozott partot választottam, ami egy humoros Rejtő Jenő könyv volt, de a többiek másokat olvastak:

 

A könyvklubos értékeléseket ITT OLVASHATJÁTOK.

 

MÁJUSindul a könyvklub következő – 19. – fordulója, amire lehet jelentkezni május végéig. Pechemre az első könyvet pár hónapja már olvastam, de olvassátok el ti is, mert tök érdekes volt! >> Beth O'Leary: Otthoncsere

  

A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!

❖❖❖❖❖

– Bejegyzések a blogon –

 

5 könyvről írtam a hónapban:

Shea Ernshaw: The Wicked Deep - Gonosz mélység

Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely – Sötét, magányos átok

Tricia Levenseller: Daughter of the Siren Queen – A szirénkirálynő lánya

Paula Harrison: Kitti és a Holdfény-mentőakció

Rejtő Jenő (P. Howard): Az elátkozott part

 

Blogturné Klub extrák: 

Szépség és a Szörnyeteg filmfeldolgozások

The Wicked Deep - Gonosz mélység | kedvcsináló idézetek

 

Más témájú bejegyzéseim: 

Márciusi és áprilisi megjelenések

 

vvvvv

Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 

A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.

vvvvv

  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése