2021. április 10., szombat



Tricia Levenseller: Daughter ​of the Siren Queen - A szirénkirálynő lánya (A kalózkirály lánya 2.) | Blogturné Klub ajánló

 

 

Vörös hajam a vállamra omlik, smaragdzöld fűzőmet éri. Szeretek a lehető legcsinosabb lenni, amikor a rejtek legjelentősebb kalózai vesznek körbe, hogy emlékeztessem őket, a hercegnőjük vagyok, és egy nap a királynőjük leszek.

 




Apám hajói ki lesznek szolgáltatva a sziréneknek.

Mi érjük el a szigetet elsőként,

és a miénk lesz a kincs.

Alosa végre teljesíti a küldetését. Megszerezte a legendás elrejtett kincshez vezető térkép mindhárom darabját, ráadásul a kalózok, akik korábban foglyul ejtették, most az ő hajóján raboskodnak. A továbbra is bosszantóan vonzó Riden folyamatosan eltereli a figyelmét, de legalább engedelmeskedik.

Ám amikor a hitvány Vordan felfedi az apja évek óta őrzött titkát, Alosa és a legénysége veszedelmes versenyre kel a rettegett kalózkirállyal. Hiába a tengernyi veszély, Alosa biztos benne, hogy ő fogja elsőként elérni a kincset… Hiszen mégiscsak a szirénkirálynő lánya.


Könyv információk:

 

Eredeti mű: Daughter ​of the Siren Queen

Eredeti megjelenés éve: 2018

 

Könyvmolyképző, 2021

328 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635613786 ·

Fordította: Szabó Krisztina

A duológia:

 

1. A kalózkirály lánya

1,1. Riden's Chapter

2. A szirénkirálynő lánya

 (befejezett)

WEBSHOP

OLVASS BELE!

MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Szerintem…

 

Több kaland, kevesebb erotika és rengeteg véres, Alosás-Ridenes illetve szirénes jelenet! Nos, szerintem ez a folytatás legalább annyira izgalmasra sikerült, mint a duológia első része, ugyanakkor nekem picit jobban is tetszett annak ellenére, hogy kevésbé volt humoros. Sőt! Sötétebbnek, komorabbnak, ugyanakkor drámaibbnak és lendületesebbnek éreztem.

Alosa, hogy megmentse a társait elkezdi próbálgatni – vagy inkább edzeni - a szirén részét, aminek köszönhetően néha meseszerűvé válik a cselekmény, habár néha így is remegett a gyomrom, hogy vajon a benne rejtőző szívtelen, embergyűlölő szirén nem-e szabadul el, és írtja ki a lány hajójának a legénységét.

 

 

A hullámok teljes erővel küzdenek ellenem, de nem adom meg magam. A víz felett tartom Rident, hogy kapjon levegőt. Különös, egyszerre vesz körbe a víz és ő, mintha ez a két erő csatát vívna az elmémért. A víz a szirént erősíti, Riden az embert.

 

 

A regény szinte végig a tengeren játszódik, ugyanis Alosa keresztbe tesz az apjának, miután felkutatta neki a szirének szigetéhez vezető utolsó térképdarabot is, így menekülni kényszerül előle… Az Ava-lee többségében nőkből és lányokból álló csapata sietve elindul a rejtett sziget felé, ám hamarosan üldözőbe veszi őket a kalózkirály több hajóval! Rendkívül izgalmas volt számomra a hajóút, de nem egyszer a körmeit rágcsálva izgultam Alosáékért, ugyanis mindenféle borzalom történt velük az út során – kezdve a vízhiánytól a kannibálokba futáson át a viharokig… Nem egy unalmas történet, mindig van miért/kiért izgulni benne.  

Az utazás mellett persze folyamatosan jelen van Riden és Alosa párosának se veled, se nélküled kapcsolata, amire a lány szirénoldalával való tréningezés még rá is tesz egy lapáttal! Mind romantikus, mind szirén fronton elmondható, hogy Alosa irtó lassan kapcsolt, ami néha bosszantó volt, de csak tovább fokozta a sztori drámaiságát. Nekem talán egyedül a regény vége tűnt összecsapottnak. Önmagában tetszettek a szirének, de még sem voltam maradéktalanul megelégedve a történetükkel…  

 


Összességében

 

Nagyon vártam a duológia lezárását, és meglepett, hogy mennyire más hangvételű, mint a néha túl erotikus, máskor humoros első rész. Ez a történet tele van drámai pillanatokkal, izgalmas és ijesztő fordulatokkal, és rengeteg tengeren kalandozással. Ezt különösen szerettem benne, teljesen más élmény volt olvasni! Alosát még mindig fantasztikus, talpraesett, elhivatott főszereplőnek tartom, aki ugyan rendkívül szigorúan fogja a hajója személyzetét, ugyanakkor bármit megtenne értük. Igazából szívesen olvasnék még Alosa és Riden, illetve az Ava-lee kalandjairól, hiányozni fognak! 

 

Értékelés: 4,5

 

 Ajánlom, ha...

─ ...szereted a kalózos és/vagy szirénes történeteket, a tengeren kalandozó sztorikat, a kissé vérszomjas, ám izgalmas karaktereket.

 


Kedvcsináló idézetek:

– Olyan jó lenne egyszer végre valami normális dolgot csinálni veled – jegyzi meg Riden, miközben megüti, majd hasba szúrja az egyik kannibált.

– Azt hittem, haragszol rám.

– Én is azt hiszem, igen, de most, hogy az életünkért küzdünk, már nem tűnik olyan fontosnak.

– Szeretek kalóz lenni, és nincs olyan, amit szívesebben csinálnék.

Riden szemlátomást megnyugszik.

– Hála a csillagoknak! Nagyon igyekeztelek támogatni és megfeledkezni arról, amire a leginkább vágyom.

– És mi lenne az?

Gyönyörű barna szeme megcsillan.

– Te.

Nem pusztán aggódom érted. Szeretlek, Alosa-lina. – Amikor a nevem második felét énekli, az egész barlang megtelik igazsággal, erővel. Még ha akarnék, sem kételkedhetnék benne. – Az aggodalom semmi ahhoz képest, amit a saját vérem iránt érzek. Az enyém vagy. Nekem kell megvédenem téged, gondoskodnom rólad. Azt már tudom, hogy ádáz és erős vagy, és alig várom, hogy minél jobban megismerjelek.

 

☆☆☆


A képek a Pinterest táblámról származnak: A kalózkirály lánya / Daughter of the Pirate King

A könyv kiadásai a GoodReads-en: Daughter of the Siren Queen

☆☆☆

 


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Tricia Levenseller nagysikerű duológiájának második része, A szirénkirálynő lánya. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei vitorlát bontanak és tengerre szállnak, hogy elkísérhessék Alosa kapitányt utolsó, veszedelmes kalandjára.

 

 

Nyereményjáték:

 

Mostani játékunk során a női kalózoké lesz a főszerep, tehát minden állomásunkon megosztjuk egy híres női kalóz nevét… összekeverve. Nincs más dolgotok, mint helyes sorrendbe rakni a betűket, és az így kapott nevet beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Segítségként eláruljuk, hogy a vezeték- és keresztneveket meghagytuk szédszedve, így azzal már nem kell bajlódnotok.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

RACEG O’YELLAM

a Rafflecopter giveaway

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése