2021. április 14., szerda



The Wicked Deep - Gonosz mélység | Blogturné Extra (kedvcsináló idézetek)

A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

  

 

Nemrég jelent meg a Könyvmolyképző kiadónál a The Wicked Deep - Gonosz mélység című YA-regény, ami egy elátkozott városban játszódik! Sparrowba minden nyáron visszatér a három boszorkányságért vízbe lökött nővér, hogy pár fiút megbabonázva megbosszulják halálukat! Vajon mit tehet egy helyi lány, hogy megmentse a nemrég érkezett fiú életét? Tartsatok velünk a regény blogturnéján, és ne feledjétek, hogy a turné végén egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti a regény a Gonosz mélység egy példányát!




Köszöntünk az elátkozott városban, Sparrow-ban!


A Csendes-óceán partján fekvő városkában kétszáz évvel ezelőtt három nővért halálra ítéltek boszorkányságért. Köveket kötöttek a bokájukra, és a kikötő mély vizébe lökték őket.

Azóta minden nyáron visszatérnek egy kis időre, hogy három bájos lány testébe költözve bosszút álljanak – fiúkat csaljanak a kikötőbe, és vízbe fojtsák őket.

Mint a legtöbb helybeli, a tizenhét éves Penny Talbot is beletörődött a várost sújtó átokba. De ebben az évben, a nővérek visszatérésének előestéjén egy új fiú, Bo Carter érkezik a városba, akinek fogalma sincs róla, milyen veszedelembe csöppent.

A gyanú és a hazugságok gyorsan terjednek az eső áztatta utcákon. A városlakók egymás ellen fordulnak, Penny és Bo attól tart, hogy a másik titkokat rejteget. A halál pedig gyorsan utoléri azokat, akik nem tudnak ellenállni a nővérek csábításának.

Penny azonban olyasmit is lát, amit mások nem. És muszáj lesz választania, hogy Bót mentse meg, vagy saját magát.

Legyőzheti egy boszorkány az óceán szirénénekét? 

 

Kiadó: Könyvmolyképző

Kiadói sorozat: Vörös pöttyös könyvek

Oldalszám: 312 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789634578017 · Fordította: Béresi Csilla

Eredeti mű: The Wicked Deep · Eredeti megjelenés éve: 2018

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

 

--- Tovább az idézetekhez! ---

vvvvv

1.

Bo hallgat. Láthatóan rendezni kívánja a gondolatait, megemészteni, amit átélt ma éjjel. Egy holttest látványát. A két évszázados átkot. A sorsába beletörődő várost.

Sok ez egyszerre. Pedig csak most érkezett. És minden egyre rosszabb lesz.

 

2.

– Ha egyszer egy Swan nővér elkezd sugdosni a füledbe, megígérve, hogy megsimogathatod, képtelen leszel ellenállni a kísértésnek. A vízbe csábít, aztán a mélybe húz, amíg ki nem leheled a lelked.

Bo megcsóválja a fejét, majd egy hajtásra kiissza a sörét.

– És vannak, akik végignézik ezt?

– A katasztrófaturisták, ahogyan magunk között hívjuk őket. A dolog rendszerint boszorkányvadászatba torkollik. A helybeliek és a turisták mind azt lesik, melyik három városi csajt szállták meg a Swan nővérek. Megpróbálják kideríteni, kik a gyilkosok.

 

3.

– Maradni mindig van elég ok – mondja. – De csak egyetlenegyet kell találnod arra, hogy elmenj.

 


4.

Talán erre az életre születtem, hogy a konyhaasztalnál ülve magamba szívjam a kamillás vagy narancsos levendulatea édes illatát, amely beeszi magát a hajamba, s ujjamat a bögre peremén körbefuttatva üzeneteket olvassak ki a levelek zűrzavarából.

Sokszor megpillantottam a saját jövőmet is azokban a levelekben: egy fiú érkezik majd a tengerről, és hajótörést szenved a szigeten. A szíve vadul dörömböl a mellkasában, a bőre homokból és szélből van. Ő ejti rabul a szívem. Ugyanezt a jövőt mutatta valamennyi csésze ötéves korom óta, amikor anyám tanítgatni kezdett, hogy olvassak a tealevelek jelzéseiből. A sorsod ott a teáscsészék alján, súgta oda gyakran, mielőtt ágyba parancsolt. Ez a jövő motoszkál a fejemben, valahányszor arra gondolok, hogy elhagyom Sparrow-t – mintha visszatartana a sziget, mintha ide kötne a végzetem.

 

5.

– Sejted, ugye, mennyi mindent nem tudok rólad?

Arra született, hogy titkokat őrizzen, és az arca semmit nem árul el arról, hogy mi van odabent eltemetve. Ez egyszerre tesz kíváncsivá és dühít.

– Én ugyanezt mondhatom el rólad.

Elhúzom a számat, és szorosabban markolom a bögrét. Igaza van. Holtpontra jutottunk ebben a különös vetélkedőben, hogy ki tud jobban titkot tartani.

Egyikünk sem hajlandó vallani, beengedni a másikat a világába.

 

6.

Egymás mellett elhaladó hajók vagyunk. Nincs értelme olyan barátságot kötni, amelyik előbb-utóbb felbomlik.

 

7.

– Ez nem… – gyilkosság, akarom mondani, de elhallgatok. Mivel az. Pontosan.

Átoknak nevezik, ez azonban nem teszi semmissé a tényt, hogy mi történik itt évről évre. Gyilkosság! Előre eltervezett, brutális, kegyetlen, barbár öldöklés. Tömeggyilkosságnak is mondhatnám kétszáz év véráldozatát. Egy város újraéli a megváltoztathatatlan múltat, és évről évre megfizet érte. Szemet szemért.

 

8.

Gyönyörűek voltak – túl gyönyörűek, mondták róluk később a helybeliek. Marguerite, Aurora és Hazel gyakran estek szerelembe. Rendszerint olyanokkal, akiknek foglalt volt már a szívük. Kokettáló, kacér teremtések voltak. A férfiak pedig képtelenek voltak ellenállni a kísértésnek.

Sparrow lakói azonban ennél is veszedelmesebbnek hitték a nővéreket: boszorkánynak, akik rontó varázslataikkal csábították félrelépésre a férfinépet.

Ezért június végén, amikor a hold vékony karéjjá fogyott a borús égbolton, köveket kötöttek a nővérek bokájára, és az óceánba dobták őket, közvetlenül a földfokon túl, ahol a vízfenékre süllyedve megfulladtak. Ahogyan a hajó is, amin érkeztek.

 

9.

Képtelen vagyok állni a tekintetét. Ugyanazt látja bennem, amit én őbenne: a titkok végeláthatatlan sorát, amit letagadni sem tudnék. Mindketten magunkkal hordjuk ezt a terhet. Húsunkba égett billogként, múltunk szégyenbélyegeként. Talán csak azok ismernek egymásra, akiknek egyformák a sebhelyeik. Akiknek ugyanaz a félelem teszi karikássá a szemüket.

 


10.

– Félek! –súgom a fülébe.

– Mitől?

– Attól, hogy engedem magamban elhatalmasodni a szerelmet. Mihez kezdek majd az után, amikor elvesztettelek?

– Nem megyek sehová nélküled!

 

Nyereményjáték:

 

Történetünk egy elátkozott helyen játszódik, így minden állomáson újabb és újabb elátkozott vagy elhagyatott helyeket kell kitalálnotok! Ezek lehetnek városok, házak, temetők, bármi, ha rájöttetek a leírásból, írjátok be a megoldást a megfelelő rubrikába!

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

“Ezt a várost Summit megye északi részén találhatjuk, és eredetileg máshogy hívták. A helységet 1970-es években a kormány felvásárolta, hogy nemzeti parkot nyissanak a területén. Az itt lakó embereket gyorsan ki is telepítették, hogy a házakat le tudják rombolni, ám a terv valamiért soha sem valósult meg. A nemzeti park helyett egy igazi kísértetváros lett a helyből, amihez számos horrorisztikus legenda kapcsolódik.”

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

2 - Sorok között (extra)

4 - Sorok között

6 - Fanni's Library (extra)

8 - Fanni's Library

10 - Readinspo

12 - Utószó

14 - Hagyjatok! Olvasok! (extra)

16 - Hagyjatok! Olvasok!

  

vvvvv

Remélem, jól szórakoztatok! Köszönöm a figyelmet!

vvvvv


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése