2021. április 2., péntek



Szépség és a Szörnyeteg filmfeldolgozások | Sötét, magányos átok (Blogturné Extra)

 A könyvekhez készített extra állomásaim: BTKextra

  

 

A Könyvmolyképző kiadónak hála hazánkban is megjelent Brigid Kemmerer Sötét, magányos átok c. regénye. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják ezt a Szépség és a Szörnyeteg meséjén alapuló történetet, mesélnek élményeikről, miközben érdekfeszítő extra tartalmakkal színesítik a turnét.

Tartsatok velünk, ismerjétek meg Emberfallt, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott regény egy példányát.




Egy elátkozott birodalomban

a szerelem a legsötétebb zugokba kényszerül.

Légy szerelmes, törd meg az átkot!

Rhen herceg, Emberfall trónörököse azt hitte, minden rendben lesz. Bár egy nagy hatalmú varázslónő megátkozta, és arra ítélte, hogy folyamatosan újraélje a tizennyolcadik évének őszét, ő biztosra vette, hogy ha egy lány beleszeret, azonnal megmenekül. Azonban minden ősz végén gonosz, kíméletlen bestiává változik.

És elérkezett az utolsó ősz…

Harperhez sosem volt kegyes a sors. A családja romokban, a bátyja pedig, aki képtelen összetartani a családot, folyamatosan alábecsüli őt. Harper már korán megtanulta, hogy csak kemény küzdelmek árán boldogulhat. De amikor egy embertársa megmentésére siet, hirtelen Rhen elátkozott világában találja magát.

Törd meg az átkot, mentsd meg a birodalmat!

Herceg? Szörny? Átok? Harper azt sem tudja, hol van és mit higgyen. De ahogy egyre több időt tölt el Rhennel a mágikus birodalomban, lassan megérti, mi minden forog kockán. És amikor Rhen rájön, hogy Harper nem csak egy újabb meghódítandó nőnemű, ismét feltámad benne a remény. De hatalmas erők állnak szemben Emberfall-lal… Vajon ha megtörik az átok, az elég ahhoz, hogy megmentse őket és a birodalom népét a teljes pusztulástól?

 

Kiadó: Könyvmolyképző

Kiadói sorozat: Vörös pöttyös könyvek

Oldalszám: 528 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789634578550 · Fordította: Molnár Edit

Eredeti mű: A Curse So Dark and Lonely · Eredeti megjelenés éve: 2019

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

 

--- Tovább az idézetekhez! ---

vvvvv

KLASSZIKUS SZÉPSÉG ÉS SZÖRNYETEG FILMEK

 

A Szépség és a Szörnyeteg (1991) / IMDB / PORT

A történet régi, mégis időtlen: egy kis francia falucskában él egy káprázatosan szép, megejtően bájos és okos fiatal leányzó, Belle, akit szabályosan üldöz szerelmével a jóképű, de durvalelkű, törtető Gaston. Egy napon Belle apját elrabolja a környéken magasodó kastélyban lakó, rettegett szörnyeteg, és „váltságdíjként” a leányt kéri. Belle gondolkodás nélkül feláldozza magát, és önként besétál a szörny csapdájába.

 


A szépség és a szörnyeteg (2017) / IMDB / PORT

Az eszes, gyönyörű és független ifjú hölgyet kastélyába zárja egy szörnyeteg. Félelmeit leküzdve a lány összebarátkozik új, kényszerű otthona elvarázsolt személyzetével, de vajon képes lesz-e végül arra is, hogy meglássa a gyöngéd, érző szívű herceget a szörnyeteg rettentő külleme mögött?

Színészek: Emma Watson (Belle), Luke Evans (Gaston), Dan Stevens (Beast), Ewan McGregor (Lumiere), Ian McKellen (Cogsworth), Stanley Tucci (Cadenza), Emma Thompson (Mrs. Potts) és Kevin Kline (Maurice) – igazi sztárparádé!

 


A szépség és a szörnyeteg (2014) / IMDB / PORT

A tizenkilencedik század elején a csődbe jutott kereskedő vidékre kénytelen költözni hat gyermekével. Egy nap, az erdőben hazafelé tartva titokzatos kertbe téved, ahol letép egy rózsát a legkedvesebb gyermeke, a kis Belle szármára. Ezzel azonban magára haragítja a kert urát, aki az életét követeli cserébe. Mindezt hallva Belle megszökik otthonról, és magát kínálja az apjáért cserébe. A Szörnyeteg azonban nem öli meg, sőt idővel összebarátkoznak. Belle rájön, hogy a zord külső egy elátkozott herceget takar.

 


A bíborszínű virág (1978) / IMDB / PORT

Egy kereskedőnek volt három lánya. Amikor egyszer hosszú útra indult, megkérdezte lányait, mit hozzon nekik ajándékba. Az első kettő ruhát, ékszert kért, Aljona, a harmadik viszont egy csodálatos, bíborszínű virágot, amelyről álmodott. A kereskedő végül egy elvarázsolt kastélyban megtalálja a csodálatos virágot, ám a kastély urának, egy szörnyetegnek a fogságába esik. Aljona apja keresésére indul és meg is találja a szörnyeteg várában. Ám a lány nem fél a szörnytől, sőt, egy idő után megszereti. Ekkor csoda történik: a szörnyeteg visszaváltozik eredeti alakjába, és szép fiatal herceg válik belőle.

 


Beauty and the Beast (2009) / IMDB / PORT

Angol-dél-afrikai-kanadai-ausztrál fantasy, és mivel az IMDb-s értékelése 3,1/10, így csak az igazi hardcore fanoknak javaslom megnézésre… (Igazából sok jó nem várható a filmtől, ugyanis a férfi rendező úgy gondolta, hogy a Belle-t alakító Estella Warren majd mellbedobással győzi meg a nézőket arról, milyen szuper ez a film.)

 


MODERN FELDOLGOZÁSOK

 

Édes kis malackám / Penelope (2006) / IMDB / PORT

Egy boszorkány megátkozza az arisztokrata Wilhern családot, hogy a következő lánygyermekük malacképpel szülessen. Ám hosszú évekig kizárólag fiúk születnek a családban, míg végül megérkezik Penelope. A szülők plasztikai sebész segítségét kérik, de kiderül, hogy a malacorrot lehetetlen eltávolítani, így nem marad más választásuk, mint elrejteni a kislányt az emberek szeme elől. Amikor Penelope felnő, elkezdenek kékvérű férjet keresni neki, mert az átok csak akkor törik meg, ha valaki a saját fajtájából elfogadja olyannak, amilyen, „míg a halál el nem választ”. Azonban a kérők mind halálra rémülnek a látványától, és Penelope, megelégelve a rengeteg elutasítást, megszökik a szülői házból, hogy megismerje a való világot, és talán megtalálja az igaz szerelmet.

 


Csúf szerelem / Beastly (2011) / IMDB / PORT

Kyle jóképű, elkényeztetett New York-i kamasz, mindene megvan, amiről egy tini álmodhat. Balszerencséjére egyik nap a suliban megalázza Kendrát, nem tudva, hogy boszorkány. A lány büntetésből szörnyeteggé változtatja. Ettől kezdve Kyle fordított életet él, nappal elrejtőzik a világ szeme elől, és csak éjjel settenkedik az utcákra. A fiúnak egy éve van arra, hogy találjon olyan valakit, aki a szörnyeteg külseje alatt meglátja benne az embert, vagy örökre úgy marad. Egyetlen reménye az osztálytársa, Lindy. A Szépség és a Szörnyeteg modernizált meséje.

 


Jane Eyre (2006–2006) / IMDB / PORT

Charlotte Brontë halhatatlan romantikus szerelmi történetének vadonatúj BBC-adaptációja. Az elárvult kislány, Jane Eyre, kőszívű nagynénje rideg házában cseperedik fel. Iskoláit elvégezvén házvezetői állást nyer a rejtélyes Edward Rochester titkokkal teli birtokán, mely a baljós Thornfield Hall nevet viseli. Egy éjszaka ijesztő zajok szűrődnek ki a ház urának szobájából. Rochester ágya lángokban áll, s a férfi élete hajszálon függ. Gyilkos merénylet történt? S ki lehet a merénylő?

 


Jane Eyre (2011) / IMDB / PORT

Sivár gyermekkora után a fiatal Jane Eyre világi nevelőnőnek áll. Ahogy boldogan éldegél új szakmájában, Thornfield Hall-ban, találkozik a sötét, hideg, indulatos Mr. Rochesterrel, a ház urával. Jane és munkaadója az idők során barátságot kötnek, és hamarosan azon kapja magát, hogy beleszeretett a férfiba. Úgy tűnik, a boldogság végül rátalál Jane-re, de Mr. Rochester sötét titka örökre tönkre teheti azt.

 


A szépség és a szörnyeteg (2012–2016) / IMDB / PORT

4 évados (70 részes) sorozat!

A tinédzser Cathrine Chandlerre (Kristin Kreuk) és édesanyjára fegyveresek támadnak, és a lánynak végig kell néznie, ahogyan anyját megölik. Cathrine életét csupán egy különös lény közbelépése menti meg.

Évekkel később Catherine-ből nyomozó válik, és egy ügy kapcsán ismét összetalálkozik a férfival, akinek életét köszönheti. Catherine megmentője, Vincent Keller (Jay Ryan) szörnyű „betegségben” szenvedő orvos. Ha feldühítik, rémisztő erejét féken tartani képtelen félelmetes szörnyeteggé válik.

 


A szépség és a szörny (1987–1990) / IMDB / PORT

2 évados (57 részes) sorozat!

A Szépség és a Szörnyeteg legendás története az örök és a feltétlen szerelem meséje. A sorozat New York-ban játszódik, itt él Catherine Chandler, egy gazdag, fiatal nő, aki úgy gondolja nincs sok értelme az életének, minden csak felületes számára, azonban ő ennél többre vágyik. Vincent egy egészen más világból származik. A város alatti csatornákban él, amiket már elfeledtek. Muszáj rejtőzködve élnie a külseje miatt. Azonban kinézete ellenére, neki is van szíve, mely készen áll a szerelemre.

 


Bijo ka Yajuu (2003–2003) / IMDB / MyDramaList

1 évados (11 rész) japán sorozat!

Takamiya Makoto annak idején a Tokiói Jogi Egyetemen diplomázott, majd a Harvardon szerzett PHD-t, amivel bekerült a legjobb körökbe. Amikor éppen Párizsban tudósít, mint nemzetközi riporter, hazahívják Japánba, hogy segítsen fellendíteni a JBC adó Esti Híradójának igen alacsony nézettségét. Minderre három hónapja van, vagy a műsort törlik. Természetesen hatalmas fizetést kap érte, hogy sikerre vigye a híradót. Makoto itt találkozik régi ismerősével, a Varieti részlegből áthelyezett Nagase Hiromival. A férfi, Makotoval ellentétben lezser, nem igazán akar dolgozni és nem érdeklik a szabályok.

 


SZINKRON NÉLKÜLI FELDOLGOZÁSOK

 

Spike (2008) - IMDB (HORROR)

Through a series of dreamlike images, a girl and her three friends find themselves stranded in a dark and surrealistic forest by someone - or something - who has obsessively loved, watched, and waited for the girl ever since childhood.

 


Beauty and the Beast / Blood of Beasts (2005) / IMDB 

Freya is the clan princess, pursued by Sven who wants only to become king after King Thorsson dies. Freya prefers Agnar, who was lost with a boatload of clansmen on a raid. The old king longs for one more grand adventure and takes a group to an island two days journey away. The island is cursed, being the realm of a great and brutal Beast - said to be protected by Odin. The King discovers that this is where Agnar and the others met their deaths. When the Beast attacks, most are quickly killed.

 


Beautiful Beast (2013) IMDB  

In a twist on the classic Beauty and the Beast tale, Isabelle is all beauty--on the outside. A glamour-queen socialite, she spends her days spoiling herself and spending money like it's going out of style. When Isabelle injures herself and gets lost in an isolated winter land, she stumbles on the solitude of Jeremy, a man hiding from both the world and his past. He's the first person to put Isabelle in her place, and Isabelle realizes she might be more beast than she wants to admit. Through Jeremy's influence, she begins to change--and fall in love. But will she revert to the beast and give up her chance at real love when she returns home?

 


EXTRA: Szépség és a Szörnyeteg témájú videóklip

 

Meat Loaf - I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That)

 

Nyereményjáték:

 

Mostani játékunk során olyan könyvcímeket keresünk, melyek a Szépség és a Szörnyeteg történetén alapulnak, vagy éppen azok retellingjei. Tehát nincs más dolgotok, mint megfejteni a hiányos címeket, majd a megoldást beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

 

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

 

E_Y  Á_YB_N  _  SZ_RN_ET_GG_L

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

03/28 Sorok Között
03/30 
Fanni’s Library - Retellingek
04/01 Dreamworld - Idézetek
04/03 Hagyjatok! Olvasok! –

Szépség és a Szörnyeteg filmfeldolgozások
04/05 Utószó - Playlist
04/07 Fanni’s Library
04/09 Csak olvass!
04/11 Csak olvass! - Fanartok
04/13 Hagyjatok! Olvasok!
04/15 Dreamworld
04/17 Utószó
04/19 Readinspo

  

vvvvv

Remélem, jól szórakoztatok! Köszönöm a figyelmet!

vvvvv

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése